ALIENS #1: ÜVEGFOLYOSÓ ÉS EGYÉB TÖRTÉNETEK (2009)

Az ALIEN (A nyolcadik utas a Halál), majd az ALIENS (A bolygó neve: Halál) című filmek sikerét követően a Dark Horse Comics 1988 júliusában indította útjára képregénysorozatát, amely a mai napig töretlen népszerűségnek örvend…
Az ember és az Idegenek találkozása számos képregényíró és -rajzoló képzeletét megmozgatta; a médium legnevesebb alkotói ragadták meg az alkalmat, hogy egy-egy történet erejéig továbbfűzzék a legendát, és elmondják saját meséjüket e könyörtelenségükben is lenyűgöző „xenomorf” lényekről.
A jelen kötetben négy ilyen alkotás olvasható; négy egyéni látásmódot tükröző s néha még a humort sem nélkülöző lebilincselő történet.

Terjedelem: 100 oldal
Ár: 2480 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-109-4
Kiadás éve: 2009
Kiadó: Cartaphilus

A kötetben szereplő négy történet:

 • FÖLDRE SZÁLLT ANGYAL (John Byrne) – ALIENS: EARTH ANGEL (1994)
  Az 50-es években egy amerikai kisváros határába idegen űrhajó zuhan, melynek pilótája elvesztette uralmát a jármű felett. A furcsa lényt, akinek az arcára mintha rátapadt volna valami, öntudatlanul emelik ki az égő roncsból…

 • ÜVEGFOLYOSÓ (David Lloyd) – ALIENS: GLASS CORRIDOR (1998)
  Egy csempész-űrhajó fedélzetén az illegális áruk közt egy hatalmas, hűtött acéldoboz rejtőzik. Ám vannak a hajón olyanok is, akik félnek, hogy nem kapják meg a részüket a zsákmányból, s mindenképpen tudni akarják, mi a szállítmány.

 • MALAC (Chuck Dixon, Flint Henry, Andrew Pepoy) – ALIENS: PIG (1997)
  Elragadó történet egy kunkori farkú, apró jószágról, amelynek egyedül kellene végeznie egy falka Idegennel. A “bogarak” egy hajóroncs mellett ütöttek tanyát, ám a zsákmányt egy űrkalóz-csapat is meg akarja szerezni. Ekkor jön kapóra a csapat leggyengébb, de leghangosabban visító tagja…

 • VADÁSZ (David Wenzel) – ALIENS: STALKER (1998)
  A vikingek uralta vad és könyörtelen múltban a legendás harcos, Rainulf, végre leszámolni készül a népét régóta tizedelő ellenséggel: egy acélbőrű, tűhegyes fogú és a követ is átmaró vérű, legyőzhetetlen démonnal… akit később a világ nemes egyszerűséggel csak úgy hív: az Idegen!

Kritikák:

16 Hozzászólások

 1. Hudsonfan

  Elég elképzelhetetlennek tartom hogy száz oldal legyen mert ahogy a képen láttam elég vastag és az Eredendő bűn ennél vékonyabb mégis 250 oldalas

 2. Hudsonfan

  upsz sorry félrenéztem ez tényleg lehet 100 oldal

  ezt az égést

 3. Nos, megvásároltam! A véleményemet nem akarom hosszan kifejteni. Egy kis önreklám, de a blogomon megtalálható, aki kedvet érez, kérem olvassa el, és ossza meg meg velem ott véleményét! Előre is köszönöm:)
  A link: krinc.blogspot.com/2009/06/uvegfolyoso-es-egyeb-tortenetek.html

 4. Örvendetes, hogy leírtad a véleményed, de ez szinte csak a rajzra /amely többségében neked nem tetszett/ és a rövid tartalomra vonatkozik.

  Ezek alapján tényleg fura lenne, ha bárki kedvét elvennéd a vásárlástól, mert ugyebár ami valakinek nem tetszik, még más beleszerethet! :)

  Még pár dologra reflektálnék:

  “Sok helyen túl “sűrű”, zavaros, és a színezés sem kedvez az olvasói szemnek.”

  Az Aliens: Earth Angel-nek létezik egy “testvére”, mely a Predator: Invaders from the 4th Dimension címet viseli, és egy hónappal korábban született öccsénél.
  A történet szintén az 50-es évek, a körítés ugyanaz, viszont kétszer olyan hosszú.
  És meg kell mondjam, néha erősen vontatott, talán annak is jobb lett volna a kurtítás, és a gyors snittek a cselekmény görgetésére…

  A színezés? Vegyél elő pár akkori képregényt. Egy az egyben ilyen! ;)

  “Mindent egybevetve nem túl reményteli kezdés.”

