AvP – Hírfelvágott

Még nincsenek dedikált szerverek az AVP-ben – Az Észak-Amerikában már kapható Aliens vs. Predator PC-s verziójából kimaradtak a dedikált szerverek!
Persze arról szó sincs, hogy Rebellion megszegte volna a korábbi ígéretét, csupán az a helyzet, hogy a fejlesztők nem lettek kész a dedikált szervereket intéző kódsorokkal, de a jó hír az, hogy már dolgoznak az ügyön. A Steamen közölt helyzetjelentés szerint napokon belül érkezik a dedikált szerók béta változata, amit az elkövetkezendő hetekben különböző hibajavítások követnek majd, melyek nem csak a béta rejtett funkcióit oldják fel, de javítanak is a bevallottan bugosan érkező rendszer működésén.
Természetesen a dedikált szerverek hiánya ellenére lehet multiplayer játszmákat vívni, de ekkor az IWNet-hez hasonló peer-to-peer alapú rendszert kell igénybe venni. (pcguru.hu)

Korábbi hírfelvágott:

[2010. február 4.] AVP DEMO!!! KLIKK A KÉPRE és indulhat a telepítés!!!

[2009. december 6.] Ausztrália exkommunikálta az országból a Rebellion csapata által készített Aliens vs. Predatort. A film és irodalmi ítélőszék – Office of Film and Literature Classification – nem kívánta korhatárba sorolni a játékot, amely BAN-nal egyenlő.

Érthetetlen, mitől sokalltak be, hacsak attól nem, hogy a Predator emberi koponyákat tép ki gerinccel együtt az emberek testéből és gyűjtögeti őket, mint más a bélyeget. Az emberfejek teljesen 360 fokban megcsavarhatóak. Szemek szúrhatóak ki, melyek után csinos, vériszamos, sötétvörösen ásító szemüregek lélekemelő látványa fogad. ALIEN barátaink pedig tárt karokkal várnak.. Hiába kedves OFLC, a keménységet bírni kell! (hardwired.hu)

[2009. november 20.] Az AvP-sorozat eddig két zseniális FPS játékot élt meg, és bár a fejlesztő Rebellion nemrégiben kiverte a biztosítékot a Shellshock 2-vel, az új részt most is őrjöngő rajongók milliói várják. Most pedig már az is biztossá vált, hogy a PC-s játékosokat sem éri semmilyen hátrány.
A nemrég megjelent Modern Warfare 2 dedikált szervereinek hiánya sokakat bosszantott fel (mondjuk ez nem látszik az eladásokon), és arra késztette a különböző konkurens fejlesztőcégeket, hogy foggal-körömmel kiálljanak a számítógépek mellett. Először a DICE csapott az asztalra a Battlefield: Bad Company 2-vel kapcsolatban, most pedig a Rebellion főnöke, Jason Kingsley öntött tiszta vizet a pohárba az alábbi nyilatkozatával:
“A Rebellion mindig is azon az állásponton volt, hogy az Aliens vs. Predator PC-s változatában benne kell lennie a dedikált szerverek támogatásának. Nekünk fontosak a játékosok.”
Egyelőre tehát úgy néz ki, hogy az AvP hiába jelenik meg minden erősebb gépen, PC-n lesz az igazi — nem csak a szabad szerverek, de a DirectX 11 támogatáa miatt is. (pcguru.hu)

[2009. október 28.] A Rebellion fejlesztőbrigád bejelentette, hogy az Aliens vs Predator kihasználja a DirectX 11 nyújtotta lehetőségeket. A PC verzióban a Shader Model 5.0 effektek közül főleg az élethűbb árnyékok és a depth of field technológia teszi tiszteletét. Multi-threading alapú feldolgozás nagyobb részletességgel jeleníti meg a karaktereket, hátteret, tárgyakat, fegyvereket. Természetesen mindemellett a sebesség DX11 videokártyán maximális marad!
Hardware tesselation is lesz, azaz modellek polygonos sürítése. Méghozzá framenként, úgy tűnik, FPS kamerától távolabbra kerülő modelleket automatikusan alacsonyabb tesszelációs módba kapcsolja a 3D motor, WOW!: Látványos videó (HardWired):

Egyre több játék készül DirectX 11 technológiával; a hardverek fejlődésével mind realisztikusabb grafikákat tudnak a fejlesztők monitorainkra varázsolni. Az Aliens vs. Predator univerzumnál a látvány különösen fontos, hiszen az nagyban hozzájárul a sorozatra jellemző félelemérzethez, rettegéshez. A Rebellion is beállt sorba, így DX 11-gyel készíti el következő játékát. A hivatalos sajtóbejelentést alább olvashatjátok.
“1999-ben a Rebellion egy olyan játékot készített, mely méltán érdemelte ki helyét a játéktörténelemben egyedülálló játékmenetével, és félelmetes játékélményével. Most, 10 évvel később a Rebellion még mindig együttműködik a Twentieth Century Fox-szal az Aliens vs. Predator franchise-ban, és a DirectX 11 bevonásával újra kitágítja annak határait.
A DirectX 11 lehetővé teszi a Rebellion számára, hogy megragadja az Aliens vs. Predator filmek lényegét, és azt a franchise történetében a legjobb játékélménnyel nyújtsa át a játékosoknak.
Chris Kingsley, a Rebbelion vezető technikusa elmondta: “A DirectX 11 lehetőséget teremt soha nem látott grafikus fejlesztésekre: a Shader Model 5.0 jobb árnyékokat és részletesebb karakter- és környezetmegjelenítést eredményez, a frame rate problémákat kizárva. Biztosak vagyunk abban, hogy olyan játékot tudunk átadni a rajongóknak, amilyenre mindig is vágytak, és amelyre büszkék lehetünk.”
Chris Southall, a SEGA Europe technikai vezetője hozzátette: “A DirextX 11 PC-n való megjelenése és az új DirectX 11-es grafikai hardverek, a megnövelt sebesség, realizmus és valósághű renderelés azt jelenti, hogy sokkal többet tudunk elérni egy videojátékkal, mint bármikor ezelőtt. A SEGA örül annak, hogy együtt dolgozhat a Rebellionnal és az AMD-vel ezen új technológia használhatóságának kialakításában az Aliens vs. Predator című játékban. Érezzük, hogy a partnereink igen különleges dolgot készítenek. Az Aliens vs. Predator a SEGA valaha elkészült legjobb címe lesz, és boldogok vagyunk, hogy ez az első DirectX 11 játékok egyike lesz.”
Gary Rosenfeld, a New Media for Fox Licensing alelnöke pedig megjegyezte: “A Rebellion tudja, miről szól az Aliens vs. Predator univerzum, ahogy mi is. Alig várjuk, hogy a játékosok láthassák, hogy hogyan néz ki a program ezen a magasabb megjelenítési szinten. Nagyszerű lesz.” (PcGuru)

