IVR: Kényszerhajsza

Vajon Xhavios lesz Szemerey Tamás és Galántai János Árpád utóda, aki magyar AVP IVR regénnyel örvendeztet meg bennünket?
Meglátjuk… Addig is, pár infó a készülő műről a szerzőtől:

  “A regény az Idegen vs. Ragadozó: Kényszerhajsza címet viseli. Az alapötlet az AVP2 játékból származott, mert nagyon jó történetet láttam benne, csak tudtam, hogy kell egy jól bevált alapséma, amit S. D. Perry és apja már lefektettek az avp könyveikben. Úgy gondoltam, hogy ebbe a világba helyezem át Rykov generális bosszúját Kontyos, a ragadozó ellen, aki hat évvel a regény cselekménye előtt megpróbálta megölni az ember katonát. A regényt négy éve kezdtem el, egy időre hanyatlottak a munkálatok, zsúfolt magánéletem miatt, de nagyjából egy év alatt megírtam 15 fejezetet, így prológussal, epilógussal, és a Szukitsnál használatos könyvméretekre és betüméretekre átkalibrálva nagyjából 226-230 oldalt tesz ki a könyvem.
  Csak nagy vonalakban, és nagyobb állomásokban ragaszkodtam a játékhoz, sok-sok cselekményt, beavatási vadászatot, ragadozó szemléletet, és érzelmi szálat vezettem fel, sőt: az idegenek szempontjából is leírtam sokmindent, egészen az arcmászó fázistól.”

Győződjetek meg róla Ti magatok, hogy milyen leszm íme pár oldalnyi előzetes, és a tervezett borító: [download id=”9″]

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

39 Hozzászólások

 1. Xhavios

  itt van egy minta a regényből, ha jól emlékszem 2-3 fejezet, illetve a levelem található meg benne, amit a Szukitsnak küldtem el.

  http://www.fileden.com/files/2…/Minta.rar

 2. Hm, de miért is linkeled be ugyanazt még egyszer, amit én is kiraktam? :o

 3. Xhavios

  Bocsi, látom, hogy sokkal jobb, amit mano linkelt fel…csak nekem nem nyitotta meg! jó olvasgatást kívánok, és köszönöm Mano!:) Dedikált példány alap

 4. Volt egy kis gond a kirakáskor, tényleg hibás volt, de MOSTMÁR működnie kell!!!
  Ha mégsem, akkor szóljatok!

 5. Xhavios

  mano, tényleg bocsi, nekem még nem működött:) de mostmár jó, megnéztem, megtisztelő, köszönöm;)

 6. predator

  Ez nagyon jónak igérkezik! Végre egy újabb AVP könyv,bocsánat IVP.

 7. Xhavios

  köszönöm szépen:)
  attól, hogy muszáj vagyok Idegen vs. Ragadozó néven jelenne meg, mindannyian tudjuk, mit tartalmaz…
  az lenne a legjobb mondjuk, ha meg tudná vásárolni a szukits kiadó a jogokat a könyvhöz…de hát nem lehet mindent egyszerre.
  azért köszönöm:)

 8. Nagyon jó ötlet volt alapul használni a játékot.
  Tetszik, hogy ismét látjuk a dolgokat a vadászok szemszögéből, ami zavar, hogy nagyon Dach-hoz van hasonlítva ez a rész. Például, a vadászat előtti gondolkodása. ( Tudom, hogy nem csak ő gondolkodott vezérként vadászat előtt)
  Amin megakadtam úgy igazán az Dach maszkja volt. Oda adta Kontyosnak, akitől már próbálták ellopni. Gondolhatja az ember, hogy ők sem mentesek a bűnöktől de furcsa volt ezt így elém tárni.

  Megmondom őszintén úgy álltam hozzá, hogy istenem egy hülye magyar könyv…. de lásd elolvastam, mert bár volt vele szembe előítéletem, hajtott a kíváncsiság.

  Jó munkához idő kell, itt meg volt az idő és a munka minősége is elég jó lett.

  Gratulálok hozzá.

