Aliens: Eredendő Bűn

Közel három évszázaddal ezelőtt a Weyland-Yutani társaság csillaghajója, a Nostromo vészjelzést fogott az Acheron nevű bolygóról. A Nostromo legénysége egy földönkívüli életformára bukkant – egy ravasz gyilkológépre, mely gyorsabb és erősebb volt mindennél, amit az emberiség addig ismert. A találkozást egyedül Ellen Ripley élte túl, aki megsemmisítette a Nostromót, és ezzel megakadályozta, hogy az idegen organizmus elérje a Földet. Nem akkor találkozott utoljára ezzel a fajjal. Most, évszázadokkal az eredeti Ripley halála után klónja folytatja a harcot. A második Ripleynek egy Call nevű android, egy brutális zsoldos, Johner és egy kerekesszékben élő mechanikus, Vriess segít végrehajtani az örökölt feladatot, kideríteni a titkot, ami borzalmasabb, mint azt bármelyikük sejtené… A legújabb Ripley-regényben, mely a “Feltámad a Halál” közvetlen folytatása Michael Jan Friedman azokat a kérdéseket feszegeti, melyek mindig ott lappangtak az idegen lényekkel kapcsolatos események hátterében. A válaszok pedig teljes mértékben megváltoztatják az Aliens univerzumot.

Fogyasztói ár: 1 790 Ft
Eredeti cím : ALIENS: ORIGINAL SIN
Írta: FRIEDMAN, MICHAEL JAN
ISBN : 9634971580
Megjelenés : 2007.
Oldalszám : 256

Képek sorrendben: eredeti tervezett borító; a tervezett “hamis” magyar változata; a végleges eredeti borító festménye; végleges eredeti borító; “hamis” magyar borító; végleges magyar borító.


29 Hozzászólások

 1. RxMorpheusz

  Helló!

  Most olvastam el az Eredendő Bűnt, és alienfan nak is tartom magam, meg az olvasás előtt szépen meg is ismételtem a 4. film megnézését ( sokadjára ;) ), mégis volt egy két homályos folt ebben a regényben. Persze az is lehet, hogy csak átlapoztam véletlen néhány oldalt (bár ennek azthiszem azért kissebb az esélye…). Na szóval ha van itt valaki aki akar erről beszélni akkor szóljon!

 2. vdavid

  hi. milyen homályos pontról beszélsz???

 3. Dr.Jekyll

  VIGYÁZAT! SPOILERVESZÉLY!

  Én is megvettem a legújabb Alien-könyvet, az EREDENDŐ BŰNt. Emlékszem, egy évvel ezelőtt jött a hír, hogy majd érkezik. Mivel a témát tekintve visszanyúltak az eredeti történethez, nagyon vártam és kíváncsi voltam rá.

  Most, hogy elolvastam, csalódott vagyok. Ennek okai:

  – A könyv izgalmi szintje vetekszik egy óvódás anyáknapi műsoréval. Lényegében egyetlen váratlan fordulat sincs benne: onnantól, hogy a tojás kikel, borítékolni lehet, hogy mi fog történni. Ha legalább az izgalmasnak szánt jeleneteket cizelállták volna egy kicsit, de nem. A kötet stílusa is elég egyszerű (és feltételezem, ez nem a magyar fordító bűne), bár ez a kisebbik gond, hiszen egyik Alien-könyvet sem az irodalmi jelentősége miatt szeretjük.

  – A dialógusok sincsenek túlbonyolítva, s a szereplőkről se tudunk meg lényegében semmi újat.

  – A fülszövegben említett titok pedig nem egy nagy durranás (más kérdés, hogy nekem nem is tetszik ez a megoldás): nem tudom, kinek volt ilyen ötlete, de a jelek szerint ide tényleg egy Perry vagy egy Foster kell, ha jó sztorira és csavaros, meghökkentő eseményekre vágyunk.

  Szégyen, de ez a kötet nálam A HALÁL ÁRNYÉKÁBANnal van egy szinten. Közepesen semmilyen. (Mondom ezt az összes többi, magyarul kiadott Alien-könyv ismeretében.) Kár érte, mert nagyon vártam.