[2009. szeptember 23.] Az ATI a mai napon mutatta be hivatalosan a DirectX 11-et támogató 5800 szériájú kártyáit. … A 11-es verzió többek között jobb párhuzamos feldolgozást, hardveres tesselationt és GPGPU azaz használd processzorként a grafikus célprocesszort megoldásokat vonultat fel. … ami támogatja az új DirectX-et: … az Aliens vs. Predator. (HardWired)

[2009. április 24.] Megjelentek az első infók a Rebellion által fejlesztett Aliens vs. Predator játékból. A spanyol PlayMania magazin hasábjairól lefejtett infómorzsák alapján 30 évvel az Aliens filmben történtek után játszódik egy olyan bolygón, ahol egy maréknyi tengerészgyalogosnak kell szembenéznie egy teljes alien kolóniával. Minden fajnak egy-egy kampányt rittyentettek a készítők és természetesen többjátékos módban is nyúzhatjuk egymást. A megjelenést 2010-re datálják és természetesen a Predatorok is kérnek egy szeletet a hentből. (Hardwired)

[2009. február 11.] A Sega bejelentette jövőre megjelenő Aliens vs. Predator játékát, melyről szinte semmit sem volt hajlandó elárulni.
Jövőre keményen megdolgoztatják a Sega vállalatának kezeiben összpontosuló Aliens jogokat, legfrissebb bejelentésükben dagadó mellekkel tudatták országgal-világgal, hogy az elkövetkezendő esztendőben vadonatúj Aliens vs. Predator játékkal kívánják meglepni a játékosokat.
Hivatalos közleményükből kimaradtak az igazán borzongató médiaanyagok, így kénytelenek vagyunk beérni az alapvető információkkal. Egyelőre Aliens vs. Predator munkanéven hivatkoznak a Rebellion fejlesztette alkotásra (nekik köszönhetjük az 1999-ben ugyanezen néven napvilágot látott lövöldözős témázást), mely feltehetőleg folytatása lesz a korábbi Aliens vs. Predator produktumoknak.
Támogatott platformokról nincsenek információk, alapvetően kaptunk egy szellemjátékot, melyhez remélhetőleg hamarosan pumpálni fogják a friss infókat. Közleményükben továbbá megemlítették, hogy az újonnan bejelentett Aliens vs. Predator kerül először kiadásra, ennek fényében többi Aliens játékuk (Aliens: Colonial Marines és Aliens RPG) borzalmasan sokat fog csúszni. (gamestar.hu)

Valamikor réges-régen írtunk már róla, hogy a SEGA két Aliens világra épített játékon szorgoskodik. Ebből az egyiket, a szerepjátékot úgy fest, hogy szanálták (az Obsidian Entertainmenten átok ül) a másik pedig egy Aliens vs. Predator játék lesz, amit az első részt is készítő Rebellion Studios pátyulgat. A megjelenésre valamikor 2010 elején számíthatunk.
Jönnek az árctámadók, azaz mindenki garantáltan a gatyájába csinál, úgyhogy készítsétek a pelenkákat. (hardwired.hu)

Jövőre érkezik az Aliens versus Predator-széria következő része, de sajnos ugyanennyit kell várnunk az Aliens: Colonial Marinesra is.
Nemrég beszéltünk a Gearbox Software újabb sikervárományos játékáról, az Aliens: Colonial Marinesről, amiben a fejlesztők megpróbálják összeházasítani a csapatalapú taktikai FPS-esek minden szépséget az Alien-univerzum lebilincselő történetével. A játéknak idén tavasszal kellett volna megjelennie, de a kiadó Sega sajnos elhalasztotta a megjelenést — nem is kicsit, hiszen 2010 elejére helyezték át a debütálás napját.
Idén tehát már nem találkozunk az idegenekkel, de jövőre rögtön két alkalmunk is lesz erre, hiszen a Sega a halasztással egyidőben bejelentette, hogy 2010-es megjelenéssel készül az Aliens versus Predator-széria következő darabja. A folytatást az 1999-es első részt elkészítő Rebellion csapata fogja tető alá hozni, de ezenkívül más információt még nem tudtunk, ám erős a gyanú, hogy nagyon szép látványvilágot és ehhez passzoló játékmenet kapunk. (pcguru.hu)

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

112 Hozzászólások

 1. Egyszerűen nagyszerű! Nagyon hangulatos képek, remélem a játék is lesz ilyen jó. Az Alienek nagyon szépek, és bár a Predator az AVP filmek jegyeit hordozza magán, összeségében nagyon vagány az egész. :D
  Már alig várom a további híreket! :)

 2. idegen93

  Éljen! :D Ez nagyon jónak néz ki.Remélem hogy a történet is lesz annyira jó mint az avp2-nek.

 3. LOL!! nagyon teccik!

 4. Nagyon jónak ígérkezik, egyedül az AVP-s Prediket nem tudja emészteni a gyomrom. :(

 5. Sebaj Nodika, azért ha megnézed, ezek biztos nem lesznek olyan tutyimutyik mint a filmben. :D

 6. Hudson

  A történet az annyira nem izgat, inkább a grafika :D

 7. A parafaktor a lényeg! :D
  AvP1 játék az nagyon ütött, ha félelemkeltésről volt szó. És ugye azt is a Rebellion fejlesztette, úgyhogy most is megvan rá az esély, hogy mindent alázó Akció-horrort kapjon a nép! ;)

 8. Alig várom már :’-)

 9. predator

  Rohadt jók a képek! Lesz mészárlás rendesen….,csak győzzük kivárni.

