Elrontották az Alien-rajongók karácsonyát

Az index kiragadja a minuszokat:

Az AVP2 “kitűnő példa arra, hogyan rombolhatja le a mítoszt a stúdiók baromsága és két megszállott fanatikus” – írja a filmcrtitic.com. Az Aliens VS Predator: Requiem 9,48 milliót kaszált a tegnapi amerikai bemutatón, minden idők harmadik legjobb december 25-ei bevételét produkálva ezzel az Ali és a Kapj el, ha tudsz után. A kritikusok és a bloggerek azonban lesújtó véleménnyel vannak a filmről, a Rotten Tomatoeson mindössze 14 százalékot kapott (összehasonlításképp: a sokat szidott első részre 22 százalékot adtak ugyanitt), a Cinemablenden öt csillagból másfelet. Kár érte, a trailer alapján ígéretes filmnek tűnt, pláne, hogy a rendezők (a korábban speciális effektekért felelős testvérpár Greg és Colin Strause) nagy rajongói az Alien- és Predator-filmeknek.
A január 31-ei magyarországi premier után meglátjuk, igazuk volt-e a külföldi kritikusoknak.

Egyébként az eddigi kritikák alapján így néz ki a film értékelése:

 • MovieWeb (3.5/5)
 • 7MPictures (3/5)
 • SKNR.net (3.5/5)
 • NYTimes (N/A)
 • DreadCentral (2/5)
 • BigPictureBigSound (2/4)
 • ComingSoon.net (4/10)
 • vMetroMix (1.5/5)
 • eFilmCritic (1/5)
 • CinemaBlend (1.5/5)
 • FilmCritic (2/5)
 • TheMovieBoy (2/4)
 • Bloody-Disgusting (1/5)
 • E! Online (D+)

De természetesen, mint mindig, most is a néző dönt, úgyhogy majd mindenki döntse el maga, miután megnézte a moziban!

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

44 Hozzászólások

 1. Kevin

  omg… gondolom csupa szakember-zseni volt.

 2. Feketepok

  Azt kérdezném meg hogy ilyenkor az értékelés alapja a nézők értékelése?… szóval a nézőket kérdezték meg és a válaszok alapján állították fel a statszitikát vagy csak saját maguk gondolatait értékelték ?!?!

 3. Nem.
  Kritikusok.
  A fanatikusok nagyobb részének tetszett a film. Rengeteg pizitív értékelés jött be a fanok részéről, szóval ne érdekeljen senkit a kritikusok által összehozott baromság.

 4. RxMorpheusz

  De azért ennyi kritikus közül csak volt 1-2 aki legalább egy picsit is szimpatizált a szörnyekkel korábban is, mégis a legjobb értékelés (ha jól látom) a MovieWeb (3.5/5)-e ami olyan 70% ra tehető. Elég szomorú. Bárcsak tényleg sznob kirtikus lenne mind :)

 5. Vipera

  Engem nem érdekel a kritikusok véleménye. Azok általában az elgondolkodtató, egyedi gondolatvilágú filmekre élveznek el. Az AVP 2-től meg nem is várunk eredeti gondolatokat, filmművészeti remeket, csak látványos, akciódús, vérben és savban gazdag gyilkolászást.
  Vagy rosszul mondom? :)

 6. clemens

  Az imdb-n eddig 7.6/10 szóval nem lehet az olyan rossz! Nem hiszem, hogy 2-3 kritikus véleményére adni kellene! Mindenki menjen el a moziba és döntse el saját maga, hogy tetszett neki a film vagy sem.

 7. nessboth

  A legtöbb esetben én sem adok a kritikusok szavaira. Ők a tömegfilmeket már előre lealázzák, mert ők az “átlag” felett vannak….Az imdb (amire én hallgatok) szavazótábora 7.6-ot adott a filmnek (838 szavazat alapján) ami a “nagyonkirály” kategóriába tartozik (Alien: 8.5 ). A 8 felettiek a kultuszfilmekhez tartoznak, tehát azokhoz viszonyítanak, hasonlítgatnak, úgyhogy bízakodhattok….bár én tartom legelső véleményemet a filmről, hogy gáz lesz:(

 8. PredAlien

  Be se kellene őket engedni a vetítésekre! Szerintem az eddigi infók alapján nem hiszem, hogy rosszabb lenne mint az első. Nem kellene ilyen hamar kicsinálni a filmet, mert pár fejesnek nem tetszett :(

 9. thereaper

  Na azért álljunk meg egy szóra.

  Rendben, van olyan kritika ami mást sem csinál, csak a Predalienen röhög, ez nyilván beletartozik a “szakember zseni” kategóriába. Viszont a többi szerint olyan alapvető hibák vannak benne, mint a 0 dimenziós karakterek, a gyakorlatilag nemlétező sztori, a botrányos színészi játék, hogy a jelenetek felét a korábbi Alien/Pred filmekből lopták, hogy a címszereplők harca ugyanolyan követhetetlen, mint az első részben, csak most nem az “5 centiről filmezek valamit görcsösen rángó kamerával” effektus, hanem a permanens sötétség és zuhogó eső miatt… Na most ha ezek tényleg igazak (és miért ne lennének, ha egyszer mindenki ezt mondja), akkor tényleg elég hatásosan meg tudnának ölni bármilyen filmet, és a kritikusok nem sznobizmusból szidják…

  Az egyetlen pozitívum a filmben szerintük az, hogy ténylegesen jó véres. Ennyi. Viszont ebből a csodálatos kameramunka miatt elméletileg nem sok látszik. Azért elgondolkodtató, hogy a pozitívumok sora kimerül annyiban, hogy a Predalien egy terhes nőt, meg kisbabákat tép darabokra.