  Bocsánat a túlnyomórészt negatív kritikáért.

 4. lackovirus

  Eredendő bűn -kiadni/olvasni-

  Minden ami az “Alien-univerzummal” kapcsolatos azt falom.
  Beetettek ezel a könyvel rendesen.
  Elöször felcsigázák szegény rajongokat egy “ÓRIÁSI” titokal ami a könyvböl derül ki.
  -Hát kérem a titok olyan banális és ostoba, hogy minden sci-fi olvasónak elkerekedne töle a szeme.
  Az, hogy valamilyen irányba próbálta -szegény- írónk terelni a történet az még rendben is lehetne, ha nem kiszámítható és érdektelen lenne a sztori.
  Ám azt a magyarázatot lenyomni az olvasó torkán, hogy a földönkivüliekkel szövetkezve próbál valami tzársaság hasznot húzni “szeretet banánfejünkböl” hát kérem……
  Nem, értem miért kellett a Da-Vinci kódhoz hasonló titkos évszázados társaságal megspékelni ezt az univerzumot???
  Könyörgöm írjon már valaki olyan erős könyvet, amit olvasva láttom magam elött a belöle készült filmet.
  Olyan nagy kérés ez?
  Többet érdemel a téma és a rajongók is!

 5. Serius Ben

  Szerinem igaza van d Jekyill, ne kérj bocsánaot a kitikáért, mert a szívemből beszéltél. Ha azt kédezik tőlem, h szeintem mi volt a hátulütője ennek a könyvnek, akkor én is ezt mondtam volna. eljsen igazad van, veled vagyok. Az alins univsumban én nagyon bnn vagyok, már öt évs korom óta imádom, a filmet, pá éve, meg má a könyvket is gyűjtöm. Sokkal többt vártam ettől a könyvtől, főleg, amit a hálapjára írtak.
  Szerintem, ha alins, vagy pdator könyv kell, akko szinte csak a Perrykre kell számíani. Ha valakinek ttszik, nem ttszik, szóljon hozzá. Bíom a kritikát. :) Üdv minden aliens fannak.

 6. alien

  Én még nem olvastam végig,de eddig nagyon tetszik,csak egy picit keveslem azt amit Perry-ék tudnak adni.

 7. ragathol

  Tulajdonképpen sejthető volt, hogy az elefánt-fejűek előbb-utóbb még fel fognak bukkanni, de valahogy sosem találják el őket igazán. Szerintem már az Idegen a Földönben is fölösleges és erőltetett volt szerepeltetni őket.

 8. olvasom itt a kritikákat és igaz igazatok van..kissé erőltetett..kissé eltúlozták az iulyen összeesküvéses cuccokat..de attól függetlenül ellehet olvasni..nem veszít vele semmit az ember…és megvettem elolvastam..és örülök h gazdagodott a fantáziám ezzel is:) üdv mindenkinek:)

 9. cosmic

  mikor lesz abbahagyva a folyamatos hasonlítgatés Perry-ékhez??

  ennyi erővel az ÖSSZES nem ők írta könyvet lehetne hasonlítgatni, nem ?
  miért nem Ő ? miért nem Ők ? miért?
  mert nem.

  más is irhat regényt, nem? de.
  tény hogy az övéik velősebbek, izgalmasabbak. mert talán profik. ez van.

  én eddig az összes regénnyel meg voltam elégedve, függetlenül attól ki irta

  ez az E-bűn tényleg nem nagyon izgalmas.
  inkább csak egy light sci-fi.
  nagyon épít ugye az alien 4-re. (hiszen ugyanazok a szereplők, utána játszódik )

  de nem kell ám csodát várni.
  mégi milyen “nagy durranásra” számítottatok?
  valami nagy felfedezésre?
  már nincs ilyen. minden ki lett tárgylva.
  nincs uj dolog az avp univerzumban.

  most már csak azon mulik hogyan szinezik ki jobban illetve milyen keret történetet adnak az adott regénynek.

  de valahogy pont ezért egysíkúak már az alien regények.
  mindannyian ismerjük már az utolsó csavarig a lényeket, kifejlődést. blabla.
  mindig kihagyhatnánk 10 oldalakot, hiszen tudjuk mi lesz. nem ?

