Kiszivárgott volna az Alien forgatókönyv?

Valahogyan egy Ausztrál honlap hozzájutott Ridley Scott közelgő Alien előzményfilmjének forgatókönyvéhez, s majd minden részletet kiteregetett, míg nem a FOX stúdió közbelépett, s felszólította a honlap üzemeltetőit a spoiler-kavalkád levételére. Ám mint tudjuk, információ az interneten nem veszhet el nyomtalanul, így aki képtelen 2011-ig várakozni: íme a szinopszis. Vigyázat spoiler!

Ki kell hangsúlyoznunk: nem világos, hogy a What’s Playing honlap mely forgatókönyv-változathoz jutott hozzá: Damon Lindelof átiratához, vagy Jon Spaihtz “félresöpört” eredetijéhez.

Az első részben, az idegen űrhajón látott óriási idegen lény fajáról, az űrzsokékról (a forgatókönyvben Growerekként, azaz “termesztőkként” hivatkoznak rájuk) kiderül, hogy valójában terraformálók, akik olyan kietlen sziklákat tesznek az élet számára lakhatóvá, mint amilyen az LV-426 volt. A termesztőknek valamiért szükségük van a xenomoprhokra a bolygóformálási folyamathoz, ám kizárólag a kikelés előtti tojásállapotukban.

A termesztők fogságban tartanak két férfit, Fint és Kariket, akiket elmeirányító technikák segítségével közösülésre kényszerítenek. Úgy tűnik, hogy emberek tenyésztésével kísérleteznek, ám még nem sikerült megragadniuk a nemek közti különbség lényegét. Kissé abszurd…

A filmben feltűnik majd egy űrhajó legénysége is, akik közül két nő főszerepet is kap a történetben, Oliver, aki leginkább az Aliens keménykötésű Vasquezére hajaz, s Truks, akit a pletykák szerint Gemma Arterton alakítana majd, s némileg femininebb lesz partnerénél. Állítólag Lance Henriksen is fel fog tűnni valamiképpen a filmben, egyelőre nem világos, hogy milyen szerepben.

Maguk az alienek nem jelennek meg egészen a film második feléig, amikor is valami bizonyára félresiklik a termesztők “istállójában”. A honlap szerkesztője beszámolójában hard sci-fi és pszichológiai dráma keverékének nevezte a filmet. Kissé sok infó volt ez így egyszerre…

Forrás: sf.blog.hu

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

13 Hozzászólások

 1. Az Acheront a WY tette “lakhatóvá”, nem az Űrutasok… :o

 2. Illetve nekik (majdnem) sikerült :-)

 3. DanXeno

  nahja :D

 4. idegen93

  Hát ez a kis forgatókönyv részlet elég gagyinak hangzik. :S

 5. hát, ez elég gáznak ígérkezik…:S

 6. fakanal

  Lehet, hogy az űrzsokéknak mást jelent a lakhatóvá válás. Például nem feltétlenül lélegeznek ugyanolyan levegőt mint az emberek.
  A végső vesztes: a halál -hoz hasonló nem hivatalos könyvekből meg szerintem nem szabad kiindulni.
  De még bármi lehet a filmből. Ne vegye el a kedvetek egy ilyen légből kapott hír. ;)

 7. Josef

  a forgatókönyv nem hangzik valami nagy durranásnak…, de jobb ez az elôzményfilm ötlet mint egy földön játszódó 5. rész. valamint ne felejtsük el, hogy Scott rendezésével a film biztosan jobb lesz mint a 4. rész, amit nagyon nagyon nem szeretek.

 8. Nem hiszem, hogy ha ezt jól megfilmesítenék, rosszabb lenne az eddigi Alien filmeknél.

  Mert mi is volt eddig? Röviden: egy űrhajóra felkerült egy űrlény, ami elpusztította a legénység legnagyobb részét. Ezt követően egy szakasz katona elment egy kolóniára, ahol az űrlények ezeket is nagyrészt kinyírták. Következő lépésként egy börtönbolygóra látogatunk el, ahol az űrlény megint kicsinál egy csomó embert. Végül egy klónból kioperált anyaűrlény utódai hazavágják egy űrhajó személyzetét, amiről csak az odaérkező zsoldosok egy részének sikerül megszöknie. Nagy történet így röviden leírva, igaz?