 10. Red Queen

  A tény ősidőktől fogva tény marad: a játékok mindíg komolyabbak, mint a filmek. :P

  Ha a nagy tesóm lenne olyan rendi, hogy megengedje számítógépén ( IntelCore2Duo stb.) nekem a játékot, azt nagyon megköszönném neki. Hallod?! :D

 11. Warkmada

  nagyon ász az összes kép, ha magát a gameplay-t is megtudják csinálni olyanra h ugorjak a gép előtt jópár jelenetnél akkor biztos h a kedvenceim közt lesz:D egy kis off-topic: predatorqueen:) valamelyik topicban láttam h egész jól tudsz rajzolni alieneket(gondolok itt a krokból kikeltre) ha lenne időd és szépen megkérlek:) rajzolj már nekem egy sünből kikelt alient:):D

 12. idegen93

  Na azt megnézném Warkmada én is! XD Remélem a játékban majd lesznek a filmekből lévő vérfagyasztó zenék. :)

 13. Én annyira lerajzolnám azt az alient xD De félek h sz.r lesz :-S

 14. (mellesleg vannak elképzeléseim a süni alienről,… nem tom… sztem nem fog menni :( )

 15. Hudson

  Egy Hulkból kikelt alient semmi nem verne.
  Esetleg egy alienből kikelt alien :D

 16. xD Nah az érdekes lenne, egy alienből kikelt alien szerintem úgy nézne ki mint egy…. egy… sztem 2X nagyobb lenne mint amekkből kikelt és bisztos h erősebb is… erről is van elképzelésem ám! ;D

 17. Serius Ben

  sztem az is olyan lenne mint egy két lábon járó…khm…khm…:D

 18. Hudson

  NO-no Ben!!!!!!! El ne szabaduljanak az indulatok:D
  De egy Magdianyusalien az már…………….

 19. :D Isten ments anyuskától!!! Az hiányzik még x’D

 20. cosmic

  nahát !!

  tényleg lesz ilyen game ??

  PC-re is ?

  már az AvP 2 játék óta várok erre !

  pl. egy ilyen Gears of War féle grafikával nagyon el tudnám képzelni a dolgot !!

  mert pl. grafika szempontból a predatorok és alienek SOKKAL többet megérdemelnek, mint a régi játékok féle , csak úgy a modellekre ráhuzott “skin-textúrákat”

  ja és a “horror” hangulathoz pedig szerintem csak a marine- fejezetben lehet mód, hiszen az AvP 2 ben is azok voltak a legizgalmasabbak.
  (pl. első pályán mikor a parancsnok csajé kellett visszamenni , meg mikor a földalatti csatornákban kellett vakoskodni… :)

 21. Yutani

  Én gyakorlatilag az AvP kettővel léptem be ebbe az univerzumba, és már régóta vártam a folytatásást.
  Számomra mindenképpen két dolog a lényeges: 1-nagyon jó történet, 2-hangulat…Amint észrevettem én még a klasszikus gémerek közé tartozom, akiknek ez a két dolog számít, nem pedig a grafika.
  Szóval alig várom, hogy mit hoznak majd össze.
  Remélem nem fogják elrontani.

 22. Hudson

  Yutani
  El tudnád képzelni a 300-at, vagy a Predatort hogy az összes katona nyikhaj, a kép feket- fehér és hangyás.
  Na ugye hogy fontos a grafika.

 23. Weyland

  A képek nagyon tutik, remélem a végkifejlet is ilyen nagyszerű lesz. Olyan alien2 és avp2 egyvelege van.-szóval inkább e két film keverékére hasonlít.

 24. Warkmada

  Hudson a 300 az film és nem játék…Yutani game-re gondolt sztem:)

 25. Hudson

  Én se a filmre hanem a képre, a látványra gondoltam.:D

 26. Hudson

  Szóval nem örülnék a Crysis korába kocka alieneknek

 27. Hudson

  Warkmada, amúgy írtam hogy GRAFIKA.

 28. Yutani

  Persze, hogy fontos a grafika, ezt nem is tagadom…de mint írtam nekem fontosabb a jó történet, meg a hangulata az egésznek.

 29. Warkmada

  Hudson ne feleselj anyáddal xD

 30. Hudson

  Bocs anyu XD.

 31. Warkmada

  akkor inkább apu xD nam amúgy én már csak azért sem a grafikára hajtok mer kis szerényke videókártyám van, úgyh nekem tutkesz nem fog menni:D de attól várhatom:D

 32. Hudson

  Akkor apu :D
  AMúgy egy alapjáraton bodycount játékba tényleg kell sztori, hogy ne legyen lapos.

 33. Lestat

  de van..

 34. Gabe Logan

  Deee…ez a hír nem régi már? Vagy csak én nem találom az új kiegészítést benne?

 35. Hát. Értelemszerűen a dátumozott részek a régiek, ami elöl van pedig új.
  Én tegnap olvastam, eddig csak pletykálták hogy dx11-es lesz, de mindenki tényként kezelte persze…

 36. e.norby

  Ez király, csak a dx11 hez való kari 100 ezer, teljesítménye valahogy a 4890felett van picivel.
  egy 4850 teljesítményű 5750 pedig 60 ezer körül van, megéri vajon????Konkurencia még nincs az nvidiától, és egy darabig nem is lesz, mert szerintük a dx11 nem lendít az eladásokon.

 37. ripley001

  nagyszerű.márcsak egy jó videókártya kell,direktx9.0-van azt is le kell töltenem, hgy felmenjen és használni tudjam.habár, nemcsak pc-m van

 38. e.norby

  Megvan a dx n11 es karim.
  Sapphire radeon 5750 teljesítménye a 4850 né(26K)
  Ára se sokkal több 32K.
  Mindenkinek ajánlom.