  Az imdb értékelés meg szvsz kb 5-6 hónap múlva lesz értékelhető, köszönhetően annak hogy 1: az odajárók fele csak a “tetszett: 8 pont fölé/nem tetszett: 2-3 pont alá” módszerrel képes szavazni 2: a nagy, látványos premierfilmek igen nagy részét beszavazzák a fanboy-ok (meg az egyszeri nézők is, az előbb említettek miatt) a top250-be, akkor is ha semmi keresnivalója nincs ott. Meg aztán 838 szavazat? Majd nézzük meg 8380 után milyen értékelése lesz…

  De nyilván nézze meg a filmet mindenki, aztán vonja le a megfelelelő következtetéseket. De azért nem kellene kapásból leszarozni valamit, csak mert rossznak gondol egy megváltóként várt filmet.

  A filmet egyébként még én sem láttam, a hibákat a kritikákból szedtem össze, ezek voltak azok amik gyakorlatilag megjelentek az összes általam olvasott kritikában.

 10. én elkezdtem elolvasni a kritikákat, de egy avpnémet fórumon vki rámszólt, h ne tegyem, mert fölösleges. aztán abba is hagytam (csak az elsőt olvastam el).Csak jobb film lesz mint amit Anderson csinált. Mindent úgy csináltak a tesók, h a rajongóknak tetszen. Az egyébként miért baj, h vettek a régi filmekből? úgy lesz igazán élvezhető a rajongóknak. Márpedig szerintem ezt a filmet főként a rajongóknak csinálták nem úgy , mint az első “AVP”-t.
  Egyébként már teljesen biztos, h nálunk is csak egy nyamvatt kettesünk lesz a film után, meg az a fura kiejtés, és az a mégfurább fordítás a Requiem helyett?

 11. Reaper:
  Ha jól tudom 30 milliót kaptak a filmre a tesók, ez kevesebb mint amennyit az AVP kapott. Tényleg kevés, ezáltal elég durván lehetett volna a jövőbe tenni. Persze meglehetett volna, de a látvány olyan is lett volna amilyen…
  Na itt volt 2 választás:
  – Vagy beleraknak Bruce Willist meg Tom Hankset, vagy nem tudom kiket akartok…
  – Vagy inkább bénácska szereplőket nyomnak bele, akik majd úgyis háttérbe fognak majd kerülni mivel a középpontban most a Predator és az Alien lesz.
  Nos ők a 2-est válaszották, az alient meg a predatort megcsinálták szinte tökéletesre, kaptunk egy predalient is még prémiumba. A történet tényleg nem nagy szám, több sebből vérzik és a végkifejlettre majd páran kicsit furcsán néznek, de a lényeg: Jelen = a szállak elvarrása, hogy az Alien ami a jövőbe játszódik hiteles maradjon.

  írtad, hogy a csaták sötétek és követhetetlenek. De honnan tudod a filmben (moziban) milyen lesz majd? A kiadott jelenetek alapból lelettek sötétítve, hiszen ha tök jó HD minőségbe megkaptuk volna őket fele annyian mennék megnézni a filmet. Ez a marketing, kaptál egy kis ízelítőt ami felsóz és már rohansz is a mozibal…
  A követhetetlennre nem tudok mit írni. Gyorsan zajlanak az események, gondolom te se látnál szívesen újra bullett timeot. Ez Alien & Predator. Nem szórakoznak egymással, az életükért küzdenek. És mivel mind2 vérbeli ragadozó, gyorsan kell cselekedniük. Mellesleg a csaták 100szorta jobbak és kidolgozottabbak mint az AVP-ben. És ezt úgy mondom, hogy az alienek igen csak kapnak a predatortól, pedig tudod mekkora nagy alien fan vagyok. Tény, hogy most rövidebbek lesznek a küzdelmek, de több lesz benne és élvezetesebb…
  A sötétség meg az Alienek szinte szerves része. Meg is bolondulnék ha ezek a játszótéren fényes nappal játszanának egymással. :D A zuhogó eső meg plusz feelinget ad (Aliens hatás)

  “a jelenetek felét a korábbi Alien/Pred filmekből lopták,”

  Jogos. De eddig az volt a baj, hogy az AVP-ben nem volt semmi a régi filmekből (ugyebár a vér volt a legfőbb gond) most meg az, hogy gond? Bírtam mikor a filmzenét is elkezdte néhány ember szapulni, hogy így alienes meg így alien3-as. Az AVP filmzenéjében meg semmi nem volt és ott hőbörögtek, hogy hiányzik belőle ez a dallam meg az. Na most megkaptuk. Megint csak kérdezem mi a baj ebben? Totálisan újat akartok? Akkor megint az lesz, hogy nem jön vissza semmi a régi filmekből.
  A Ragadozó álcából visszapisslant ránk (ez csak a Predator 1-ben volt), újra van hőlátás, meg még a predatornak az célpont bemérője is visszajön a Pred1-ből, ismét recés az alien feje sokak kedvencére (bár nekem úgy simán talán jobban tetszett), megint van szép fészkünk, ismét van vér stb. stb.
  Szóval tényleg nem értem miért baj, ha a régi filmekből is merít. Jó persze ez a Molly – Kelly vs. Ripley – Newt tényleg kicsit sántít, de lényegében szerintem jó nosztalgia. :)
  Aztán van itt új: Alienek eddig nem látott szaporodási ciklusa. Ezt én eleinte nagyon nagyon nehezen nyeltem be, még most is van bennem félsz, de remélhetőleg a filmben ez jól fog kinézni.

