AVP2 – SHC #4

[Darkoo] Újabb hét, újabb AVP2 filmes csomaggal szolgálok nektek. Ahogy múlnak a napok, egyre értékesebb információk kerülnek a birtokomba, amit most megosztok nektek. Rengeteg forgatási kép, új szereplõk, valamint kiderül az irományomból a pontos filmbéli helyszín is. Spoiler-mentes egyének ismét kerüljék messzirõl a hírcsomagot, hisz rengeteg poént fogok elõre lelõni.
Klikk tovább a részletekhez!

Elõször is egy szomorú eset zavarta meg a minap a forgatást. Történt ugyanis, hogy az Alien jelmezt egyszerûen valaki ellopta a forgatás helyszínérõl. A tettes minden bizonnyal egy fanatikus Alien rajongó volt, ki betegesen vonzódik eme relikviákhoz. Tolvaj, ki birtokolja az értékes filmes kelléket, meg is osztotta az emberekkel a nagy titkot. James Cameron Aliens-beli idegent fogunk viszontlátni a filmben, így teljesen különbözik majd az elsõ rész jelmezeitõl. Reméljük az eset, hamarosan megoldódik, és az összes kellékkel tudnak majd dolgozni a filmesek. (alienexperience.com)

Egy levelet kapott az AxP szerkesztõsége, amiben egy szemtanú számos érdekességet oszt meg a kíváncsi rajongóknak. Az egyik legfontosabb hír, hogy egyetlen magányos predator fog barangolni majd a filmben, és módszeresen gyilkolni a katonákat illetve az alieneket. Számos éjszakai felvételt forgattak, amiben a Nemzeti Gárda keserves utcai harcot vív az idegenekkel.
A korábbi helikopterbaleset, amit felvettek, egy dermesztõ és rémisztõ temetõi terepen forgatták, ami nagyon látványosnak ígérkezik. (alienexperience.com)

A Hollywood North Report külföldi fórumba igen meglepõ információt közölt egy szemtanú:
Az AVP2 forgatása ezekben, a pillanatokban Burrard Geothermal erõmûnél folytatódik Port Moody-ban (északi parti öböl). Tilos volt a belépés így nem tudtuk jobban szemügyre venni a helyet, de mielõtt bárki elkövetné ezt a hibát, mi annyit láttunk, hogy a vészjelzõket üzembe helyezték és éppen egy veszélyes jelenetet, forgattak beleértve a tüzet a gyárnál, amiért lezárták a területet.
Valószínûleg az idegenek búvóhelye lesz az erõmû, és jó újra látni szûk folyósokkal ellátott ipari létesítményeket, ahol talán majd Alien vs. Predator harcot is láthatunk.

2006-os Fangoria Chainsaw Awards ugyebár nemrég zajlott le. Ariel Gade kislányról kiderült, hogy szerepelni fog a filmben. Most került fel a nettre egy róla készült interjúrészlet, amibõl a lényeg nagyjából kiderül. A helyszín és az idõ.

Staci Line: Melyik filmben láthatunk majd legközelebb?
Ariel Gade: Alien vs Predator 2
Staci Line: Oh, és kit fogsz játszani a filmben?
Ariel Gade: Egy kislányt, kinek neve Molly.
Staci Line: És mit fog tenni Polly?
Ariel Grade: Molly.
Staci Line: Molly?
Ariel Grade: Molly igen! (nevet) Uhh nos… Van neki egy családja, akivel Coloradóban éldegél, ahova is megérkeznek az idegenek és ragadozók, és tudod… történni fog valami nagy baj.

Amit már eddig is sejteni lehetett, most végre bebizonyosodott. Coloradóban Gunnisonban szabadul el a pokol és minden bizonnyal napjainkban.
Videó a beszélgetésrõl (mov; 1,5Mb)

Korábban egy fõiskolán forgatott a stáb több szemtanú beszámolója szerint. Egyelõre két lehetséges verzió kering a neten a lehetséges jelenetrõl. Vagy Mr. Thomas jelenetét vették fel, ki egy elõadást fog tartani a hallgatóknak a Survival of The Fittest (csak a legfittebbek maradnak életben) témában, vagy ideiglenes katonai támaszpontként fog majd funkcionálni az építmény majd a filmben.