 39. Szevasztok! azért írok mert elakadtam az avp1 tyrargo pályán. a predatort meg a predalient kinyírtam ,és a kapcsolót is átnyomtam ,de nem nyílik egy ajtó sem. az alienek meg özönlenek és kinyírnak. Lehet ,hogy azért van ez ,mert nem eredeti a játék??? A neten kerestem a megoldást ,de sehol sem találtam. Jó lenne ha segítenétek. Kösz!

 40. ragathol

  Nem az lesz a gond, hogy nem eredeti. Rég játszottam már vele és sajna az aktuális gépemen nem akar futni, de nekem úgy rémlik, hogy a pred folyosóján lehetett eljutni egy nyitható ajtóhoz, bár már eléggé összefolyik az egész.

 41. e.norby

  Én már sokszor végigtoltam.Hétvégén végigjátszom, és írok róla egy végigjátszást ha gondolod.Így első olvasásra azzal lehet , gond, hogy amikor elkezdenek zenélni a robotfegyverek , az ajtó becsukódik és ha nem vagy gyors, nem iszkolsz ki a kinyitás után ottragadsz.Szombaton végigjátszom és megkeresem a megoldás.Egyébként, hogyhogy nem fut, nekem a laptopomon is fut T8100 core2 nvidia 8600 gt. win7 64 bit.Az asztaliról meg nem is beszélek!

 42. ragathol

  Fogalmam sincs. Betölti a pályát és meghal az egész. Lehet, hogy már a lemeznek van baja.

 43. Köszi szépen! Majd kipróbálom. Csak most nem érek rá ,meg sotétben félek. (meg világosban is)

 44. e.norby

  Egyébként ettől a játéktól én a mai napig félek, pedig már 31 éves vagyok, az arctámadóktól a mai napig bekakilok, az új meg még félelmetesebb lesz, Németországban nem is engedik forgalomba hozni, cenzúrázni kellene , mint a left2deadot.A Sega erre azt mondta, hogy nem vágják meg , mert akkor nincs jellegzetes hangulat.A németek kimaradnak jövő februárban a csodából.
  Jó lenne ha a gépigényt megtudnánk már végre.

 45. A gépigény miatt én nem aggódom. Mert az én gépem még a crysist is alig vitte. Majd veszek egy újat. Ez a cenzúrázás meg nagy hülyeség ,mert így csak az eladások csökkennek. Nekem az avp2 is félelmetes volt. Csak már nincs meg. Nem lehet valahol megvenni ezeket?

 46. idegen93

  Az Avp 2 játékot imádom!Szerencsétlen Német alien fanok…

 47. Kösz e.norby ,tényleg az volt a megoldás. Végigjátszottam. Idegfeszítő volt. Az alien még hátra van. Az avp2-t én is imádom. Jobban mint az egyet ,de lehet csak azért ,mert azzal játszottam először. Mindkettő nagyon állat. Remélem az új is félelmetes lesz. Már előre félek tőle.

 48. idegen93

  Nekem mondod. :) Emlékszem kiskoromban amikor a bátyámat néztem hogy játszik a marine-al már a hangoktól a párna alá bújtam. :D Szép emlékek. :’)

 49. ragathol

  Nekem a második rész valahogy mindig jobban bejött. SZámonra ott a félelemkeltés is sokkal jobban átjött, bár az egynél is majdnem leborultam párszor a székről, amikor az idegenek előrobbantak a semmiből.

 50. A multiban nem tudom hogyan lesz a mozgás. A singlebe láttam ezt a kijelölgetős ugrálást a predatornál. Nekem jobban tetszene ilyen quake3 féle mozgás. Persze a puding próbája az evés. Majd meglátjuk.

 51. idegen93

  Éljen a Pc! :)

 52. idegen93

  VÁÁÁÁ!!!Ez az!Demo!Csak kár hogy egészen kicsi annak az esélye hogy működjön a gépemen. :P

 53. cosmic

  tyrargo -hoz.

  igy van!

  sietni kell mert bezáródnak a kapuk!
  siess! :)

 54. no? van valaki, akinek elindult?
  mert nekem csak tölti, tölti, keresi a játékot, aztán kilép…:(

 55. DanXeno

  nekem azt írja h ” a protokoll(steam) nincs egyetlen programhoz se hozzárendelve” (Mozillat használok..)

 56. persze, előbb a steampowert telepítened kell és azzal letölteni a játékot…:)

 57. cosmic

  nekem bejön a menu meg minden, de ez CSAK multplayer demo ? ?

  mert nem taléál semmi gamet meg playert :s

  csak keres, keres.. aztán semmi reakcio.

  azt hittem singleplayer demo is.
  legalább egyedül lehetne játszani egyet.

 58. Miller

  Nekem elindult! Háromszor már játszottam is. Egyszer sem én magam léptem ki. A töltésnél várni kell. Először én is hamar feladtam. Aztán újra próbáltam, akkor azonnal talált hostot, másodjára meg kb 15 percet vártam, itthagytam a gépet, néha ránéztem aztán pont mikor jöttem láttam hogy csatlakozik, harmadjára viszont megint csak 1-2 percet kellett várni. Jó volt, predator igaz csak egyszer voltam és bár nem utolsó voltam, de nem igazán tudtam “használni” arra amire kéne. Szóval csak csapkodtam jobbra-balra. A fegyvereket külön kell felvenni a pályán, ha rátalálsz éppen egyre. Én vettem is fel, de elővenni nem tudtam, mindig jött valaki és meglepett elbújni meg nem igazán lehet, mert a xenok látják a körvonalad a falon keresztül is néha. Szóval volt fegyverem de kitörölhettem vele, mert a fegyverváltás gombra előjött egy kis menü a képernyőn, gondolom akkor kellett volna “interact”-ot nyomnom, de későn már könnyű okosnak lenni…
  Aliennel voltam legtöbbet. Veszettül jól lehet vele gyilkolászni, bár predi ellen max hátulról sunyiban, mert hatalmasokat csap.
  Az tengerészgyalogossal pedig nem is volt olyan kilátástalan a dolog, mint először hittem. El lehet lövöldözni szépen.

