Jön az Acéltojás!

ragathol szemfüles volt, és észrevette, hogy frissült a Szukits Kiadó honlapja:

Jó hír ez, biza, de mintha a Aliens: Cauldron (~Katlan) kimaradt volna a sorból…

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

45 Hozzászólások

 1. Berci1

  Na végre vmi:D Egyszer biztos a Katlant is kiadják. (De ménem tudtak Star Warsot is kiadni!?! Pffff)

 2. Xhavios

  u.i.: felkeverted a két linket…:)

 3. hehe… kösz javítva.
  ami pedig a magánügyeinket illeti, azt emilben kéne intéznünk, nem gondolod? ;)

 4. Lv 426

  Amint megjelenik ez könyv, én biztos hogy megveszem.

 5. schatz

  Hurrá végre végre valami !! bár az írta aki a Mindörökké Éjfélt, de remélem az aliens jobban fog elsülni neki mint a predator!!! Egyébként régebben, jópár hete a szukits oldalán és is ajánlottan ezt a könyvet kiadásra de tuti nem rajtam múlt.Már alig várom hogy megjelenjen!!!

 6. Yutani

  Én csak pesszimistán annyit mondok, hogy várjuk ki a végét…A Mindörökké Éjfél után erősen kételkedem, hogy Shirley úr normális történetet tudna összeütni ebben – gondolok itt a Predator és az Aliens univerzumra – sorozatban. Remélem nem fog megpróbálkozni egy AvP regénnyel. Akkor már inkább a két Perry. Igaz, eddig is ők voltak a sorozat fellendítői…

 7. predator

  Végre egy jó hír. Nekem a Mindörökké Éjfél is tetszett,jó nem a legjobb Predator amit olvastam ,de azért nem rossz. Kiváncsi vagyok ,hogy mit alkotott a csávó!

 8. Yutani: érdekes, hogy az új sorozatban egyelőre szó sincs AVP kötet(ek)ről…

 9. Inkább Xhavios barátom regényét kéne kiadni nem ilyen borzalmat…

 10. Lv 426

  Honnan veszed hogy roszlesz?! Még ki se adták!

 11. Red Queen

  Fura, én mintha az Aliens: Cauldront láttam volna a vaterán…

 12. “Mintha”, tehát NEM! ;-)

 13. Jól láttad, valóban van fent, de angol nyelven.

 14. Red Queen

  Hááát ez szörnyen nem jó..
  Mármint angolul. :P

 15. Red Queen

  Amúgy az Alien angol könyvem már megvan, egyelőre még nincs munkám, de…
  Nostehát már a felét elhagytam az Aliennek, innen már könnyebb olvasni, mert már előre tudom h mi is történik… szuper élmény angolul olvasni. >:)

 16. Vipera

  Xhavios milyen könyvet írt?

 17. Xhavios

  nézd meg a lentebb lévő híreket, vipera…ne légy csőlátású, nem csak legfelső és második hírek vannak…:D
  olyan felülről 5-6-odik hír lehet…

 18. annyira bírom ezt mikor még meg sem jelent a könyv és ránéznek a borítóra és egyből kimondja h szar….meg amis ezen a borítón mi a szar??? kérdem én…sztem nagyon szuper és attól h acéltojás a cím.nem biztos h terminátoralienek lesznek benne..nem a történet birka hanem aki tudatlanul borítóról megállapítja h 250 oldal nem lesz izgalmas…ennyit erről

 19. ragathol

  Szerintem egy esélyt mindenképpen megérdemel. Attól, hogy Shirley másként képzelte el a ragadozókat, még nem biztos, hogy az alieneket is át fogja formálni, már csak azért sem ,mert az idegenek szaporodását pontosan ismerjük. De még ha el is szúrja, mint rajongónak, nekem biztosan ott lesz a polcomon a többi közt.

