Book One kritika

  A Book One évekkel A bolygó neve: Halál után kezdődik. Ripley-vel azonban nem találkozunk, a másik két túlélő áll a történet középpontjában: mind Newton, mind Hicksen maradandó nyomokat hagyott az alienekkel való találkozás. Előbbi egy elmegyógyintézetben sínylődik, rémálmoktól gyötörve, normál emberi kapcsolatokra képtelenül, utóbbi még mindig katona, de már csak egy alig használható roncs maga is. Egy nap aztán a kormány elküldi egy küldetésre, aminek célja persze az, hogy alieneket hozzon a Földre, biológiai fegyverként való felhasználásuk céljából. Hicks megmenekíti az elmegyógyintézetből az agymosás előtt álló Newtot, és felcsempészi az űrhajóra, ami egy csapat rohamosztagossal együtt elviszi őket az alienek bolygójára. Csakhogy a lényekre nem pusztán a kormánynak, hanem egy nagyvállalatnak is fáj a foga, ráadásul vallási fanatikusok is bekerülnek a képbe: így mind a xenomorfok, mind az emberiség otthonán elszabadul a pokol…

A teljes cikk elolvasható a kepregeny.neten!

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

14 Hozzászólások

 1. wtf? ez az Idegenek a Földön című könyv története…

 2. Na, akkor a további csodálkozások helyett inkább ezt olvasd el:
  http://www.aliensonline.hu/?page_id=514

 3. drakomen

  ezt mikor lehet megveni? mert már megjelent végül is azt írta.

 4. LángVágó

  Mano vagy valaki aki keni vágja ezt a könykiadásos töréntes mizériát http://www.aliensonline.hu/?pa…ge_id=514 segítsen már nekem, mert nem annyira értem viszont ide nem akarok kifejteni a bajom. Szóval ha valaki hajlandóságot mutat ennek kitárgyalására keressen.

 5. drakomen, a cikk végén OTT VAN, hogy mikor jelent meg:
  “Magyaroroszágon az első négy rész 1999-ben jelent meg.”

  LV: nyugodtan írd csak ide, ne szégyelld, ha nem tudsz valamit! ;)

 6. LángVágó

  Nayo akkor írom. Azt nem értem ha a A Kelepce és A túlélők ’93ban jelenet meg ami ugye nem hivatalos akkor hogy lehet hogy a hivatalos A préda (1994) / Vadászok bolygója (1994) / Háború (1999) amik ugye később jelentek meg mégis közel hasonló a story. Most akkor 2 különböző ember ugyanazt álmodta meg vagy az amcsik koppintottak a magyarról ? Rádásul ott van a Hőhullám New Yorkban ami kb a kelepcére épül vagy forditva mégis egy évben jelentek meg :) mondjuk ez még magyarázható lenne azzal hogy az egyik elolvasta a másikét és úgy írta meg. Na de egy éven belül ? Szóval akkor hogy is van ez ? Ja és ha már itt tartunk a Vadászok bolygójának az eleje egy az egyben olyan mint a Háborúé. Amikor Noguchi lemegy királynőt elejteni a predekkel és azok meg összezárják vele. Ezt hogyan lehet magyarázni ? :)
  Lehet csak én vagyok a retardált de nekem valahogy még nem állt össze a kép.
  Úgy hirtelen ennyi. Majd ha eszembe jut még valami irok.

  Amúgy nemtom olvasta e valaki azt a sárga borítós Swarcheneggerel az elején Predator könyvet, de köze nem volt a filmhez.

 7. A Préda először képregény formában jelent meg 89-90 körül. A Hőhullám New Yorkban pedig a Betondzsungel képregény alapján íródott.
  A Háború szintén képregény volt, és mielőtt könyvet írt volna belőle a Perry leány, Bischoff megírta a Vadászok bolygóját, melybe beleillesztette azt a fészkes jelenetet, mint emléket.
  A sárga borítós Ragadozó könyv pedig még egy korai Predator forgatókönyv alapján íródott, ezért van az a sok eltérés benne.
  Remélem valamennyi kérdésedre választ tudtam adni. ;)

 8. LángVágó

  Húúú Rykov leborulok a tudásod előtt :) köszi ;)

 9. Áh, én is csak az aliensonline-ról tudom. :)

 10. LángVágó

  Tehát akkor szerinted a magyarok és perryék is a képregények alapján írták azért ugyanolyan a story ha jól értem :) csak a magyarok belevették a dutch ot is meg a bishopot…

 11. Pontyosan. :D

 12. hát igen, ezek mind le vannak írva itt, az AOL-on.
  szóval az a furcsa, hogy LV miért is nem olvassa el a lapot, mielőtt kérdez? ;)

 13. LángVágó

  A linket olvastam amin a rajz van de akkor vagy nem ott van vagy nem olvastam figyelmesen… még mindig jobb megkérdezni mintha tudatlan maradnék :)

 14. Jobb később mint soha. ;)

Vélemény, hozzászólás?