  Ha neked az utolsó képkockáról nem esik le, hogy vajon miért is ezzel kezdődött a kötet, akkor… ;)

  “A címadó füzetecskével kapcsolatban felemás érzéseim vannak. Egyrészről a rajzok és a színezés(főleg az utóbbi) itt sem túl kielégítőek, néhol kifejezetten zavaróak-viszont a történet nagyon jó.”

  “…a rajz lerombolja az összképet…:(.”

  “Biztosan én vagyok ízlésficamos, mert manapság túl sok képregényre mondom azt, hogy csúnya.”

  PONT. itt kellett volna leállni a rajzok és a színezés minősítésével, hiszen igen, ha csak egyfajta stílusra vagy vevő, és mindenben azt keresed, akkor nagyon sokszor fogsz hoppon maradni. Nincs két egyforma Aliens képregény, de hiszen ezt te is leírtad az irományod elején. Ez van. EZT tudomásul kell venni, nem pedig lovagolni rajta! :o

  “Mind a ceruzarajz, mind a színek kritikán aluliak, és aláássák az egész képregény értékét.”

  Naaaa. Nemár. Ez egy vicc, nem a rajzon van a lényeg, hanem a Babe karakter kifigurázásán és a tuskó kalózokon! ;)

  Én szebbet rajzolnék, efelől nincs kétségem-szomorú…

  Ez egy nagyon nagyon nagyon bátor (vagy botor?) kijelentés volt. Kérlek, TEDD MEG!

  “Mivel nem fikázni kell, nem tudok érdemben annyit a Vadászról nyilatkozni, mint tettem azt feljebb…”

  Megmagyaráznád nekem, hogy mit értesz az alatt, hogy “nem fikázni kell”?

  “Első blikkre Den Beauvais is készíthette volna, de David Wenzel stílusa kisebb vonásokban különbözik a kanadai mesterétől

  Ne haragudj, de ezen a ponton nagyon elgondolkoztatott, amit eddig a neked nem tetsző rajzokról írtál. Csapdába estél! :)
  Amíg Den fest, addig Wenzel rajzol, összehasonlíthatatlan kettejük stílusa! ;)

  “de mindketten gyönyörűen alkotnak, kétségtelen.”

  Ez igaz! :)

  “Mondjuk lehetne kötekedni, hogy a vikingek korában az alien(főleg a feje ugye) miért hajszálpontosan ugyanolyan, mint amilyen az LV-426-on fejlődött ki a kihalt, élettelen bolygón,

  Dehát ez is kiderül!!! :o

  “A borítót a megjelenés előtt csúfnak tartottam, de így, kezemben tartva visszavonom-semmi baj nincs vele.”

  Igen, érdekes, hogy pont egy fehér borító lett a köteten, de ha végigvesszük a négy borítót, egyértelmű a választás.
  Egy malacot is ábrázoló borítót viccnek vélne az olvasó, egy vikingekkel zsúfolt szintén komolytalan az Aliens történetekben járatlanoknak.
  Az Angyal körborítója pedig ugyebár nem lett volna szerencsés, ha a hátsó borítón sok a felirat…

  “a készítők szemei olyan mesterművek felé fordulnak, mint … a Nightmare Asylum”

  És az miért lenne jó, ha olyat adnának ki még egyszer, ami 10 éve megjelent, és mondhatni meg is bukott? ;)

 5. Köszönöm a reflektálást, sok helyen érződika tudatlanság, ezt magam is érzem/éreztem már az íráskor….viszont…

  “Ez egy nagyon nagyon nagyon bátor (vagy botor?) kijelentés volt. Kérlek, TEDD MEG!”

  Ezer örömmel! Mondj egy témát, és nagyon szívesen megteszem:). Félreértés ne essék, ez nem kérkedés, csupán “bizonyítani” akarom, hogy nem véletlenül írtam! :) Úgyis régen rajzoltam már élijeneket :).

