Alien: A Nyolcadik Utas: a Halál

ALIEN – A NYOLCADIK UTAS A HALÁL

“Kane tunikáján vörös folt jelent meg. Gyorsan terjedt lefelé a jókora, szabálytalan vérfolt. A zaj, amit ezután hallottak, olyan volt, mint amikor a ruha elreped, s ez a hang visszataszítóan bizalmaskodónak tetszett a zsúfolt szobában. Kane inge szétvált, mint a dinnye héja, s kétoldalt visszahajolva engedett utat a középről kibújó öklömnyi fejnek, mely kígyófejként vonaglott és csavarodott ide-oda. Az apró koponya első pillantásra másból sem állt, mint vértől szennyes fogakból. Fakó, piszkosfehér bőrét még bíborvörösen sötétlő nyálka borította. Egyetlen külső szerv, még szem sem látszott rajta. Már érezték émelyítően bűzös undorító szagát is. Hét lefagyasztott ember és Jones macska álmodik a Nostromo teherúrhajó fedélzetén. Anya, a központi számítógép csak akkor vezényel ébresztőt, ha szenzorai rendellenességet észlelnek. A végtelen időben és térben száguldó űrhajó utasait váratlan riadó rázza fel. Rövidesen kiderül, hogy rémálomra ébredtek. A járműre kerül a tojásait emberekbe rakó, sebezhetetlen halál. S a Nostromo rettenetes rakományával a föld felé tart…”

Kozmosz Fantasztikus Könyvek (1987)
Alan Dean Foster: ALIEN (1979)
ISBN 963 211 763 8

ALIEN – A NYOLCADIK UTAS A HALÁL (második kiadás)

Valahol a végtelen térben a Nostromo teherûrhajó 2 milliárd tonna olajrakománnyal és hétfõnyi legénységgel hazafelé tart.

Azonban a fedélzetre kerül A NYOLCADIK UTAS.

Egy ismeretlen bolygóról való lény.

Egy ismeretlen parazita, aki prédájának tekint mindent, ami él.

Egy tökéletes organizmus, aki maga A HALÁL..

Szukits Könyvek (1997)
Alan Dean Foster: ALIEN (1979)
ISBN 963 9020 51 6

13 Hozzászólások

 1. Yutani

  Alap story…csak kéne a második kiadás. tud vki segíteni?

 2. Xhavios

  a kultusz…:)

 3. Xhavios

  yutani:
  http://www.antikvarium.hu
  itt szerintem találsz

 4. Red Queen

  Most olvasom másodjára, és el kell hogy mondjam, hogy tudományosan ez áll a legközelebb a sci-fi-hez.
  Másodsorban Fantasztikus.
  Bocsi, de ezt még el kell mondanom:

  Még a második olvasás közben jártam estefelé, de a villany magától lekapcsolódott, ráadásul szét is ment az egyik körte… hehe, jobb félni mint megijedni… :)

 5. Egyetértek. :D Mint sci-fi, tényleg a műfajnak megfelelően alapos és visszafogott. Mondjuk a filmből adódik, hogy nem is lehet valami akciódús. :)

 6. razor

  kb. a 170. oldalnál tartok,de ezideáig olyan ,mintha egy forgatókönyvet olvasnék,sőt egyes helyeken szóról szóra ugyanaz még a szőveg is.Az az igazság,hogy így számomra nem valami szórakoztató,mert ezzel az erővel a filmet is megnézhetném még egyszer ahelyett,hogy ezt olvasnám.Persze,azért nem rossz,csak kicsit többet vártam volna tőle,konkrétan,hogy egyes dolgokat részletesebben leír és bemutat,mint ahogy ez lenni szokott más filmek és a belőlük készült könyvek közötti különbség által adódóan is.Nekem kicsit száraz,és lecsupaszított ez a könyv…..akarom mondani forgatókönyv.:(

 7. ragathol

  Szerintem jó lett. De ami igazán sokat dob rajta, hogy azok a jelenetek is benne vannak, amiket a filmben végül nem forgattak le.

 8. alienpred

  Szerintem jó lett a könyv.
  És egyetértek ragathol-lal, hogy sokat dobtak rajta.

 9. sdperry

  Én most szereztem meg.Gyűjtöm a könyveket és az első kiadásnak méltó helye lesz a polcomon.Nekem már csak azért is tetszik mert végre meg van.Amúgy tényleg totál ugyan az mint a film, de hát ha teljesen más volna az lenne a baj.

 10. Pyode ameda

  Szerintem ez kötelező mű mindenkinek!Én is gyűjtöm a könyveket
  már nem kell sok hogy meglegyen az összes amit kiadtak eddig
  (94′ óta vásárolgatom):D
  Nekem nagyon tetszett a Nyolcadik utas főleg mert benne vannak azok a részek is amik a filmben csak a rendezői változatban láthatóak!(legalábbis a második kiadásban)
  Tényleg jó story!

 11. aliensfan9901

  fenn láthato képen a legelsö kiadás van meg nekem és már elolvastam nekem elnyerte a teccésemet mindöröké alien:D

 12. morse.r

  Valaki akinek megvan a második kiadás meg tudná mondani hogy ki készítette a borítót? Vagy ha tud linkeljen egy nagyobb felbontású képet róla. Köszi

 13. morse.r

  Nagyon köszi. Így még jobb!

Vélemény, hozzászólás?