Az AvP betett az Alien 5-nek

“Sigourney Weaver Alien ötöt akart volna, erről Ridley Scottal, az első rész rendezőjével is beszélt. Egy Földön játszódó történetet szerettek volna. Emlékeim szerint született már olyan Alien könyv, amely a Földön játszódott, amelyet teljesen megszálltak az Alienek.
Weaver elmondása szerint azonban a Fox stúdió betett nekik az AvP-vel, az AvP:R-el meg már teljesen ellehetítlenítette az elképzeléseiket.

  “Úgy zúzta össze az ötödik Alien film esélyeit az AvP:R , mint egy lezuhanó zongora.”

1997-ben az Alien 4 csalódás volt, mint a stúdió részéről (a bevétel), mind a rajongók részéről. A Predator 3-ról is pletykáltak egy darabig, Sylvester Stalloneval a főszerepben, aztán ebből sem lett semmi, hanem inkább elkészült az AvP. A Fox stúdió zöld utat adott a harmadik résznek is.
Alien és Predator rajongók milliói utálták az AvP-t, AvP:R-t pedig dettó. Talán ha a stúdió felfigyelne erre, amit Sigourney Weaver mondott, akkor jegelné az harmadik részt és inkább belevágna a harmadik részbe, addig amíg Weaver bírja a kiképzést, ráadásul Ridley Scott se túl fiatal már.”
Forrás: filmdroid.hu

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

26 Hozzászólások

 1. Nagyon is egyet értek, mind a szinésznővel, s mind a cikk írójával. Inkább egy alien 5 + egy jó stább, mint egy borzalmas AvP3. Bizony – bizony: A Fox már egy ideje, hogy inkább hasonlít egy értelem és filmművészetet zabáló megállíthatatlan szörnyetegre, mint egy olyan filmstúdióra, minek munkáira még annó felnézhettem. Arról egyébként én is hallottam, hogy az Alien3, megy az Alien4 kissé zűrös fogadtatást talált. Én mindíg is úgy véltem, hogy a folytatás megoldása e filmek elején, tényleg eléggé kidolgozatlanra sikeredett, de a filmek minősége az Alien 1, illetve a kettőével, teljesen korrekt volt.
  Azért valaki bárcsak “levadászná”, megrendszabályozná azt az elkanászodott “hollywoodi rókát”, és aztán már csak: hajrá Weaver!
  Azért is jó lenne, mert én nem számítom be az eddigi AvP filmeket, az Avp univerzunba. Inkább tartom őket, valami nagykaliberű, fan-poénfilmnek. Tehát el is várnám, hogy az Alien5 semmiféle egyezést ne mutasson az Avp filmekkel…

 2. drakomen

  ezen én nagyon felháborodtam hogy a fox nem engedélyezi az alien5 öt ami hasonló lene az idegenek a földön cimü könyvre. mert aza avp-nek és az avp-r nek azért van sikere mert mi rajongók megnézük és ezért hatalmas pénz gyülik ösze.de olyat hogy inkább legyen egy harmadik avp ami már megint csalodás lene mint az elöző részek hogy ahelyet hogy alien5 lene amit egy olyan ember rendezne mint rley scoot aki már rendezet alient sőőt ő találta ki és volt már sikere és olyan színésznővel aki ért hozá aki végig ment az egész alien trilógián aki tehetséges. vagy lene predator3 inkább mint még egy avp mert már az egyel is elrontotakk mindent.

 3. LángVágó

  Ez most kb annyira kacsa szagú mint amit eddig is rebesgettek az alien 5 ről. Majd ha Ripley Ridleyvel karöltve a fox HQ-ján azt mondja nekem lesz alien 5 akkor tuti hiszek :)

 4. Kacsa szagú mert az is. ;)

 5. Facehugger

  Szerintem ha mindenféleképpen lesz vmelyiknek folytatása akkor az Alien sorozatot kéne folytatni… a Avp 1,2 már tényleg csalódás volt viszont az alien sorozat folytatásában lehetnek jó ötletek és ahogy azt olvasni is lehet rengetek jó elképzelés volt az 5. részről. Az meg, hogy lesz AvP3 szerintem egyáltalán nem baj… remélhetőleg tanultak az első kettő hibájából és egy élvezetes filmet csinálnak a rajongók, fanok számára.

