1. 1904
 2. Alien Vs. Predator Main Theme
 3. Antarctica
 4. Bouvetoya Island
 5. Down The Tunnel
 6. Hanging Bodies
 7. Southern Lights
 8. Predator Space Ship
 9. The Pyramid
 10. Temple
 11. Dark World
 12. History Of The World
 13. Alien Fight
 14. I Need This
 15. Weyland’s End
 16. Alien Queen
 17. Showdown
 18. The End….Or Maybe Not

Ismertetõ:

Nemrég a kezembe jutott a teljes ALIEN vs PREDATOR soundtrack Harald Kloser-tõl (Holnapután). Sok mindent olvastam róla a neten és mivel többnyire jókat úgy döntöttem, hogy nem várok a film megjelenéséig. Így hát meghozattam az öcsémmel aki épp most tért vissza Amerikából.

Mivel megvan az összes elõzõ alien-es soundtrack, volt némi összehasonlítási alapom. A zenei kritikák valóban nem álltak messze az igazságtól. Ez egy valóban jól sikerült soundtrack, amely méltó folytatása lehetne az elõdjeinek. Legyen itt szó Goldsmith, Horner, Goldenthal, Frizzel vagy Silvestri mûvérõl. Ügyesen keveri mindkét faj stílusát. Az elektronikus hangszereket az alien-eknél és kórusos ütõs motívumokat a predator-oknál.

Igaz, hogy a ALIEN VS PREDATOR THEME kísértetiesen hasonlít Marco Beltrami T3 motívumához, de azért akad egy-pár igazán egyedi darab is a számok között. Néha azért úgy tûnt, hogy mint ha Kloser egy nagyobb szabású blockbusternek írt volna zenét. (Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy az AVP nem eléggé nagyszabású filmnek számít).
Szóval mint ha Kloser jobb munkát végzett volna a soundtrack-en, mint azt a stúdió szerette volna.

Akadt azért két dolog a soundtrack-el kapcsolatban, amely kissé bosszantó volt számomra.
Az elsõ: Miért kell ilyen rövidnek lenni a számoknak?
A második: Kihagyták azt a cool motívumot mikor az Alien átszúrja a farkával a Predator mellkasát (amely elhangzik a klipben is).
Ugyanez a motívum halható akkor is mikor a királynõ kiszabadul a láncokból.

Ezektõl a hibáktól eltekintve nekem személy szerint a soundtrack nagyon tetszett. Hogy is szokták mondani? Rajongóknak kötelezõ! :o)

Mike