Aliens: Bűnös bolygó

Egy félresikerült kábítószerügylet miatt Tommy Chase beleegyezik, hogy elvezeti a drogfutárok hajóját a Fantázia nevű bolygóra, hogy ezzel megmentse semmirekellő öccse, Pete életét.

A terraformált Fantázián mindent gyártanak a szintetikus herointól az MX7-esig.
A labort csupán kopár sziklák veszik körül – és idegenek ezrei védelmezik.

Nem sokkal azután, hogy Chase hajója megérkezik a bolygóra, a bűnözők vetélytársai megpróbálják átvenni az uralmat a drogbirodalom felett.
Tommy és Pete hirtelen kereszttűzbe kerül, ráadásul a kinti barlangok labirintusában tanyázó idegenek is mozgolódni kezdenek…

Eredeti cím: S.D. Perry – Aliens: Criminal Enterprise
Amerikai kiadó: DH Press
Magyar kiadó: Szukits Kiadó
Amerikai megjelenés: 2008. január 16.
Magyar megjelenés: 2009. július 1.
Formátum: Papírkötésű, 272 oldal
ISBN : 9634971818

65 Hozzászólások

 1. Serius Ben

  Remélem nem lesznek olyan retaldáltak, mint az eddigi új(abb) Aliens könyvek ( Rekviem, Eredendő Bűn)

 2. myotan89

  Hát én már nem is emlékszem nagyon a rekviemre, kivéve arra, hogy egy nevetséges hülyeség volt.

 3. Serius Ben

  jaja
  De sztem jó lesz, mert a Perry könyvek mindig nagyon jók. Még a resident evilben is….
  Mondjuk a labirintust nem olvastam. Nem tudom megszerezni :(
  Tudna valaki segíteni?

 4. nessboth

  Izgalmasnak hangzik….strandon jó lesz olvasgatni a Perry könyvet (évek óta ott olvasom az alieneket)…A Resident Evil könyvektől nem voltam elájúlva. Az első rész első fele volt izgalmas, a többi elég vontatott és unalmas volt

 5. Yutani

  Hát nekem meg bejöttek a Resident Evil könyvek, de csak a Terminator könyvek után. Nálam az az Istencsászár-király, minden más másodlagos.

 6. A történet alapján kicsit butácskának hangzik…viszont Perry mester nem nagyon szokott bóvlikat írni, tehát azért reménykedhetünk.

 7. DanXeno

  Nekem eddig csak S.Perry Triológia könyve van meg,de az valami fantasztikusan jó :D

 8. ragathol

  Szegény szó szerint kétbalkezes :D

 9. Nemsemmi, egyetlen egy nappal csúszta le az első félévi megjelenést! :D

 10. ragathol

  Végre! Csak kaparintsam a kezeim közé!
  Remélem most már lassan kijön a Pred regény is.

 11. Harkat

  Ezt hol találtad meg hogy megjelent, mert a Szukits Kiadó oldalán még az előkészületben lévők közt van, ami nem volt frissítve egy ideje. Én is remélem, hogy akkor még a hónapban kijön a Szerepcsere is.

 12. alexandraponthun már megvásárolható. könyvesboltokba szerintem csak a jövő héten kerül…

 13. Hudson

  Már az Alexandrába is megvásárolható, amit meg is tettem :D
  Úgyhogy kösz mano az infót.

 14. Cseszka, én most nézem hogy ez nem is Perry írta hanem a felesége Stephani :O Le is voltam döbbenve hogy mi az hogy “Imádott férjemnek” az elején :D De így már leesett

 15. ragathol

  Nem a felesége, hanem a lánya. De ha megnézed a korábbi Perry-regényeket, a felét ő írta. Én jobban is kedvelem az ő műveit.