 9. 1234

  Kedves Xhavios!
  Elolvastam az irományodat.
  Rövid kritika:
  A bevezető rész tartalma jó, tán tulságosan is mindenre kiterjedő. Kissé rejtélyesebbre, homályosabbra kéne venned ott a figurát. Minden képpen hozzá kéne még nyúlnod amúgy is, mert e rész fogalmazása eléggé körülményes, darabos…
  Valószínűleg egy kiadó, legyen akár a szűkits kiadó, így még nem fogadná el.
  Viszont a cselekmény rész fantasztikus!!!
  Mintha a bevezetőt, és a fő részt, egészen más ember írta volna. Nos tehát olvastam,
  és jobban élveztem, mint a Perry regényeket. És ezt nem csak úgy mondom. Jó helyzetleírásokat adsz, és tetszetősek a ragadozók kultúrális elemeinek a kifejtései. Mint pl: az elnevezéseik, kifejezéseik…
  Jó volt az a rész, bár igaz, ez még az előzményben, mikor kifejtetted miért nem tud egy ember rendesen komunikálni egy vadásszal. Az ilyen részektől lessz egy regény tudományos fantasztikum…
  Ami kevésbé jött be, (bár egyéni szoc prob.), az a vadászok viselkedése. Nekem túl emberi. Pláne ahogy pofozzák egymást. Nem süt le róluk, az a magányos farkas, Chuck Norris féle attitűd. :-)
  Kissé bőbeszédüek, és fegyelmezettlenek. Nem ismerik a tisztelet fogalmát…
  Ám ez csak egyéni hozzáállás részemről. Rengeteg olyan ragadozós köny jött már ki, aminek nem hogy világsiker, de a szemetesben lett volna a helye! A te Yajutáid sokkal jobbak.
  Utólag:
  További jó irogatást, és nézd át a helyesírási hibákat!!! Aztán csak így tovább!

 10. alien

  Remélem Dr.Eisenberg is szerepelni fog a könyvben.

 11. Predator2

  Jó is történet lessz! :) Hajrá

 12. Xhavios

  nagyon örül a szívem, hogy ennyi embernek tetszik:)
  köszönöm mindenkitől a kritikákat, és a hozzászólásokat:)
  Dee: én azért Dachandét használtam követendő példának, mert Kontyos szemszögéből ő volt az abszolút vadász. kontyos szemszögéből, és direkte elfogultan fogalmaztam sok helyen, mert úgy gondolom, ez is megadja még az ízét. a ragadozóknál is felüti a fejét a féltékenység és a hitetlenség. a csalás és a becsületlen viselkedés. épp ezért próbálták elvenni kontyostól már páran a maszkot, de ő mindig is kiállt a féltve őrzött relikviáért.
  1234: nagyon jól esett a véleményed:) igen, nem te vagy az első, aki szerint kicsit darabos a prológus, ezek után szerintem át fogom picit írni. valóban fogok belőle részeket kitörölni, de megőrzöm az alappilléreket:)
  viszont: a ragadozók valamilyen szinten emberiek is. olyanok, mint egy jövőbe átültetett, középkori lovag. a dicsőség, a becsvágy, a hírnév hajtja őket, épp ezért pofozkodnak, ezért viselkednek ahogy. több helyen pl. a beavatatlan vadászok a “pofátlanok”, de Kontyos egy megnevelés után se időt, se energiát nem áldoz arra, hogy megnevelje a fiatalokat. a Kainde Amedha majd megteszi ezt.(ez olyan, mintha predator-szemszögből mondtam volna, észrevettétek?:D:D:D)
  mindenesetre majdnem sírva fakadtam, hogy jobbnak látod a regényemet, mint perry-ét…nagyon köszönöm a dícséretet, jól esett:)
  alien: igen, feltűnik, és az ő esetében ragaszkodtam az alaptörténethez…annyi különbséggel, hogy nincs tisztában vele, ki is ő, és miből áll össze…csakmint az idegenek a földön-ben bueller.
  predator2: már készen van, de jogvédelmi indokokból kifolyólag csak ennyit raktam fel…:) legyen némi meglepetés is:)
  még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek:) a Szukitsnál van a regényről szóló alaptörténeti leírás, meg 2 fejezet. remélem reagálnak, bár már 2 hónapja náluk van a levelem.
  tudnátok segíteni pl. azzal, ha a szukits oldalán kiadásra jelölitek a könyvemet. a szerző: Ren Wargner, cím: Kényszerhajsza. ismertetőt nem muszáj írni, csak hogy miért ajánlod. az meg lehet akármi, amit jónak éreztek:)
  köszönöm mégegyszer a kedves szavakat:)
  elárulom: több regény ötlete is megfogalmazódott bennem…de ez maradjon a jövő titka;)

 13. MarciCFH

  Szerintem jó lesz. Már várom a teljes verziót. Semmit se változtass, így lesz a tuti!

 14. Xhavios

  köszönöm:) bár még folyamatban vannak apróbb csiszolások, minden egyes tanáccsal tökéletesebb lesz…
  szerintem az Aliensonline-t beleírom majd a köszönetnyílvánításba!;)persze élvonalon manoval, és azokkal, akik jótékony tanácsaikkal segítenek nekem:)

 15. NARANcSKAalien

  Nekem az alien szemzögös rész tetszik a legjobban

 16. MarciCFH

  Remélem találkozunk Frostyval is meg a tengerészgyalogos vonallal is a könyvben. Én a játékban azon rendesen beparáztam. Az előzmény alapján szerintem menni fog így is!:D Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már nagyon várom a megjelenését! Tök jó, hogy a perdator szemszöge is benne van, meg hogy ennyire kimunkált a vadászok leíarása.

