ALIENS versus PREDATOR: Háború

“Machiko Noguchi már egy teljes éve él a vadászok közt, de még mindig úgy érzi, hogy társai nem tartják egyenrangú félnek. Bármit tesz, jutalma büntetés és megvetés. Tudja, nem maradhat sokáig a jautják között.
Lara, Less és Ellis, a949-es állomáson történt mészárlás túlélői, egy mentőkabinban fuldokolva sodródnak az űrben. Már csak perceik vannak hátra az életből, amikor a Weyland-Yutani társaság rájuk talál és megmenti őket. A csapatot egy perembolygóra szállítják.
A ragadozók hajója ismét pályára áll egy világ körül, hogy elhintse a halál magvait. A vadászat izgalmasnak ígérkezik, hiszen egyszerre akarnak megküzdeni az univerzum két legveszélyesebb prédájával, az idegenekkel és az emberekkel. Machiko kénytelen meghozni élete legnehezebb döntését, és harcba száll – ezúttal az emberek oldalán, az idegenek és a ragadozók ellen.”

Szukits Könyvkiadó (2004)
Stephani Perry: ALIENS vs PREDATOR: War (1994)
ISBN 963 497 029 X

38 Hozzászólások

 1. Serius Ben

  Szerintem a legjobb Aliens vs. Predator könyv.

 2. Yautja j-vel XD

 3. Vader

  A Dolarhyde ebben miért Lector?

 4. Red Queen

  Predator forever!
  Hol szerezhetném be a Háborút?

 5. Xhavios

  még mindig könyvesboltban:D
  és igen, a Yautja J-vel:D:D sok vidám percet szerzett nekem:D
  ;)
  de amúgy jó könyv ez is:) a jók között van:)

 6. ragathol

  A kedvenc AVP-m. Valószínűleg azért is, mert annak idején az Őrjöngő halál volt az első Aliens, amit olvastam és ezáltal aregények közül az volt rám legnagyobb hatással, itt végre viszont láthattam a rég megkedvelt szereplőket.

 7. Xhavios

  jó könyv, mint már mondtam, csak vannak benne alapvető hibák, amik szerintem a birka magyar fordítóknak köszönhető…

 8. Red Queen

  Akkor olyan szinten lehet mint a Ragadozó (nem a 2!)?
  Mert abban a Predator szó szerint megváltoztatta a halmazállapotát és állattá alakult… pff..

 9. Zsotya

  Az, jó könyv, egy hajszállal még a prédát is túlszárnyalja.

 10. Warkmada

  Szerintem nem csak egy hajszállal hanem egy egész hajkoronával is akár:D am ez az első aliens könyv amiben végre nem 10 meg 20 oldalban tudják le az akciót, első könyv amiben a felétől eksön ropog, szal csak ajánlani tudom mindenkinek:)
  egyébként sajnálom azokat akik azon akadnak fent h ipszilon helyett pontosjé van írva hűha ez aztán úgy befolyásolja a könyvet h sztem nem is lehet elolvasni:DxD szégyenek vagytok

 11. Weyland

  Látszik hogy egy PERRY keze-munkája ez. :)

 12. No, ez az amit én a legrosszabb Perry könyvként tartok számon. Abszolúte lealacsonyító módon kezeli a Ragadozókat, Noguchit pedig már szinte az elpusztíthatatlan szuperhős szintjére emeli.
  Az Őrjöngő halál túlélőinek a szála pedig teljesen felesleges, a W-Y pasassal együtt.
  Amúgy érezni rajta a Stephani Perryre jellemző feminizmust is. :D

 13. Serius Ben

  A feminizmus igaz, mint mindegyik S.D.P. könyvben. És nem alacsonyítja le a Yautjákat, sőt, noguchi tőlük tartott a legjobban a bolygón, és csak annyi, h kezdte őket emberi szemmel látni. Azt mondta, h beképzelt gyilkosok, és végülis tényleg:D
  Az pedig h két történet egymásba kapcsolódott… sztem abszolult jó dolog, és jól is sült el.

 14. Méghogy nem alacsonyítja le a Yautjákat? Hisz ebben a könyvben csak úgy hullottak mint a legyek… többek közt ugyan ebből a szempontból nem tetszett a Betondzsungel sem.
  Dehát ez van. Nekem nem jön be, másnak igen. :D

 15. Weyland

  Sebaj, lesz ennél jobb is.