  Na most jól védtem a filmet, csak aztán a film megnézése után nehogy pofára essek. :D

 12. idegen93

  Nodikának nagyon igaza van ezek csupa jó dolgok ezek a zenék pl. én nagyon örülök a predator zenéjének.Mindenütt ott lesz a vér, a csaták látványosak lesznek és élethűbbek lesznek az idegenek plusz a predalien, láthatjuk a predatorok bolygólyát, és még amit évek óta nemláthattunk egy újabb fejlődési ciklus hát kell ennél több egy alien és predator fannak kérdem?

 13. Nodika véleménye meg az előzetesek alapján egész jo kis filmet kapunk, én bízok benne, hogy jo lesz, Potter 5-el is így voltam, de abba nagyot csalódtam:S pedig azt is szeretem(mármint nem csak a filmeket, 5.kivételével), de az 5. része 1 szánalom lett:S:S ezért sem nagyon bízok az olyan rendezőkben akiknek az 1.filmjük egy ilyen nagy film aminek rengeteg rajongója van. Dehát majd meglátjuk;) és remélem nem kell majd csalódnunk!

 14. yozsoo

  Azért nem tudom…most olvasgatom az imdb-n a kommenteket…a fele úgy kezdi, hogy hatalmas alien és predator rajongó…és…1/10-es értékelés…
  leírják nagyon a színészi munkát, ami hozzá teszem engem nem érdekel:D..úgyse a színészeket megyek megnézni…de azért sztem abban van valami, ha 1000ember küzöl 950 lehúzza a filmet!És úgy hogy ők már látták, szóval sztem nem csak a véletlen kedvéért mentek be az első héten a moziba…nem tudom…nagyon elbizonytalanodtam a filmel kapcsolatba…de biztos hogy ott leszek a moziba!!!:D
  Már alig várom…ha azok benne leszenk amik a trailerben benne voltak akkor a film már számomra jobb mint 10ből 5….:D:D
  Szal hogy is mondjam illemhelyen elvégzendő dolozzátok le a kommenteket és a lehúzást…abban biztos vagyok, hogy közülünk sokaknak fog kellemes perceket okozni ez a film…és akkor már meg is érte…:)
  U.I:Nekem csak egy valaki magyarázzon már meg valamit…Mit keresnének az alienek egy 8ágra sütő tengerparti napos tájon???:D:D:D

 15. Yutani

  Kritikailag lehúzták a filmet. Kritikusok…nem érdekel a véleményük.
  Legyen jó zenéje, sötét-klausztrofóbikus helyekkel, némi sztori és sok-nagyon sok csata és bunyó. A színészi játék egy ilyen tipusú történetben nem nagyon zavarna – bár azért valjuk meg, hogy egy kicsi alakítás kéne -, mivel azonban nem az a cél, hogy a figurák beszélgetését figyeljük.
  Ma olvastam az egyik hazai lapban egy kritikus véleményét, merem állítani, hogy még csak nem is látta a filmet. Egyáltalán miért engedik az ilyen embereket véleményt írni, amikor inkább rajongóknak kellene?
  A mozi után majd minden kiderül…Az igazság odabenn lesz…

 16. thereaper

  Nodi: 30 milla valóban nem sok egy ilyen filmhez, ezzel nem is vitatkozom. Azzal is egyetértek, hogy a rendezők nem akartak nagy sztárokat szerződtetni húzónévnek, hiszen ezt a feladatot nyilvánvalóan a címszereplők végzik majd. Viszont nem is kellett volna nagy sztárokat szerződtetni. Néhány jó színész is megtette volna, mert azért a két kategória nagyon sokszor nem ugyanazt takarja. S hogy akármilyen béna színész jöhet, úgyis a két idegen lény lesz a lényeg? Hmmm… Az előző Alien és Predator filmekben (na jó, inkább az előbbiekben) sem a címszereplő volt az egyetlen és legfontosabb szempont. Igen, azokban sem voltak valami összetett karakterek, de mégis volt valamilyen dimenzióuk, és olyan (nagyrészt kevéssé ismert) színészek játszották el, akik képesek voltak emlékezetessé tenni a karaktereket. A kritikák szerint az AvP 2-ben ezek egyike sincs meg; jellegtelen karakterek, rossz színészi játékkal. Mondjuk a legszomorúbb az, hogy ez nem is biztos, hogy a színészek hibája, hanem a tesóké, akik lehet jobban tették volna ha a 18. művérrel töltött tasak szétlocsolása helyett inkább utánanéznek egy szótárban a “színészvezetés” szónak. Ennek apropóján meg már tényleg csak annyit mondok, finoman szólva is fantasztikus ötlet volt olyanok kezébe adni egy ekkora elődökkel rendelkező filmet, akik eddig levágott műanyag fejek készítéséből éltek, és zéró rendezői tapasztalattal rendelkeznek… Mindegy, menjünk tovább.