 20. Xhavios

  pyode amedha: az acéltojás borítója azért sz@r, mert rohadtul nem alieneket ábrázol, hanem egy elmebeteg majom francia agyszüleményét. rohadtul semmi köze az alienekhez. valószínűleg komolyan gondoltam a terminátoros sz@rságot, te majom. vegyél már vissza, hozzád meg ki szólt? szerintem ha lassan 16 éve szeretem a két kib@szott lényt, akkor CSAK tudom, mitől alien az alien, és mitől predator a predator. és még neked puha hús a neved? szégyen.
  ragathol: aggyál neki esélyt, én leírtam ezt a shirley-t a predatoroknál. és ne bizakodj: a predatorok élete is már le volt írva párszor, mégis átalakította. akkor azt hiszed, hogy egy olyan egyszerű kis sz@r képregény, mint az idegenek szaporodáselmélete befolyásolni fogja abban ezt a majmot, hogy ne alakítsa át teljesen?
  és végezetül: igenis sz@r lesz szerintem. persze “isten” adja, hogy nektek legyen igazatok, de nem tudom, észrevettétek-e a tendenciális mutatót az elmúlt években: amióta kijött az avp1 csak sz@r könyvek jönnek ki, ráadásul mindenhonnan ez folyik.
  EZÉRT undorító. és a borítója pedig egy hányás.szánalmas ez az élien4-avp1-2-es élien sztájl. egyszer kitaláltuk már, hogy hogy nézzenek ki ezek a lények, és rohadtul nem tetszik ez a reform, amit egy-két intelligens 14 éves majom itt felemel az egekbe(pl pyode amedha.:))
  olvasd majd el az én könyvem. abban klasszikusra fogsz találni.
  majom.:)

 21. ragathol tökéletesen igazad van..az igazi alien rajongók nem állnak le fikázni a könyveket..az igazi fanok elolvassák értékelid..esetleh írnak egy kritikát..és természetesen kiteszik a polcra a könyvet..én is ezt fogom tenni:) legalább mi fogjunk össze a könyvek védelmében:)

 22. Xhavios

  amedha öregem. attól, hogy nagyjából 14-15 éves létedre nagyon jól tudsz mellédumálni, amivel nagyon jól beismered, hogy nekem van igazam, attól még hülye vagy, fiam. “az igazi fanok elolvassák…”…”az igazi fanok kiteszik a polcra”?? hagyjad már magad. ezzel nem azt bizonyítod, hogy mennyire atomübermegatrú fan vagy, hanem csak hogy mennyire egy tömegfogyasztó szégyenember vagy. válogatás nélkül mindent megeszel amit eléd tálalnak, lesz@rod, hogy jó-e, vagy sem, csak rajta legyen egy márkajel, jelen esetben az alien és predator.
  schatz: nézd meg a labirintus régi borítóját, az őrjöngő halál régi borítóját, a prédát, a vadászok bolygóját, a nyolcadik utast…azoknak jó a borítója. te némileg jobban regaálsz, számolsz azzal, hogy sz@r lesz a könyv:D

 23. ragathol

  Xhavios: nem a képregényből indultam ki, hanem abból amit a filmekben bemutattak. És ha belegondolsz egyik Pred filmben sem volt szó a regadozók nemi életéről – már pedig a filmek a meghatározóak – , azt meg nem tudhatjuk, hogy Shirley olvasta-e egyáltalán valamelyik könyvet, vagy képregényt. De az sem kizárt, hogy egyszerűen csak nem tetszett neki az az elképzelés, ezért hozott létre egy másikat. Lehet, hogy ez nekünk rajongóknak nem tetszik, de egy kezdő olvasónak, akiben még nem rögzült be a kép, ez is bejöhet.

 24. Xhavios

  nem a kép berögzüléséről van szó. nevetséges az egész elképzelés. és egészen biztos tudatlan az eredeti témához kapcsolódóan. tuti nem olvasta a könyveket, ezért mert egy ekkora szentségtörést eszközölni:D a filmekben meg nem igazán látom egyik vadászon sem azt, hogy túlságosan bizonytalankodna azért, mert épp átalakul, vagy valami ilyesmi…érted…:D

 25. schatz

  Én a rajongásba ott tartok hogy nem vagyok kezdő de nem vagyok nagyöreg,mindenttudó sem. Az Első ilyen könyvem A Vadászok Bolygólya volt amikor megláttam a kirakatban tudtam hogy meg kell szereznem mivel folytatás volt utána jött a Préda majd a többi A Háborút félév után tudtam csak megszerezni!
  De a régebbi könyvek érdekelnének mert nem tudom megszerezni őket sehol… így is csak 14 van meg aszem 35-ből

 26. 1234

  Valaki leírná nekem, hogy mik az elképzelések a ragadozók szaporodásával kapcsolatban!
  Nem tudtam elolvasni a predator könyveket, mert amelyikbe csak belekezdtem, nem tetszet. (Elnézéseteket kérem most.)
  Igaz, a filmek megkönyvesítését még nem, de abban gondolom úgy sincs erről semmi említés.
  Tehát mi a különbség a megszokott regényekben, és a Shirley féle verziókban?
  Amúgy a saját elképzelésemet is kifejtettem egyszer a fórumon, de “beteg ember”-nek lettem titulálva… :)
  VÁLASZOTOK SZÍVESEN VÁROM:

 27. Xhavios

  kedves egykettőháromnégy:
  a ragadozók ugyanúgy szaporodnak, mint mi. igaz, a nőnemű egyedek akkor cuppannak rá a hímekre, ha nagy dicső vadászok, de ez már mellékes.
  ez van a normális elmélet szerint.
  sörli bácsi szerint a ragadozók nemváltóak, és lopkodják a teknikájukat mindenhonnan összefele, valamint rabszolgákat tartanak.
  teljességgel ellenkezik mindennel, ami ragadozó…
  remélem kielégítettem(és csak mentálisan, ha már itt a párosodásról volt szó:D:D) a kiváncsiságodat!