 17. Xhavios

  :)
  nagyon örülök, hogy ennyire tetszik:)
  biztosíthatlak titeket, hogy benne van mindenki: Dunya, Frosty, Mc’Cain, Rykov, Eisenberg, és a többi jómadár..még Duke és Johnson is…:)
  Direkt beleraktam Hall őrnagy megmentését is…
  sőt: raktam bele egy kis “Alice”-es akciót is, sokmindenki kedvére:) próbáltam olyan témákat felvezetni benne, mint pl. az őrjöngő halálban…
  majd meglátjuk, tetszik-e, vagy nem:)
  mindenesetre a sok ismerős név mellett biztosíthatok mindenkit: bőven lesz meglepetés és akció, amit a játékban nem, vagy pedig nem így láthattatok/éltetek át!

 18. Xhavios

  ha ennyire tetszik nektek, kérlek titeket, hogy a Szukits oldalán a “kiadásra ajánlom” menüpont alatt ajánljátok a regényemet.

  Cím: IvR(AvP): Kényszerhajsza
  Szerző: Ren Wargner
  Rövid tartalmi ismertető: ide nem kell semmit sem írni…
  Indoklás: ide pedig írd be, hogy véleményed szerint miért kéne kiadni:)

  ezzel erősen segítenétek a Szukits Könyvkiadónak küldött levelem nyomóerejét…:)

 19. Kver

  Nagyon jó, kidolgozott mű lesz (én már csak tudom, olvastam:p), és ez egy TRÚ regény…a történet izgalmas, hátborzongató jelenetekkel van átitatva (főleg ha a régi klasszikusok zenéjét hallgatjátok olvasás közben:F), leginkább a prédához hasonlítanám, de szerintem túl is szárnyalja mind a történet, mind a szereplők leírása, bemutatása…. Bízzunk benne hogy nemsokára a kezünkben tarthatjuk…:)

 20. Xhavios

  Nos igen, Kver barátom nagyon sokat segített a munkálatokban, és ezért hálából egy karaktert neki szántam…:)
  A Trú, vagyis True mivoltja abból fakad a regénynek, hogy nem voltam hajlandó avp1-2 filmes effekteket, mondanivalókat, stb. beleépíteni a regényembe, sőt még alien4-eset sem, kizárólag alien1-2-3(amit későbbiekben az idegenek viselkedésében majd felfedezhettek, ha olvassátok:)), illetve predator 1-2, valamint az avp alapkönyvek: préda, vadászok bolygója, háború elemeit. természetesen ezekre a vázakra építettem rá a cselekményt, stb.
  véleményem szerint ez az, amire az emberek kiváncsiak, és tetszik nekik. vagy ha nem…akkor legalább kiéltem írói szenvedélyemet:)

 21. Xhavios

  még egy utolsó gondolat: azért írtam a regényt, hogy próbáljam a fanatikusokat, sci-fi kedvelőket arra sarkallni, hogy térjenek vissza az alien4, avp1-2 film előtti stádiumba, ahol a regények és képregények, valamint játékok világában gyönyörűen elénk tárták azt, amit takar valójában a két lény küzdelme. manapság sajnos az avp1-2 fanatizmus hódít, és minden könyv, képregény, játék ezekre alapoz rá. csak nézzetek körül: machiko noguchi is tele van avp1-2-es elemekkel, amihez semmi de semmi köze nincs. pl: Machiko Noguchin Dachande beavatási jelképe, a villám alakú jelkép található, nem egy ilyem krikszkraksz.
  és ez csak egy volt a sok közül.:)

 22. MarciCFH

  Azért az a jel a filmből valahogy jobb, mint a képregényben készült villámalak… Annak valahogy nem látom létjogosultságát, a vadászokhoz abszolút nem illik. Szerintem…

 23. Xhavios

  szerintem abszolút hülyeség. és főleg az az idegesítő, hogy van hasonló jel, csak két függőleges felett egy vízszintes. ez is utal arra, hogy utána néztek a yautja-dolgoknak, de nem kellőképpen. és ez a tudatlanság számomra dühítő.
  a ragadozóknál az az egyik legnagyobb tisztesség, ha valakin az a beavatási jelkép található.
  :)

 24. Xhavios

  megkérnék valakit, aki szeged környékén lakik, hogy ugorjon már be a szukitshoz, és kérdezzen rá, érdemes-e még várnom rájuk…mert ha nem, adom további könyvkiadókhoz befelé az ajánlatomat…
  előre is köszi!

