Aliens: Katlan

Az Umiak űrcirkáló gátlástalan kapitánya titkos találkozóra készül egy névtelen csempészhajóval, ám a cirkálón szolgáló kadétok zendülése keresztülhúzza a számítását.

És mint ha ez még nem volna elég, az Umiak rakterében rejtegetett csempészáru – egy fészekaljnyi hibernált idegen – kiszabadul…

A zendülés egyre fogyatkozó résztvevőinek így már nem csupán a kapitánnyal és a hajóra érkező csempészekkel kell szembeszállniuk, hanem az idegenekkel is fel kell venniük a harcot, ha életben akarnak maradni.

Eredeti cím: Aliens: Cauldron
Amerikai kiadó: DH Press
Magyar kiadó: Szukis Kiadó
Amerikai megjelenés: 2007. május 9.
Magyar megjelenés: 2011. december 2.
Formátum: Papírkötésű, 324 oldal
Ár: 2.990.-Ft

18 Hozzászólások

 1. embertelen

  Szerbusztok. Ezekhez a könyvekhez vajon , hogyan tudnék hozzájutni?

 2. Szia, pont ebből (Cauldron) van egy plusz példányom, szivesen eladom neked ha érdekel.
  Keress meg és megbeszéljük: http://www.aliensonline.hu/?page_id=503

 3. myotan89

  A másik Diane Carey könyv, a “DNS-Háború” nekem az elején unalmasnak tűnt, de aztán közben egészen megtetszett, nem az a sablonos megszokott…
  Remélem ez is hasonlónak ígérkezik, bár nem tom..

 4. Xhavios

  a dns háború eléggé műanyag könyv lett…tele hülyeséggel…
  és még enyhén is fejeztem ki magam…;)

 5. myotan: a dns-ről miért nem a dns lapján írsz? :o

 6. myotan89

  Csak próbáltam hasonlítgatni…

 7. Serius Ben

  Én pont azért nem várom mert Diane Carey írta… :P

 8. A DNA WAR!!szerintem van benne hülyeség de mégis jobb 1000x mint a REKVIEM. Na ott beszartam unalmamba csoda 3-4 hétbe tellet mire kiolvastam.

 9. alienpred

  Hát, én remélem, ez jobb lesz mint a DNS-háború!
  Az nem sikerült a legjobbra!

 10. DanXeno

  L <— a rekviem (szerintem) sokkal,de sokkal jobb mint a DNS-háború, valóigaz,nem az a megszokott" jöttem,arcramásztam,kikeltem,halomraöltem,meghaltam"

 11. VarosiVadasz

  Ez ugye még nem jelent meg nálunk?

 12. ragathol

  Nem, még nem.

 13. ragathol

  Elolvastam, de nem is tudom mit lehetne róla mondani. Annyi biztos, hogy a kedves írónő nem törte össze magát, hogy valami értékelhetőt hozzon össze ez az izé helyett. A vége felé az az érzésem támadt, mintha tönkre ment volna a DVD-lejátszója, ezért az Alien filmek helyett inkább az A farm ahol élünkből nézett volna meg egy epizódot, meg pár órányi műsort az Animalplaneten.
  A fent olvasható tartalomleíráson kicsit finomítanék, mert nem igazán fedi a valóságot.
  A történet első szálán fut a Virginia nevű teherszállító (ami még véletlenül sem csempészhajó, csak a legénység 2 tagja korrupt egy kicsit) és legénysége, akik szembekerülnek néhány elszabadult idegennel. A történet ezen része nem is lenne rossz, csak rövid és lezáratlan (habár sejthető, hogy mi lesz a végkifejlet).
  Számomra az igazi problémát a főszál jelentette, ami az Umiak teherhajó útját meséli el, amin még véletlenül sincsenek tengerészgyalogosok. Sem elit, sem másmilyen. Ellenben utazik rajta egy csapat kölyök, akik amolyan ösztöndíj keretében vesznek részt az úton, hogy jobban kitanulják az űrutazást és jobb jegyeket kapjanak. A karakterekre nem is térek ki, mert egyet sem tudtam megkedvelni.
  Az Umiak célja egyébként árut szállítani egy Zone Emerald nevű világra, út közben átemelve pár konténert a Virginiáról. Közben a szereplők szerencsétlenkedésének köszönhetően ahogy az lenni szokott kitör a pokol, amin az időközben megjelent csempészhajó már nem sokat válzoztat.
  Jobban nem akarok belemenni, mert inkább olvassa el aki akarja, de nekem hatalmas csalódás volt. Leginkább egy gyenge tini-horrorhoz tudnám hasonlítani. De inkább hagyjuk.

 14. alienpred

  Angolul?
  Mert még Alexandrán sem láttam!

 15. ragathol

  Igen. Magyarul még nem jelent meg semmi új.

 16. alienpred

  Nem tudja valaki, hogy mikor jelenek meg valami új?
  Mert tavaj ilyenkor már kijött a Bűnös bolygó, asszem.

 17. DanXeno

  hát,ha ez egy tini-horror… én lefosom a bokám… aliens+ hülye visongó-picsongó-amcsi-tinik… jesszus…

 18. Zsotya

  Épp ma végeztem vele, sajnos eléggé sokáig tartott, hetekig, mert vagy nem értem rá, vagy kedvem nem volt hozzá, meg ilyenek, de nem a történet miatt, szerencsére. Szerintem egész érdekes volt, a könyv első felében az idegenek még lábjegyzetnyit sem szerepelnek, az első érdemleges ténykedésük a 120. oldal környékén következik be, de nyugi, az eleje is eseménnyel indít. Nálam pont a karaktereken múlott, hogy az első felén átestem a könyvnek, érdekesnek találtam a civakodásukat és azt is, hogy a végkifejletre hová jutottak. Az idegenes részek elég brutálisak, rövidek, de velősek és véresek. A könyv végére (kb utolsó 60 oldal) kicsit felpörögnek az események. Nekem a DNS háború nem igazán tetszett (5/3), ez jobban sikerült (5/4), de olvastam jobbat is.

Vélemény, hozzászólás?