 6. szerintem a legjobb lenne, ha végre elekzdenék megfilmesíteni a nagysikerű könyveket. Az Aliens után kellett volna mindjárt az Earth War trilógiát megcsinálni Alien 3 és Alien resurrection helyett. Ez a három könyv volt a legjobb amit valaha is olvastam. AVP-nél pedig ott van az avp trilógia (préda, háború, vadászok bolygója). Felőlem akár Alien 5 lehetne az Eredendő bűn is, akkor is ha nem lett túl jó.
  Én a legszívesebben Predator 3-at látnám először, mint Alien 5-öt (kivéve ha tényleg Steve Perry féle Earth war lenne). A Predek nagyon le vannak maradva, és hamarosan még az avp is leelőzi.
  az avp filmekhez annyit, h szerintem mind a 2-ben volt vmi jó, és voltak hibák, de én még mindig a 2-al vagyok jóban. az avp3-nak egy keveréknek kéne lennie az első 2-ből. Fox hibája az egész. Vagy nem hagyják a rendező kibontakozását (Alien3) vagy nem adnak elég pénzt (AVPR).

 7. Facehugger

  Egyet értek veled. Igen sok könyvet lehet olvasni róluk és meg kell hagyni, hogy mindegyik kifigástalan egyet-ketőt kivéve persze. És ezekből remek filmeket lehetne csinálni.

 8. drakomen

  igen de szerintem a könyv az inkább maradjon meg könyvnek mint filmen meg csinálják. mert azok a filmek amiket könyv alapján csináltak az mindig szar. hogy miért? mert egy mindig kihagynak dolgokat pl: avp 1 ből a forgató könyvben 5 ragadozó volt és let három meg stb… meg ott a harry potter azt is könyv alapján csinálják és a film a legtöbb esetben szar lesz pl: a fönix rendje a könv elvileg baszot jó de a film baszott unalmas. de jó lene ha pl: az idegenek a földön a dns-háború meg a prédát meg a nagy játszmát meg csinálnák filmen mert a dns-háborút még nem olvastam el de nagyon tetszik. meg a predator nagy játszma azt se olvastam még el de nagyon jóó a sztori. csak ne hadjanak ki jeleneteket de akor meg az lene az unalmas hogy ismerjük a történetet és nem tudnánk végig nézni. ezért jobb az új sztori mint a régi.

 9. én azért egy földháborús trilógiát így is megnéznák…

 10. predator

  Igaza van Sigourneynak,a két AVP film eléggé keresztbe tett nekik,de nem látom olyan vészesnek a dolgot.Valóban jó lenne egy Alien5.de ha szigórúan a tényekhez ragaszkodunk akkor az Eredendő Bűnnel kellene folytatni a sztorit,és az szerintem bukás lenne.Inkább valami új ötlettel kéne előállni,a földön játszódó elképzelés nem is rossz…
  A Predator3 is jó lenne ,ha elkészülne ,de szerintem ha több Ragadózó kerülne a filmbe nagyobb sikere lenne. Az első kettővel is csak az volt a bajom hogy kevés benne a Vadász,na nem a második rész végére gondolok!!
  A Foxot meg nem értem, miért az olyan filmeket támogatja ami eleve halálra van ítélve.Ő is jobban járna ha azAlien5-öt és a Predator3-at készítenék el nem az AVP3-at! A Foxnak hallgatni kéne Ripleyre,mert ő sem az élete utólsó évében akarja leforgatni az ötödik részt.

 11. Gorman

  A fox azért csinálja az avp filmeket mert olcsóbban kijönnnek b kategóriás szereplőkkel és forgatókönyvvel mint ha Sigourney Weavert és Ridley Scott-ot kéne kifizetniük.
  Az avp 2 például kb annyit hozott mint az alien 4 de sokkal kevesebbe került nekik.Anyagilag megéri nekik,úgyis mindenki kiváncsi lesz a filmre,de ha az avp3-at jól megcsinálnák annyi eszük nincs,hogy jobban megtérülne mint egy újabb szar rész.

