AVP2 vs AO3 1:0

Itthon az Aliens vs Predator legyőzte Asterixet
Ki gondolta volna, hogy az ártalmatlan, sztárokat felvonultató, minden idők legdrágább európai filmjének számító Asterix az olimpián alulmarad a bevételt tekintve a Halál a Ragadozó ellen premierjével szemben?
Valljuk be, hogy a sok önként jelentkező ellenére, valóban nagyon kevesen hitték, hogy egy minden szempontból nagyszabású, ráadásul európai próbálkozás veszíteni fog egy erősebb B-jellegű szörnydarálós, hentelős mozival szemben. Hogy ez most jó vagy rossz hazai mozis ízlésről tanúskodik, azt nem tudjuk, hiszen mindkét film pocsékra sikeredett (értsd: az emberek a reklámok hatására mentek be a moziba) – bár való igaz, hogy az Asterix a kevésbé értékelhető.
Ennek ellenére, és az alacsonyabb bevétel dacára az Asterix 3-at nézték meg többen Budapesten a premier hetén, hiszen 29.344-en látták, szemben az Alien vs Predator 2 28.335 nézőjével, de utóbbi kevesebb olcsó matinéelőadással bírt, így bevétel szempontjából 30.577 millió – 30.152 millió arányban győzedelmeskedett.
Egyébként február első hete, mint a fenti számadatokból látszik is, bebizonyította, hogy egyszerre két film is tud remek premierbevételeket produkálni – mindkét produkció hazai forgalmazója elégedett lehet.
Forrás: sg.hu