  Azzal sincs semmi bajom, hogy a film sötét és zuhog az eső. Azzal van a gondom, hogy a kritikák szerint ezt a feelingteremtést annyira túlzásba vitték, hogy az már az élvezhetőség rovására megy. És ok, hogy Alien és Predator, az univerzum két lehfélelmetesebb szörnye, és éppen az életükért küzdenek, de én valahogy szeretném látni ezt a küzdelmet, nem csak egy töksötét vásznat, amin időnként felvillan egy-két árny, és közben 500 db üvölt a fülembe, csak hogy tudjam, hogy éppen egy remekbeszabott fightot nézek… A kritikák szerint nem egy ilyen jelenet van a filmben. Sajnálom, de számomra ez nem hangulatos, hanem idegesítő.

  Ahogy az egy az egyben átvett jelenetek is idegesítőek, mert szvsz ez nem tisztelgés a nagy elődök előtt, hanem szimplán csak pofátlan lopás. Rendben, tekintsenek vissza a régi filmekre, legyenek kis utalások (mint az általad említett Pred szemvillanás, az alien feje, stb), de ha lehet akkor ne nyomják már a képembe ugyanazt, csak silányabb minőségben. Rendben, idézzék meg a régi dallamokat, mondjuk úgy, hogy a Pred film főtémáját, vagy annak egy részletét beépítik a film zenéjébe, de ne úgy, hogy az egészet fogják, és büszkén vigyorogva, mindenféle változtatás nélkül berakják a filmbe. Az én olvasatomban eddig ez a film nem merít egy kicsit a régi filmekből a rajongók kedvéért, hanem két kézzel “lop”, ahonnan csak tud.
  És ez engem zavar, maga a tény is, de a kritikák szerint még rosszul is csinálja.

  Az új szaporodási ciklus meg, hát… Az első gondolatom az volt, hogy ez a 30 éves alien mítosz megerőszakolása. Most már eljutottam arra a pontra, hogy ha jó a film, akkor elnézem neki, ha pedig nem (mint azt a jelek mutatják), akkor meg igazán részletkérdés, ez a két AvP film annyit rúgott már szerencsétlen alienekbe, egyel több vagy kevesebb már igazán nem számít…

  Persze azért meg fogom nézni a filmet, nyilván, de az, hogy az eddigi kritikák közül a legjobb is csak közepesnek ítélte, és elsöprő többségük egyszerűen rossznak tartja ( a rottentomatoes.com kritikagyűjtő-oldalon 15 kritika után a film értékelése eddig kemény 13 % a százból… az első részé 22 %), nos, ez számomra több mint aggasztó.

 17. Wow, szép hosszú hsz :D Én sem láttam még a filmet, de eddig sunyin néztem az AVP2-re. A trailer-ek alapján jónak ígérkezik, viszont ebből én már nem merek levonni semmit, főleg nem az AVP 1 után >:( Ez az új szaporodási ciklus meg…húú, ez nem tudom mi lesz-hogy lesz, de valami ITT bűzlik! Hát nem vagyok túl bizakodó ezek után, de mindenféleképpen megnézem… Ha jobb lesz, mint ahogy gondoltam, akkor kellemeset csalódok, ha nem akkor @#*°%! Mondjuk abban reménykedek, hogy legalább az 1-nél jobb lesz :S

 18. Lestat

  Hát ez elég, lehúzós de nekem általában azok a filmek szoktak tecceni ami másoknak nem. szal reménykedek még:P Csak télelg látszódjanak azok a harcjelenetek hamá beharangozták hogy mien csúcs O_o

 19. Az Amerikai Premier előtt is kiadtak néhány 1 perces videót jó minőségben (legalább is ahhoz képest, mint ami a nem letöltehtő verzió volt) és ott is lehetett normálisan látni a lényeket. Én legalább is láttam, szóval más szeménél lehet a gond. És ha belegondolok, hogy moziba meg jobban kivehető minden…na mind1. :)

 20. Véleményem szerint nem érdemes még lehúzni… OKé, pl hiányoznak az olyan nevek, mint Sigourney Weaver, vagy Lance Henriksen (pl. mikor megnéztem a sima AvP-t és visszaemlékeztem az Alien 3.-ra, akkor felvetődött a fura kérdés, hogy Mr. Weyland mégis hogy élte meg az Alien 3-at, ha az AvP-ben 2005-ben levágják mint egy disznót? De mindegy. A színészi alakítás azért valamilyen szinten fontos, hiszen komoly jellemfejlődést lehet látni az Aliens, Alien3-ban (ill. az a Alien4-ben is, de ott már más értelemben). Én mindenesetre bizakodó vagyok, ha másért nem, legalább a feeling-je legyen meg egy kicsit az egésznek. Az AvP szerintem nem lett elszúrva, akárki akármit is mond. (kivéve Mr Weyland halálát) Nekem pl. már az eleje rendkívül tetszett, amikor a műhold egy Királynő fejének látszik. Az találó volt. :) A Predik “jószívűsége” pedig számomra elég furcsa volt, holott Schwarzi tettei, cselekedetei, kitartása rohadtul nem érdekelte a Predit a Predator első részében. Így számomra is furcsa volt a szitu, de hát “ok, képregényből merítettek” gondoltam. Én azt mondom, hogy mindenki nézze meg, igaz, engem is elszomorít a sok negatív vélemény, de csak akkor hiszem el, ha magam is láttama filmet. Addig pedig semmit sem hiszek el, csak reménykedem, hogy nem lett elrontva, ahogy azt egyes vészmadarak jósolják. Ha mégis, akkor hát istenem, nem ez lesz az e lső rossz film, amit moziban nézek, talán kicsit rosszul is esik, hogy pont a kedvenceimből csinálnak rosszat, de egyszer ennek is meg kellett talán történnie. Addig is, amíg én nem láttam, bízom benne, hogy azért egy jó filmet fogok látni. :)