Az IMDB fórumán üzent a rajongóknak Greg és Colin Strause néhány bíztató gondolattal:
“Bízzatok bennünk, arra kérünk titeket. Minden szándékunk az, hogy visszatérjünk a gyökerekhez, és kielégítsük a rajongók vágyait. A 18 -as besorolás megadja nekünk azt a korlátlan szabadságot, hogy jobbnál jobb ötleketet tudjunk megvalósítani a filmben. Nem követjük el ugyanazokat a hibákat, és nem fogunk belerakni hasonló verekedõs jeleneteket, mint az elsõ részbe. Mindenképp félelmetes, és nagyszerû filmet szeretnénk készíteni. Legyetek türelemmel.
Még forgatunk, tehát egy megfelelõ idõpontban jövünk ki elõzetessel.
Nem forgatunk áruházban, ahogy a szemtanuk állítják.” Colin

“Mindenkinek meg kell értenie, hogy Colin és Én teljesen körültekintõek voltunk a forgatókönyvet illetõen. Mi tiszteletben tartjuk és egyáltalán nem is akarjuk megszakítani az Alien kultusz idõvonalát. A legkülönfélébb kérdéseket teszitek fel a forgatásról, amelyek különbözõ ellentéteket okoznak – és ezekben az esetekben a legkülöncebb véleményeket nézzük melyeket útmutatóként használunk. Mindenkinek türelmesnek kell lennie, és tiszteletben kell tartani a titoktartást, ami a filmet körülövezi – minden részletet közzéteszünk amint megfelelõnek látjuk azt. Mindenkit arra bátorítok, hogy tartsa magát távol a negatív kommentektõl amíg, nem látja az elsõ “teaser” -t… ez a film nem lesz olyan, mint amire számítotok. És arra is bátorítok mindenkit, hogy olvassa Tom Rothman kommentjeit a filmrõl – különös figyelmet fordítva a “hardcore” szóra” Greg

Végezetül a beígért forgatási képek (klikk rájuk a nagyobb mérethez!), köszönet érte Dark Methodnak, ki helybéli Vancouveri lakos. (alienexperience.com)

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

165 Hozzászólások

 1. Darkoo

  Dzséjt , légyszíves add vissza az alien jelmezt a stábnak:DDDD
  Egyébként mi a véleményetek arról,hogy egy hõerõmûben forgatnak, valamint egy magányos predator lesz valószínûleg a filmben?

 2. Predator-lady

  -A magányos predator részben jó, részben rossz ötlet.
  Alienvadászatra a könyvek szerint is csapatosan indulnak. Viszont ez tükrözi a régi predator filmeket: magányos farkas… izgí :D
  -Hõerõmû? Hm, majd meglátjuk…
  -Ami a jelmezt illeti, szakadjon meg aki ellopta :P (de ha nekem lett volna rá esélyem, én is lenyúltam volna xD)

 3. Balint

  A hõerõmûvel szerintem majd az atmoszféra processzor hangulatát szeretnék kelteni! Arról az egyetlen "árva" Predatorral szerintem is a Predatorfilmek "magányos farkasaira" akkarnak utalni, de valójában az elsõ AVP-ben is csak egy Predatornak volt szerepe, mert a társait igen hamar elintézték az Idegenek:D Gondolom ez az egy csak nem dobja fel a talpát az elsõ fél órában:D Tuti öreg róka lessz már nem pedig tinédzser:D Nem a mennyiség a lényeg hanem a minõség!;)
  A Dark Water-es kislánnyal pedig egyértelmûen Newt karakterét szeretné pótolni, remélem sikerül neki, gondolom a szüleit majd jól meggyilkolják az idegenek (hû de eredeti lenne:)! Mellesleg most néztem meg az IMDB-n az adatlapját és nem említík rajta az AVP2-t! Biztos, hogy nem kacsa?

 4. Schweki

  JEEEEEEEEEEEEEeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, egy öreg, magányos, tapasztalt predi!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!
  És újra sûk folyosók, ahol magam alá fosok a rémülettõl, JEEEEEEEEEEEEeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!! És újra összecsapnak a katonák és az alienek és lesz fegyverropogás, meg vér, meg cafat, JEEEEEEEEEEEEEEEEEEeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!

  Megyek, veszek be még egy speed-et, JEEEEEEEEEEEEEeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):)

 5. Darkoo

  Imdb-n kb a színészek 90%a még nincs feltüntetve az AvP2 stáblistán. Egy megfelelõ idõpontban bõvítik majd az adatbázist.NEm kacsa a hír.

 6. Balint

  Mérget azért még nem veszek rá:D De szimpatikus karakternek tartom! Lehet majd most is talál egy Hello Kitty-s hátizsákot:D Kiskoromban is Newt szemszögébõl nézve értelmeztem a filmet, mikor elõször láttam 10-12 évesen gyerekszemmel. Csak késõbb gondolkoztam a Gyalogosok fejével, már a játékokban:D Remélem sikerül maradandót alakítania a kishableány Arielnek. Bár tehettek volna bele egy kisfiút is mint a Prédába.

  kép

 7. Nodika

  Egyem meg a kicsi szivét annak aki ellopta a jellmezt!
  Képeket is készítsen róla ha lehet.

