ALIENS versus PREDATOR: Vadászok Bolygója

Egy bolygó, ahol a születés és a halál egyet jelent.
Machiko Noguchi, a Ryushi kolónia túlélője elhagyta saját világát, és beavatott Vadászként csatlakozott a Ragadozókhoz, ám két év elteltével visszatér, hogy folytassa munkáját.
Livermore Evanston, a gátlástalan milliomos létrehozta a tökéletes vadászparadicsomot, ám nem számol az odaszállított idegenekkel.
Amikor elszabadul a pokol, Evanston rádöbben, hogy csak egyvalaki fékezheti meg a Ragadozókat, egy nő, aki ismeri őket…

Kritika (PC GURU 2001/8. – Külvilág/Könyvek)
„Vannak dolgok, amiket a végtelenségig lehet cifrázni. Ilyen az Idegenek és a Ragadozók kapcsolata. Ja, az embereket majdnem kifelejtettem, pedig általában õket is érinti, ha ezek ketten egymásnak esnek.
Livermore Evantson jó dolgában nem tudja, mit csináljon, ezért létrehoz egy különleges vadászparadicsomot.
Machiko Noguchi két évet töltött Vadászként a Ragadozók között, jelenleg viszont egy bányászbolygón vegetál. Rendkívül tapasztalt harcos, és nõ létére egyáltalán nem ostoba. Elfogadja Evantson vadászatra szóló meghívását, és amikor furcsa dolgokat lát (szabadon garázdálkodó T. Rex, klóngyár), elkezd nyomozni.
Aztán elszabadul a pokol.”

I. kiadás:
Szukits Könyvek – HYDRA science fiction (1997)
David Bischoff: ALIENS versus PREDATOR: Hunter’s Planet (1994)
ISBN 963 9020 45 1

II. kiadás:
Szukits Könyvek – HYDRA science fiction (1997)
David Bischoff: ALIENS versus PREDATOR: Hunter’s Planet (1994)
ISBN 963 9020 66 4

III. kiadás:
Szukits Könyvek – HYDRA science fiction (2000)
David Bischoff: ALIENS versus PREDATOR: Hunter’s Planet (1994)
ISBN 963 9278 38 6

IV. kiadás:
Szukits Könyvek – HYDRA science fiction (2001)
David Bischoff: ALIENS versus PREDATOR: Hunter’s Planet (1994)
ISBN 963 9344 57 5

V. kiadás:
Szukits Könyvek (2007)
David Bischoff: ALIENS versus PREDATOR: Hunter’s Planet (1994)
ISBN 978 963 9344 57 0

ALIENS versus PREDATOR: Vadászok Bolygója (ekultura.hu ajánló)

A történetből (ami könnyen olvasható és nem túl bonyolult) kiderül néhány, eddig még ismeretlen részlet a ragadozó (yautja vagy Predator) viselkedéséről, szellemiségéről, szokásairól. Például arról, hogyan lehetséges az, hogy ezek a barátságosnak egyáltalán nem nevezhető lények együtt vadásznak egy emberrel.

Márpedig a hír igaz, hiszen Machiko Noguchi két évet töltött közöttük beavatott Vadászként (aki nem hiszi, járjon utána). Ez éppen elég lenne ahhoz, hogy õ kapja a legjobb melókat, ám ehelyett egy droid társaságában vegetál egy bányászbolygón.

Aztán egy nap a multimilliomos Livermore Evantson meghívja magához, hogy megbízza néhány szabadon kószáló idegen (Alien) levadászásával, ami úgyis testhezálló feladat egy ilyen tapasztalt harcos számára.
Pláne, hogy Evantson magánbolygója maga a vadászparadicsom. De mit keres ott egy klóngyár? És mit „termelnek” ott? Hihetetlen, hogy minden kor kitermeli azt a magát istennek tekintõ egyedet, aki létre akar hozni valami újabbat, szebbet, jobbat vagy tökéletesebbet, mint ami már létezik – persze általában mindenféle erkölcsi aggodalom nélkül. És egyáltalán: mi a fenét keres a szigeten egy szabadon randalírozó T. Rex?

Machiko, miközben megpróbál válaszokat találni az egyre gyakrabban felbukkanó kérdésekre, szövetséget köt a bolygón vadászó ragadozókkal. A történet végére a bûnösök elnyerik méltó halálukat, a harcosok pedig mennek tovább a saját útjukon. Kicsit olyan ez, mint egy western, ahol a hõsök jönnek, megteszik, amit kell, aztán folytatják útjukat.

www.ekultura.hu – Galgóczi Tamás (2003. november 26.)