Kiszivárgott volna az Alien forgatókönyv?

Valahogyan egy Ausztrál honlap hozzájutott Ridley Scott közelgő Alien előzményfilmjének forgatókönyvéhez, s majd minden részletet kiteregetett, míg nem a FOX stúdió közbelépett, s felszólította a honlap üzemeltetőit a spoiler-kavalkád levételére. Ám mint tudjuk, információ az interneten nem veszhet el nyomtalanul, így aki képtelen 2011-ig várakozni: íme a szinopszis. Vigyázat spoiler!

Ki kell hangsúlyoznunk: nem világos, hogy a What’s Playing honlap mely forgatókönyv-változathoz jutott hozzá: Damon Lindelof átiratához, vagy Jon Spaihtz „félresöpört” eredetijéhez.

Az első részben, az idegen űrhajón látott óriási idegen lény fajáról, az űrzsokékról (a forgatókönyvben Growerekként, azaz „termesztőkként” hivatkoznak rájuk) kiderül, hogy valójában terraformálók, akik olyan kietlen sziklákat tesznek az élet számára lakhatóvá, mint amilyen az LV-426 volt. A termesztőknek valamiért szükségük van a xenomoprhokra a bolygóformálási folyamathoz, ám kizárólag a kikelés előtti tojásállapotukban.

A termesztők fogságban tartanak két férfit, Fint és Kariket, akiket elmeirányító technikák segítségével közösülésre kényszerítenek. Úgy tűnik, hogy emberek tenyésztésével kísérleteznek, ám még nem sikerült megragadniuk a nemek közti különbség lényegét. Kissé abszurd…

A filmben feltűnik majd egy űrhajó legénysége is, akik közül két nő főszerepet is kap a történetben, Oliver, aki leginkább az Aliens keménykötésű Vasquezére hajaz, s Truks, akit a pletykák szerint Gemma Arterton alakítana majd, s némileg femininebb lesz partnerénél. Állítólag Lance Henriksen is fel fog tűnni valamiképpen a filmben, egyelőre nem világos, hogy milyen szerepben.

Maguk az alienek nem jelennek meg egészen a film második feléig, amikor is valami bizonyára félresiklik a termesztők „istállójában”. A honlap szerkesztője beszámolójában hard sci-fi és pszichológiai dráma keverékének nevezte a filmet. Kissé sok infó volt ez így egyszerre…

Forrás: sf.blog.hu