 16. Hudson

  Ez így van ahogy ragathol írja, bár én a resident regényekkel is szimpatizálok.:)

 17. Hmm akkor ez ciki xD Én mindig csak annyit néztem hogy Perry :D Akkor vegyük úgy, hogy nem szóltam semmit :P

 18. Hudson

  Nem ciki mert én is azt hittem, hogy a felesége XD + még egy magyar oldalon azt is írták, de egy külföldin már azt hogy a lánya szóval pff

 19. Serius Ben

  Alien4 Ripley háborúja elején:
  ” Barátaimnak és szerelmemnek, anyámnak és bátyámnak, és különösképpen segítőtársamnak, aki beavatott a művészet rejtelmeibe. köszönöm APA!
  SDP ”

  Szal én annak idején innen tudtam meg.

 20. Gailix

  Noshát ma vettem meg.Bementem az Alexandrába.Közlöm mit akarok.A két eladó nőből az egyik a géphez rohant, a másik kereste a könyvet.Felkiáltott.Nincs ilyen könyv.Akia számítógépnél volt mondta hogy kell ,hogy legyen mert 3-án jött.Mellesleg én egyből megtaláltam:D

 21. Hudson

  Hát igen, a legtöbb Alexandrában dolgozó akkor se találná a szemüvegét ha az az orrán van.

 22. Harkat

  Valakinek valami vélemény a könyvről? Holnap megyek én is az Alexandrába, és ha jó akkor lehet megveszem.

 23. ragathol

  Majd mesélek, ha befejeztem, de így a felénél azt mondom, hogy vedd meg!

 24. Már épp kérdezni akartam én is. Én holnap veszem meg, de egyhamar nem lesz rá időm olvasni sajnos! :(

 25. ragathol

  Hát végeztem.

  Bevallom kicsit félve álltam neki, mert a korábbi Perry-féle AVP kategóriájú regények mind képregény feldolgozások voltak és kicsit tartottam tőle, hogy esetleg egy önálló regény már nem fog annyira menni. Szerencsére a dolog alaptalan volt, mert végül is egyáltalán nem találtam rossznak a történetet, még ha így utólag kicsit felemás érzelmeket is ébreszt bennem.
  Az alapkonfliktus elég érdekesnek ígérkezik már az elejétől fogva, ugyan a feléig akciót csak egy keveset kapunk, de pont eleget, hogy felkészülhessünk a nagy zúzásra, amit az előzmények sejtetnek. És itt jön a probléma, ugyanis bár a könyv első felében sejteni lehet, hogy akkor most jönni fog valami nagy durranás – valami Őrjöngő halál típusú mészárlás – , a cselekmény szépen lassan folyik tovább a maga sodrán. Az akció megkezdődik ugyan, de vagy túl gyorsan átesünk rajta, vagy egyszerűen csak nem elég lebilincselő. Ez talán ahhoz is visszavezethető, hogy elég sok a karakter, az író csapong az egyes szereplők szemszögei között, és bár be lehet határolni az egyes főszereplőket, még sincs igazán idő megismerni és megkedvelni őket. Éppen ez miatt a sorsuk is érdektelenné válik.
  Egyébként érdekes színezetet ad az egésznek, hogy mintha lenne egy kis Requiem egy álomért beütése is – legalábbis én Didinél így éreztem – , viszont a horror elemeket hiányoltam. Ami még zavart, az az, hogy bár az idegenek folyamatosan jelen vannak az elejétől a végéig, és folyamatosan szedegetik össze a szereplőket és cipelik haza, mégis kicsit távolinak, mellékszereplőnek tűntek.
  Azért a véleményem ne vegye el senki kedvét az elolvasásától, mert egyáltalán nem rossz, tartalmaz néhány elég pofás jelenetet is. A hangulatot is nagyon eltalálták, csak éppen én a felvezetés után kicsit mást vártam.
  Összességében egy négyesre értékelném.

 26. ragathol, nagy köszönet a korrekt leírásodért, spoiler-mentesen, és mégis jól összefoglaltad véleményed!

 27. DanXeno

  én ma vettem meg, és így utólag a komment kicsit elbizonytalanított,de a az a “négyes” meg ismét inspirált :D

 28. krisz13

  Ha nár ennyi jót írtak róla remélem nekem is sikerül megvenni mert Kaposváron elég szegényesek a boltok xD

 29. DanXeno

  Krisz, van Alexandra kiadó?