 12. Szerintem meg mind a 3-at folytatniuk kellene(persze nem egyszerre:)

 13. MarciCFH

  Sziasztok!
  Gormannak van igaza. Nem akarom megmondani kik, de a foxnál vannak akik a pénzt elsődlegesnek veszik.

 14. szefo

  J-rex veled értek egyet.Mind a hármat folytatni es összefüggesbe hozni,hogy a kivülállók is megérthessék a lényeget.

 15. idegen93

  Én is J-rexel értek egyet.

 16. csillagharcos

  Én igaziból a Pred3 ra lennék kíváncsi könyvben ugyanis messzemenőleg jobb volt az elődeinél, bár az Alienek terén is születtek jó fojtatásokmint a Halálcsapda, Örjöngőhalál, stb, de én úgy érzem az Alienek lefutottákaz idejüket már igy is átment a Star Wars irányába(alternatív fojtatások). Énnekem személy szerint mind a 7 film tetszett(kivéve egyaz Alien3) bár az AvPr-en meglátszott hogy hogyan ált hozzá a stúdió valójában nem zajlott csak lefojt nemhagyták kibontakozni a filmet és itt jön a fő kérdés mikor már volt eredeti történet nem is egy, miért nem azokat csinálták meg példának ott a Préda szerintem történetileg messzemenőleg meg ette volna a két elsőt. Slyvel viszont elképzelhetetlen lenne bármely fojtatás ugyanis őt nem ilyen környezetbenszoktuk meg. Inkább Spilberg féleg felfogás ami a Jp-nál volt, hogy ne a szinészért izguljunk hanem a lényekért mert itt is és ott is ők játszák az igazi főszerepet.

 17. dallaskapitany

  Igen, Gormannak igaza van.

 18. Red Queen

  Most akkor meghülyültek ezek a Foxosok vagy mi?!
  Én inkább várok pár (legalább 4) évet az AVP3-val, minthogy sebtiben összehordjanak még egy AVP2-őt…

 19. Xhavios

  teljesen mindegy, kivel csinálnák meg a filmet (az alien ötöt).
  undorító, hogy ez az új élien és új predátorhullám csapott végig mindenkin. zsigerből nyomja itt mindenki nekem, hogy ez egy szkár meg keltik meg tökömtuggya milyen predátor:D emberek…ez nem így megy. a ragadozóknál mindenkinek más a maszkja, néha előfordul hasonlóság, de ha most valamelyik két ragadozónak hasonló picit a maszkja, akkor most nem “ez egy keltik és predátor kettes predátor kutyvaléka”, hanem egy másik ragadozó:d
  dühítő, hogy 13 éves gyerekek akarják az igazi fanatikusokat kioktatni, olyanokat, mint én, aki már hat éves korától szereti mindkét lényt, és MINDENT, hangsúlyozom MINDENT tudok mindkettőről; honnan jött, hogyan jött, mettől, meddig, stb.
  ezek a filmek mindenféleképpen ellent mondanak mindennek, amit gondosan, apránként felépítgetett Hans Ruidi Giger, Ridley Scott, Alan Dean Foster, S.D.Perry, és még sorolhatnám. porba tiporják az élien és predátor hírnevet ezek a filmek, ezek a szégyengyártmányok.
  az alienből lebutított pincsikutyákat csináltak, agyatlanul ugráló hülyéket, akiknek olyan a feje mint egy megszilárdult takonyfigura, és nyolcas alakú szájat csináltak nekik. a predátorokat meg az avp1 óta már úgy ábrázolják mindenhol, mint egy bádogdarabokkal bevont lagzilajcsit, a teljes csocsesz-zenekarral együtt. ügyetlen, esetlen nyomorékoknak ábrázolták őket, tehetetlen birkáknak.
  na mindegy, az alien 5 ha elkészülne, teljességgel tottálcsalódás lenne. nem Ripley miatt, hanem mert mindenkinek az agyát már megszállta ez a borzalom;a gusztustalan új alien-predator hullám.
  ha például nem három hét alatt forgatnának le egy filmet, – ezt persze szarkasztikusan, és nagyon lesarkítva értem, mielőtt valaki belekötne – , hanem jóval több időt szentelnének rájuk, ráadásul tapasztalt filmesek, és nem tripla “zs” kategóriás horrorfilmek “rendezőivel” csináltatnák a filmeket, akkor olyan remekbe szabott gyöngyszemek születnének, mint alien 1-2-3, predator 1-2…
  na mindegy, ennek a témának a további mozivászonra hordása csak egyre nagyobb trágyaréteget hord a lassan már mitológikusnak mondható lényekre…
  ennyi meg egy bambi. tessék tűnődni.

