Alien Legacy – ALIEN3


(Alien3 – USA – 1992)

Rendezte: David Fincher
Szereplõk: Sigourney Weaver, Charles S. Dutton, Charles Dance

Ripley ûrhajóján meghibásodik a kabin kioldószerkezete és a hibernációs álmát alvó személyzet lezuhan a Fiorina 138. börtönbolygóra, ahol elvetemült és javíthatatlannak nyilvánított bûnözõk egy maroknyi csapata õrködik az egykor nagyüzemben mûködõ ûr-Alcatraz romjain.

A zuhanást csupán a már sokat próbált Ripley éli túl, akit – ébredése után – nem hagy nyugodni a gondolat: az “Idegen” még nem pusztult el, hanem mindvégig az ûrhajón bújt meg – talán éppen a legénység egyik tagjának gyomrában…

Hamarosan igazolódik szörnyû gyanúja, így kénytelen harmadszor is szembeszállni a gyilkos lénnyel, ezúttal azonban fegyvertelenül, kiszolgáltatva a zegzugos folyosó- rendszerben bujkáló “halálnak” és néhány erõszakos bûnözõ elemi ösztönének.

(xpress.hu)

11 Hozzászólások

 1. Kopcos

  Jó film. Csak egy a fura a magyar szinkronban.

  Mindenki úgy szólítja egymást hogy: Dillon úr, Clemens úr, Andrews úr. Ez nekem egy kicsit fura.

 2. Xhavios

  nekem adta:D

 3. R.Gonzo

  Megtudná valaki mondta nekem hogy birt beleférni a kutyába egy nála nagyobb alien és mindössze akkora lukat hagyni rajta mint 1 emberen???!!!

 4. Nézd meg a rendezői változatot, és akkor EZ a probléma nem fog zavarni többé! ;)

 5. R.Gonzo

  Nem találom sehol

 6. Cservjakov

  Miért ne fért volna bele? :)
  Mikor kikel és “fölcseperedik” a kutyában még akkora sincs mint egy patkány. Ugyan úgy mint egy ember esetében.
  Nekem általánosságban véve az időtényezővel vannak (és már régebben is voltak) gondjaim. Miért kell egy Aliennek néhány óra alatt kijönnie, és kb egy nap alatt (vagy még annyi sem) teljesen felnőnie…

 7. R.Gonzo

  Ha megfigyeled az alient és a környezetének hozzá viszonyított arányait akkor megfogod látni hogy ez akkora mint 1 kutya és elég zavaró

 8. Cservjakov

  De mikor kijön a kutyából még kicsi, s csak azután nő meg, gyorsabban, semmint hogy Ripley-ből kijőjjön a királynő… :)

 9. ragathol

  Már csak azért is kutya méretű, mert az egy elmaszkírozott kutya. De a rendezői változatban valamilyen marha féléből mászik elő és ott már kevésbé zavaró a dolog.

 10. Genesist

  Sziasztok!

  Volna egy kérdésem az Alien 3-al kapcsolatban. Már kicsit régen láttam, így nem emlékszem tisztán a kérdésem tárgyára. Az a hapek, aki meg akarja húzni a dugattyút működtető kart, de Ripley odarohan, és lecsillapítja; na, azzal mi lesz? Emlékeim szerint nem látjuk meghalni, és a Társaság emberei sem viszik el. Róla megfeledkeztek, vagy mi lett vele?

 11. Csinszka

  Nekem az előzményekkel kapcsolatban lenne kérdésem. Vagyis, hogy kerül Ripleybe alien, és hogy kerül arctámadó a mentőkompba? Lehet csak én nem figyeltem valahol, már elég régen láttam, és szerintem elég béna lett ez a rész annak ellenére, hogy David Fincher rendezte, ennél még a negyedik rész is jobb. Az előző részben Bishop a másik gépet a Sulacóról hívja, és köröz vele, amíg Ripleyék elő nem kerülnek, aztán elhúznak. A királynő felkerülésére van utalás benne, de biztos nem volt képes tojást rakni, és nekem az sem világos, hol és mikor került Ripleybe alien. Hm?

Vélemény, hozzászólás?