 28. Gailix

  Igazat adok Xhavios-nak és mellé álok. Shirley egy elmebeteg.Szerencsére nem olvastam a Mindörökké Éjfélt(igaz az Alaxandrába erősen állították h jó).De ilyen hebehurgya elmebetegség azért már sok Acéltojás, Acél Alienek kelnek ki és víz hátására berozsdálnak.Mióta megjelent az eredendő bűn és a dsnháború elkezdett hanyatlani az Alien,Predator , Avp kultusz is.Elrettentő példa Az AvP 2 és Shirley ámokfutása.

 29. Xhavios

  IGEN. KÖSZÖNÖM!!!
  :)

 30. Kver

  xhaviosnak teljes mértékben igaza van (mint általában)

 31. Yutani

  Xhavios…egy picit meglepődtem ezen a kirohanásodon, de ha neked jólesik…Civilizáltabban is lehetett volna: odamész hozzá és eltünteted. – ebből is látszik szerintem, hogy neked adtam igazat.
  Mindenesetre legalábbis nekem szért tetszett az AvP Requiem, mert legalább megpróbálkoztak vele, hogy némit visszahozzanak a Klasszikus Aliens-ből, némi predatoros megfüszerezéssel.
  Ettől a könyvtől meg nem tudom, hogy mit várjak. A Mindörökké Éjfél egy nagy rakás mellékterméknek bizonyult. Bár csak ne olvastam volna el…igaz, így sem fejeztem be, mert csak felhúztam magam a sok baromságon, amit egy magát írónak nevező nemtudommicsoda szerzett – bár a szerzett kifejezés hatalmas röhögések közepette írtam. A régi klasszikus könyv sorozat még tudott szórakozást nyújtani, de ez az új, csak röhejes kb. na láttam egy Alien vagy Predator filmet – jobb esetben – oszt írok egy könyvet róluk a sok hülye fan meg megveszi és lesz egy csomó zsettám. Röhej az egész. Egy rajongó, ha szerkesztené a sorozatot, akkor nem engedné, hogy ez a szenny kikerüljön. Én nem engedném. Még akkor sem, ha a kiadónak ez miatt veszteségei lennének. Inkább várjunk többet, de legyenek minőségi történetek, amiket akkor és ott és ahányszor vehetsz elő, ahányszor csak kedved tartja, mert télleg jók.
  Na, látom magamat is le kéne pihentetnem…

 32. Xhavios

  yutani: nem tudom milyen kirohanásomra gondolsz, ahogy az emberek viszonyulnak hozzám, én is úgy viszonyulok:D nomeg persze egyenesen arányos a véleményformázásom azzal, hogy mennyire agyatlanságokat írkálnak ide a 14 éves kisgyerekek.
  tudod, rohadt nehéz kiadatni a könyveket…én is próbálkozok, de rohadtul feleslegesen…a szukits nem válaszol, más könyvkiadók meg 700.000 forintért adják ki a könyvedet…nem jó ez sehogy sem…
  de én osztom az álláspontod: kevesebb story, de akkor minőségi…
  sajnos manapság minden a pénzről szól. nem tudsz mit tenni ellene…

 33. Serius Ben

  Hát maradjunk annyiban, hogy Xhaviosnak annyira igaza van, hogy az már majdnem zavarhatna …:D:D
  Amit a khm… puha húsú Hatalmas alien fan írt, az nevetséges. Ki mondta azt, hogy nem olvassa el senki a könyvet ( ha írták nem vettem észre bocs :D )
  Nem attól Aliens, Predtor fan valaki, ha elolvassa a könyveket, hanem az, aki tudja reálisan kritikálni, szereti őket… És az a Mindörökké éjfél egy ki…ott sz…ság. Esküszöm elbeszélgetnék ezz el a Sörlivel, hogy hogy is van ez, meg az…