  Amúgy én is SP demora számítottam, de nem baj. Sajnáltam, hogy így is csak 1 pálya van és az is csak deathmatch. Egy párszor meg is lepődött egyik-másik elbambult “társam”, hogy megtámadtam.

  Összefoglalva, az elején nagyon rossz, hogy azt sem tudod mit, hogy legalábbis én balfék voltam nagyon, egymás után nyírkáltak ki folyamatosan, de aztán hamar belejöttem és jó néhányszor vezettem a ranglistát. Valahol olvastam, hogy valaki azt tapasztalta, hogy az emberek felmennek játszani és már lépnek is ki, amikor kinyírják őket folyamatosan. Azt tanácsolta, ne adja fel senki, mert bele lehet jönni. Most én is azt mondom, hogy az elején nem szabad elkönyvelni szarnak, nem szabad feladni, ha nem is olyan mint amire számított valaki, főleg azért is mert nem mindig olyan könnyű játékba jutni.

 59. e.norby

  Fos az egész!
  Egyébként a gamer notimon is akadásmentesen fut T8100 2,6ghzen, 8600mgt(ez is húzva természetesen), 1200x800ban high beállításokon, ennyit a gépigényről
  :)

 60. razel89

  Azoknak mondom akik a a server keresése feliratot látják a képernyőn, hogy el fog indulni, csak türelmesen kell várni, nekem hiba nélkül indult, Death match modot lehet benne kipróbálni, csak épp sokat kell várni :S Én kb. negyed órát vártam mire berakott valahova. Remélem segítettem.

 61. infra1337

  norby, a demo csak dx9-es azért futott jól, a full játék lesz dx11-es

 62. infra1337

  amúgy maga a játék mp része nem rossz, de szerintem sp-ben sokkal jobb lesz, a demoban levő map egyáltalán nem kedvezett a prediknek, nekik a nagy, nyitott pályákon (ha lesz ilyen) lesz előnyük, legalább is szerintem

 63. cosmic

  na tudtam játszani!

  nekem nagyon tetszik!

  marinnal lehet irtani szépen!

  pred kap egy shotgun fejlövést azt nem sokat vagánykodik már! :)

  de , bár lehet hogy a gépem szarkodott, de nekem leállt a gép.
  fogta magát azt kikapcsolt. 2x is.

  most vagy túlhevítette magát a VGA és off-olt vagy nem tudom. de ilyet még nem csinált a gépem.
  amugy simán viszi a gamet, pedig már jó 2 éves konfig.

 64. Miller

  infra1337: annyira azért nem nehéz predivel sem elsőnek lenni :) Volt rá jósok alkalmam ma. Ha nem bambul az ember, és észreveszi ha közeledik az alien akkor a pengékkel is nagyobb esélye van ellene, feltéve ha az első ütés nem a levegőbe megy.:D Bár én gyakran ugráltam odébb amikor a seggemben volt már, aztán fordultam meg és vettem fel a harcot ő meg még mindig a falakon forgolódott. Ember ellen viszont nagyon kell vigyázni még nyílt terepen is ha van nála smartgun. Ha észreveszi a lézerirányzékot akkor hamar megszór, aztán ha elpuffogtattad rá az energiát akkor megnézheted magad olyankor már a diszk se nagyon segít, mert ha kidugod a fejed azonnal beaprít.
  Ezen a pályán predivel az alsó szintek a nem biztonságosak. Bárhonnan jöhet bármi. Próbáltam minél gyakrabban váltogatni a látásmódot, de akkor meg a saját szemem kezdett begolyózni. Ha meg találkozol valakivel és elkezditek ütlegelni egymást akkor vagy odajön egy harmadik valaki és leszedi a győztest, vagy mindkettőt leaprítja. Bár láttam olyat is hogy nekitámadt a két hadakozónak a harmadik is, és végül ő jött ki belőle szarul. Aliennel mindig kivárom az ilyen kis bunyóknak az eredményét, csak aztán hirdetek győztest.:D

  A legjobban marinnal nem szeretek menni, mert ha jön valami ugyan mutatja a szenzor, meg a pilács is világít, de mindig rossz érzésem van ha hátrálni kell, márpedig ha szalad feléd egy xeno akkor jobb hátrálva lőni mint nekirontani. Bár valószínű csak azért nem szeretem, mert még nem szoktam meg a célzást. Párszor körbelövöm a célt mielőtt eltalálom. xD

  A játék egyszer nekem is leállt, de nem a gép csak a játék gondolt egyet és hibaüzenet nélkül paff kilépett. Fix, hogy nem a videókari melegedett túl, mert automata ventilátor szabályzó van hozzá és még nem búgott úgy, mint akinek melege van. :D

 65. cosmic

  hát nekem is aut. vent szabályzós, mikor ilyen VGA gyilkos game megy, akkor azért felpörgeti magát keményen.

  amugy is melegszik k..vára.

  radeon HD 4850. 512 Mbyte.

  öö.. ez elavultnak számít már? :S

 66. cosmic

  huu egyre jobban tetszik!

  már voltam első is a 4 ből.

  szerintem egyik faj sincs lemaradva a többitől.
  marinnal is lehet harcolni teljesen.
  látni a predet hiába álcázza magát, alient is mert motoszkál ahogy megy.
  a csipogó nagyon sokat segít!

  aliennel ha bajba kerülsz könnye el tudsz futni mert rohadt gyors!

  pred-nél zavaró vagy nem jöttem még rá hogy kell, de ha megvan a plazmacaster meg a lándzsa akkor nyomni kell a kiválasztó gombot folyamatosan, (1-es plazma, 4-es spear) és pluszban az egeret.
  ekkor lő csak a plazmával, meg eldobja a lándzsát.
  ezt nem értem miéé van így.
  lándzsával mondjuk csapkodni sem tudok.. csak hajítani.
  ezt sem értem. :S

  namindegy. megyek is még gyakorlni!

  már várom nagyon az igazi gamet!
  itt csak egy pályával lehet játszani, és korlátozott sokminden, de nekem már ez is nagyon tetszik! :)

  halál jó, mikor boklászom valahol és hirtelen valaki megfog hátulról és már látom hogy egy alien farok jön ki a hasamból ! :D