  Várok minden ekdves Alien és Predator FAN-t velemegyütt a premierre! :) Mert én ott leszek! :)

  És akárki akármit mond lélektani, jellemfejlődési szempontból az Alien3 (és az Alien4) a kedvencem.

  Üdv:

  András

 21. Berci1

  Hmmm… Remélem jó film lesz és nem lőttek le minden poént a trailerben mint a HP5-ben.
  A kritikusokat nem kell figyelembe venni, felőlem mindenki azt mondhatja, h. szar mert én akkor is megnézem :D
  Egyébként lenne még 1 nem idevágó kérdésem: Nem tudjátok mi van a Szukits kiadóval? Az oldaljuk az Eredendő bűn megjelenése óta nem frissül. Még mindig nyomdába van adva, akárcsak az SW: Sötét nagyúr:D Bár kaptam egy E-mailt h. megjelentek és láttam mindenhol h. megjelentek, de az oldaluk nincs fissítve.

 22. 30 millió dollár? Ennyiért szerelmes filmeket szoktak csinálni! Ha kiszámoljuk ez kb.6 milliárd forint. Ezek szerint ez a film csak 3x olyan látványos, mint a Sorstalanság című magyar film? Ez elég lehangoló!

 23. yozsoo

  WARNING:Kissé SPOILERES a szöveg…

  Most fejeztem be a filmet.Mondjuk úgy, hogy megnéztem a moziba:)
  Nah szóval hol is kezdjem…az esetleges helyesírási hibákért és nem értelmetlen mondatokért elnézést, de elég későn illetve korán van(nézőpont kérdése!).
  Szóval minden egyes ide látogatót szeretnék megnyugtatni…nem sz*r…sőt…:D
  Nem is szeretnék beszélni igazából a filmről…remélhetőleg januárban úgyis mindannyiunk meg fogja nézni…én biztos!!!Inkább az esetlegesen felmerült kritikákra szeretnék reagálni…
  Elősször is…a kritikák illetve az alacsony értékelés…Én nem igazán értem, hogy mien filmet néztek:D
  Ez a film számomra valami fantasztikus…az elejétől a végéig a rabja voltam és amikor vége lett csak annyit akartam hogy nahh csak még egy ember haljon meg, csak még egy alien-t zúzzon le wolfie…de nem sajnos nem…tehát jobb időtöltést nem ismerve ide írogatok kommentet(nem is értem:))…nah de visszatérve a témához…nem vallom magamat valami hatalmas alien illetve predator fan-nak, de természetesen a létező összes könyvet olvastam ami a témával kapcsolatos…és nekem miközben néztem a filmet folyamatosan a könyvek ugrottak be…a telepesek akik nem értik mi a fene akarja őket megenni, a pánik, a félelem(Ezek voltak a városka lakói),…fantasztikusan lett szerintem ábrázolva a filmen!!!Most elösször köszönt vissza rám az a félelmet nem ismerő predator, amit illetve akit Machiko Noguchi történetében jól megismerünk…leesett az állam Wolf akcióitól, amiben hozzáteszem könyörtelenül hullott a puha húsú és a halál is…igazi “beavatott” a “Srác”…Nem mint az avp-ben…azok hozzáképest kis mitugrász yautják voltak…Ezekhez hozzájön még a részletesen kidolgozott maszk,meg a látásmódok, meg a célzólézer, meg …hosszú a sor:)…de a végén azért ott van a számomra kellemes látvány(bár lehet hogy velem van a baj:D) a gyönyörűen bőrüktől megszabadított szabályosan fellógatott emberke…hát attól kivert a víz:D…
  A sztori nem nagy szám…városka happy…hajó le…alienek elszaporodnak…megjön wolfie…utána meg…hogy is mondjam…elszabadul a pokol;)…Folyamatosan épülnek egymásra az események, és az idő múlásával érezni lehet, az alienek szaporodását…az elején még csak 1-2 dög van…a végén meg szinte csak az…de én ezt azért nem bánom…
  A színészi alakítást nem boncolgatnám…egyáltalán nincs vele semmi bajom…nem egy csúcs alakítás egyik sem, de egy idő után nem tűnnek fel a hibák…
  A zene…nekem nagyon bejött, hogy a régi dallamok új köntösben köszönnek rám…sztem nagyon ott vannak a film hangulatában…számomra mindenképp jópont…
  A sokak által kritizált sötét esős környezet…én nem tudom mi a bajuk az emberkéknek, de sztem teljes mértékben élvezhető a film…sőt, plussz feelinget kölcsönöz a dologhoz, mondhatnám hab a tortán…vagy mifene:)…és tökéletesen követhetőek az összecsapások és a kidolgozottság, ezt merem úgy állítani, hogy sajnos a moziban eléggé rossz minőségben vetítették nekünk a filmet;)
  Igazából ezernyi gondolat jár még a fejemben…de nem tudom sajnos összerendezni most őket…annyit akartam mondani, hogy akik eddig reményt és bizalmat fektettek ebbe a filmbe, azok nem fognak csalódni…akik meg eddig is rossz szájízzel gondoltak rá, azoknak üzenem, hogy ne nézzék meg a filmet, mert megfogják találni azért a zsákon a foltot…ha úgy állnak hozzá…

  Tehát…számomra ez a film csak pozitív gondolatokat és élményt hozott…Ha ti is úgy álltok hozzá, hogy nyitottak vagytok az új felé, és el szeretnétek felejteni azt a bizonyos első filmet, akkor ez nektek is tetszeni fog…lehet sokak kapnak most a fejükhöz hogy dehát a kritika meg nem tom mi…nekem momentán ne mondja meg senki hogy mi a jó nekem és mi nem..ezért az én értékelésem a filmről:8/10…
  a kritikusokat meg várom szeretettel az udvaromba egy piknikre…

  Üdvözlet…

 24. nessboth

  Rohamosan csökken a film iránti pozitív rajongás tegnap óta egy kerek egész pontal zuhant le az imdb-n az értékelés, tehát visszaesett az egyszer nézhető és elmegy kategóriába. Azért az imdb szavazás rajongók szavazatai alapján készülnek, szal nem hozzánemértő balekok nézték a filmet, ugyanis nem csak az aliensonline tagjai ismerik az avp-t és annak univerzumát. Akit meg nem érdekel a színészi játék, az meg szerintem ne is nézze meg a filmet, inkább videójátékokkal tolja. Ha egy filmet megnézek, könyörgöm a színészi játék a lényeg! Hogy elhitesse velem a mesét. Ha nincs színészi játék, akkor film sincs(kivételek a 3d animációk;de ott is fontos a színész szinkronhangja)….Bárcsak lottó ötösöm jönne be így. Én előre megmondtam hogy egy hulladék lesz.

 25. Csak RAMb0 felvilágosításáért :D
  “…vagy Lance Henriksen (pl. mikor megnéztem a sima AvP-t és visszaemlékeztem az Alien 3.-ra, akkor felvetődött a fura kérdés, hogy Mr. Weyland mégis hogy élte meg az Alien 3-at, ha az AvP-ben 2005-ben levágják mint egy disznót?”

  Na akkor nézd meg mégegyszer az Alien 3-at és rájössz, h a társaság emberei csak kamuzzák, hogy ő a tervező, ugye és kiderül, hogy ő is ugyanolyan szintetikus, mint Bishop. Senki nem mondta, hogy a tervező még mindig él :| Én legalábbis nem emlékszem ilyenre az Alien 3-ban…

 26. Egyébként az AVP 2004-ben játszódik és nem 2005-ben.

 27. NORBERTO

  lekell xarni mit mond a sok okos ugy sincs igazuk

 28. Diaspar

  Hello mindenkinek. Nemrég fejeztem be a film megnézését. Én amúgy egy igazi Alien és Predator fannak vallom magamat. A haverok elég sokszor nyaggatnak azzal, hogy még mindíg nem untam meg ezt a témát? Örömmel jelentem ki, hogy: NEM!!! A filmmel kapcsolatban igazán kettős vélemény alakult ki bennem. Egyrészről az öröm, hogy egy újabb darabbal bővült a filmek sora. Benne sok új csatával, vérengzéssel, történettel, szereplőkkel. Másrészt viszont csalódott vagyok, én egy kicsit többet vártam. Az én legnagyobb bajom a történettel van. Az pedig nem a pénzen, és a szinészeken múlik. Szerintem egy sokkal izgalmasabbat is összetudtaak volna hozni. Leszögezem, én most nem a csatákról beszélek, hiszen azok fantasztikusan sikerültek, hanem csak magáról a történetről. Szerintem nagyon szétszort és felszínes. Túl sok szereplő, túl kevés háttértörténettel. Az rendben van hogy főleg a lények miatt nézi az ember a filmet, de az csak a film felét teszi ki. Mivel itt is, mint az összes többi filmben, az emberek szemszögéből figyelhetjük meg az eseményeket. Ahhoz hogy magát az egész filmet fenttartások nélkül tudjuk nézni, ahoz kell egy eredeti történet. Az pedig szerintem hiányzik. Az egész arról szól, hogy egy kis csapat próbál megmenekülni. Végülis ez a lényege ezeknek a filmeknek, és ezért is ilyen jók. De hogy ennyire felszinesen mutatják be ezt a menekülést, az nekem nem tetszik. Véleményem szerint egyetlen maradandó karakter snincs a filmben. Viszont a látványvilág lenyűgöző. Nekem kifejezetten tetszik az eső. Ez egy plussz hangulatot ad a filmnek. Ami viszont egyáltalán nem tetszik, hogy szinte alig láttam új véres jelenetet. Az összes ilyet már láthattuk valamelyik trailerben, vagy klipp-ben, csak persze a filmben részletesebben kibontakozik. Az igazán emlékezetes kegyetlenségeket, már mind megmutatták előre. Nagyon tetszettek viszont az apró kis momentumok, amik tovább építik a mítoszt. Gondolok itt az új predalienre, az új szaporodási formára, ami szerintem egyáltalán nem roszz ötlet, és hogy ennek a filmnek a végén is megjelenik egy olyan alak, mint az AVP 1-ben Mr. Weyland. Minden kijelentésem ellenére nekem azért tetszik a film. Lehet hogy nem ez a rész a legjobb történetileg, de látvány világára egyáltalán nem lehet panaszkodni.

 29. LángVágó

  Kozi te miről beszélsz ? Az alien3ban az élő Bishop van

 30. Kozi: Javaslom az Alien3 rendezői változatának megnézését. Ott látszik, hogy vér folyik Bishop fején, vagyis nem android. A mozis verzióban nem vehető ki annyira, azért hihetted Te is, hogy mégis kamu, vagyis droid. Én is addig nem voltam biztos benne, amíg nem láttam a rendezői változatot én nem látszott rendesen. (persze, hogy nemrég vettem meg az Alien Quadrilogy-t. :) De komolyan. :) )

 31. Jigsaw: ez az 1 év ide-vagy oda a gondolatom tekintetében mindegy, ha az Alien3 a jövőben játszódik.

 32. thereaper

  Nodi: Azt mondtam, hogy “A kritikák szerint nem egy ilyen jelenet van a filmben”. Nem azt hogy az összes jelenet ilyen. Az meg egy dolog hogy előzetesekből, innen-onnan láttuk már az akciók kb 10 %-át és az követhető, ez engem marhára nem nyugtat meg, ha egyszer azok szerint, akik látták az egészet, a többségét nem lehet élvezni.

  egon: Az Aliens anno 18 millió dollárból készült. Ez ma árfolyamon durván 36 millió. 30 milla sok mindenre elég lehet, ne aggódj, látványosabb lesz mint a Sorstalanság :P

  yozsoo: Tehát ha jól értelek, akkor a film pozitívumai kimerülnek a gyakásban és a zenében. Hmm.

  nessboth: Teljesen igazad van.

  NORBERTO: no comment

 33. állítólag az Alien3-ban az tényleg android. olvastam valahol, h direkt csinálták meg pirosvérűe, h Ripley mégjobban elhigyje, h ember. ha vki olvasta Steve Perry “Earth War” című trilógiájának 3. részét, akkor
  SPOILER->
  kiderül, h Ripley egy android, és neki is piros a vére. Csak egy orvos tudta megállapítani, h nem ember.

 34. LángVágó

  Jigsaw szerintem nem volt a trilógiában ilyen :) mevan mint ahogy a film is. Valamelyik regényben még utálast is tesznek ahogy Bishop mint ember visszaemléxik asszem a Prédában.

 35. Skynet-TX

  Engem azóta nem érdekel a kritikusok véleménye, mióta a Titanicnak 11 oscart adtak. Bár nem volt olyan rossz, mint néhányan mondták, azért ne említsük már egy napon egy Ben Hurral. Ezenfelül pedig cseppet sem tud érdekelni, másoknak mennyire tetszett egy adott film. Majd megnézem a moziban, és eldöntöm, hogy NEKEM mennyire tetszik. Az Anaconda 2-t pl. sokan szídták, szerintem viszont – ha eltekintünk attól az apró hibától, hogy anakondák kizárólag az Amazonas mentén élnek, Borneótól sok száz kilométerre – egész jó film. Hogy az AVP2 milyen egyelőre nem tudom, de az előzetesek alapján az avp1-nél csak jobb lehet. Még az sem baj, ha tényleg van egy-két egyértelmű lopás (az RE3 például egy az egyben átvette a Day Of Dead Csöppjének kiképzős-tanítós jelenetét), ha ettől jobb lesz a film. Jan 17-én minden kiderül. Lángvágó, Jigsawnak igaza van: a Perry féle Alien triológia 3. részében van egy rész, ahol leírják, hogy Ripley android, csak piros a vére, stb. Olvasd el még egyszer :) Az Alien 3 végén pedig az “igazi”, az ember Bishop jelenik meg. Ez a kibővített változatban egyértelmű.

 36. wedge

  egy jó felépített karakter sokat számít 1 filmben,gondolom a NOSTROMO és SULACO legénységére minden alien(predator) fan emlékezik.az AVP-ben Waylenden kívül máig nem tudom kik szerepelnek,pedig többször is megnéztem.Bishop az Alien 3-ban tényleg android ezért is írják mindenütt Bishop II-nek.a sötét filmről meg annyit,hogy remélem ugyanaz a helyzet,mint a DOOM 3-mal vagy az AVP játékkal,ami nagyon sok kritikusnak és játékosnak nem tetszet,mert sötét és a frászt hozta az emberre :D, a story nagyon gagyi,de hát ez kell a amerikainak,hiszen kit érdekel a jövőben egy távoli bolygón vagy földrészen dúló csata,sokkal izgalmasabb 1 colorádo-i kis városban,ma és természetesen hős amerikai katonákkal…. 30 milka meg szeríntem elég 1 tehetséges rendezőnek és 1 kreatív csapatnak,Cameronnak 18 is elég volt,hogy kultusz mozit csináljon.de nem baj a következő AVP-t már egy fénytehnikus vagy 1 díszlet tervező fogja rendezni :D