 30. VarosiVadasz

  A Resident Evil könyveket olvastam utoljára Perry-től. Az nagyon szar volt. A többi könyvük jó. Remélem ez is jó lesz.

 31. DanXeno

  Ez nagyon jó :D én is elolvastam.. és kicsit télleg Rekviem beütése van Didinek, mint Eddingtonnak, a horror elemek télleg nincsenek meg benne, és a Xenok tényleg ink mellékszereplők,de itt az alaptörténet Tommyról ,és Peteről szól, bár azért van benne akció jelenet… de nem szeretnék Spoilerezni.. :S az pocsék.. én is gyűlölöm mikor vmit elmondanak..

 32. Hát, tényleg nem egy kimagasló mű. Persze nem rossz, csak valóban nem az Alienek bő szerepeltetése jellemzi. Sokkal inkább vannak előtérben az állomáson élők és a két fivér, ahogy DanXeno is írta.
  Meg úgy vettem észre, hogy van pár karakter akikkel nem is nagyon tudott mit kezdeni az író.
  Nálam egy erős közepes, de semmiképp sem rossz.

 33. Weyland

  Én tegnap vettem meg, de még nem olvastam majd talán holnap. Figyeltem az elöttem szólókat a könyvel kapcsolatban de nagyon kevés információt tudtam meg levonni a műről így ezáltal. Nem tudom mikor érek rá elolvasni de már nagyon kiváncsi vagyok rá. Arra várok hogy egy nyugott, szabad napom legyen hogy elolvassam. Nem szeretek több napon keresztül olvasni egy könyvet, csak azért mondom. De annyira nem hagy nyugodni a mű hogy szeretném megkérdezni -melyik ALIEN regényhez hasonlítható leginkább?

 34. Fúh, hát, érződik a művön, hogy tipikus Perry írás. A bezártság, állomás szerű környezet miatt a Labirintushoz tudnám a legjobban hasonlítani, egynémely karakter van is olyan abberált. Az író stílusa az Őrjöngő halált idézi, mondjuk ez nem csoda, hisz azt is ő írta. :D
  Én ehhez a kettőhöz tudnám hasonlítani, bár nincs olyan jó, mint az említett regények.

 35. Weyland

  Értem, köszi az infót, remélem azért megéri majd a pénzét. Ha már az őrjöngő halált idézi akkor talán gond már nem lehet, viszont a labirintust még nem olvastam. Ehhez nincs viszonyítási alapom. Biztos hogy jó lehet az is.

 36. Azért ami a történetet és a karaktereket illeti, közel sincs az Őrjöngő Halálhoz.

 37. Serius Ben

  Hát sajnos tényleg nincs.
  Szerintem egy jó könyv, bármennyire istenítem S.D. Perryt, ( nem is tudnám fikázni :D ) de.
  A Két Testvér szerepe, viszonya, jelleme, szerintem nagyon elvan találva, sok a mellék szereplő, akiknek a felét el lehetett volna hagyni. Ami jó szerintem, h a cselekmény elég sok szálon fut, néha nagy az össze – visszaság, de lehet azért érteni a dolgokat, talán kicsit több szerepet is kaphatott volna a két testvér…
  Az idegenekkel kapcsolatba, hát tényleg csak mellék szereplőknek sikeredtek, de sztem eleget írtak már róluk a Labirintusban :)
  Az akció jeleneteket kissé gyorsan lezajlottak lettek, de néhol elég részletes, és ez dicséretes.
  Engem a függő csaj irritált a legjobban az egészben.
  Mert mondjuk az epilógust meg hagyhatták volna Tommynak, ha már főszereplő volt.
  Azért egy négyest megérdemel…

 38. Weyland

  Köszi az értékes információkat, már elkezdtem a könyvet olvasni de még nagyon az elején vagyok. Hála az értékes infóknak, a továbbiakban nagyobb érdeklődéssel folytatom a művet. :D

