ALIENS: SALVATION & SACRIFICE (1993)

Nem csak az 1993-as évnek, de a teljes sorozatnak a két legjobb ALIENS képregénye, mely az ALIEN3-hoz hasonlóan a vallás és a hit felől közelíti meg az idegenekkel való harcot.

A Salvation-ben egy lezuhant űrhajó egyetlen túlélője a megváltásért imádkozik, de helyette egy horda Idegenre talál…

A Sacrifice-ban két túlélő harcát követhetjük nyomon. Egyikük ember, a másikuk Idegen!

írta: Dave Gibbons és Peter Milligan
rajzolta: M. Mignola és P. Johnson
tus: Kevin Nowlan
színek: Matt Hollingsworth
borító: Mike Mignola

1993, 1+1 rész + TPB

4 Hozzászólások

 1. Weyland

  A Salvation-ról és a Sacrifice-ról tudna valaki részletesebb tartalmi leírást adni? Nagyon kíváncsi lennék rá és érdekelne a válaszolok véleménye. Előre is kösz!

 2. ragathol

  A Salvation lényege, hogy egy társasági hajó tart valamerre a legénység nagyja számára ismeretlen rakománnyal. A cél előtt valami hiba történik, a kapitány bekattan, fogja a szakácsot és a többieket sorsukra hagyva az egyetlen komppal a közeli bolygóra távoznak. Itt a kapitány lassan az őrületébe a szakács pedig a hitébe temetkezik, mígnem egy nap a hajójuk is a bolygóra zuhan, a rakomány pedig elszabadul…

  A Sacrifice sokkal inkább a thrillerek vonalában halad. Egy misszionáris hajó lezuhan egy a kolonizált területektől távoli bolygón. Az egyetlen túlélőnek sikerül elvergődnie a bolgó egyetlen városába, nyomában magával a “gonosszal”. Kiderül, hogy 9 hónapja, egy teherszállító hajón, egy idegen került a bolygóra, ami azóta is éléskamraként tekint a kicsiny településre. A cselekmény előrehaladtával szörnyű titkokról hull le a lepel, amik jócskán próbára teszik fősünk hitét.Mellékesen megjegyzem, hogy Johnson gyönyörűen megfestette a képregényt.

 3. ragathol

  Az esetleges érdeklődők kedvéért megjegyezném, hogy a Salvation fekete-fehér változata magyarul is megjelent a Kátrány és Toll magazin Aliens különszámaként.

 4. ragathol

  A Vaterán van is belőle példány.

Vélemény, hozzászólás?