 67. Miller

  Ha lőni akarsz a predivel akkor azt a gombot nyomd, amire a Secondary Fire van állítva. Nekem bal shift, de lehet hogy én átállítottam mert szokásom néha. Szóval elsődleges fegyvernek a pengéket használja és lehet is velük kétféleképp ütni, és minden más fegyver másodlagos. A plazma, a lándzsa, az akna meg a diszk is. Középen lent a képernyőn pedig jelzi is, hogy éppen melyik fegyver van kiválasztva a másodlagosok közül, köztük az 1-4-ig levő gombokkal tudsz váltani, elég egyszer rábökni és már az van kiválasztva. Aztán ha lőni akarsz vagy eldobni a lándzsát vagy valamit akkor rányomsz a (nálam Shiftre) másodlagos tüzelő gombra. És ha azt akarod, hogy bemérje a célt a plazmacaster akkor természetesen nyomva tartod.
  A lándzsát nem használtam eleget még, csak elhajítottam vagy kettőt aztán meghaltam és legközelebb már nem vettem fel, szóval nem tudom, hogy lehet-e vele ütni vagy csak dobni lehet.

 68. tomkoo

  Miller, igazad van és lehet hogy csak nekem kéne megtanulni játszani vele :D. Egyébként én egyedül marinenal tudtam első lenni, pont azért amit te is írtál, nem is egyszer volt olyan hogy láttam hogy szegény xeno meg predi ütik egymást én meg szépen ledaráltam mind2-őt :D. Viszont nekem valahogyan szokatlan ez az egész még, valószinűleg azért mert rengeteget cod2-ztem és ahhoz vagyok szokva. A grafika nagyon szép, és ez még csak dx9, az első ami nekem nagyon szembetűnt az a pengék kidolgozottsága, iszonyatosan jól meg vannak csinálva. Bár szerintem a multi része még finomításokra szorul, azért bejön a game eléggé.

 69. e.norby

  Nekem nem lesz dx 11, mivel csak dx10 es karim van.
  tehát akinek nincs 5 ös szériás radeonja ne is álmodjon max részletességről.
  És csak 5 ös radeon, mivel az nvidiénak nincs dx11 es karija.
  Ettől függetlenül dx9 ben és 10 ben is király játék lesz, csak nem lesz hardveres teszcelláció.Ennyi

 70. cosmic

  kösz miller.
  már rájöttem! :)

  már abszolut kezelhető mindhárom karakter!

  ez egy csodás játék, gyönyörű és élvezetes, hangulatos!
  már most imádom!

 71. idegen93

  Hát én talán a demo-t kipróbálom.De a teljes játékról én csak ne is álmodjak túl gyenge a gépem. :'(

 72. cosmic

  mivan ti nem játszotok a demoval?

  már magyarokkal is találkoztam. lehet hallani hogy anyáznak meg ordibálnak a menü alatt :)

  marinnal szoktam a legtöbbet lenni.

 73. Szerintem iszonyat jó a demó, én Aliennel vagyok a legtöbbet. Mellesleg nagyon durvák a kivégzések benne. Kicsit bosszantó, hogy néha meccs közben kidob connection failed címszóval, de ez a legkevesebb. Sajnos tényleg csak 1 pálya van benne és viszonylag kevés fegyver, de príma kis ízelítő a teljes játék előtt. Csak ajánlani tudom mindenkinek!!!

 74. cosmic

  ja . kivégzések durvák. de illenek nagyon a feelinghez.
  a legjobb mikor marnnal vagyok, és elkap hátulról a Pred, felszúr, de látom még utolsó pillanatként hogy a Predit meg már egy Alien szúrja át a farkával!

  tömegszex! :D :D

  mert ugyanis amikor Pred vagy Alien “kivégzést csinál” akkor elég sebezhető mivel áll ott vagy 3 -4 másodpercig és nem tud védekezni ne m tud támadni.

 75. tomkoo

  Norby, valszeg dx10 és dx11 között nem lesz akkora különbség, az nvidianak állítólag nem is lesz dx11-es kártyája, mert szerintük nem éri meg. Nekem is dx10 lesz max, amúgysem vagyok ati párti, és nincs most egy kisebb vagyonom amit a gépre szánnék, az már más kérdés hogyha lenne, valszeg akkorsem arra költeném :D

 76. …az eddigi bemutató videók alapján igenis van különbség a dx10 és 11 között, nem is kicsi.
  viszont más tészta, hogy ezt a különbséget játék közben, pörögve, forogva nem nagyon lehet észrevenni. szerintem legalábbis!

 77. tomkoo

  nem mondtam hogy nincs különbség, de amúgy is tévedtem, utánanéztem és lesz dx11-es karija az nvidiának, elvileg márciusban jönnek majd, ha nyerek a lottón majd veszek egyet :)

 78. idegen93

  Majd ha miliomos leszel vegyél nekem is.Előre is köszönöm.

 79. Nem értem mi van,de telepítettem elindul a game,csak kép nincs. :( Mi a franc lehet? 32 bites xp-vel. :( Most töltöm 64-es win 7 alá,hátha majd ott. :( Más játéknál nincs gond. Valami tipp?

 80. e.norby

  Videokártya driver, direct x frissítés segíteni szokott.
  Ha nincs legalább 3 giga ramod ne próbálkozz 64 bittel.
  Ha több van mint 3 ne próbálkozz 32 bittel.
  Win7 alatt nekem folyamatosan fagyott a játék.
  Vista vissza azóta gördülékenyebb és gyorsabb.Minden problémám megszűnt.
  Persze a vista több erőforrást igényel , mint a win7.
  Nekem ez segített.