 25. Xhavios

  áh, nem lehet itt senkire se számítani…:(

 26. schatz

  Serius Ben– Nem IVP hanem IVR ;D Én közel se vagyok Szöged felé…

 27. Xhavios

  nem szöged. szeged. szöged máshol van:D

 28. Xhavios

  emberek, új csillag a láthatáron!
  mivel a Szukits könyvkiadó lassan 4 hónapja várat, úgy gondoltam, más könyvkiadóhoz is beadom a munkámat. így találtam rá a Novum Verlag-ra, ami egy német kiadó, de nálunk is létesített egy finom kis kirendeltséget! az alexandra is forgalmazza a könyveiket, és ráadásul új, kezdő írók munkáit várják!
  már megírtam nekik az ajánlatomat, állításuk szerint 1-2 héten belül válaszolnak! nagyon remélem…:)
  szurkoljatok!(persze ne az úttestet!:D)

 29. Xhavios

  nem, nem lenne az vicces! csak jó lenne!
  akkor aztán aratnék de nagyon!!!
  és jöhetnének a regények szép sorban!:)
  talán még a licensz jog is meglenne…:)

 30. Xhavios

  amúgy utólag kiderült, hogy ez kiadó egy nagy átverés. százezreket fizess a saját regényedért, aztán nem is biztos, hogy normálisan terjesztik…
  hát ennyi.
  de ma rohadt sok könyvkiadónak elküldtem az ajánlatomat, remélem hamarosan válaszokat is kapok!!

 31. Kopcos

  Elolvastam, és tetszik.

  Nagy grat a regény sztorijához, és remélem hogy előbb-utóbb a kezeimben tarthatom.
  Majd ha az én regényemet is kiadják akkor küldök egy tiszteletpéldányt /Nem AVP/.

 32. Xhavios

  Kedves AOL olvasók!
  Sikerült felvennem a kapcsolatot több kiadóval is, többek között a Szukitssal, és beszéltem az Alexandra könyvhálózattal.
  Az eredmény a következő:
  Az összes könyvkiadó elutasított, ezekkel az indokokkal:
  1.- Az AvP szerzői jogvédelem alatt áll.
  2.- A Szukitssal nem akarnak gondba keveredni.
  nagy nehezen elértem ezek után a szukitsot, akik nem hajlandóak kiadni a regényemet. ahogy én kivettem Árvai Ildikó, az Alexandra Könyvhálózat igazgatójának szavaiból: fantáziátlan.
  Az az igazság, hogy sajnos manapság mindent a pénz irányít. én éveken át dolgoztam azon, hogy megörvendeztesselek titeket, olvasókat azzal, hogy egy fantasztikus történetet bocsátok ki a kezeim alól. Ezek szerint feleslegesen, mert nincs akit érdekelne. Természetesen ha pénzem és befolyásom lenne, máshogy kezelnének, de egyik sincs sajnos a birtokomban megfelelő mennyiségben.
  Köszönöm azért, hogy ennyien elolvastátok, és már annak örülök, hogy ennyi embernek tetszett. Én megtettem minden tőlem telhetőt annak érdekében, hogy foglalkozzanak vele, hogy kiadják, hogy örömet okozzak a rajongóknak…
  hát feleslegesen.

 33. schatz

  NE ADD FEL !.!.! jó vagy próbálkozz tovább! A remény hal meg utoljára.

 34. Xhavios

  scahtz, én nem adom fel, de felesleges pedálozni is…
  a szukits közvetlenül szóba sem akar állni velem, és nem tudom, milyen módon sikerülne elérnem, hogy egyáltalán szóba álljanak velem, mint tárgyalóféllel. itt sajnos csak a pénz és a befolyás segítene.

 35. Yutani

  Ebben az esetben marad az álltalam felhozott weboldal létrehozása…..sajnos….end of transmission….for a while….

 36. Red Queen

  Nos, igen, a pénz.
  Csak egy kis biztatás: a háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz, és pénz… :P

 37. volkodlak21

  Eltelt némi idő az utolsó hsz óta. Mostmár nem lehet letölteni a könyvet?

 38. Wilks72

  Engem is érdekelne a könyv ill. legalább az a pár fejezet, amit linkeltetek, de sajnos már egyik link sem él és nem lehet letölteni. Megoldható lenne, h vki feltölti vhová és linkeli? Nagyon megköszönném! Szívesen olvasnék megint az alapművekhez sokkal közelebb álló művet, mint az utóbbi években megjelent silány műveket! Köszönöm!

 39. RenWargner

  Kedves Fórumozók!

  A regény hamarosan megjelenik!
  További info:
  renwargnerKUKACgooglemail.com!!

Vélemény, hozzászólás?