Ilyen lett volna az Aliens RPG?

Az Aliens: Crucible munkacímre keresztelt RPG-nek hivatalosan is vége, megszűnt, nyista, konyec. És egyből elkezdtek szivárogni az eddig hétpecsétes titokként kezelt koncepciórajzok, melyekből körvonalazódik, hogy nagyjából hogyan is nézett volna ki az új Aliens játék…

“Annak ellenére, hogy nemrég a SEGA mindenkit megnyugtatott az Obsidian-féle Aliens RPG állapotát illetően, ma a fejlesztők mégis bejelentették, hogy a projekt fejlesztését leállították.
A szomorú hírt az Obsidian hivatalos fórumán olvashatjuk, ahol a fejlesztők szűkszavúan csak ennyit nyilatkoztak: „Sajnos valóban igaz, hogy már nem dolgozunk a játékon; ezt hivatalosan is szerettük volna bejelenteni. A fórumtopikot még egy hétig nyitva tartjuk, hogy az elkezdett témákat be lehessen fejezni, de utána lezárjuk, hiszen már nem fejlesztjük a játékot.”
Már régóta lehetett hallani pletykákat arról, hogy a Obsidian leállította a játék fejlesztését, de miután június elején a SEGA rácáfolt erre, váratlanul ért minket a hír. Sajnos még nem tudjuk, miért kellett leállítani a projektet és talán sosem fog kiderülni, de szerencsére jövőre ezen kívül is lesz elég alkalmunk találkozni az idegenekkel, hiszen a Gearbox gőzerővel készíti az Aliens: Colonial Marinest, a Rebellion pedig az Alien vs. Predator-sorozat új részét.” (pcguru.hu)

“Hiteltelen források szerint a SEGA megröntgenezte az Obsidian stúdióban készülő ALIENS RPG-t és úgy döntött, hogy most nem kell a játék. Az Obsidian ennek hatására 20 dolgozóját küldte el. Épp a napokban kerestek főprogramozót és engine codert meg a művészeti vezetőt a szerepjátékukhoz, elképzelhető hogy pont most hagyták el ezeket a pozíciókat vészt sejtő emberek. A Sega csak annyit válaszolt, hogy pletykákra és híresztelésekre nem reagálnak.. Szárnyra azért kélhettek képzelgések, mert a SEGA a napokban jelentette be, hogy új ALIENS játékot ad ki 2010-ben és a meglévők fejlesztését stratégiailag áthelyezgette.”(hardwired.hu)

“Az Alien fanok egyik szeme sír, a másik nevet. A Sega kavar a címekkel, és a fejlesztőkkel.
A Sega a minap jelentette be, hogy a Rebellion készíti az Aliens VS Predatort. Ez egyrészt ugye jó hír, hiszen a legendás játék folytatását szívesen látjuk. Az már nem annyira jó hír, hogy ennek okán a Colonial Marines valószínűleg sokat késik. Az még rosszabb, hogy a pletyka szerint az Obsidian által készített RPG változat pedig talán sosem készül el. Úgy tűnik a Sega nem látott elég potenciált egy Aliens RPG-ben, és törölte a projektet. Az Obsidian erre reagálva, állítólag húsz alkalmazottjától válik meg. Egyelőre kezeljétek a hírt pletykaként, hiszen a Sega hivatalosan csak azt mondta, amit ilyenkor szokás: “Nem reagálunk spekulációkra, és pletykákra”. Meglátjuk, de én sajnálnám nagyon, ha nem lenne Aliens RPG.” (gamestar.hu)

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

21 Hozzászólások

 1. mmr8

  Hát, nemtom, lehet jó lett volna, legalábbis az az alternatív nagydarabb alien jól néz ki. de többi, (ami nem alien) eléggé gáz! De mostmár mindegy….

 2. Egyedül a 30 és 32 képeken látható Alienek tetszenek, a többi drabális és mutagén förmedvény számomra nem nyerő…

 3. ragathol

  Azért az a királynő a 32-n elég jól fest.

 4. predator

  Most sajnálom,csak igazán,hogy nem lett belőle semmi,van 1-2 kép ami nagyon tetszik,de ezeket a mutáns lényeket nem igazán tudom az Alien kategóriába sorolni!