 6. Akkor nosza, rajzolj, ha a Dark Horse megveszi, akkor én is elismerem, hogy tudsz akár jobbat is rajzolni, mint Flint Henry! :D

 7. Reménykedjünk…:).

 8. Vázzeg mano hónapok óta először jött meg az ihletem rajzolásügyileg..köszönöm! :D

 9. Serius Ben

  persze már mindjárt nyomjatok rajzversenyt :)

 10. DENY

  megvettem! igen jó csak a malacban csalódtam kicsit mert másra emlékeztem. de igen jó lett az egész a borítók sincsenek teleírva hanem csak a borítók hátoldala (hihihih) mindenkinek ajánlom aki még nem vette meg!

 11. Janesz

  Ma végre ezt is megvettem, rohantam a debreceni Alexandra könyvesházba! Nekem nagyon tetszik! Jó lenne ha több is megjelenne mert szerintem igazán nagy értéket képvisel!

 12. razor

  Csak csatlakozni tudnék Janesz véleményéhez,és én is szívből remélem,hogy fog még megjelenni több ilyen gyűjteményes füzet,vagy önálló sztori is magyar nyelven és nem lesz úgy ,mint a szukitsék esetében,hogy csak belekezdtek valamibe,aztán se szó se beszéd abbahagyták a képregény kiadást!Mert ez egy nagyon rossz húzás volt tőlük!Legalább jelezték volna,hogy kisebb-nagyobb problémák adódtak…..bocs,ez nem ide tartozik….
  Darrenfaust véleményéhez meg annyit szólnék még hozzá,hogy a rajzokkal és a színezéssel nincsen semmi baj,úgy látszik nem nagyon vagy otthon a képregényvilágban….itt nem a számítógépes rajzokra helyezik,meg helyezték régebben se a hangsúlyt(hál’ istennek),hanem a szabadkézi munkákra.Meg ahogy beleolvastam,túlnyomórészt ezek a “híres”? esztéták,meg kritikusok is igencsak lehúzták az egész kötetet úgy ahogy van,mind rajzolás,mind pedig színezés és a történet alapján.Én személy szerint annyit tennék hozzá,hogy a múlt hónap végén találkoztam először ezzel a füzettel egy boltban pár nappal fizetés előtt,és egyből beleszerettem,és főleg legfőképpen a “Földre szállt angyal” meg a “Malac” képi világa az, ami igazán megfogott benne,és halálra izgultam magamat,nehogy elfogyjon,mire megkapom a fizumat,mert ez nem egy könyvesbolt volt,ahol állandóan van utánpótlás,és még közelebb is volt a munkahelyemhez,meg a lakhelyemhez,mint bármely Alexandra könyvesbolt…aztán szerencsére megtudtam venni a “drágaszágot”:),mert megvárt,és nem adta magát másnak!hehe:))))
  De ha egy szóval kéne jellemeznem eme gyűjteményt,az kell hogy mondjam hogy brilliáns!!!…persze lehet,hogy azért,mert ami másnak szar,nekem az a jó,de én látom bennük a művésziességet és a részletességet a legapróbb dolgokban is rajz szempontjából.Ja,és még valami Darrenfaust,ha meg tucc így rajzolni emberi arcokat,mint ahogy David Lloyd,hogy meg se szólalnak,csak egy “üres” képet látsz párbeszéd nélkül,és mégis tökéletesen lejön az a félelem,pánik,és aggódás,amit mások csak szöveggekkel lettek volna képesek ábrázolni,akkor azt mondom,hogy oké,Te se vagy semmi,de akkor se húzd le azt ,ami szép és jó.Addig meg pláne.

 13. A kepregeny.net fórumán kiderült, hogy 1 kötet még biztos lesz idén! Hogy mikor? Szerintem két eshetőség van: vagy a Képregény Börzére vagy a Hungarocomixra. Azaz vagy október 11, vagy november vége / december közepe.

  Mivel teljes történeteket közölnek, így a félbeszakadt sztori kizárt! Az, hogy lesz-e jövőre folytatás minden bizonnyal attól függ, hogy az első két kötet jól fogy-e, elegen veszik-e meg ahhoz, hogy legyen még több. Sőt, szerintem jöhet AVP is, nem csak Aliens! De ehhez tényleg venni kell az Aliens képregényeket!!!

 14. ragathol

  Jáhujjj! Csodás hír. Kíváncsi vagyok, hogy most is egyrészesek lesznek-e benne, mert ha igen akkor lehetséges, hogy tartalmazza majd Mondo kalandjait is.

 15. razor

  Zene füleimnek! :)
  Alig várom!!!

 16. predator

  Ez az! Csodálatos hír! :)))

Vélemény, hozzászólás?