 8. Darkoo

  Az is lehet, hogy az egyik könyv alapját veszik alapúl.
  Magyarán a predi összeveszik a többi társával,a többi predi írtja a népet,a kiközösített ragadozó pedig csatlakozik az emberekhez.

  Amúgy aki elég ügyes, talál az ellopott alien jelmezrõl képet a neten ,ugyanis az ürge felrakta online és borsos áron már árúlja is…

 9. Darkoo

  MEga Spolier!!!
  Az ellopott alien jelmezek. Figyelem az oldalt egy kegyetlen tolvaj üzemeli, nem volt szép dolog tõle, amit tett, de azért megnézhetitek az alien jelmezt…Szóval ilyen idegenek lesznek a filmben!!!

  [link=http://vancouver.craigslist.org/clt/238837764.html]ellopott jelmez!!![/link]

 10. Skynet-TX

  Egész jónak tûnik a terv, és egyre jobban bízom benne, hogy sikerül egy jó kis ütõs horrort összehozni. Teljesen egyetértek Predator-ladyvel: nem különösebben valószínû, hogy egyetlen Predator vadásszon (több) tucatnyi Alienre, hacsak nincs benne a "normálisnál" nagyobb adag halálvágy. Még akkor sem, ha amúgy tapasztalt vadász. De majd kiderül. Ha a hõerõmû tényleg tele lesz szûk folyosókkal, az jót fog tenni a filmnek, fõként, ha valamiért melegebb lesz rajtuk a megszokottnál (a nagy meleg ugye megnehezíthetné a Predi dolgát.) Remélem, az Alienek nem csak kinézetükben, de viselkedésükben is emlékeztetni fognak a második részben szereplõkre. A Resurrectionban az zavart a leginkább, hogy az Alieneknek személyisége és érzései voltak. Ha egy Alien típúsú lénynek érzései lennének, nem lenne képes kolóniákba szervezõdni, s az egész faj rövid idõ alatt kipusztítaná magát. (lásd az emberek kísérleteit.) Mindenesetre, hajrá! :)

  http://skynetbooks.mindenkilapja.hu

 11. Dzséjt4

  Darkoo: megkértelek, hogy ne fedd fel a kilétemet, nem? Most nem részesedsz a haszonból :D De marha nagy fanatic lehet, máris árulja. Ráadásul kicsit sem fél attól, hogy elcsípik, vagy íííírtóóóózatosan nagy hülye. Szóval vagy ez, vagy kamu. Fõleg mert feltûnõen hasonlít ez a jelmez az Aliens jelmezeire. Úgy értem, nem mint az idegen külseje, hanem mint kidolgozatlanság. Ugyanis egyedül az Aliensben nem doglozták ki teljesen a dögöket, a hasnál, lábnál, karnál semmi minta nincs, csak a sima kar. Így egyszerûen lehetett gyorsan sok jelmezt csinálni, a megvilágítás miatt meg csak egy jelenetben észrevehetõ (mikor Hicks felnéz az állmennyezet fölé, és ahogy végigvilágít az alieneken, látszik, hogy a jelmezeket nem dolgozták ki rendesen). Na, ez a jelmez tök ugyan olyan. Mondjuk lehet, hogy az Aliens módszerével csinálták, de valahogy kételkedem benne. Viszont ha ez tényleg az, akkor örülök, mert régóta várom filmen ezen dögök visszatérését. A legjobb alien design. A tolvaj meg szégyelje magát, amiért árulja, bár ennyi ésszel hamar fejbe vágják.

  Amúgy milyen fasza a biztonsági intézkedés a forgatáson. Szemtanúk és tolvajok nyüzsögnek minden felé. Király. Ha így folytatják, már a nyersanyag is azelõtt kikerül, hogy megvágnák.

  Ez az egy predator érdekes. Vagy az lesz, amit Darkoo tippelt, hogy csak õ él túl egy esetleges ûrhajó balesetet, vagy az lesz, amire én tippelek, hogy õ csak arra vadászgat, mikor beesnek az alienek.

 12. Nostromo

  Nem olvastam teljesen végig, de ez az egyetlen Jautja, hát az nem kevsegtet sok jóval.Miért nem lehet egy egész falka? 3-4 vezérrel és pár beavatásra váró vadásszal?Miiiiiéééééért neeeeeeeemmmm?