 39. A háromnegyedénél tartok, és jelenleg piszkosul élvezem! :D Eddig sokkal jobb mint az utóbbi időben megjelent könyvek. Abszolút semmi bajom vele, egyenlőre semmit nem tudok benne fikázni. Még azt sem hogy az alienek mellékszereplők, ez így van jól, ahogy van. A végére kíváncsi leszek, ha a könyv végig tartja majd a színvonalat, akkor nekem ez csillagos 5-ös és végre eloltotta a “szomjamat” egy jó kis alien sztori után :D Legalábbis egy darabig :P

 40. Weyland

  Már majdnem három hete hogy megvettem én a könyvet de még mindig nem értem a végére. Még a felénél sem vagyok. Lehet hogy másnak nem de nekem nagyon vontatott érdektelen, itt-ott egy egy kis említésre méltó mozzanat és ennyi. A szereplők jelleme túl követhetetlen:érthetetlen.
  De lehet hogy csak azért mondom ezeket mert még túl az elején vagyok de bízok benn hogy a további lapozgatások hatására számomra élményekben gazdagabb folytatás lesz várható. :D

 41. Serius Ben

  Weyland, én úgy veszem észre, neked minden olyan könyv zavaros, ami összetett sztoriból áll…
  Gondolom Aliens könyveken kívül Harry Pottert olvastál…
  Mondjuk te úgy fogalmaztál, h Érthetetlen. Nos, ha közülünk mindenki megérti, meg egy pár emberke a Föld minden tájékán ( 12 év fölött ) akkor lehet, h nem a könyvvel van a hiba ;)

 42. Weyland

  HAHAHA……..! Hát de nem is velem. ;)
  Az” érthetetlen” kifejezésen én azt értem hogy mintha egy különálló történet és egy alien történet egy bizonyos ponton találkozna de mégsincs semmi közük egymáshoz. Tehát, olyan ez a történet mintha nem is alien regényt olvasnék. Jóóó, néha felbukkannak az idegenek és említés is esik róluk de nekem nem az igazi.
  Ez gondolom az alienek mellékszerepeltetésével magyarázható.
  És te mondod hogy ez a könyv összetett storiból áll, méirt?

  Különben meg láttam a Harry Potter egy-két részét filmen de nem olvastam, nem is akarom olvasni, az nem köt le ennyire mint az idegenek.

 43. Serius Ben

  Rendben, hát én nem akartalak más irányba terelni. Csak mondtam h neked mostanában sok minden zavaros.
  Például a Háború is…

 44. Weyland

  Már mint milyen háború?

 45. Serius Ben

  Aliens versus Predator War – by Stephani Perry

 46. Weyland

  Még mindig nem értem de mindegy.
  OK!

 47. Serius Ben

  http://www.aliensonline.hu/?page_id=294
  nézd meg légyszíves az utolsó előtti kommentedet!

 48. Weyland

  “Túl nagy az összevisszaság. ” Ezt kérdezed????
  Én itt arra értettem az összevisszaságot hogy mindenki mást erősít közben meg senki nem figyel a másikra. Az egyik illető azt erősíti hogy a Predik a legjobbak, a másik hogy a Predik el vannak nyomva a könyvben, el vannak korcsosítva.
  Meg hogy ez Perry legjobb a másik szerint Perry legrosszabb könyve. Csak ennyi az én magyarázatom.

 49. faresz

  Sziasztok! Nekem az a véleményem erről a könyvről, hogy ez csak érinti az Alien érzét! Abszolút nem találtam meg benne, még az eddigi leggyengébb Alien könyvben is meglévő hatást! Egy sima sci-fi történet egy parányi Alien szállal! Tényleg csalódtam! Nem szoktam elemezgetni a történetet és írást, mert én örülök, hogy ha végre egy engem érdeklő témában adnak ki könyvet! De ebben a műben tényleg csalódtam! Nekem ez a könyv a legrosszabb Alien történet! Hisz nem is volt benne róluk különösebben szó! Csak mint valami 6-od rendű mellékszereplők!
  Bocs ha kicsit nyers voltam!

