ALIEN – The Illustrated Story (1979/2012)

Valahol a végtelen térben a Nostromo teherűrhajó 2 milliárd tonna olajrakománnyal és hétfőnyi legénységgel hazafelé tart.
Azonban a fedélzetre kerül A NYOLCADIK UTAS.
Egy ismeretlen bolygóról való lény.
Egy ismeretlen parazita, aki prédájának tekint mindent, ami él.
Egy tökéletes organizmus, aki maga A HALÁL…

  • A film hivatalos képregényváltozatának előzetes oldalai az angol Heavy Metal Magazine 1979. májusi és júniusi számában jelentek meg először.
  • A teljes képregény önállóan szintén a Heavy Metal kiadásában (1) jelent meg Angliában, de a nemzetközi kiadás a Futura (2) égisze alatt történt szintén 1979-ben.
  • Az angol Titan 2021-ben többféle változatban adta ki újra a képregény. A színes normál változat kétféle borítóval (új és „facsimile” (3), azaz az eredeti másolata) jelent meg, az ALIEN film egyes Blu-Ray változataihoz adott képeslap méretű képregény szintén a Titan új borítóját kapta, az A3 méretűnél is nagyobb, keményborítós eredeti rajzokat tartalmazó The Original Art Edition pedig fekete fehér borítóval jelent meg.
írta: Archie Goodwin
rajzolta: Walter Simonson
#1 - 1979 (1. kiadás, kétféle változat: Futura, Heavy Metal)
#1 - 2012 (2. kiadás, négyféle változat: Titan New, Titan Facsimile, Titan Original Art, Titan Blu-Ray Insert)

A Heavy Metal, a Futura és a Titan „facsimile” kiadások között csupán a borító bal felső részén lévő kiadói logó a különbség:

A Titan 2012-ben ugyanazzal a borítóval látta el a normál, új kiadást és a Blu-Ray kiadások mellé járó „ajándék” mini-képregényt:

A Titan 2012-es The Original Art Edition változata:

Végezetül pedig, az egyes kiadások méretei egymáshoz viszonyítva: