Alien3: A Végső Megoldás: a Halál (Az Út Végén, a Halál)

ALIEN3 – A VÉGSŐ MEGOLDÁS A HALÁL

“Fiorinán még a szél is sikolt. Elhagyatott gépezetek rozsdásodnak a fakószürke ég alatt. Sötét, szennyes vízű tenger nyaldossa a sziklás partokat. S egy napon mentőhajó csapódik a hullámok közé. A roncsban ott szunnyad Ripley, egy törékeny nő, aki két ízben nézett szembe az idegen iszonyattal. A rém az első alkalommal űrhajós társait pusztította el. Másodjára egész osztagnyi elit kommandóssal végeztek a hozzá hasonlóak. Most e kopár börtönbolygón, ahol csupán maroknyi, nekikeseredett férfi él, Ripley ismét küzdeni kényszerül a borzalommal. Mielőtt az végképp elemészti…”

NEMO Könyvkiadó (1992)
Alan Dean Foster: ALIEN3 (1992)
ISBN 963 8147 00 8

ALIEN3 – AZ ÚT VÉGÉN A HALÁL

“A Föld felé tartó óriási Sulaco ûrhajón elektromos tûz üt ki, és az automatika egy mentõkabinban kilövi a fedélzeten hibernálva fekvõ utasokat: egy sebesült katonát, egy kislányt, egy széttépett androidot és egy nõt, Ripleyt.
Nem véletlen, ha ismerõs a név, õ az, aki A nyolcadik utas a halálban és A bolygó neve a halálban kétszer is megküzdött az emberekben csak táplálékot látó idegenekkel. Most itt a harmadik rész, a rémálom folytatódik.
A mentõkabinban ugyanis rajtuk kívül ott szunnyad egy földönkívüli tojása is, és áldozatra vár. Ripleyék egy börtönbolygón landolnak, ám a szerencsétlenséget csa a nõ éli túl.
Ezen a fegyvertelen, lezülött büntetõtelepen indul ismét útjára a halál, ezúttal megállíthatatlanul. Az életüket féltõ elitélteknek Ripley vezetésével csupán egyetlen reményük maradt: hátha az emberi lelemény képes megfékezni az idegen mindent elsöprõ erejét.
A könyvet az amerikai sikerfilm forgatókönyve alapján Alan Dean Foster írta, aki nem ismeretlen már a hazai közönség elõtt. Remek stílusban megírta, izgalmas regényei önállóan, a filmtõl függetlenül is megállják a helyüket.”

Galaktika Fantasztikus Könyvek (1993)
Alan Dean Foster: ALIEN3 (1992)
ISBN 963 11 7040 3