 50. Weyland

  Teljesen igaza van faresznak, a történet csak egy sima akció-kriminek néz ki. Úgy mond ,-” kiderül-e ki a rosszfiú, a gyilkos?”- ebben a történetben. Ilyen benyomást kelt az olvasóban- poénosan aláfestve. Legalábbis nálam így volt. Nagy nehézségek árán tudtam végolvasni. Egyszóval, nem az az akciódús alien történet amit megszoktam. Meg úgye az alienek mellékszerepeltetése………..pphh .. :(

 51. Zsotya

  Kemény kommentek, főleg úgy, hogy inkább a predatoros könyveket szeretem. Valszeg ezt most ki fogom hagyni.

 52. Serius Ben

  ahogy érzed, de attól, hogy két ember lehordta, néhol hülyeségeket írva, attól még egy élvezhető mű…

 53. lackovirus

  Helló
  “faresz&Weyland” megírta a frankót.
  Ha már az ember ALIEN könyvet vesz, nyilván többet akar a témáról tudni -vagy sejteni- , de itt az ember nem lesz okosabb.
  Van két testvér, konfliktussal meg nagy halom rosszfiú, aztán nem sokan maradnak életben.
  Az idegenek meg vannak,szaladgálnak,sikoltoznak,stb.
  De semmi plussz információ ami kiemlené ” 12 egy tucat” könyvek közül a művet.
  Persze annyira nem rossz,csak átlagos.
  Nálam 5/10-böl.

  U.i.:Lehet,hogy valamelyik full rajongónak kéne írni valami ütőst.

 54. DanXeno

  Igazából.. ez tényleg olyan mintha az alap recept némi sci-fi történet lenne, megszórva 1 csipet ALIENS-el … de attól (szerintem) még mindig jobb mint néhány nevenincs sz*rság… bár eddig (hálistennek) én ilyet nem olvastam, csupán a komentekből szűröm le a tanulságot( pl “Mindörökké Éjfél” )

 55. Monty

  Hát, fiúk-lányok, ez eddig az év csalódása, legalábbis nekem… Az előző három kötet is olyan vérszegény volt már, hogy csak S. Perry miatt reménykedtem. Kár volt… Szukitséknál talán nem ártana egy embert felkérni, hogy olvassa már el eredetiben és mondjon véleményt, mielőtt megveszik a jogokat.

  Részletes kritikám itt:
  monty.blog.hu/2009/08/29/konyv_aliens_bunos_bolygo

 56. Zsotya

  Nem kell mindíg a kommentekre hallgatni DanXeno, szerintem minden könyvben lehet találni valami pozitívumot. Csupán azért nem veszem meg, mert én szeretem, ha a könyven sok az akció, s ha ez megvan bent, akkor még a badarságokat is képes vagyok elnézni, de ez valóban vérszegénynek tűnik.

 57. razor

  Hát halljátok-e…én még nem vettem meg a könyvet,de a sok-sok lehúzás,az arra ösztönöz,hogy még egy kicsit várjak vele(mondjuk előbb-utóbb úgyis beszerzem,hogy teljes legyen a gyűjteményem).
  Pedig a tartalmát olvasva nekem nagyon jó sztorinak tűnik,állatira megfogott,meg Perryékről nehezemre esik elhinni,hogy rossz könyvet írjanak,deviszont ez a sok negativ vélemény…nemtudom mit gondoljak.Meg mennyire állatira nagyon alighogy éppenhogycsak tutira nemkamuzósan minimális mellékszerephez jutottak benne az idegenek.Hihető ez egyáltalán?
  …és ha így is van,akkor már nem is jó az a könyv,vagy most ezt nem értem…?
  Mert ha mondjuk tele lenne alienekkel,akik pirospöttyös labdával kidobós-bedobóst játszanának,akkor meg már egyből jó is lenne?hm?

 58. Serius Ben

  Az, h mellékszereplők, az azért egy picit túlzás, de nem kapták meg azt a szereplési mennyiséget, amennyit eddig kaptak más könyvekben.
  De nekem tetszett a könyv.
  Tőlem lehúzhatják, olvasgassák az Acéltojást, a DNS Háborút, meg az Eredendő bűnt… nekik való.