 13. Schweki

  Mert egy predatorral izgalmasabb. És ha egy predator lesz, akkor inkább az a sztori passzol, miszerint õ csak vadászgat, de aztán feltûnnek az idegenek. Legalábbis szerintem.
  Ja és képzeljétek: elkezdtem takarékoskodni, és már egy köteg pénzt összegyûjtöttem sörre!!! :) Ügyi vagyok mi? Senki nem fog kimaradni a buliból, amit búltkor beígértem… :D

 14. Schweki

  Akarom mondani: múltkor… :X:)

 15. Totti

  Ha csak egy Predator van,akkor a film nem rájuk,hanem az emberekre fog építeni(sajnos).Jobb lenne szerintem is egy olyan hagyományos "Préda"-beli beavatótúra sok-sok Vadásszal és mégtöbb Némával:)

 16. Darkoo

  Dzséjt:NEm kamu, mert Colin Strause is parázik, amiatt ,hogy a nagyközönség elõre megnézi az alien jelmezeket.ezért megkért mindenkit,hogy kerülje eme oldal megnézését.Egyébként úgylátom már el is távolították a jelmezeket az oldalról.

 17. Dzséjt4

  Kerülje, hát hol él ez? Spoileresek volnánk vagy mi, egy ilyen kép nekünk aranybánya.
  És én marha nem mentettem le a képeket… uhhhhhhhhhh…

 18. Yutani

  Hát ez szííp. Ja nem én vittem el. -ugye a múltkori amatórfilmes cuccos.- Pedig jól lenne. Jó lesz gyerekek, bár majd megbeszéljük a filmbemutatás után. Ja. A kritikákat csak akkó fogadom é.

 19. Darkoo

  ÉS szerintetek most lesznek tiszta gyõztesek a filmben?

  Egyénként azért jobb,ha 1 predator van, mert az egyrészt visszaadja a régi pred filmek látványvilágát, valamint teljesen magára lesz utalva, újra nesztelen láthatatlan kisértetként fog közlekedni az emberek között, és az alienek ellen is óvatosabban fog harcolni.Ez az egy predator akkkor biztos kitart egészen a film végéig.

 20. Darkoo

  Egyébként több fajta alien jelmezek lesznek a filmben. Amit meg elloptak, az egykét jelenetben szerepelt volna, de kb annyi funkcióval,mint az Aliensben. Egy emberke belebújt volna,és randalírozott volna benne:)

 21. Sykee

  k***a be aki ellopta!!
  Egyépként ez az egy ragadozó nem jó ötlet sztem…
  Hol lesznek a predalienek?:'(

 22. Apoth

  Hol lesznek? Biztos a leg jobb helyen! :)
  Lehet hogy több predi jön vadászgatni, de jól a csápjaikra tapad egy-egy arctámadó! Talán így marad egyetlen magányos pred.

 23. Apoth

  Darkoo, ha már ennyire benne vagy a spoiler írásba, nem írnál párat a skodámra is? :DDDDDD

 24. Yutani

  Apoth Skodád van? Az az egyik legtutibb jármû. Bár én inkább Lada párti vagyok.
  A filmtõl most meg már sokat várok. Remélem bejön……Szerintem jobb az egy Predi, aki tapasztalt. Az AvP 2 esbe is lényegében csak a játékos volt a fõszereplõ. A többi predi csak itt ott tûnt fel és nem sok vizet zavart.

 25. Schweki

  Igen, nekem is az a véleményem, hogy egy predivel izgalmasabb, mert akkor újra jön az, amit P1-ben (meg P2-ben) megtapasztaltunk. És Yutani rámutatott valamire: nem találkoztam még semmivel az AvP játékokon kívül, ami olyan jól összefoglalta volna az emberek és xenomorphok és ragadozók harcát. Én már AvPfilm elsõ részétõl is ezt vártam, de csalódnom kellett. Megvallom õszintén: most már nagyon ki vagyok éhezve, egy olyan filmre, ami hangulatilag teljesen visszaadja az AvP játékokat. És nem kell a verekedés. Jézusom, még mindig emlékszem az AvP1-re, olyan volt, mint valami Mortal Kombat konzol…
  De mindegy, szerintem elég meggyõzõ a készítõk részérõl az a kijelentés, hogy: "Visszanyúltunk a gyökerekhez…"
  Szerintem az év mozija lesz… :)
  Persze nekünk mindenképpen. Hiszen hozok sört… :D

 26. Darkoo

  Az AVP-n meg is látszik,hogy a Mortal Kombat rendezõje csinálta…:P

 27. Apoth

  Yutani, igen, egy kis 120 assal csapatok. Nem nagy szám… legalábbis nem tûnik annak. Az egyetlen különlegessége a vajvoda favorit versenymotor, 90 lóerõ körül mozog (elvileg). Gyakran látok meglepetést az emberek arcán, mikor odalépek neki.

