Az elsõ nagy különbség a filmek Alternatív verzióinál jelentkezik. A filmek között természetesen nincs különbség, ugyanazt kapjuk, viszont a hozzájuk kapcsolódó opciók mások. Az R1-es lemezeken van egy 'deleted footage' jelõlõ lehetõség, ami annyit tesz, hogy amikor az eredeti verzióban nem szereplõ részletet látunk, akkor ez a felirat látható a képernyõ alján. Ez a lehetõség lemaradt az R2-es lemezekrõl, mivel e a megoldás az esetleges felirat helyét foglalja el, így ha be lenne kapcsolva, akkor nem lehetne feliratozni a filmet a nem angolul tudóknak.

A második – legnagyobb sajnálatos – eltérés az audiokommentároknál található, hiszen míg az R1-es lemezeken a filmek mindkét verziójához választható a készítõk beszélgetése, addig az R2-es lemezeken az ALIEN és ALIENS-hez csak a Rendezõi, illetve a Speciális, az ALIEN3 és RESURRECTION-hoz pedig csak a moziban bemutatott eredeti verziók kaptak ilyen lehetõséget!

És egy végsõ, apró különbség, hogy a 9. bónusz lemez menüdizájnja minimálisan, de eltérõ, a tartalmuk természetesen ugyanaz!

Forrás: DVD Debate