ALIENS: A Királynő Nevében

Az emberiség még mindig az idegenek inváziójának következményeit nyögi, noha a dúlás óta jón éhány esztendő telt el.

A háttérben azonban kezdenek erőre kapni azok is, akik szemében az űrbéli iszonyat csak egy remek üzlet a sok közül…

Az idegenek bolygójára érkező új expedíciót meglepetés várja: rémek seregei öldöklő háborút vívnak egymással, s az ősanya trónjáért folyó küzdelemben nincs helye az embereknek…

Első kiadás
Valhalla Páholy (1994)
David Bischoff: ALIENS: Genocide (1993)
ISBN 963 8353 05 8

Második kiadás
Szukits Könyvkiadó (2011. július 13.)
Ár: 2590 Ft
Oldalszám: 280
Kötés: Puhafedeles
Méret: 130 x 197 mm

42 Hozzászólások

 1. Serius Ben

  Nem olvastam…
  Valaki azért elárulhatná, hogy milyen könyv :D

 2. Red Queen

  Hát JÓ! :D
  Viccet félre, érdemes beszerezni.

 3. schatz

  Márcsak azért is kéne mert David Bischoff írta

 4. Serius Ben

  Tudom én, hogy kéne, csak nem tudom megszerezni :(

 5. Xhavios

  én elolvastam, és bizton állíthatom, hogy rohadtul jó:D

 6. Serius Ben

  Jól van akkor fájdítsátok a szívemet :D :(
  ( kösz a válaszokat ; P )

 7. Xhavios

  serius, ne legyél már nyímnyám alak!
  http://www.antikvarium.hu
  http://www.teszvesz.hu

  itt szoktak nyalánkságok lenni, elképzelhető hogy találsz!!! én az antikváriumból rendeltem képregényeket és vagy 5-6 könyvet is! többek között első kiadásos vadászok bolygóját…:D

 8. Jaja, én a Prédát találtam meg rajta anno. Imádom az Antikvarium.hu-t, rengeteg könyvem van onnan. :)

 9. schatz

  én a vateráról nem merek rendelni mert a magyarpostával küldenék ki és nem tudom hogy mennyibe kerülne a házhozszállítás Az antikvárium-tól 1000-es volt a GLS futárszolgálattal
  Körül belül mennyi 1 könyv házhoz szállítása a vaterától vagy pestről 80km-re?

 10. Gailix

  Nekem ma hozták le(megrendeltem a regikonyvek.hu-ról)kiváncsi vagyok h milyen lesz

 11. Red Queen

  schatz: 800,. felett nem igen szokták kiszállítani… és még túloztam. Szvsz a vatera jobb, mint a TeszVesz és/vagy egy GLS-es rendelés..

 12. DanXeno

  hmm… nem tudjátok véletlen h Alexandra kiadóból be lehet-e szerezni?

 13. NEM, mivel – ha elolvasnád a fenti adatlapot, akkor tudnád – nem az Alexandra adta ki…

 14. DanXeno

  elolvastam,de reménykedni csak szabad, nem? :S

 15. öH, de egy tényen nem tudsz változtatni…

 16. Szemfülesnek kell lenni :) Épp most sikerült beszerezni a Ráday utcában lévő antikváriumban 700ft-ért :) Szinte az összes alien és star wars könyvem antikból van bagóért :D

 17. Weyland

  Általában hány példányszámban találhatók a keresendő könyvek ezekben a boltokban? É meddig kaphatóak, amíg a készlet tart?

 18. DanXeno

  Erre én is kíváncsi lennék… ha valaki tudna egy közvetlen linket, az jó lenne

 19. Weyland

  Ezt a könyvet melyik kiadásokhoz tudnátok hasonlítani, mert még én nem olvastam.

 20. Mint a trilógia harmadik része, a Királynő Nevében. Itt is elmennek egy bolygóra, de nem idegent begyűjteni, hanem csak pempőt. Az izgalom viszont ugyanaz! :D

 21. Weyland

  Aha, köszi a rövid de “tömör” összefoglalot. :)

 22. alienpred

  Erről csak jót hallottam!