 20. Red Queen

  Én ha filmkészítő lennék, legalább 4 évet kérnék az AVP3 elkészítésére.
  De még ez az elmélet is hülyeség… :P :P
  Bírom hogy – szvsz – a mostanában készülő/elkészült horrorfilmekből és akciófilmekből készítették el az AVP-t. Ez volt a hiba.
  A REMÉNY HAL MEG UTOLJÁRA! Aliens forever!

 21. ChetNorberto

  Mind 3 filmet folytatni kell!
  De Az AVP3 kicsit hanyagolni kéne (persze nem azért mert roszak voltak az előzőek) hanem hogy
  elkészüljön a Predator 3 és az Alien5 ez a 2 film kijöhet egy évbe hisz nincs közük egymáshoz.

  Predator 3nál azt gondolom h egy különálló dolog lesz mint a 2 de lehet h tartogat vmi meglepetést,volt egy érdekes dolog a neten h stalone-nak szánják a főszerepet v egy kicsit is szerepel a filmbe nahát ez poén mert a rambo4be se nézzett már ki jól szegény és még rambo 5 is ha megéli =)

  Az Alien 5 egy folytatás lesz hisz mindenki látta az Alien4et vagy annak speciális kiadását,szerintem ez érdekesebb lesz a Predator 3nál,de kitudja

  Amugy szerintem hülyeség h az AVPR betett az Alien5nek! Az egy dolog h mind2 a földön fog játszódni de a 2 film között évek vannak hisz az Alien kicsit jövő világa ezt láthattuk a 4be hogy hogy nézz ki a Föld

  Egyik hozzászóláshoz: A star warshoz ne hasonlitsuk az Alient mert az Alien eleve jobb és nincs ugy elszurva mint a SW h először a végét csinálták meg aztán az elejét,meg szerintem a filmügyileg az swnek nincs jövője csak rajz illetve animácósba legfeléjebb parósiákba előhozzák

  Xhavios ha mindent tudsz mind 2 lényről ird má lécci me kiwi vagyok h:

  Hogy lesz királynő?
  H nő meg az alien olyan gyorsan?
  hogyan tettek szert a predatorok olyan technológiára?

  erre a 3dologra sose kaptunk választ a filmekből

  Az AVP filmekbe egy cseppet se néznek ki másképpen az alienek és nem is viselkednek másképpen.
  Az AVPrbe kicsit módosult az alien de ez olyan mint a JP3ba a raptor módosult de nem zavar senkit.
  A predatorba se történt változás de az AVP filmekbe meg ismerünk több fajta predatort

  lényeg h az AVP filmek egy teljesen más történet,más szituációba vannak,máshogy viselkednek a lények hisz az aliennek a predator a fő ellensége és tápláléka nem az ember mint az alien filmekbe és a predatornak se csak az emberrel kel szembenézni
  AVP filmekbe a képregények könyvek és a játékok dolgait probálják beletenni ami jó dolog !

  Én a predalient jó dolognak tartom meg kicsit azért kellet változás h ne csak mindig a sima(drone és a warrior) és az királynőt lássuk. Szerintem nagyon jól lett megcsinálni, igaz a flmbe nem sokat látunk belőle.Szóval jó h volt és remélem lesz az AVP3 is ez a faj hisz ő erősebb a többieknél és ráadásul segiti a szaporodást is sőt a predator is kapot egy igazi ellenfelet!

