RENDEZTE: többen

FŐSZEREPBEN: Sigourney Weaver, Yaphet Kotto, Ian Holm, Lance Henriksen, Charles Dance, Winona Ryder

KORHATÁR: 18 éven felülieknek

SZOLGÁLTATÁSOK:

 • Anamorfikus szélesített képernyõ (2,35:1/1,85:1);
 • Dolby Digital 5.1; rendezõi kommentár (A nyolcadik utas: a halál);
 • Fényképgyûjtemények;
 • “Így készült” dokumentumfilmek;
 • Törölt jelenetek;
 • Alien Legacy lemez.

  TARTALOM: A nyolcadik utas: a halál és a másik három Alien egyetlen dobozban – együtt a teljes garnitúra, valóra vált minden házimozirajongó álma. A sci-fi/horror mûfaj négy nagy dobását láthatjuk.
  [4 csillag az 5-bõl]

  KÉP: Sajnos ahogy haladunk végig a filmeken, a minõség egyre romlik. A nyolcadik utas: a halálnak még olyan a minõsége, hogy aki nem látja a saját szemével, el sem hiszi. Mintha csak tegnap készült volna a film: a kép éles és részletgazdag, a lámpák pedig olyan ragyogással hasítanak végig a képernyõn, hogy újra és újra látni akarjuk õket. A bolygó neve: haláltól kezdve, amely az egyedüli 1,85:1-es képarányú film, a minõség, ha nem is drasztikusan, de csökkenni kezd. A nyolcadik utas: a halál egyértelmûen elhomályosítja a többit.
  [4 csillag az 5-bõl]

  HANG: Ha teljességében akarjuk élvezni az Alien- hangzást, gondoskodjunk Dolby Digitalrõl. Mindegyik film 5.1-es formátumban van, és ennek megfelelõen mindegyik ragyogóan szól. Azt is nehéz megmondani, melyeik a legjobb lemez, hát még azt, melyek a legjobb pillanatok, így azt tanácsoljuk, hogy mindenki csavarja fel a hangerõt és ellenõrizze maga.
  [5 csillag az 5-bõl]

  ÖSSZEGZÉS: Meg merjük kockáztatni, hogy A nyolcadik utas: a halál az eddigi legjobb Nagy- Britanniában megjelent DVD. A kép- és hangminõség ragyogó, az extrák fenomenálisak (Ridley Scott teljes kommentárja, egy rakás eredeti állókép és törölt jelenet), a menürendszer kialakítását pedig tanítani lehetne.
  Nem muszály a teljes dobozt megvenni, mert az Alien Legacy kivételével az egyes részek külön is kaphatók. A nyolcadik utas: a halál mindenképpen kötelezõ darab, de nem sokkal marad el mögötte A bolygó neve: halál speciális kiadása sem.
  Az extrák miatt az utolsó két epizódot tartalmazó korongokat is érdemes megvenni, persze csak ha tetszenek a filmek.
  [4 csillag az 5-bõl] (HáziMozi II./5. és II/7.)