Predator – Ragadozó

A különlegesen képzett kommandót egy dél-amerikai dzsungelbe vezénylik, hogy felkutassák és kimentsék bajba jutott társaikat – akik a környéken tûntek el és akik egy ideje nem adnak életjelet.
A veszélyes terepen rutinosan mozognak a minden lehetséges veszélyre felkészült férfiak, ám az igazi fenyegetést nem a vadállatok, nem az embertelen éghajlat és környezet, de nem is fegyveres terroristák jelentik, hanem egy titokzatos, arctalan lény, akirõl csak akkor vesznek tudomást, amikor már majdnem késõ.
A láthatatlan teremtmény sorra végez áldozataival, de nem a bosszú hajtja, hanem a puszta vadászszenvedély: egy másik bolygó lakója õ, aki azért látogatott a földre, hogy trófeákat gyûjtsön.
A megfogyatkozott kommandó utolsó tagjai elkeseredett harcot vívnak az idegennel, aki erõben, ügyességben és technikai felszereltségben jóval az emberek felett áll, s így szinte lehetetlen legyõzni. Szinte… (xpress.hu)


Film: Végy egy dzsungelt, néhány magasan kiképzett ölõgépet, egy idegent egy intergalaktikus vadászutazáson és Arnie-t. Ha ezeket egybeteszed, az 1980-as évek egyik alapfilmjét kapod eredményül. Elavult de így is élvezetes.

Lemez: A kép kissé lágy és tompa, de ezzel együtt is jobb a VHS változatnál (még szép hogy jobb! ). Az 5.1 mélyebbé teszi a hangzást, és minden akciójelentbõl kihozza a maximumot.

Összegzés: Széles körben elismert ékköve a mûfajnak, kár, hogy egy elõzetesen kívül semmiféle extra nem tartozik hozzá. A rajongóknak azonban így is tetszeni fog. (HáziMozi 2001/9)

1 Hozzászólás

  1. Yutani

    Nemrég jelent meg írásom a Ragadozó filmek (címszereplő) lényeiről. Látom a linket levették (a tartalomjegyzékről). Szóval ha valaki kíváncsi, akkor vegye meg az Opus legutóbbi számát :)

Vélemény, hozzászólás?