 10. “mikor lesz abbahagyva a folyamatos hasonlítgatés Perry-ékhez??”

  Téged miért zavar?

  “ennyi erővel az ÖSSZES nem ők írta könyvet lehetne hasonlítgatni, nem ?
  miért nem Ő ? miért nem Ők ? miért?
  mert nem.”

  Meg is válaszoltad. Ezek után miért foglalkozol még a dologgal? Miért idegesíted magadat másokon? Ha neked tetszik minden könyv, akkor az jó dolog. De ha másnak nemtetszik valamelyik, akkor az miért baj? Vagy ha valaki jobban szeretni Perryék műveit?

  Félreértés ne essék, nekem nagyon nem jött be pár Perry mű, de mégsem kötök bele abba akinek meg igen.
  Acéltojás, DNS-háború, ezeket az új könyveket kifejezetten jónak tartom, annak ellenére hogy mások szidják mindkettőt, mégsem ugatom le őket.

 11. Serius Ben

  Cosmic hagyd már kérlek abba a folyamatos kötözködéseidet.
  Én sem értem miért böki a csőröd, h ténylegesen Perryék írták a legjobb ilyen könyveket, és h az elsöprő többségnek ez tetszik. Ők is alapjai az egész Alies univerzumnak.
  És igen, valami elsöprő kijelentést vártam a végén, ha már így beharangozták, nem pedig, egy ilyen nevetséges kis hülyeséget…
  Épül a műre?
  Meg ehhez hasonlók?
  Az Alien4 könyv hatszor jobban vissza adja a szereplők személyiségét.
  Mi a sz@rt vártunk?
  Valami jót…
  Valami jó folytatást, amit megérdemelt volna az aliens…
  Valami olyasmit, de nem többet.
  Nem érdekelne engem, milyen név szerepel az ALIENS original sin by után. Csak írjanak már egy rendes könyvet.
  És vegyél példát Rykovról. :

  ” Félreértés ne essék, nekem nagyon nem jött be pár Perry mű, de mégsem kötök bele abba akinek meg igen.
  Acéltojás, DNS-háború, ezeket az új könyveket kifejezetten jónak tartom, annak ellenére hogy mások szidják mindkettőt, mégsem ugatom le őket.”

  Ennyi.
  Keress még egy pár olyan aliens könyvet, amit nem Perryék írtak, és kérlek fikázd
  ki az olyan kommenteket, amik ellene vannak.

  sb

 12. cosmic

  jóvanmááár ! : ]

 13. Warkmada

  teljes mértékben fölösleges egymás támadása a ‘kinek hogy tetszik’ miatt, most figyelj, megveszed a könyvet, lehet többet vársz tőle és kevesebbet kapsz, de ennyivel is gazdagabb lett a fantáziád az Aliens-ről (még ha némely történet nem túlzottan jó is) nekem is például kifejezetten tetszik az Acéltojás, de agyba főbe azt látom h szidják szidják és szidják(nah meg mi volt előtte, néhány nagydumás szarf..szú már a borítóról megállapította h szar lesz) pedig semmi értelme fikázni a másikat, egyébiránt meg elvégre Aliens fanok vagyunk, és egy könyvről is csak úgy tudjuk elmondani hogy milyen ha már elolvastuk(még ha gagyi is lesz) nemde?:)

 14. Serius Ben

  Na azért nem kell egyből szrfszúzni…. én például mondtam, h takony a borító, de nem azt mondtam, h ettől szr a könyv is. Pedig a borítótól függetlenül, – akkor úgy mondom – : nekem NAGYON nem tetszett, és hozzá teszem saját meglátás, amit én reálisnak tartok:D

 15. Warkmada

  épp ellenkezőleg, félreértettél:D asszondtam h voltak olyanok akik a borítóról már “tudták” hogy fos könyv lesz..ennyit akartam:)

 16. Warkmada

  egyébként Ben:) nem lenne vmi könyved eladó(természetesen alien-re gondolok) amiből esetleg kettő van, szivesen megvenném tőled:) szólj ha esetleg tudsz:)

 17. Serius Ben

  Hát a Ripley háborúja meg van új, és régi kiadásban is.
  Ha neked nincsen meg eladom neked az újat baráti áron…;)
  ha nincsen meg neked.

