ALIEN TRILOGY (PC/PS)

Kevés olyan fiatal van a világon, akinek az Alien név ne mondana semmit. Giger olyan világméretű őrületet indított el vad fantáziájával és kicsit kaotikus világnézetével, hogy a téma kapcsán a hátborzongás a legenyhébb tünet. No, hát itt a PC-sített Alien. (E cikk keletkezésének idejében PreBeta!)

Stílusát tekintve First Person 3D Shoot ’em up. A történet a filmtrilógia második részéhez kapcsolódik: elveszett a rádiókapcsolat az LV-426 bolygó kolóniájával, s Ripley-t küldik az eset felderítésére, aki tudja, hogy szó sincs kommunikációs problémáról. Ők tértek vissza!

Ripley fegyverei teljesen a filmbeli “alien-telenítőkhöz” hasonlítanak: első a 9mm-es automata pisztoly, ezzel kezdjük az elején. Elég gyenge, maximum a királynő fogát lehet kilőni vele, de sosem fogy ki.

Aztán előbb utóbb felvehetjük a Shotgunt: megfelelő módon használva kis ellenségeket intézhetünk el vele, emellett másik előnye, hogy az útban álló ládákat szét lehet vele pukkantani.

Impulzusfegyver (Pulse- Riffle):egyesíti magában az elektromos fegyver és a gránátvető előnyeit. Barátságos, mert mindent megsemmisít, köztük ajtókat, falakat, megfertőzött embereket.

Lángszóró: a tojások ellen a leghatásosabb.

Smart-Gun: a legbrutálisabb fegyver, egyszerre több ellenséget likvidálhatunk.

Fegyverekből és töltényekből elkelne tízszer ennyi is, hiszen tojások, arctámadók, idegenek és fertőzött emberek között kell a teljesíteni a feladatot.

Legnagyobb gond, hogy menteni csak a pályák végén lehet. (prebeta verzió!) Hatalmas területeket kell bejárni, az elektronikus térkép pedig szinte semmit nem segít. Vannak titkos rekeszek, azonban megtalálásuk szinte lehetetlen.

Az ellenfelek nem túl okosak, sőt inkább buták. Lassan reagálnak és támadnak, Ripley örült volna ilyen ellenfeleknek. A helyszínek nagyon sötétek és a riadófények villogása teljesen filmbeli hangulatot kelt. Az audiotrackek illeszkednek a játék hangulatához.

(Pc-X Magazin III.évf. 11.sz. 1996.nov.)

PC – 1996 ; 486, 8MB RAM, 1MB SVGA, 100% SB comp. ; Acclaim / Fox Interactive
Sony PlayStation – 1996 ; Acclaim / Probe Entertainment / Fox Interactive
Sega Saturn – 1996 ; Acclaim / Sculptured Software / Fox Interactive

9 Hozzászólások

 1. Hudsonfan

  Szerintem a grafika az nagyon szar , ha engem kérdeztek ne próbáljátok ki . xd (persze még ne jáccottam vele.xd

 2. tomboy

  Akkor meg mit dumálsz nagyokos!?

 3. razor

  jaja mit dumálsz?!
  Ez egy igazi jó fps,izgalmas,akciódús,lebilincselő.A grafikája pedig a korához képest nem rossz.Persze mit győzködlek téged?Úgyse fogod kipróbálni,mert te valószínűleg már 1-2,a játékról készült kép alapján megmondod,hogy ez egy szar.Tiszta szégyen vagy!

 4. Serius Ben

  Éppen ma töltöttem le, sajnos nem tudom miért, de hihetetlenül gyorsan reagált minden gombnyomásra… játszhatatlan volt, de engem nagyon megfognak az ilyen játékok, főleg ha aliens – es

 5. Mert a mai gépek már túl gyorsak egy ilyen régi játéknak! :(
  Az új AvP-hez viszont lehet, hogy túl lassú lesz! :)

 6. DosBOX-al próbáld meg, talán azzal, és helyes beállításokkal működni fog. Én legalább is tudtam vele élvezni 1-2 régi Dosos játékomat… :)

 7. Serius Ben

  Hát mano ha meg tudod adni a rendszer követelményeket, én megmondom neked :)
  de egy NVIDIA GeForce 9600 Gt – s videókártya majd csak elég lesz neki…

 8. DanXeno

  Igaz, én nem játszottam még vele, de a képeket nézve nekem úgytűnik, néhány el van mosódva, és sztem tisztább a grafikája… pl az 1. képen mine szépen meg van rajzolva az Alien,nem? De Pl a 2. nál már kicsit kontúrtalanabb…

 9. razor

  Hát az az igazság,hogy az első kép egy videobejátszásból lett kiollózva,ezért ilyen “tiszta a grafikája”,ahogy te említetted DanXeno,a második kép pedig már a játékból valósi.De egyébként mondom,tényleg nem csúnya a grafika,pláne,hogy azt hiszem,hogy 1996-os játék,tehát úgy kb.13 éves!!!
  Szóval nem tegnap készült,de én ennek ellenére imádom.

Vélemény, hozzászólás?