  Sajnos vagyis azoknak sajnos akiknek sok kritikájuk van az AVP filmekel kapcsolat amivel nem értek eggyet. De akik kedvelik v utálják azok se fognak tudni változtatni semmin hiába őrjöngenek amivel megbántják azokat akik szeretik és egy forum v személyes dolog veszekedésbe megy át

 22. ChetNorberto

  Az Alien4et is azért bántják sokan és nem fogatták el mert az is ujdonságokat tartalmazott,szerintem meg az volt a legjobb rész igaz abba is voltak megnem válaszolatnak kérdések:
  Honan és h szerezték be az alieneket?
  Ripleyt h clonozták amikor a 3ba belesett abba az izébe?
  ezeket melllőzve nagyon is jó volt hisz az előző 3 részbe is voltak érdekes dolgok…

  Ha vki megnézte volna h milyen személyek voltak az AVPR szereplői akkor nem irnának hülyeségeket,ajánlom h nézzétek meg h honan szedték őket össze mert nem amatörök!

 23. ragathol

  A Fiorinán az orvosi vizsgálatok során vettek részt Ripley-től és mivel akkor már benne volt az embrió, annak dns-e valamilyen szinten keveredett Ripley-ével, így mikor a vérminta alapján klónozták, vele együtt sikerült létrehozniuk a kis királynőt is, ami lerakta a tojásokat. A könyvben leírják.

 24. ChetNorberto

  Xhavios te biztos sose olvastá avp képregényt vagy könyvet vagy nem játszottál avp játékkal ha olvastál is vagy játszottál azon is felhuztad magad :P

  Az alien4et és az AVP filmeket azért bántod mert nem tudod elfogadni hogy az alieneket máshogy is nézhettnek ki (szóval nem csak az ember találkozhat velük) és nem csak 1 féle predator van bár a predator1 és 2be is máshogynézet ki a predator maszk nélkül és azt se hogy más fegyverei is lehetnek a predatornak.

  Amúgy az AVP filmek meg válasz hogy miért van a Predator2 végén alien koponya az űrhajón és lehet egy csomó választ kapunk majd az AVP filmekből amit a különállókból nem tudtunk meg !!

  Ha anyit tudsz válaszolj a kérdésekre és akkor elhiszem:

  Hogy lesz királynő?
  Hogy nő meg az alien olyan gyorsan?
  Hogyan tettek szert a predatorok olyan technológiára?
  Honan jöttek az alienek és Honan jöttek a predátorok ?

 25. Én csak annyit tennék hozzá, hogy a 4 tényleg kicsit sok volt (és kicsit kevés) meg eléggé meseszerű részek is voltak benne (ford. ratyi), azonban a 3 magasan a legjobb Alien film.
  Érvek:
  rendezés, kameramunka, arányok, zene, hangulatváltások, zene, zene, zene. valamint a Társaság (Cég, nemesség) sorban eltiporta a dolgozó(A1)a katona(A2) kasztokat és maradtak a bűnözők, ők viszont kicssztek velók :D lol a 2 egy akciófilm, az 1 meg túl sokat hordoz az akkori alap horrorok hangulatából (persze mindkettő szuper)
  az összes AvP 1-2 DVD-t máglyán kéne elégetni…a készítőkkel együtt…

 26. A rajongókat nem érdekelné, hogy az Earth War trilógiát már ismerik, én is ismerem de ujjonganék a filmnek, ha tényleg a nyertes duó csinálná (még inkább, ha a harmadik rész rendezője…bocs) tennék rá hogy ismerem a sztorit, a többi láma meg úgysem ismeri. Hollywoodban már nincs semmi vállalkozó szellem, csak tucatsz@rt képesek csinálni, milliárdszor ismételt klisékkel, szájbarágós történettel, hogy a leghülyébbek is megértség, robbanás elől futó Predatorral és főhősnővel, akiknek a lába alatt omlanak le a kövek ahogy futnak…
  Azt remélem hogy nem fogják hagyni hogy szétgyalázzák a mítoszt, és tesznek valamit. De ha egyszer rajzfilmrendező leszek, kifolyatom a szemeteket meglátjátok…olyan cyberpunk horror alient tolok hogy az is sírva jön ki róla aki a Bolygó Neve Halállal aludt el minden éjjel 12 és 13 éves korában…(én :))

Vélemény, hozzászólás?