• RPG
  • 2009.07.2.

Ilyen lett volna az Aliens RPG?

Az Aliens: Crucible munkacímre keresztelt RPG-nek hivatalosan is vége, megszűnt, nyista, konyec. És egyből elkezdtek szivárogni az eddig hétpecsétes titokként kezelt koncepciórajzok, melyekből körvonalazódik, hogy nagyjából hogyan is nézett volna ki az új Aliens játék…

„Annak ellenére, hogy nemrég a SEGA mindenkit megnyugtatott az Obsidian-féle Aliens RPG állapotát illetően, ma a fejlesztők mégis bejelentették, hogy a projekt fejlesztését leállították.
A szomorú hírt az Obsidian hivatalos fórumán olvashatjuk, ahol a fejlesztők szűkszavúan csak ennyit nyilatkoztak: „Sajnos valóban igaz, hogy már nem dolgozunk a játékon; ezt hivatalosan is szerettük volna bejelenteni. A fórumtopikot még egy hétig nyitva tartjuk, hogy az elkezdett témákat be lehessen fejezni, de utána lezárjuk, hiszen már nem fejlesztjük a játékot.”
Már régóta lehetett hallani pletykákat arról, hogy a Obsidian leállította a játék fejlesztését, de miután június elején a SEGA rácáfolt erre, váratlanul ért minket a hír. Sajnos még nem tudjuk, miért kellett leállítani a projektet és talán sosem fog kiderülni, de szerencsére jövőre ezen kívül is lesz elég alkalmunk találkozni az idegenekkel, hiszen a Gearbox gőzerővel készíti az Aliens: Colonial Marinest, a Rebellion pedig az Alien vs. Predator-sorozat új részét.” (pcguru.hu)

„Hiteltelen források szerint a SEGA megröntgenezte az Obsidian stúdióban készülő ALIENS RPG-t és úgy döntött, hogy most nem kell a játék. Az Obsidian ennek hatására 20 dolgozóját küldte el. Épp a napokban kerestek főprogramozót és engine codert meg a művészeti vezetőt a szerepjátékukhoz, elképzelhető hogy pont most hagyták el ezeket a pozíciókat vészt sejtő emberek. A Sega csak annyit válaszolt, hogy pletykákra és híresztelésekre nem reagálnak.. Szárnyra azért kélhettek képzelgések, mert a SEGA a napokban jelentette be, hogy új ALIENS játékot ad ki 2010-ben és a meglévők fejlesztését stratégiailag áthelyezgette.”(hardwired.hu)

„Az Alien fanok egyik szeme sír, a másik nevet. A Sega kavar a címekkel, és a fejlesztőkkel.
A Sega a minap jelentette be, hogy a Rebellion készíti az Aliens VS Predatort. Ez egyrészt ugye jó hír, hiszen a legendás játék folytatását szívesen látjuk. Az már nem annyira jó hír, hogy ennek okán a Colonial Marines valószínűleg sokat késik. Az még rosszabb, hogy a pletyka szerint az Obsidian által készített RPG változat pedig talán sosem készül el. Úgy tűnik a Sega nem látott elég potenciált egy Aliens RPG-ben, és törölte a projektet. Az Obsidian erre reagálva, állítólag húsz alkalmazottjától válik meg. Egyelőre kezeljétek a hírt pletykaként, hiszen a Sega hivatalosan csak azt mondta, amit ilyenkor szokás: “Nem reagálunk spekulációkra, és pletykákra”. Meglátjuk, de én sajnálnám nagyon, ha nem lenne Aliens RPG.” (gamestar.hu)