 23. razor

  Megerősítelek ebben!
  Ez a könyv is a kedvenceim közé tartozik,meg a Bischoff is,aki ezt írta!
  Aki tudja,szerezze be!

 24. alienpred

  Beszereztem! Tegnap leltem rá!
  Az utolsó darab…

 25. Monty

  Még évekkel ezelőtt olvastam. Persze antikváriumból szereztem be. Szerintem az egyik legjobb Alien-regény. Újrakiadását támogatnám.

 26. alienpred

  Azzal nem vagy egyedül!
  Bár, én még el sem kezdtem, de itt tőletek csak jót hallottam róla!
  És, aki később kezdte megszeretni az Alien-t az nem tudja élvezni ezeket a csadás kaladonkat!
  És nem csak erre a könyvre értem!

 27. DanXeno

  mennyi az esélye hogy egy Antikváriumban rábukkanjak… ugyanis ez a könyv (meg az Örjöngő halál) amire még nagyon fáj a fogam..

 28. alienpred

  Az Örjöngő halál nekem is kellene….

 29. alienpred

  Ha a Királynő nevében kellene, abban tudnék segíteni.
  A Bookline.hu-n, van még 3 darab.
  (Amikor írtam, még volt!)

 30. DanXeno

  :D utánajárok,és nagyon szépen köszönöm a segítséget :)

 31. alienpred

  Remélem, meg tudod szerezni :)

 32. alienpred

  Hát, én jobbra számítottam.

 33. krisz79

  SPOILER ON

  Szerintem nem túl érdekes történet, szimpla akció-kaland. Túl sok rejtéllyel, rejtvénnyel nem találkozunk, és mondanivalója sincs sok. Az Alein-ek világáról sem tudunk meg sokkal többet, mint amit eddig is tudtunk. Csodálkozom, hogy ilyen sokaknak tetszett, szerintem az eredeti mozifilmek színvonalát meg se közelíti.

  Adva van egy női tengerészgyalogos: személyiségre elég egyszerű, inkább férfi, mint nő. Kb. két dolog jár a fejében: a harc az alien-ekkel, meg a szex. (Persze ezzel nincs is semmi baj, elvégre a legtöbb férfi ilyen nőről ábrándozik :-))
  A történet az Alien-ek földi megszállása után játszódik. Még néhány elhagyott helyen, metróban, fel-fel bukkannak az Alien-ek, de az emberek már visszaköltöztek a Földre. A tengerészgyalogosok feladata, hogy visszahódítsák a még fertőzött területeket.
  Közben új őrület üti fel a fejét: az alien pempőből készült drog, a Tűz. Ez egy serkentőszer, és a gyógyszeriparnak komoly bevétele származik ebből. Csakhogy fogynak az Alien-ek, utánpótláshoz kell jutni. Nos, itt jön a képbe a mi szexmániás, harcias kis csajunk, aki elvállal egy küldetést az Alien-ek bolygójára (ezt a bolygót már a korábbi trilógiából megismerhettük). Miután a szerelmét kinyírták az Alien-ek, hősünk célja inkább a bosszú, semmint a gyógyszeripar segítése. Feltűnik még a színen egy gátlástalan multimilliomos suttyó is, aki a Tűzből gazdagodott meg, de most épp nincs egy vasa se. Ő bízza meg a tengerészgyalogosokat a küldetéssel, de mivel a hitelezői a fejét akarják, ő is csatlakozik a bulihoz.
  Az Alien-ek bolygóján kiderül, hogy létrejött egy új mutáns faj: a vörösök. Ezek harcban állnak a feketékkel. Mikor kis csapatunk megérkezik, a háború javában a tetőfokán van. A tengerészgyalogosok megpróbálnak bejutni az Alien-ek fészkébe, de persze minden balul üt ki. Sokan meghalnak, akad némi árulás is, de végül csak sikerül kihozni némi pempőt. A csaj és a milliomos fickó persze összebarátkoznak, annak ellenére, hogy a történet elején utálták egymást.