 37. Skynet-TX: Csak nem vagyok hülye és vak. :D

 38. LángVágó úrnak: Bocs, de én szerintem az még mindig android. Most nem az AVP 1-et akarom védeni, de ha téged úgy fejen *, mint az Alien 3-ban és túléled (és a füled is egy bőrdarabkán lóg :) akkor én még rólad is elhiszem, hogy android vagy :D Még ordítja is a rab faszi, hogy “átkozott droid!”. Na persze miért is hinnék annak a bűnözőnek :P De látom nem csak az én véleményem szerint android a filmben.
  RAMb0: Bár én még sajna csak A bolygó neve: Halál rendezői változatát láttam, de minden féleképpen megnézem majd a többi Alien film rend.változatát. Biztos nagyon vérzik ott az android feje, de most ezen nem akadok fel. Nekem a 3-ban az android, ezért nem is akadtam fel az AVP-s dolgon, amit írtál.

 39. Igaz h Anderson nem ért túl nagyon a dolgokhoz (a predek piros hőnézetére gondolok főként), de annyi sütnivalója csak volt, ha már látta a filmeket, h ne csináljon ellentmondást. Nekem nincs meg az Alien3 eredetiben, úgyhogy nem tudom, h Lance Henriksen v a rendező mond e valamit ezzel kapcsolatban. Egyébként már máshol is hallottam azt, amit Kozi mondott, ezt fülleütős dolgot, és már akkor is biztos voltam benne, h ez csak egy újabb android lehet. Az AVP-t én se védeném, mert én is csalódtam óriásit benne. Ennél a második résznél akkor csalódtam először, amikor megláttam a predalient, aztán meg amikor megtudtam, h ilyen rövid. Utóbbi akkora hiba, h bármilyen jó lesz a film, ez egy nagy negatívum lesz számomra. De legalább gyorsan meg lehet nézni. Ami a régi zenék átvételét illeti: szerintem jó volt a régi pred-es zenét hallani, amikor meg lehetett nézni az első 5 percet. Kár, h a filmben már nincs úgy benne. Egyébként Brian Tyler zenéje is nagyon durva. Még Oomph soundtrack-jvel sincs bajom(pedig én a rap-et szeretem).

 40. Nem tudom milyen hosszú az AVP 2, de ha az egy példáját követi, akkor elég szomorú :( Az a film szaladt, mit szaladt rohant :P Bár kiváncsi lennék az AVP 1 rendezői változatára, talán a kimaradt jelenetekkel hosszabb a film, mint mondjuk egy egész estés Walt Diney :S Anderson inkább hagyjuk (szerinetm az enyhe kifejezés, h nem ért túl nagyon a dolgokhoz), bár én szerintem, ha 1-2 dolgot (na jó inkább többet) másként csinál a filmben, akkor az 1. rész is egy nagyon jó mozi lehetett volna. A lopkodás a Prédából szerintem tök fölösleges volt, bár az királynős fight az kifejezetten tetszett. Na mind1 nem akarom azt a filmet se szapulni tovább, úgyse lesz jobb. Még mindig reménykedek abban, hogy a 2 azért jobb lesz.

 41. zsocso

  Ami a Bishop temat illeti szerintem azt mar lezarhatnank. Az Alien 3 rendezoi valtozataban Bishop nem android. Miutan fejbevagjak, odakap a fulehez es masodszor is kialtja hogy IM NOT ANDROID.Ami a filmet illeti meg nemlattam, de amennyire szidta mindenki az AVP-t, ez mar csak jobb lehet. De peldaul nekem az elso resz is tetszett es szorakoztato volt meg a maga hibaival egyutt is.A kritikusok meg kit erdekelnek? Ez ne vegye el a kedvetek a filmtol.

 42. hogy a film hosszához hozzászóljak, nem tudom mi igaz ezekből, de az első AvP a rottentomatoes szerint 1 óra 51 perc, a másodikhoz itt is csak 86 perc van írva. Az imdb-n szintén 86 perc a második résznek, viszont az első rész 101 percre van írva, míg az Unrated verzió 109 percre. Ez csak azt szemlélteti számomra, hogy jóval rövidebb lesz még az amúgy se túl hosszú első részhez képest.
  Ha optimista akarok lenni, akkor csak annyit tudok, hogy ez a film lehet ami megmutatja, hogy nem a hossz a lényeg, hanem a vastagság…

 43. Zsocso: Végre aki szintén megnézte! :) ÉN csak javasolni tudom a többieknek, hogy a rendezői változatot lessék meg és belátják majd… :)

 44. zsocso

  En a film hossza miatt nem aggodok. Tegnap neztem meg sok ev utan ujra a Rambo: First Blood-ot ami kb. 90 perces es szerintem egy minosegi akcio film, ami abban az idoben nagy siker volt. Szoval attol, hogy a kritikusok lehuzzak es csak 86 perc meg lehet jo film. Az AVP-nel sokan arra is panaszkodtak, hogy unalmas az eleje es keves a ver. Na itt most az elso perctol megy majd az akcio es folyik a ver.Legalabbis remelem.

Vélemény, hozzászólás?