 16. Jaja. :D Reméljük, hogy a Szerepcsere már olyan igazán jó Predator írás lesz. ;)

 17. Weyland

  Persze, Alaszka vadregényes tájain biztos izgalmas vadászatra kerül sor, csak bírjuk kivárni. Szegény grizlik………. :D

 18. Serius Ben

  nem a ” hullanak mint a legyek ” – re gondoltam, azt hittem másra akartál rávilágítani.
  Igen, az nekem is szemet szúrt, de hát ők sem élhetnek örökké…
  lényeg, sztem nagyon jó könyv.
  ( mellesleg ami a legszarabb benne, h a cyborg pusztakézzel nem’tom hányat megölt… na az fazzzság )

 19. Warkmada

  am a könyv annyiban okoz csalódást a predatorokkal kapcsolatban h igazából mégiscsak kiderül h nem az a büszke fair dicsőséges harcosok( nálam az nyomta ki a kapcsolót mikor noguchi harcol picurka ellen és megfogják a lábát) sztem ez elég pancserként állítja be a ragadozókat(sztem:D)

 20. Hát ez az. :D Gyalázat. XD

 21. Serius Ben

  Látom kettőtöknek a kedvenc lénye a Predator. Mégis szűk látókörűek vagytok velük kapcsolatban.
  Gyalázat? Az, az amikor erre a részre mondod, h gyalázat…
  A ragadozók büszke népség, és nem tűrnek meg maguk közt más fajokat, főleg nem egy ‘mber, aki még nőstény is, és ha jobban elolvassátok a könyvet, nem csak átlapoztok rajta ezt többször is említik, kicsit többször is mint kellene.
  Vannak benne bakik, ugyanúgy mint minden könyvben.
  Azért fogták meg noguchi lábát, mert nem csak picurkára lett vna szégyen ha legyőzik, hanem az egész yautja fajra.
  Igen vannak benne birkaságok mint amit említettem cyborgos rész, meg noguchi pusztakézzel arcon öklözi picurkát, és az elájul…
  Jó ez Stephani Perry, aki a nőknek szuper erőt kölcsönöz, ( meg a robotoknak (: ) de azon kívül kvára nem gyalázat a könyv, hanem egy olvasható, élvezhető mű, nem úgy mint a sokatoknak tetszett Acéltojás, Dns Háború, stb…

 22. Warkmada

  Nekem tetszett a mű, nem arról van szó, csak nálam így a predatorok, hát jólvan nemtudok mit tenni, és Ben rosszul gondoltad: nekem az alienek jobban bejönnek:P

 23. Szvsz, a Prédához képest ez a könyv sehol sincsen.

 24. Weyland

  Túl nagy az összevisszaság.

 25. Serius Ben

  Esetleg a kobakodban xD

 26. alienpred

  Én MÉG nem olvastam, de már tervbe van véve!
  Ahogy itt írtátok, akkor jó lesz. Igaz?

 27. Zsotya

  Jó lesz, nem okozott csalódást.

 28. alienpred

  Oké. Megvan.

 29. alienpred

  Szerintem a LEGJOBB AVP könyv.

 30. Alienskiller

  Eddig ez a 3. AVP könyv amit olvastam, és meg kell hogy mondjam eddig ez tetszett a legjobban. Bár a robotos részt utáltam. Furcsa volt hogy Noguchi-t engedték, hogy velük vadásszon, de valamilyen szinten érthető, még ha ember is, de rajta van a jel. Kiközösítették, megalázták, földbe tiporták. Szerintem egy kicsit jobban belemélyedhettünk a predatorok életébe, hétköznapjaikba stb. És hogy miként bánnak más fajokkal.

 31. Rookie

  sziasztok nem tugyátok lehet Buda Pesten lehet veni ijen Aliens Versus Predator köny vet?

 32. ragathol

  Lehet. Például a Silverlandben.

 33. Rookie

  és az holvan?

 34. Rookie

  és egy Aliens Versus Predator menyibe kerül?

 35. ragathol

  Az oldalukon mindent megtalálsz.
  silverland.hu

 36. razor

  Hogy ez mekkora egy szar könyv volt!A közepe felé már alig vártam,hogy befejezhessem.Óriási nagy csalódás sd perry-vel kapcsolatban,főleg hogy ezidáig ő volt a kedvenc íróm az aliens kötetek terén,Labirintussal kezdtem,ami szerintem azóta is az egyik legjobb!Ez meg egy botrány.Túl sok a predator vonal,az alienekről épp hogy csak úgy érintőlegesen beszél,tele van kisebb-nagyobb hibákkal hiányosságokkal az író részéről,és ez a több fejezeten keresztül(ami úgy kb. a könyv fele) taglalva a noguchi és a predatorok bohóckodásait,meg egymással szembeni respect hiányát,ez hihetetlenül vontatottá,és unalmassá teszi az egészet.Ha avp akkor még mindig a vadászok bolygója az etalon,a többi csak ezután következik.

 37. razor

  …ja a címe volt a legnagyobb:Háború…
  …hát ami a könyvben szerepel,azt erős túlzással is csak max. csatának nevezhetnénk.Régebbi könyvekben sokkal nagyobb harcokat vívtak,mint ebben.címéből arra mertem következtetni,hogy valami ultra brutál mindenki mindenki ellen lesz,kb több százezer ali,pred,és telepes közreműködésével.Kár volt ilyen nagyokat feltételezni róla.

 38. DaveXeno

  Nem volt ez olyan rossz. Nem egy háború,de nekem bejött. Brian megkattanása nem volt meglepő-és hál’ égnek itt folytatódott az Őrjöngő halál.- Szerintem egy erős 4-es. Lehet ez még 5-ös is. Ízlésfüggő. Nálam csak 4.

Vélemény, hozzászólás?