ALIENS: Benned él a Halál / Szövetségben a Halállal

ALIENS: BENNED ÉL A HALÁL

“Ez a regény önálló alkotás, nem kapcsolódik más tudományos- fantasztikus művekhez.”

“A rémisztő Idegen megtámadja az űrhajót. Odavész a York űrhajó teljes legénysége – egy kivétellel. A Nostradamus Kisbolygó néhány nap alatt a poklok poklává vált. Minden reménység a kis mentőhajóban van.
Gebra, a fiatal űrhajósnő sok hányattatás után visszakerül a földre – nem tudja, hogy testében és tudatában ő maga hozta el az Idegent. Aki talán nincs is egyedül…
Szörnyű dolgokra képes, ha akarja, egy egész kisbolygót hozhat ide az űrből, hogy mérhetetlen katasztrófát okozzon.
Felveszik vele a küzdelmet, de az ALIEN nem csak ölni tud. Kiderül, értelmes, gondolkodó lény, egy másik dimenzió küldötte. Valahol sok ilyen van még, mint ő. Sokkal többet tud, mint közülünk bárki, és akár a Te testedben is meglapulhat. Ám, ha nem bánnak vele jól, bizony hihetetlen módon képes leszámolni bárkivel…”

Merényi Kiadó – Bestseller Sorozat 0898 (1998)
Stuart Herrington (Nemere István) Benned Él A Halál (1998)
ISBN 963 698 100 0

ALIENS: SZÖVETSÉGBAN A HALÁLLAL

“Ez a regény önálló alkotás, nem kapcsolódik más tudományos- fantasztikus mûvekhez.”

“Az Egyesült Közös Kormány konferenciáján derül ki, hogy rejtélyes dolgok történtek, katonai rendészeti járõrök, munkások, bányászok tûntek el nyomtalanul. az ûrbõl érkezõ üzeneteket szándékosan meghamisították, mert nem akarták az emberlakta bolygót kiüríteni, és pánikot kelteni a lakosság körében.
Azonban az Idegenek egyre nagyobb pusztítást végeztek. és egyre nagyobb kolóniát építettek ki maguknak 2-3 királynõvel és 5-600 ezer kifejlett harcossal.
Ilyen iszonyú túlerõvel szemben már az Egyesült Közös Kormány is tehetetlen. Pedig az Idegenek úgy döntöttek, hogy megszállják a Földet.
Vajon sikerül-e valakinek megállítani õket, vagy az emberiség örök pusztulásra ítéltetett?”

Könyvmíves Könyvkiadó – Bestseller Sorozat 2099 (1999)
Thobias T. Seabay (Koltai Tamás) Szövetségben a Halállal (1999)
ISBN 963 85988 3 2

9 Hozzászólások

 1. ragathol

  A Benned él a halál az egyetlen Aliens könyv, amit még nem olvastam, úgyhogy nem is tudok semmit hozzáfűzni, de a Szövetségben a halállal a nevetséges borítója ellenére egész jóra sikeredett. Sok csata, jelenetek a “bogarak” szemszögéből (ilyen még úgyse nagyon volt). A végéből az emberi tudat idegen testbe való átültetése dolog akár le is maradhatott volna, de ha valaki be tudja szerezni, akkor csak rajta.

 2. razor

  Én a Benned él a halál-t olvastam eme 2 könyv közül.A borítója szépen van megrajzolva, és jó becsapós,mert hát elég messze van az eredeti aliens könyvektől.Még jóformán egy erős kifejezéssel akár az aliens történetek “paródiájának”is nevezhetnénk.és nevezhetjük is,mert ha ezt komolyan gondolták a könyv kiadói és szerzője,meg a boritó rajzoloja,akkor azt mondom,hogy egy VICC az egész.Ha meg a borító által akarták a kevésbé dörzsölt olvasókat becsapni,meg a könyvet megvetetni velük,akkor megint azt mondom,hogy jó VICC volt,hahaha!…De ha úgy olvassuk ezt a könyvet hogy nem sok köze van a boríton látható lényhez(konkrétan abszolute semmi),és elvonatkoztatunk attól,hogy becsapás áldozatai (…majdnem)lettünk,akkor meg egy egész jópofa kis regényt olvashatunk.csak azt nem értem,hogy miért nem lehetett volna ezt/ezeket a könyveket úgy kiadni,hogy a borítóra kiírják az eredeti író nevét,mármint a magyart,és nem az álnevet,meg rajzolnak valami kevésbé megtévesztő borítót,és az aliens felirat helyett meg mondjuk azt írják rá,hogy pistabácsi a wadnyugaton.hát kár érte….így csak egy gyenge 2 alát érdemel.és nem is tudom,hogy mit keres egyáltalán itt,az aliensonline oldalán?!

 3. A válasz egyszerű: Pont azért van itt, hogy lássad, mivel verik át az embert. Amúgy én csak azért is próbálom beszerezni ezeket a regényeket. Az átverős könyvek közül az Araszoló Halál tetszett nagyon. Az mondjuk pont nincs fenn az aliensonline-on.

 4. razor

  Igen,emléxem rá hogy volt ilyen könyv de olvasni nem olvastam,mert akkor még volt olyan,hogy a boltosok gyerekeknek nem adtak el akármit.

 5. Igen, régebben én is jártam így. :D A mozikra még jellemzőbb volt ez, manapság már annyira nem problémás a dolog. :P

 6. DÉNA

  Ezt még sajnos én sem olvastam de van néhány amit nagyon nehéz megszerezni.:(

 7. VarosiVadasz

  Benned Él A Halál

  Ez a „könyv” remekül példázza azt, hogyan tudjuk eladni „alkotásunkat” úgy, hogy egy híres sorozat tagjaként tüntetjük fel.
  Ennek semmi köze nincs az Alienhez. És még volt képük a borítóra egy Alient tenni, hogy úgy tűnjön ennek köze van hozzá.
  Hát nincs.
  Ez egy rakás szemét. Sajnálom, hogy megvettem, és még jobban azt, hogy elolvastam.
  Nemere István egy kókány, aki azt hiszi tud fantasztikus, sci-fi könyveket írni. Sajnos későn vettem észre, hogy ő az író, mivel a könyvet álnéven írta. Pedig a Vaterán meddig üldöztem.
  Rémesen unalmas, semmitmondó könyv. Ne olvassátok el. Elvesztegetett idő.

 8. VarosiVadasz

  Rykov az araszoló halálos trilógia nem átverős.Fantasztikus könyvek, én már kétszer is olvastam. Nem hasonlítható össze a predatoros könyvekkel, de azt kell mondjam, jobb. Persze hasonló a sztori, de egyébként nagyon jó.

 9. Glendower

  Egyetértek az utóbbi megállapítással: tényleg jó kis könyvek azok az Araszoló Halálos dolgok. Véletlenül akadtam rájuk, és egy iccaka alatt olvastam el az említett kötetet. Egyszerre könnyű és komoly olvasmány, olyan.. nem is tudom, csak jó. És nem uncsi. Szeereeteeem:D

Vélemény, hozzászólás?