  Könyörgöm, mire számítotok? Valami elementáris, kirobbanóan zseniális és fordulatokkal teli sztorira? Örüljünk, ha kapunk egy megfelelő forgatókönyvet egy kis plusz infóval, valamint egy korrektül elkészített filmet.

 9. Yutani

  Alien Harvester címmel le lehet tölteni…ez még nem a Lindelof átirat, de ahogy beleolvastam hát inkább wc papírnak többet ért volna, ha felhasználják erre a papírt…totál gáz az egész…naon nemteccik.

 10. DanXeno

  Yuta,sztem igazad van,ha jól elkészítik,akár még jó is lehet.

 11. fokombere

  Istenem!
  Lelki szemeim előtt felsejlik a kép. Egy nagy kan néger, tök pucéran dülöngélve megy egy űrhajó folyosóján. Mindenütt gázok, meg ismeretlen fények. Odaér egy ajtóhoz ami halk szisszenéssel felhúzódik. Bent egy kis fehér csávó lekötözve.(Mert nem hiszem, hogy az elmeirányítás dacára megállna a tesó előtt.) A “nagy” (igen nem csak magasságra gondolok!!!) cimbi belép. (Itt el tudnék képzelni egy 3D rílizt, ahogy esszük a jó kis popcornt szembetaláljon egy nagy néger testrész!) Odalép a szerencsétlen áldozathoz, aztán úgy istenesen aláver a bro-nak. Az, azon nyomban elkezd vernyákolni. (Itt a nézőre bízzuk a dolgot. Mindenki döntse el kínjában vagy örömében!!) A képek magukért beszélnek…

  De most komolyan srácok, ki az az állat aki ilyen hülyeséget kitalál??? Az idegenek nem jöttek rá, hogy a szaporítószervet nem oda kell rakni ahol a salak anyag távozik???
  Bár a finomságokat tudják még fokozni…
  Mondjuk a két nő meg leszbi…
  Film utolsó csavarja, megy el az űrhajó, a két szerencsétlen csákó örül végre nem egymást kell majd meghágni, hanem a lányokat, mire azok meg leszbik. Így megint csak egymásra maradnak…
  Lance “minden szarban játszom” Henriksen meg azért akarja az idegeneket, mert valahol a film felénél őt is odadobják a néger tezsvérnek szaporítás céljából, és ez akkora, mély sebet hagy benne, hogy az életét teszi fel az űrzsokékról kiirtására.
  Nekem ez kellően pszichológiai drámára sikeredett.

  Aztán itt a főszereplő:

  Kicsit unalmas már. Mindig egy nő a főszereplő.
  Ne értsetek félre, Ripley(Sigourney Weaver) nagyon tetszett az eredeti sorozatban. De ott is csak arról szólt, hogy a nő éli túl a filmeket. A többieknek mindig reszeltek. Ezzel az AvP se nagyon tudott szakítani. Az első részben a néger csajszi aki a Predatorral legyőzi az Alien mamát. A másodikban már van más túlélő, de a katona csajszi plusz a gyereke(Alien 2???) megint csak olyan ismétlésnek hat nekem.
  Ez már kicsit unalmas. Nincs ötlet, hogy ugyanazt a történetet filmesítik meg újra és újra?

  Akkor legyen egy robot a főszereplő, vagy egy kutya, vagy egy kávéfőző. Csak próbáljanak már belevinni egy kis újdonságot.
  Nem csoda, ha már nem akkor sikerek az Aliens filmek.:( Új sorozat(???), új szemszög.

 12. lényegtelen, hogy nő vagy férfi a főszereplő, hülyeséget beszélsz…, egy gépben mégis hogyan fejlődhetne ki az idegen?:D

  én személyszerint egyébként, kihagytam volna az egész kibaszott emberi mocskot…:D

 13. XenoReD

  Én meg azt mondom hogy ha nem Ridley csinálja akkor olyan típusú lessz mint a Ressurection ami 1 fost nem ér XD am már 2008 óta terjeng a hír hogy lessz Alien 5 és azóta jönnek a hírek hogy valóban készül lehet hogy ez is csak 1 újabb hír és a végén ki derül hogy majd ezt is olyanok csinálják mint az AVPR-t olyan jót mint az első 3 szerintem soha nem fognak csinálni…

Vélemény, hozzászólás?