 81. az eleinte tapasztalt lassú belépést valószínűleg kijavították.
  már 5-6szor sikerült játszanom.
  w7 4g 32bit gfx260 gond nélkül megy a játék, viszont irgalmatlan lassú, abban az értelemben, hogy milyen vígan lehetett rohangálni az avp1-ben, ahhoz képest ez olyan csigatempó, mint ami számomra az avp2-ben is tönkre vágta a multiplayer módot…

 82. 4 giga ram. win 7 alat szépen fut. Csak irányítani nem tudom. :D
  Hogy kell kombózni? Meg a predivel sem tudok fegyvert váltani. :(

 83. cosmic

  mi az a kombozás? :)

  fegyvert váltani akkor tudsz ha felvetted őket!

  hasznos a Fókusz látás (külön gombra van állitva)
  ekkkor látod a fegyvereket a földön, az energiahelyeket, meg hogy hova tudsz nagyot ugrani.

  van az interaktive gomb. e-enter.
  ezzel tudod elkapni az ellenséget is . hátulról.

 84. Danesz

  Nem pontosan ehhez a játékhoz kapcsolódik, de találtam a neten egy jó kis AVP flash játékot, amiben egy Predator bőrébe bújhatunk bele. Gondoltam megosztom veletek :) :
  http://www.szegedlive.hu/ingyenes_flash_jatekok/alien-vs-predator_351.php

  Nekem néha kissé beakadt, szóval csak a 2. pályáig jutottam, de remélem ez veletek nem fog megtörténni.

 85. cosmic

  AvP 3 demo alapján:

  Predator:
  Végre igazán azt a Predator érzést adja vissza amiket a filmekből látunk!
  a hő látás és az Alien látásmód is az amit a filmekben megszokhattunk!
  (szürke háttér, sárga alienek).
  Nagyon tetszik hogy tud rohadt nagyokat ugrani! oldalra és nagyon magasra is!
  filmekben mindig láttuk hogy mekkorákat ugrál, ezt eddig a gamekban nem oldották meg.
  tud futni gyorsan! ez sem volt eddig a gamekban, itt végra tényleg tud gyorsan szaladni.
  A fegyverei nagyszerűek! a plazma hangja, látványa “repülése” teljesen a filmeket idézi!
  lehet dobni a lándzsát!
  a Disc maga a megtestesült gyilkoló eszköz! gyors, veszedelmes, azonnali halál!
  sokkal hatásosabbak a Pengéi! és jó nagyok!
  lehet védekezni, azaz blokkolni egy ütést! ez tök élethű! nem tudom ezt miért nem rakták bele egyik gameba sem. :S

  a kivégzések pedig iszonyú hangulatossá teszik a vadászatot!
  alient felemeli, eltöri a gerincét a térdén, levégja a feje első részét, átszúrja az egész fejét.
  Marinnak kitépi a fejét a gerincével, átszúrja a hátát, szétvágja a fejét!

  Alien:
  a gyorsasága és a falon való mászása az erőssége.
  azt mondjuk nem tudom miért időszakos a sprintelése (amikor kurva gyorsan szalad). hiszen nem igazán fárad ki az a lény. :S
  betapadva egy sarokba, mozdulatlanul állva alig lehet észrevenni!
  én sokszor Marinnal épphogy meglátom hogy valami dereng ott :)
  az alien hangjai, morgásai nagyon élethűek!
  és neki is a kivégzései! ahogy befogja a Marin száját és átszúrja!

  Marine:
  lényegében csak tökéletesítették, mivel szerintem mindkettő eddigi gameban is jól el volt találva a karakter.
  Jó dolog hogy Ő is tud futni, blokkolni, ütni a fegyverrel és már mászni is tud kisebb emelvényekre.
  jó hogy legalább a lámpája nem merül amikor használja.
  a Smart gun elég pusztító tud lenni, bár ekkor nem tud futni a katona. Viszont a lángszóró eddig nekem nem tűnt túl hasznosnak. elég gyenge a hatása…

  összefoglalva:
  nekem eddig hihetetlenül tetszik a demo. naponta játszom vele több menetet. aliens426 néven :) hátha valakivel összefutunk. szoktak magyarok is fent lenni.
  ezt a játékot TUTI megveszem eredetiben!

 86. cosmic

  na halo.

  valaki szokott még nyomulni a DEMO -val ?? :(

 87. Miller

  Persze, én szoktam. Bár néha teljesen olyan érzésem van, mintha rám vadászna mindenki és ez zavar. A balszerencse a játékban is a közelemben van. :(
  Már találkoztam is valami betyáros angol gyerekkel, én predi voltam, ő meg marine. Elkezdett nekem sírni-ríni, hogy jöjjek elő, ne álcázzam magam és ne lövöldözzem le messziről, ha látom – én meg csak néztem nagyokat közben. Mondtam a komának, hogy menjen csak szépen vissza CoDozni…
  Azt hiszi majd odamegyek streetfightolni a pengéimmel a szűk folyosókra a gépfegyvere ellen, amikor minden irányból a halál leselkedik?! Nem volt épeszű…

 88. idegen93

  Lehet hogy csak kezdet bedilizni attol hogy folyton senkit se tud megölni. :D Én ezt általában csak poénbol csinálom vagy mikor már nincsen szerencse és vadász napom. :D

 89. cosmic

  én marinnal is végiggyilkolom rendszerint az egész népet. :)

  Aliennel nagyon ritkán vagyok. sosem szerettem egyik gameban sem igazán.

  a Marine-ban pont az ajó hogy kicsi vagy és gyenge, igazi kihívás!
  de a fegyvereid nagyon jók!

  a Pred -el pedig egy kifinomult vadász-gyilkos.
  tökélyre fejlesztett fegyverekkel.
  bár tényleg nem érdemes még álcázva sem szembefutni egy gépfegyverrel. nem előnyös. :)

 90. cosmic

  ja és vicces hogy 10 perces timelimit van, vagy 30 fraglimit.

  sikerült csinálnom egyszer 31 fraget.
  túl gyorsan kaszaboltam a Discel ,így becsúszott még egy frag is, gondolom, mielőtt le nem állította volna a limit a gamet! :) :)
  le is fényképeztem , de ide nem tudom beszúrni.. :(

 91. idegen93

  Gratulálok cosmic megkapod az aranymál…Khm…Aranypredator díjat 31 fragodért ami azt jelenti túl teljesítettél gratulálok. :)

 92. cosmic

  jólvan mááár.. hát mondom hogy véletlen volt.
  elhiheted hogy nem direkt a 31 fragre hajtottam… :)

  amugy febr. 19.-én itt magyarban is megjelenik ???

