Charlize Theron lángszóróval gyilkol az új Alienben

Ridley Scott Prometheus című új Alien-filmjéről eddig nem sok információt árultak el, de csütörtökön a Comic-Conon levetítettek egy rövid klipet a filmből, és Charlize Theron személyesen is megjelent, a jelenleg Izlandon forgató Ridley Scott pedig videokapcsolaton keresztül jelentkezett be. A filmrészletről különböző helyeken megjelent leírások megemlítik, hogy kinézetre az új film erősen idézi Scott eredeti Alien-jét, és kiderül az is, hogy Charlize Theron egy ponton lángszóróval hamut csinál egy másik szereplőből.

A sztorit persze továbbra is titkolják, csak annyit meséltek el, hogy az eredetileg előzményfilmnek készülő Prometheus a forgatókönyv fejlesztése során eltávolodott ettől a koncepciótól, és már csak “DNS-ében azonos” az Alien-nel. Theron figurájáról derült ki a legtöbb: a színésznő elmesélte, hogy a naprendszeren kívüli kolóniákat fenntartó Weyland-Yutani vállalatnak dolgozó kemény üzletasszonyt alakít, aki aztán felfedi valódi természetét. A főszerepet Noomi Rapace játssza, a kiszőkített Michael Fassbender valószínűleg egy androidot alakít – bár Scott megjegyezte, hogy az uncsi androidokon és replikánsokon túl valami egészen újat is felvonultatnak – és szerepel a filmben Idris Elba is.

A Prometheus 3D-ben készül, amitől Scott teljesen el van ájulva, és kijelentette, hogy soha többet nem forgat másképp. Szó esett arról is, hogy a 20th Century Fox szeretné, ha a film 13-as korhatár-besorolást kapna, de Scott nem zárja ki azt sem, hogy felnőtt korhatár-besorolása lesz végül. A Prometheus 2012. június 8-án kerül az amerikai mozikba. [origo]

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

15 Hozzászólások

 1. idegen93

  13-as korhatár!? Na ajánlom hogy üsse a 18-at! Elég furán festene hogy a többi Alien mozi után egy ilyen korosztályt céloznának meg…

 2. Dezard

  Szerintem is hülyeség a 13-as korhatár, az ALiEN rajongók nagy része úgysem ez a korosztály.Ilyen jelenetek nélkül nem lenne értelme a filmnek, mikor kikel a mellkasából az a kis aranyos akkor nem látunk semmit csak eperdzsemet a falra fröccsenve. Mindenesetre bízok Ridley Scottban, remélem nem okoz csalódást, de az mindenképp jó hír, hogy jövő nyárra érdemes lesz moziba menni.

 3. Akarom, akarom, akarom…
  Az elmúlt pár év nem annyira kényeztetett el borzongással, pedig a fél gyerekkoromat úgy éltem hogy mindenhol Alient láttam… jó volt 8 évesen megnézni az első két fimet :-)

 4. predator

  Várom!De ez a 13-as korhatár,nem igen összeegyeztethető az Aliens-mítosszal.Remélem jól megcsinálják majd,mondjuk Ridley Scottban még nem csalódtam.

 5. 13+ hahaha mi ez egy gyerek film????

 6. Zsotya

  Nekem ez a 13as korhatár úgy jön le a cikkből, mintha, hű most az átlagosnál jobban kitettek magukért és a 12 helyett ki kéne biggyeszteni a 13-at, mert hát a kettő között ég és föld a különbség.

  Szerintem, ha már ilyeneket nyilatkoznak, hogy talán még felnőtt korhatár is lesz, akkor nem lesz benne túl sok szaftos jelenet. Annyi, hogy pár jelenetben talán még vért is mutatnak. Talán annyi lesz bent, mint a Predators-ba.

  Attól se várjatok sokat, hogy Ridley Scott forgatja, mert pont olyan lesz, mint az új filmek és a Feltámad a Halál közelében sem lesz valószínűleg, bár nekem biztos tetszeni fog, mert eddig egyik Alien vagy Predator filmmel sem volt különösebb bajom. Az Alien sorozatból nálam az első és a harmadik rész volt kicsit gyengébb, ami azt jelenti azokat talán sikerül beérni, de a másik kettőt semmi kép se!