 59. VarosiVadasz

  Alapjában jó könyv. Végig leköti az embert. Bár visszagondolva nagyon minimális a története. Az Alienek mellék-mellék szereplők. Bár az a rész, amikor a csapat betőrt a komplexumba, illetve ahogy átgázoltak annyi xenon, nagyon el volt túlozva. Fura, hogy még egy idegennel kezdődött az egész történet. Ripley egy idegennel harcolt, aki legyílkolt mindenkit. Mostmár meg seregnyi idegent lenyomnak. Picit leértékelték az alienek veszélyességét.

 60. cosmic

  az eddigi legsz*rabb és legunalmasabb könyv, amit olvastam a felhozatalban… :(

  semmi sztori, lapos akciók, unalom, pár oldal után rendszeresen belealudtam olvasás közben.

  igy is kb. 2 hónapig olvastam ki, annyire nem kötött le.

  egyértelmű csalódás.

 61. alienpred

  Szerintem egy jó könyv.

 62. DanXeno

  háát.. Cosmic ez attól függ,kinek mien könyvek vannak meg… én pl. (sajnos) még mindíg nem tudtam beszerezni az őrjöngő halált (bár kajtatok utána) így nekem ez a könyv is nagyon érdekes…de pl ha ajánlanom kéne,akk. inkább a rekviem… ne marról van szó,hogy ez rossz könyv.csak ,ez inkább olyan mintha egy a TVben látható romantikus latin sz*rt akartak volna az Aliens-el keverni… nem feltétlen rossz,csak nagyon monoton.. ez inkább ilyen “lányoknak Aliens regény” (szerintem legalábbis) de 1x mindenképp elolvasható!

 63. Miller

  Én csak most olvastam el a könyvet, de szerintem nem volt olyan rossz. Én nagyon drukkoltam a Kaye vezette csapatnak is amikor nekiindultak és ezzel az ugrálással a karakterek között csak izgalmasabb lett, mert nehéz volt kivárni, hogy kiderüljön mi is lesz, hogy lesz. Az a Didi meg a vége felé kezdett idegesíteni. Igazából csak egy drogos büdös kurva volt, de mégis sajnálatot éreztem miatta.
  A rengeteg “beteg” emberke. Nem volt azon a bolygón olyan ember, akinek ne lett volna valami zakkantsága, egyedül Tommy gondolkodott józanul. Az élete mindnek kisiklott, bár ez mondjuk egy drogtanyán annyira nem érdekes.

 64. Zsotya

  Már fél éve megvan a könyv, most értem a végére:)! Nem azért mert “annyira rossz volt, csak így volt időm! Nálam egy stabil közepes. Aliens könyvek közül amiket eddig olvastam talán a DNS háborúval tudom egy szintre rakni, annál picivel jobb volt azért. Szerintem ez túl sok szereplő akiket felvonultatott a mű, kb felének volt értelme is. SPOILER A drogtolvaj bandát bele se kellett volna tenni, igazából semmit sem tudunk meg róluk, csak annyit hogy lopni akartak, rákészültek 1000-el és a végén nem jött be a számítás mégsem és kikészültek. Ott volt közöttük az a Ray figura, aki miatt Didi kiment, ahelyett hogy lelőtte volna Tracet az első pillanatban elragadták az idegenek stb. SPOILER VÉGE. Am nem tudom az idegenek viselkedése sem igazán tetszett (össze-vissza rohangáltak az egész művön keresztül és kapirgálták amihez csak hozzáértek) A vége jól sikerült, mert elég kiszámíthatatlan lett, volt néhány jól megírt haláleset, de kb. ennyi. Msomi meg, akié ez az egész droggyár volt fel sem tűnt benne, úgyhogy ezt felfoghatnám egy trilógia első darabjának is.

 65. Zsotya

  Speciel nálam a Mindörökké éjfél, amit annyit fikáztak, minden kitalált kínjával sokkal jobban bejött mint ez!

Vélemény, hozzászólás?