Ellen Ripley, az előző Alien-filmek hősnője halott. Amikor rájött, hogy az utolsó idegen embriója az ő testében vár arra a pillanatra, amikor rászabadulhat a világra, úgy döntött: öngyilkos lesz, hogy a lénynek se legyen esélye az életben maradásra.

200 év és nyolc rémes genetikai kísérlet eredményeképpen Ripley hadnagy újra életre kel. Megszállott tudósok “áldozatos” munkája kellett ahhoz, hogy klónozzák őt, és benne az idegen királynőt – azzal a nem titkolt céllal, hogy kitenyésszék a “tökéletes fegyvert”.

A királynő szaporodik, és savas vérű, kegyetlen utódai ellepik a támaszpontot. Hamarosan elszabadul a pokol. A már nem teljesen emberi, de még nem idegen Ripleyre, és az állomásra érkező csempészekre, köztük a különös Callra vár, hogy harcba szálljanak az elpusztíthatatlan faj egyedeivel…

Ezen a kiadványon a moziban bemutatott 109 perces változat mellett megtalálható a rendező által elkészített újra vágott, kibővített 119 perces változat is!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak a film eredeti változata tekinthető meg magyar szinkronnal, az új, bővített változat csak eredeti hanggal és magyar felirattal található meg a lemezen!

Játékidő: 119 perc
Gyártási év: 1997
Hangok: magyar – 5.1 (DD), angol – DTS-HD, cseh – 5.1 (DD)
Feliratok: magyar, angol, cseh

Extrák:

  • Bevezető – A rendező bevezetője az új, bővített változathoz (kb. 1 p.)
  • Audiókommentár – Új audiokommentárJean-Pierre Juenet and Hervè Schneid, Alec Gillis, Tom Woodruff, Jr., Pitof, Sylvain Desperetz, Ron Pearlman, Dominigue Pinon és Leland Orser közreműködésével az eredei mozis változathoz.
  • Alternatív változat – A film moziban vetített változata (kb. 104 perc) és az új, rendezői változat (kb. 111 perc) is megtalálható a lemezen!
  • Kimaradt jelenetek
  • Önállóan meghallgatható zenei hangsáv

Mintaképek: