PREDATOR: 2017 – Hőhullám New Yorkban

NÉHA VISSZATÉRNEK…

A XXI. századi New York lepusztult világában a dzsungel törvényei uralkodnak: csak a gyorsak, az erősek, a könyörtelenek reménykedhetnek az életben maradásban.

S még az ő dolguk sem könnyű, ha a világűr mélységeiből ismét alászállnak a Ragadozók…

Harrigan rendőrhadnagy problémája megint kissé nagyobb a szokásosnál.

A legnagyobb átkozott probléma az egész világon!

Valhalla Páholy (1993)
Kyle Sternhagen: Predator: 2017 – Dead Heat In New York (1993)
ISBN 963 7632 61 1

22 Hozzászólások

 1. vaskalap

  Kár, hogy nem hivatalos könyv. Sokkal több fantáziáról árulkodik mint az eredeti amerikai írók művei.
  Csillagos ötöst az írónak!

 2. Egy Predator 2 és egy Betondzsungel képregény történetének keverékét nem mondanám fantázia dús dolognak. ;)

 3. vaskalap

  Szerintem pedig az. Szerintem ez az “össze lopkodott” magyar mű színvonalasabb mint az amerikai írók művei. Szerintem. Mert ez tankos romantikus űrszörnyes ölős. Szerintem.

  De komolyan olvastam azokat a műveket amiből a magyar könyv készült és nem vagyok tőle elszállva. Az az érzésem, hogy az íróik meg akarták csinálni a nagy durranást a műveikkel. De …de..

 4. Serius Ben

  Szerintem is egy nagyon jó könyv
  Nem tom honnan ” kaparták ” össze, de jó, nekem nagyon tetszik

 5. Xhavios

  nekem is tetszett anno:) az egyetlen dolog, ami birkaság szerintem az hogy dáccs séfer valami besúgó majom, és deni glóver elveszti az egyik karját…
  de amúgy nagyon tetszik, jól írta le ez a pali a ragadozókat! innen is sok ihletet merítettem:)

 6. Xhavios

  mellesleg mano: ha gondolod, én szívesen beszkennelem neked a könyborítókat, mert nagyon sok csak piciben van meg. 1 kivételével mind megvan.:)(benned él a halál)

 7. Serius Ben

  Hát ez nekem is szemet szúrt, de leginkább az, hogy Gomez meghal. :(

 8. Xhavios

  hát, nem emlékszem már annyira a könyvre, nagyon rég olvastam…újra el kéne már…:D

 9. Serius Ben

  Nem járnál rosszul ;-) :D

 10. Xhavios

  jaja, már olvasom:) a régi szép emlékek:) emlékszem, egy majom osztálytársamtól vettem k.b. 200 forintért a könyvet:D nem bántam meg:D

 11. Serius Ben

  Elég jól jártál… :D
  Mondjuk én Apámtól “örököltem” :D

 12. alienpred

  Én most olvasom, és idáig tetszik!
  Nagyon tetszik!

 13. Glendower

  Valahol a topic elején olvastam, hogy Dutch besúgó,ésatöbbi. Erre csak azt mondanám,hogy nem véletlenül: a regény egyfajta előzményként szolgált a Kelepce és a Túlélők című Aliens vs Predator könyvekhez. Az utalásokon túl erre utal, hogy ugyanaz a társaság írta meg, ráadásul, mint tudjuk, az a két regény már Dutch fonalán indul tovább…

  Szóval bárki bármit mond, ez is egy nagyon jó regény, és valóban többet látok benne, meg az Új Vadászokban, mint a Mindörökké Éjfél – Predators – Nagy Játszma vonalban… a külföldi írók elfelejtették, hogy az első Predator filmben, könyvben még a Ragadozótól illett félni..se nem pozitív hős, se nem szamuráj, se nem yautja-izé nem volt… nem tudták honnan jön, nem tudták, férfi vagy nő, csak azt, hogy emberekre vadászott…

 14. alienpred

  Ez szép volt!
  És egyetértek, szerintem is egy nagyszerű Predator könyv!

 15. Csak kár, hogy lopott a Betondzsungelből.

 16. LángVágó

  Ráadásul előszele a nem hivatalos AvP könyveknek. Legalábbis azt a szálat viszi tovább.