 18. Hudson

  Mi ez a hirtelen barátság?:D

 19. Warkmada

  nem tudom milyen módon de nagyon jól rátapintottál:D ugyanis pont a ripley háborúja az ami hiányzik még nekem a trilógiából, egyébként kössz még átgondolom:) még annyit h am hova valósi vagy?:)

 20. Serius Ben

  Kiskunfélegyháza.
  De az adószámomat azér’ ne kérd el. :)

 21. Warkmada

  XD nem hinném h elkellene kérnem:D

 22. alienpred

  Hát… Szerintem nem a legjobb! Az eleje tetszett, de aztán a vége már nem annyira! Lehet én látom így, de szerintem kevés benne az idegen!

 23. razor

  Én xerintem meg *jó a borítója!a könyv maga háááát mit is mondjak?
  Lassan indul be,nem az a kifejezett “in medias res” típusú ugorjunk bele egyből az akcióba(mondjuk ez még nem is lenne akkora nagy baj),meg aztán tényleg kevés is benne az a vérbő csihi-puhi,amire úgy általában számítanánk,és a végére amikor már kicsit belelendülnek a szereplőink,akkor meg már majdnem vége is van…egyszóval nem egy etalon,az biztos.Viszont ez a botanikus bolygós dolog jó ötlet volt,meg az se volt egy rossz kezdeményezés a titkok megfejtése végett,hogy a Társaság egyszer már üzletelt a giff-ekkel, az alienek kapcsán(és tényleg tettszett ez a titkos összeesküvés dolog),meg az is hozta a hangulatot,ahogy Joner mindig kötözködött mindenkivel,mindenhol,mert őt tényleg egy ilyen igazi kemény fickónak ismerhettük meg korábban is,de így körülbelül ezzel ki is fújt a dolog,mert a könyv túlnyomó része egy gyenge megvalósítás,pedig az alapötlet annyira jó volt….tényleg nagy kár érte.Ez így olyan,mintha a könyv írója gyorsan összecsapta volna,hogy minél előbb felvehesse érte a beígért cash-t aztán annyi.A nagyérdemű olvasóközönség meg olvassa el,aztán,hogy kinek milyenek a benyomásai a könyvet befejezvén,az már Friedman úr részéről a fáklyásmenet.

 24. alienpred

  A borítój aengem is megfogott!
  Az tényleg jó!

 25. alienpred

  Mért pont Eredendő bűn a címe? Azt még, mindig nem értem!

 26. Olvasd el és megtudod…

 27. alienpred

  Elolvastam, igaz, hogy régebben, de elolvastam!

 28. sdperry

  Nekem tetszett a könyv igaz nekem minden tetszik ami alien vagy predator vagy egybe. :P Az elefánt fejűeket tényleg nem sikerült eltalálni de folytatásban lehet ebből még jobb. Szóval tök jó a könyv.

 29. Darth Maul

  Az első Aliens-regény, amit elolvastam. Mit ne mondjak, elég gyenge lett.
  Friedman szerintem jól fogalmaz, nem használ olyan sok trágár kifejezést a leíró szövegekben, mint Nathan Archer a Predator – Betondzsungel c. kötetében. Ennek ellenére nem igazán tudtam élvezni a regényt, nem volt egyetlenegy karakter sem, aki számomra szimpatikus lett volna. A történet se volt túl izgalmas, én ennél sokkal jobb folytatást vártam a Feltámad a halálnak.

  10 / 6.4

Vélemény, hozzászólás?