Aliens – A Bolygó Neve: Halál

Galaktika Fantasztikus Könyvek (1988)

A nyolcadik utas a halál közvetlen folytatását tartja kezében az olvasó. A mélyálomban fekvő Ripley – Jones macskájával – immár évtizedek óta a Föld felé tart: A veszedelmes bolygón ahonnan Ripley ugyan menekült, de ahol társai elpusztultak, időközben emberlakta bányásztelepüléseknek adott otthont. A „gyarmatosítás” a Társaság ötlete volt.
És egyszer csak minden kapcsolat megszakadt a bolygó és a Föld között.
A „szörnyügyekben” járatos Ripley rövid lelkitusa után vállalja, hogy visszatérrémálmai színhelyére, és – egy szuper űrkommandó tagjaként – ismét felveszi a harcot az eleven emberi testekbe petéző idegennel.

Galaktika Fantasztikus Könyvek (1988)
Alan Dean Foster: ALIENS (1986)
fordította: Nemes Ernő
borító: Ámon László
ISBN 963 11 6318 0

Agave Kiadó (2015)

Miután visszatért a Földre, Ellen Ripley megtudja, hogy létrehoztak egy telepesekből álló kolóniát az LV-426-on, azon a bolygón, ahol a Nostromo legénysége találkozott az idegenekkel. Nemrég ráadásul megszűnt velük a rádiókapcsolat, ezért most egy tengerészgyalogos egység kíséretében visszatér, hogy kiderítse mi történt… és szembenézzen a szörnyetegekkel, akik mindennél többen vannak, és akiknek még mindig lételemük a pusztítás.

A bolygó neve: Halált 1986-ban mutatták be a mozik, és a mérföldkőnek számító előd méltó folytatása lett. Az olvasó az eredeti regény újrafordított, napjaink nyelvezetéhez és az azóta hatalmas méretűre nőtt Alien-univerzumhoz pontosabban illeszkedő kiadását tartja a kezében.

  • Az Agave kiadó 2015-ös Alien Tetralógia névre keresztelt, mind a négy filmregényt magában foglaló sorozatának kiadása során figyelembe vette a Titan Books 2014-es megjelenéseit, hogy egységes univerzuma legyen a négy könyvnek.
  • Az első és harmadik rész komoly átszerkesztésen ment keresztül, a második és negyedik rész teljesen új fordításban jelent meg!
  • A sorozat kötetei egyenként és díszdobozban is megjelentek.
  • Az Agave „Bolygó neve…” kötetének borítójára rossz idegen került, nyomdába adás előtt cserélték le!
    A baloldali a tervezett, az idegen az ALIEN-ből származik. A jobboldali a végleges, immár az ALIENS szörnyével:
Agave Kiadó (2015)
Alan Dean Foster: ALIENS (1979)
fordította: Farkas Veronika
borító: Pintér László és Kuszkó Rajmund
ISBN 9789634190370