 17. Glendower

  Igen, előzetese, mint ahogyan utaltam is rá…:D A Betondzsungelből meg nem tudom, mennyit lopott: talán a felhőkarcolókat?Mert ezzel az erővel minden rész lopott az elsőből valamit:D Szóval, ez akkor is egy jó könyv:D

 18. remszarvas

  Totál lopás bizonyos részek.
  Pl.:dzsungelban drogbáró kapja el- láncfűrésszel akarják kinyírni-ugyanúgy drótal vágja fel a láncfűrészes pasit;
  Ugyanúgy bűnözők a segítség stb.
  Ilyen téren csalódás :(
  Lehetett volna jobb is

 19. Red Queen

  Effektíve rosszabb is… :D
  A polcomon a helye, mindenképpen.

  Úgy látom, a Predators film alapjául szolgál az a tény, h beindult a Yautjákról szóló csevelyáradat… LOL

 20. g101

  Mindkét könyv ugyanúgy kezdődik. Egy pasi fejbelövi a dagadt feleségét, aki rosszul választotta meg a tv-műsort. Mindegyikben egy seregnyi predivel küzdenek meg a városban. Mindegyikben rájönnek, hogy a maszkon keresztül lehet látni a láthatatlan űrhajókat/ragadozókat. Mindkét regényben bűnbanda harcol a városért. Van még más is, de most hirtelen ennyi jutott eszembe. Őszintén szólva ez a könyv még ha lopás is, mégis kellemesebb olvasmány volt. Talán Harrigan miatt, akit nagyon bírok. Ja és ha már róla van szó, akkor leírom gyorsan, hogy az egyik vallatós jelenete egy az egyben a Tango és Cash című filmből lett lenyúlva. Amikor a székkel rádől a rosszfiú nyakára.
  A Betondzsungelt annyira sztárolják, hogy valami nagyon jóra számítottam, de eddig az volt az a Predator könyv, amivel a leglassabban haladtam és néha untam is. (A nagy játszmát és a Mindörökké éjfélt direkt hagytam eddig ki a negatív kritikák miatt, ezeken kívül már csak a Jég és Vér van vissza az itthon megjelentek közül.) Perry-ék a legjobbak!

 21. Zsotya

  A könyv nagyon jó, egy biztos, aki írta az már olvasta a betondzsungelt is, nagyon jó, hogy összefűzték a filmekkel is. A ragadozók kiválóan vannak ábrázolva és elég változatosan is ölnek benne és nehezen is pusztulnak. Schaefer szerepe kicsit csalódás volt, nem így szerettem volna viszontlátni, de még ez is rendben van, Harrigen még öregen is bődületes volt, bár a pirulák miatt kicsit benne is csalódtam. Minden esetre a könyv nagyokat robban és fordulatos is, pontosan azt kapjuk, amit várunk is tőle. 5 csillagos egyértelműen és a legjobbak egyike.

 22. Zsotya

  Még egy valami, ami talán negatívumként értékelhető, bár nagyon apróság, a könyv viszont többször is felhozza, annak a korongnak az elemzését, amivel kinyírta a Ragadozót a második részben. Tudnia kellett volna a fém összetételét, mivel megegyezett a Danny koponyájában talált ötvözettel, ezt viszont a könyv elő sem hozza, hogy azt a fémet bármikor is elemezték, pedig 95-ben igen és ott volt Harrigen is. Nyilván azért találtak egy dolgot az archívumban, reménykedtem benne, hogy az lesz, de sajnos nem, mindazonáltal így is sikerült jópofára kihozni a kardfogú tigris koponyájával, mely a második részes Vadász gyűjteményének darabja volt és látszott is a filmben, de azért nem azt várta volna az ember és nem azt, hogy majdnem 20 évvel később szeretné a korongot leelemeztetni és csak rá sem gondolt, hogy a fém elemei nincsenek a periódusos rendszerben, amit meg is mondtak neki 95-ben, sőt a könyv még úgy is rádobott egy lapáttal, hogy az elemzés végeztével Harrigen meg akart próbálni egy hasonló ötvözetet létrehozni. Ezt nyilván kicsit elkefélték, de ez is nagyon apróság és nem húzza le a könyv értékét.

Vélemény, hozzászólás?