  Negatívumok:
  Szerintem a történet kissé logikátlan. Miért kéne elmenni az Alien-ek bolygójára, amikor a földön (esetleg egy lakatlan közeli kolónián) is lehetne tenyészteni Alien-eket a pemőjükért. Szerintem az kevésbé veszélyes, nem mintha szokott volna sikerülni az ilyesmi. Azon kívül, hogy a csudába lehet együtt élni Alien-ekkel a Földön? (Persze végül is nem kizárt: lehet telepítettek minden sarokra megfelelő semlegesítő fegyvereket.) Az sem világos számomra, hogy mi volt a szerepe a vörös-fekete háborúnak. Semmilyen módon nem vitte előbbre a történetet.
  Sosem értettem, hogy miért gondolják a magyar fordítók, hogy önkényesen teljesen más címet adhatnak egy műnek, mint az az eredeti fordításából következne.

  Az író a következőkkel járult hozzá az Alien-ek világához:
  – Alien-pembőből készült serkentőszer.
  – Technológia: magától „gyógyuló” páncél

  SPOILER OFF

 34. Serius Ben

  Én pont egy pár hete kaptam meg az eredeti kiadásban a barátnőmtől, mint ahogy megjelent a boltban… minden esetre szerintem egy teljesen jó Aliens könyv… jó volt végre olvasni ilyet az acéltojás, meg az eredendő bűn, meg a dns háború után…

 35. Red Queen

  Még az itt-ott fel-feltűnő apróbb történeti hibái ellenére is, szívesen felütöm a könyvet többször is. És nem csak a TÉNYLEG figyelemfelkeltő címe miatt!

  A Királynő-pempő lecsapolásával előállított emberi serkentőszer ötlete éppúgy fantáziadús, mint ez a “Gyógyító Páncél…”

 36. kainde amedha

  Serius!
  Mi bajod azokkal a könyvekkel???
  Szerintem a DNS Háború rosz esetben is középszerű de a többi meg ifejezette fasza.Főleg az acéltojás.Az szenem nagyon jó.

 37. Monty

  Szerintem az egyik legjobb Aliens-regény. Tényleg nem túl eredeti a sztori, de a nagy átlagos simán veri. Eddig kétszer olvastam el. Még az első kiadást. :-)

 38. Yutani

  szerintem meg gyenge ez a könyv

 39. Serius Ben

  kainde amedha

  Csupán annyi h olvass el egyet azok közül a könyvek közül mondjuk az Őrjöngő Halál, vagy az idegenek a Földön után. Gyakorlatilag pofán köpik az előző kommentemben leírt könyvek az Aliens univerzumot.
  De természetesen ha neked tetszik én ezt tiszteletben tartom ez csupán az én véleményem.

 40. DaveXeno

  Elolvastam. Sokadjára. Még mindig tetszik,bár nem annyira,mint első olvasásnál. De ez szerintem jó könyv. Kicsit kevéslem benne az “alien-akciót” eleje,meg úgy a vége felé van konkrét akció. Így is kerek egész,de az alienek(szerintem) itt is amolyan mellékszereplők-mint a bánös bolygóban-,bár elég fontosak. Itt is a drogokhoz van közük,csak itt az ő váladékokból csinálják. Aztán jön a szerelmi szál,némi katonaság. Bár az nagyon tetszett,hogy Idegen vs Idegen,csak kevéseltem a leírást. De hát-mint említettem- ez jó könyv. (véleményem szerint)

 41. simibacsi

  Sziasztok! Valaki írta itt, hogy a trilógia 3. része… Nekem csak egy kötet van, és nem tudom, hogy ez melyik, illetve mi az előzmény vagy utózmány… :) Tudnátok segíteni?

 42. Serius Ben

  az “előzmény” talán az Alien 4 trilógia folytatásként meg a rekviemet tudnám hozzá kapcsolni a pempő végett.

Vélemény, hozzászólás?