Alien (Blu-Ray)

A Nostromo csillaghajó évekkel ezelőtt hagyta el a Földet és még évek telnek el, mire – küldetésük befejezésével – visszaérkezhetnek oda. A legénység hibernálva várja, hogy a központi számítógép – néhány héttel a hazaérkezés előtt – kiolvassza őket. Bár még messze van a szülőbolygó, a dehibernációs program mégis elindul: különleges helyzet áll fenn.

Egy közeli bolygóról titokzatos rádiójelek érkeznek. A legénység néhány tagja megkeresi a jel forrását és legnagyobb megrökönyödésükre egy idegen űrhajó roncsára bukkannak. A roncsban a titokzatos idegen holttestén kívül különös, lüktető tojásszerű képződményeket is találnak. Az egyik tojásból félelmetes, skorpió-szerű lény robban elő, és azonnal rátelepszik a közelben álló űrhajós arcára…

Az űrhajósok megszegve a szabályokat a fedélzetre hozzák megtámadt társukat, akinek arcáról még mindig nem sikerült eltávolítani a lényt. És ezzel megpecsételték az egész legénység sorsát…

Ridley Scott immár klasszikus sci-fi/horrorfilmje ezúttal felújított képpel és hanggal, valamint rengeteg extra tartalommal jelenik meg. A kiadvány különlegessége, hogy a mozikban vetített, eddig ismert eredeti változat mellett megtekinthetjük a rendező által 2003-ban újra vágott új változatot is, amely néhány plusz jelenettel bővült, ugyanakkor egyes jeleneteket a feszültség és a tempó fokozása érdekében megrövidített Scott, így az új változat az új jelenetek ellenére is mintegy negyven másodperccel rövidebb lett!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak a film eredeti változata tekinthető meg magyar szinkronnal, az új, rendezői változat csak eredeti hanggal és magyar felirattal található meg a lemezen!
Részletek
Játékidő: 117 perc
Gyártási év: 1979
Hangok: magyar – 5.1 (DD), angol – DTS-HD, cseh – 5.1 (DD)
Feliratok: magyar, angol, cseh

Extrák:

  • Alternatív változat – A film rendezői változata (kb. 111 p.) – MAGYAR FELIRATTAL
  • Audiókommentár – Ridley Scott, Dan OBannon, Ronald Shusett, Terry Rawlings, Sigourney Weaver, Tom Skerritt, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton és John Hurt közreműködésével az eredeti változaton!
  • Bevezető – Ridley Scott bevezetője az új, rendezői változathoz. (kb. 1 p.)
  • Audiókommentár – Ridley Scott közreműködésével (csak a moziváltozathoz)
  • Önállóan meghallgatható zenei hangsáv
  • Kimaradt jelenetek

Mintaképek:

1 Hozzászólás

  1. shaddam91

    Ami nagyon megfogott az a képminőség.1-2 űrbeli jelenetet számítva hihetetlen milyen részletgazdag egy nem épp mai film.

Vélemény, hozzászólás?