 7. Hát remélem nem lesz 13-as korhatár mert az ugy nem is ALIEN film …remélhetöleg 18-as lesz de már nagyon várom :D

 8. Rossz nem lehet, főleg, mert végre kitérünk a kolóniákra, reményeim szerint benne lesz a társaság kíméletlen kapzsisága, nem beszélve arról, hogy, ha jól emlékszem a történet egyik alapját Erich von Daniken elmélete adja (aminek nagyon örülök).

  Szeretnék látni benne sok “kolóniás ruhát”, építményeket, hajókat és a társaság politikáját. Az Alien filmek mindig az idegenekről és a társaságról szóltak (szerintem…),köztük a szereplők voltak. Nem hangzik rosszul, hogy valaki megöli a társát, remélem nem azért, mert pusztán könyörületből szét égeti, hanem mert mondjuk elmebeteg módon lojális a munkaadóihoz.

  Legyen benne halál, vér, sikoly, de az Idegenek mellett ne söpörjék asztal alá az emberek kíméletlenségét, és elnézve a díszletről készített képeket, kicsit megnézhetnénk már kik is azok a lények, akiknek a hajójában ott pihentek a tojások. :)

 9. Itt nincs is min lihegni, az Alien saga egy izzig-vérig scfi/fi-horror-akció, ha ehhez hűek maradnak akkor úgyis 18-as 0 lesz belőle! Ha meg nem akkor az egy szar pénzhajhász mű lesz, de a cikket olvasva nincs miért aggódnunk, Ridley Scott velünk van!

 10. pred161

  Kezdek félni… ja nem az alienektől, hanem hogy mit várhatunk a filmben…

 11. praetorian

  Hogyha az új aliens film 13+ os lessz komolyam mondom akkor lessz 1-2 szavam Ridley Scott-hoz.
  amúgy ha meg jegyezhetem annyira imádom az alieneket hogy már már vetekszik a megszállotsággal de én mondom nektek ha meg tehetném akasztanám azokat akik nem szertik az alieneket vagy Ridley Scott bármelyik művét de
  a szép az egészben az hogy az alien QUEEN-t már már istennőként bálványozom
  lehet hogy hibbant vagyok de mit is mondhatnék ez vagyok én

 12. Elég sokáig forgatják a filmet ami azt illeti, vagy nagyon igényes lesz, vagy agyonvágott. Köztes út nem lehetséges, csak a csúcs jöhet szóba.

 13. ragathol

  Vagy csak a díszlet fele CGI lesz. Ehhez még hozzájönnek az effektek és úgy már el is tart a készítés egy jó darabig. Azért remélem, hogy nem csak egy szimpla látványfilmet csinálnak.

 14. mongoose

  nekem kétes érzéseim vannak..
  egy részről persze nagyon várom, hogy legyen végre egy új, de az előzmény-filmektől mindig nagyon félek, pláne, ha ennyi idő telik el az első film forgatása után..
  egy remake-nek már szerintem több értelme lenne, ha tud újat meg mást mutatni
  a 13-as korhatár, nem jelent már szerintem semmit, az mindig attól függ, mennyire részeg aki besorolja a filmeket.. pl az Alien 18-as volt, az Aliens már csak 16..
  az AVP2 volt szerintem eddig a “legdurvább”, azért ott fröcsögtek az agyak, meg hullottak, a kismamák és a gyerekek, mégis 16-ost kapott.. na ha az 16-os, akkor az első Alien még korhatárt se kapott volna.. ;)
  illetve nem tudom, ti olvastátok e imdb-n, de elméletileg nem xenomorphok lesznek a filmben..

 15. Levenx

  Nekm tetszik hogy 13-as mert én is 13 vagyok meg azért is mert én megbizom Ridley Scott-ban. És jó hogy nem Cameron rendezi mert tulajdonképp lerombolta az Alin kultuszt (ami még ki se fejlődött) a “bogarak” elnevezéssel. Ettöl a bogarazástól hányok! Legyenek bogarak a Csillagközi invázióban de ne az Alien-ben!

Vélemény, hozzászólás?