AVP DVD Ajánló (ekultura.hu)

Eredeti cím: Alien vs. Predator
amerikai-kanadai-német-angol-cseh film
Gyártás éve: 2004 (2005-ös duplalemezes DVD kiadás)
Hossz: 97 perc
Rendező: Paul W. S. Anderson
Operatőr: David Johnson
Forgatókönyvíró: Paul W. S. Anderson
Zene: Harald Kloser
Főszereplők: Sanaa Lathan, Raoul Bova, Lance Henriksen, Tommy Flanagan
Magyarországi forgalmazó: InterCom
Ára: 4990 Ft

Aki rajongó, úgy mint én, már rettenetesen várta a filmet. A történet lényege valóban a film címe, némi háttér információval arról, hogy miért éppen a Földön? Szörny a szörny ellen, sõt ikon az ikon ellen küzd a filmben, tényleg igazi csemege.
Sajnos kevés a csatajelenet, pedig ugye én arra vártam, hogy húshangot, meg testnedv fröccsenést, meg savas sercenést fogok hallani végig. A szörny vs. szörny jelenetekbõl sajnos kevés maradt, és azok is elég rövidre sikeredtek. A szörny vs. ember párharcokból sincs több és azok a kiegyenlítetlen erõviszonyok miatt ráadásul még rövidebbek is.

A film történetét fentebb vázoltam, egyszóval így elsõre nem tûnik a hónap vételének a DVD. Pedig az. Egyrészt, mert a film erõssége értelemszerûen nem a sztori vagy a harci jelenetek (pedig az a néhány igazán jóra sikerült), hanem, hogy az olyan elvetemültek, mint jómagam is vagyok, csorgathatják a nyálukat rajta.
Meg persze aki megveszi, csak úgy, mert a szomszédnak tetszett, az ezek után válik majd elvetemültté. A filmnek gondolom ez is a célja.

Én rajongó vagyok, így az elején fellelhetõ Bishop – a robotika úttörõje – Lance Henrikksen poénért úgy gondolom, már simán megérte beülni a moziba (óriási szégyen, de a haverom hívta fel rá a figyelmem, nekem elõször fel se tûnt), és a DVD-n is mindig vissza lehet lépni az újságcímes jelentre.
A film egyébként nagyon szépen idézi elõdeit, például a pingvines jelenettel a macskás jelenetet. Nekem a moziban is tetszett, én annak a kevésnek is tudok örülni (harci jelenetek) amit kaptam.

DVD vásárlásnál már igényesebb szoktam lenni, így kifejezetten jó, hogy van 2 DVD-s extra változat, mert ha a Pókember is kapott, akkor kell nekik is (mégis ketten vannak, meg úgyis lenyomnák).
Szeretem nézni az „így készült” filmeket, és a kommentárok határozottan jók szoktak lenni. Egyrészt így rájövök, hogy az a kevés is mekkora munka lehetett, másrészt meg jó látni, hogy õk is megszakadnak a munkában, és még így sem tetszik mindenkinek. Legszebb öröm a káröröm, ugye.

A film egyébként önmagában is szórakoztató tud lenni, de megnézhetjük alternatív kezdéssel is. Mindenféleképpen otthoni polcra való, ha másért nem, hát azért, hogy az újabb az Alien vagy Predator termékig – mert lesz ilyen, abban biztos vagyok – kihúzzuk valahogy.

DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Audiokommentár – Paul W.S. Anderson, Lance Henriksen és Sanaa Lathan közremûködésével
Audiokommentár – Alec Gillis, Tom Woodruff és John Bruno közremûködésével
Alternatív kezdés (fõcím) – Alternatív nyitó-jelenet – akár a filmhez hozzáfûzve is megtekinthetõ
Elõzetesek
Kisfilm – Elõkészületek: Az alapötlet (kb. 26 p.)
Kisfilm – ADI Workshop (kb. 7 p.)
Storyboard – Kb. 150 kép
Képgaléria – Látványterv-galéria (kb. 120 kép)
Így készült… – a film (kb. 59 p.)
Kisfilm – Miniatûr bálnavadász állomás (kb. 7 p.)
Kisfilm – Arcra tapadó idegenek és tojások (kb. 15 p.)
Kisfilm – Zûrök az alagút szájánál (kb. 4 p.)
Kisfilm – Trükkök (kb. 30 p.)
Kimaradt jelenet(ek) – 1 kimaradt jelenet, akár a rendezõ kommentárjával is (kb. 10 p.)
Kisfilm – Alien Vs. Predator A képregény (kb. 12 p.)
Kisfilm – Miniatûr szörnyek (kb. 14 p.)
Werkfilm – Az HBO rövid werkfilmje (kb. 13 p.)
Rejtett extrák

a2t

ekultura.hu

1 Hozzászólás

  1. zsolesz00

    Nekem megvan mind a két rész az egy a legjobb a kettő teljes film tök sötét

Vélemény, hozzászólás?