 93. ripley001

  én már 15-én megkaptam a játékot és 3 nap kellett a végigjátszásához.
  Naon jó volt, de sokkal hosszabbra számítottam

 94. Komoly kis játék lett ez. nekem durvára bejön.

  http://krinc.blogspot.com/2010/02/survive-xenomorph-attack.html

  Csak én éreztem ilyesmit? :)

 95. lv426-7

  Hát én is mindenképpen megszeretném majd szerezni.
  Apropó: valaki nem tudja hogy Mac-re megy vagy csak PC-re?

 96. Nem lesz Mac-re.

 97. Van Zsolt

  Nekem kedden érkezik meg a rendelés. Már alig várom, hogy marinnal szétcsapjak köztetek :D

 98. Hétfőn megvettem az eredetit. :D De majd csak 7végén,ha hazamegyek tudok vele játszani. A laptopom nem hiszem,h élvezhetően vinné. :( Úgy,h addig a borítóban gyönyörködhetek. :)

 99. cosmic

  hány giga ram kell a gamenak?

  2G elég ???

 100. cosmic

  na valoszinű kevés a 2Giga ram.
  mert mikor ugyanahhoz a részhez eljutok a Jungle pályán a preddel meg a marinnal, ott akad le a gépem. :(

  és ekkor ha visszalépek windozba, feladatkezelő, látom hogy az Avp memóriahasználat 1.5G !

  (alapból amugy is 34% van használatban)

  és kezd rémleni hogy anno az AvP 2-nél is miokr gyenge volt a gépem, össze vissza rángatott ,akadt, töltött, szaggatott menet közben.
  akkor is vennem kellett plusz memóriát! :(

 101. nálam 1.8G a RAM-használat, úgyhogy 2G-vel nem hiszem, hogy zökkenőmentes lesz neked…

 102. cosmic

  ma máár végigvittem a preddel meg marinnal.
  vissz kellett vennem normalra a texture detailt, meg 1024re a felbontást.
  no shadows, ne antialiasing… :(
  francba.
  igy ment faszán, de olyan nem szép igy. :(

  venni kell dX11-es vga-t hogy igazán kihozzuk amit e játék nyújt.

 103. sipi

  Nekem elég gyengén megy. Még nem tudtam megszokni az irányítást,de a gép remekül viszi. Bár felturbóztam a játék megjelenése előtt a gépet. :D
  4 giga ram, 64 bites oprendszer, proci felhúzás. :)
  Az asus 512 megás vidikártyám is elég szépen teljesít. Minden érték a maxon,csak a v-sync van ki kapcsolva,meg a D11-es dolgok. De hamarosan a kártyát is kicserélem D11-esre. Akkor aztán finom lesz a grafika. :D

 104. cosmic

  még 2Giga RAM-ot én is akarok, meg Dx11-es VGA-t.

  bakker, életemben erre a játékra vártam!
  full minőségben akarom élvezni!

  nem igazán vagyok egy gamer fajta, de ez a játék maga a csoda és a gyönyör nekem, mivel imádtam az első kettőt is, a filmeket, könyveket, mindent!

  maga a game szerintem nem volt rövid. logikusan felépített és pörgős akció, semmi időhúzó, töltelék pálya.
  teljesen meg voltam elégedve vele! imádom.
  végig is nyomom még hardban, meg hardcoreban is.

 105. e.norby

  Nálam 1400×900 ba dx 11 2xaa stabil 60 as fps.
  4 giga ram, radeon 5750, Athlon2 X3 3,33.
  Fostalicska ez a játék, ha nem lenne alien meg predator kivágnám.
  :)
  De így, imádom:)

 106. cosmic

  te hülye vagy.
  mi az hogy “ha nem lenne alien meg predator” ?

  igen, ha nem alien meg predator lenne, hanem csak simán egy katonával mennél akkor az egy sima mezei , tömeg FPS lenne.

  de ez pont azért nem átlag game mert ez a 3 faj van benne.

  ja. meg ilyen konfiggal amit leírtál.. őszintén sajnállak.
  én nem tok 300ezret költeni gépre. :(

 107. gartner

  Segítsen valaki…

  megvettem ma ezt a játékot, és nem tudom telepiteni mert azt írja, hogy ” nem tudja megnyitni ezt a könyvtárt” ….

  ja és még valami…

  laptopon játszik valaki vele?

  nekem egy 2.2gigás dualcoros ati readon hd4570 512mb vga és 3gram!
  op.rendszer vista!

  mi a véleményetek?
  irjatok
  köszi

 108. Hudsonfan

  Nos én még nem szereztem meg de már dolgozom rajta :D
  A videókból amiket láttam róla szerintem ez lesz a legjobb AVP játék eddig és lazán benne van az év legjobb 5 játékában (szerintem :D)

 109. Red Queen

  mit mondhatnek… mroarrrr! :)

 110. idegen93

  Ez az! végre játszhatok vele!Úgyhogy már csak az irányítást kell begyakorolnom. :)

 111. kris

  Én ez egyik ismerősömmel még mevettük a játékot ami megjelent kedvenc módunk az : infestation amin az a lényeg hogy mindenki marine és a játék kisorsol 1-et aliennek és neki meg kell ölni minden marine-t 15 perc alatt de akit megöl az is alien lesz itt szoktunk mi ,,alázni” mert nekem az alien megy a legjobban azonkívül azon a szerveren ahova szoktunk járni 1 nap alatt 5 magyart ismettem meg és jó volt mert úgy nézett ki hogy 7 magyar és 4 külföldi xD sokat baromkodtunk a szerveren és az egyik magyar felvett engem ( én nem tudtam róla)hát itt a videó akit érdekel : http://www.youtube.com/watch?v=C6ahwoGjMCg

 112. ez a társaság aligha mondható már olyannak, mint a régi AvP2-es társadalom..:S

Vélemény, hozzászólás?