Az előző Predator hazai felbukkanása óta éppen egy esztendő telt el, s most itt a második film, amelytől megint csak nem leszünk okosabbak.

A helyszín ezúttal is a dzsungel, de már nem a vadállatok és a mindent átszövõ aljnövényzet által uralt terület, hanem Los Angeles utcáinak sokkal veszélyesebb vadonja.
Mike Harrigan hadnagy, a rendõrség kábítószer-csoportjának sokat próbált tisztje rendõrök egy maroknyi csapatával csapdába került.

A helyi drogbárók és bûnbandák egy csoportja véres leszámolást tervez: céljuk, hogy elsöpörjék az útból a megvesztegethetetlen Harrigan-t és embereit.
A rendõrök esélye szinte a nullával egyenlõ, ugyanis fogytán a lõszer…
Hirtelen egy titokzatos árny tûnik fel és egytõl egyig végez a banda tagjaival.
Harrigan brutálisan kivégzett bûnözõk szörnyen megcsonkított hullái között találja magát.
Tudja, hogy valaki az életét mentette meg, de azt is tudja, hogy aki erre képes volt, az mindenki másra is komoly veszélyt jelenthet.

Harrigan hajtóvadászatot indít az ismeretlen ellen, de hamarosan rá kell jönnie, hogy fordult a kocka, és többé már nem õk az üldözõk – egy félelmetes idegen ragadozó a prédájának tekinti õket… (xpress.hu)


Film: A cselekmény ezúttal Los Angelesbe költözik, ahol a ragadozó továbbra is szabadon járkál. Éhségét a helyi csapatok ellen folytatott hadviselés segítségével csillapítja. A támadást Danny Glover vezeti, figyelme azonban hamarosan az idegen felé fordul.

Lemez: Az elsõ Predator közvetlen továbbfejlesztése. A hangszínpad a “Play” megnyomásának pillanatában valósággal életre kel. A kép kissé lágy, de hibátlan.

Összegzés: Számos különbség fedezhetõ fel az elsõ filmhez képest, ez a változat több, mint egyszerû folytatás. Elengedhetetlen az Idegen-Ragadozó csatákkal eltöltött estéknek. (HáziMozi 2001/9)