 5. A 33-as olyan, mint a Halálcsapda Alien King-je…

 6. DanXeno

  szerintem nem lett volna olyan rossz.. én legalábbis elbírtam volna vele játszani…

 7. Hudson

  Basszus!!!!!!!!!!!!!Nézem az uccsó képet: Rhino alien……………………….
  Azt a koncepciót vajon milyen cuccal lehetni kinyírni :(

 8. Hudson

  Ja bocs, lehetett volna kinyírni.

 9. idegen93

  Hmm…Itt valami mutációs kisérletek folytán minden féle fura alien lett.Bár igaz azért én is sajnálom hogy nemlett belőle semmi.Nagyot néztem volna hogyha valami nagy alien féleség jön ami nem a királynő. :P

 10. Boba_Fett

  Szerintem a 28,29,31,34- es képen lévő lények nem xenok, hanem elképzelhető hogy egy bolygó őshonos lényei és valószínűleg ezekből kikelt alienek is lettek volna a játékba. A 33-as képen lévő xeno például olyan mintha a 34-es képen lévő lényből kelt volna ki. Nagyon sajnálom hogy abbahagyták ennek a gamenek a fejlesztését, végre valami új is lett volna az alien univerzumban.

 11. DanXeno

  nézzétek meg a 29-30 képet… nekem az a sanda gyanum hogy ott is ugyanaz a helyzet mint a 33-34es képnél.. a 29. képen abból az izéből valószínű olyan alien kelt volna ki mint a 30. képen… ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ez nem ér >< mégis mi a büdös f***ért hagyták abba?!

 12. Ha a lények nem is, az környezet, amibe elképzelték az eseményeket mindenesetre nagyon tetszetős.

 13. DanXeno

  szerintem a lények se rosszak… legalábbis szívesen mentem volna velük :D meg sztem is jó a környezet :D

 14. drakomen

  elégé jók. bár néhány nagyon hasonlit dinoszauruszokra.

 15. Hudson

  Azért a rhino alienből én sokkal többet ki tudtam volna hozni.

 16. idegen93

  drakomen amikor láttam a 28-as képet nekem arról rögtön az ankylosaurus jutot eszembe. :)

 17. Csengeri

  Idióták!!!!!!!!
  /akinek nem inge nem veszi magára/

  Azt mindenki tudja, hogy az alien-ek az áldozat testének méretét és anatómiai tulajdonságait veszi fel.
  Az pedig, hogy a fejlesztők új fajok behozatalával kísérleteztek azzal számos akadályt görgettek maguk elé ami meg kellett oldaniuk, az pedig h a lények ennyire különbözőek és azok közül nem mind tetszik valakiknek hát… szerintem azért izgalmas lett volna velük megküzdeni, mert biztos, hogy lettek volna speciális tulajdonságaik amik izgalmassá tették volna a játékot.

  Szerintem ez az egész nagy áttörés lett volna ebben a műfajban, valamint az összes alien mind egytől egyig olyan ronda, hogy az már “gyönyörű”. /a gyengébbek kedvéért ez egy paradoxon amit a fanatikusok is használnak/

  Lényeg a lényeg, hogy ne ítélkezzünk így látszatra addig amíg nem játszottunk vele, ha pedig véleményt akartok írni akkor az tényleg legyen ÉRTELMES.
  Sorry all.

  By: Csengery

 18. Anyukám azt mondja, hogy az az idióta, aki mondja, úgyhogy fogd vissza magad, ez nem az óvoda.

 19. Gabe Logan

  Hát nem tudom, egyes lények egész nagyok egy emberhez képest, nem tudnám elképzelni hogy kapja előket egy arctámadó…namind1 kiváncsi lettem volna egy szerepjátékra is.

 20. Tényleg jó lett volna egy Alien-es RPG, de nekem ez nem szimpatikus…

  Ha tényleg kiadták volna a játékot “ezekkel” az Idegenekkel, lehet hogy megtetszik egy producernek, csinál velük egy filmet, azt kiadják DVD-n, és
  Blu-Ray-en, ha megy az üzlet, ezekkel az Alien-mutánsokkal elkezdenek képregényt kiadni, könyvet, stb.stb….
  Egyszóval ha megtették volna ezt a lépést, szerinem a világ elfelejti a
  szimpla, normál Alien-eket…

  (persze csak elméletileg)

  By: FolX

 21. razor

  De kááááár érte!!!pedig brutál jó játék lett volna,legalábbis nekem az alien változatok túlnyomó többsége is nagyon tetszik a képekről,meg a környezet is amiben játszódott volna.:(((

Vélemény, hozzászólás?