 34. Yutani

  Mint fentebb is írtam neked adtam igazat az ügyben…érthető okokból.
  azt pedig, hogy a könyvkiadással milyen nehéz…hát azt nagyon jól tudom – én egy másik nagy magyar könyvkiadónál próbálkozom -. Egyet mondhatok: soha nem szabad feladni. Próbálkozni kell. Ha muszály, akkor természetesen néha vissza kell húzódni. Ha rossz kritikát kapsz, az arra jó, hogy fejlődj, de amennyiben szeretik az emberek a történeteidet, abban az esetben semmiképpen se hagyd abba. Fejlődni kell és szerencsére lehetséges. A történeteken pedig, ha van rá időd és energiád, akkor mindig lehet valamennyit változtatni és így kifinomultabbá válik az egész.
  Egyébként meg ha más nem, akkor létre lehetne hozni egy honlapot, amely speciel fan-fictionnal van tele és foglalkozik: rajzok, írások, videók stb.
  Ahogy az angol is mondja: we are in this together. – na jó ez egy Nine Inch Nails szám, de akkor is.

 35. Xhavios

  mellesleg az oldal-ötleted nem rossz, de nem adom még fel a kutatást egy normális kiadó után.
  már sokan mondták az utóbbi hónapokban, hogy teljesen felesleges a szukitsra várnom.

 36. Xhavios

  u.i.: bocs, ezt nem hagyhatom ki: puhahús ez olyan szöveg volt, mintha valaki is hiányolna, vagy győzködne arról, hogy “nee kérlek ne menj!!”:D:D

 37. Yutani

  KIcsi Puhahúsú azért nem kell túlzásokba esni.

  Xhavios én sem válogatok, ha rockról van szó, lényeg az, hogy dallamos legyen – ja, ha megkérhetlek, ha a továbbiakban utalsz rám, akkor kérlek azt a nevem nagy kezdőbetüs változatával tegyed. THX.

  És újabb NIN szöveg – ez mindenkinek szól, legfőképpen Amedha emberünknek: Remember where you came from, remember what you are.

  És ha már ez a részleg az Acéltojásról szól: egyik amerikai kollégánk az avp galaxy-n értékelte a könyvet, egyszóval ahogy összegezte egy nagy rakás ratyi…és még szépen fejeztem ki magam. Szerinte még a Mindörökké Éjfél is jobb volt…és hát ebből arra számíthatunk…vagyis semmi jóra nem számíthatunk. Shirley állítólag valami díjnyertes valaki…remélem nem csak én vettem észre, hogy egy pöcs, aki azt hiszi, hogy tud írni.

 38. Xhavios

  Yutani, igaz, igaz..
  bocsi a névért..:)
  na ezért nem fogom megvenni:D

 39. ragathol

  Azért ne írjuk le teljesen Sirley fiút, még ha ezekkel a könyvekkel nem is sikerült kielégítenie az értékelhetőség fogalmát. Azzal, hogy ő írta a Holló forgatókönyvét előttem már bizonyította, hogy képes értelmes történetet is kiagyalni, ha akar. Az ő műve a Specialista is, ami szintén régi kedvencem.

 40. Yutani

  Egy jópont, amiért egy gyönyörű képregényből tudott csinálni egy jó forgatókönyvet….de mikor is? Hány éve már? Erről ennyit.

 41. schatz

  Ha tényleg ő írta azokat akkor rendben de ettől a két fajtól inkább tartsa távol magát !,!

 42. Xhavios

  schatz véleményét osztom jelenleg.:D

 43. faresz

  Üdv! Hát én nem úgy olvasok könyvet, hogy közben elemezgetem meg a hibákat, megfelelőséget keresem!
  Úgy olvasom, hogy végre megjelent egy könyv a sci-fi kategóriában az engem érdeklő témában és örülök neki hogy végre olvashatok nekem tetsző dolgot! Aztán eldöl, hogy hányszor olvasom el azaz mennyire tetszett, eddig még egy könyvet sem hagytam félbe és többször is elolvastam! Kicsit zavar, hogy meg akarják magyarázni, hogy szaporodnak meg esznek, honnan jöttek, hogy tanulnak mi a hierarhia rendszerük, milyen űrhajóval repkednek stb, persze ezek álltal lehet újdonságot kitalálni! Ezt most az Alien, Predator, Terminátor könyvekre értem! Talán a terminátoros könyvek kilógnak kicsit ebből, jobban egy síkban mozognak az eredetivel!

 44. rougon

  Hall!
  Segítségre volna szükségem, valaki meg tudná mondani h milyen sorrendben adták ki az Aliens könyveket, mert most szeretném beszerezni őket, de sorrendben szeretnék haladni. Most vettem meg a Lidérces utazást, annak is a második kötetét, mert nem is tudtam h több kötetből áll:S

 45. 1 – szét kéne nézni! :) – http://www.aliensonline.hu/?page_id=514
  2 – a lidérces utazás egyetlen egy kötet. – olvass, és mindent tudni fogsz!

Vélemény, hozzászólás?