  Schweki, óvatosan, általában mikor egy játék hangulatát viszik filmre, nagyon ritkán sikerül tényleg élvezhetõ mûvet készíteni. A mortal kombat erre a leg rosszabb példa, ehhez viszont hozzájön az is, hogy az a játék kizárólag a verekedésrõl szólt. Az alapsztori csak azt magyarázza el, miért bunyóznak a felek egymással. Hát, nem csoda, hogy csalódást okozott a két MK film.

  Szerintem, ha egy AVP filmet csinálnak, még nagyobb fába vágják a fejszét. Elõször is fontos, hogy legyen mag az a hangulat, amit a könyvekbõl, játékból, képregénybõl ismerünk. ezt ugye lerombolták az elsõ résszel :( Másik dolog, hogy itt 3 nagy résztvevõrõl van szó. Emberek, Alienek, Predátorok. Gondolj csak bele, Ha egy predátor mindenkit leírt, azzal csak a predátor fanok lesznek boldogak. Ha az embereknek sikerül mindkét 'látogatót' elpusztítaniuk, azzal lerombolják a másik két faj 'erejét'. Az alien fanoknak az tetszene, ha minden predibõl és emberbõl keltetõ lenne. A predátor fanok azt várják, hogy egy öreg predi írtson ki mindenkit. A többiek (esetleg a lalikusok, azok akiknek fogalmuk sincs az AvP univerzumrõl) azt várják, hogy a puskás emberek gyõzzék le a két csúnya szörnyeteget, legyen happy end.

  Akkor lesz igazán jó AvP film, ha mind a három 'rajongófajta' elégedetten megy ki a moziból…. Szerintem.

 28. Darkoo

  A rendezõk megmondták,hogy nem raknak bele verekedõs jeleneteket…Ez nem cé kategoriás püfölõs videójátékadaptáció lesz…
  Szóval itt a szövevényes történeten, a karaktereken valamint a horrorisztikus látványon lesz a hangsúly.
  Én egy ilyen filmet jobban is várok, mint azok,akik egy GYûrûk Urás megcsatajelenetet várnak sok aliennel és predatorral.
  NA azok nézzenek GYU-t vagy Csillagközi Inváziót:)

 29. Apoth

  Darkoo, Jól mondod! Legyen a hangsúly a sztorin, utána jöhet a látvány, de leginkább a vér!

  HAJRÁÁÁ! :D

 30. Schweki

  Apoth, teljesen igazad van egyetértek veled, Isten ments', hogy másképp gondoljam én is úgy látom, ahogy te, de te félreértettél.
  A mortal Kombatot azért hoztam fel, hogy rámutassak mennyre elhibázott lépés volt az AvP-be verekedõs részeket tenni. Sírva fakadtam a látványtól, mert hasonlított a MK-ra.
  A játékékadaptációt pedig én sem akarom. Nem a játékot akarom viszontlátni, hanem a hangulatot. Ha azt a hangulatot ami már a játékokban is uralkodott, visszaadják, akkor jó esélyei vannak a filmnek.

  Ja és Apoth: imádom az alieneket, odavagyok a predatorokért, és AvP2-ben csak emberrel toltam. Most jöttem rá, hogy én mindháromnak fanja vagyok…!!! :D:):):D

 31. Dzséjt4

  Schweki: esélyed sem lesz viszontlátni a játék hangulatát. Mivel a játék alaphangulatához az Aliens érájához tartozó környezet (idegen sötét bolygó, szûk folyosók, APC, leszállóegység) is erõsen hozzájárult. Valamint a tengerészgyalogosok, azok fegyverei, stb. És az FPS nézet sem utolsó hangulat szemszögébõl. Ellenben a filmben ezek nem lesznek, ergo a játék hangulatától el lehet búcsúzni. Teljesen más hangulatot kapunk, ami vagy bejön, vagy nem.

 32. Nodika

  AVP2: Kíváncsi vagyok ki fogja írni a filmregényt…

 33. Darkoo

  Dzséjt: Szerintem meg az Aliens film és a játék hangulatát nagyon is próbálják majd visszaadni. Az erõmûs helyszín, a szûk folyosók, a sötétség, éjszakai zuhogó esõs felvételek, APC tankok, katonák fegyverrel, és egy db predator,hisz a játékban is 1 db predatorral gyepálhattuk az ellenséget.
  Kombinálják a játék és a filmek hangulatát,szvsz ez jó recept. Viszont szerintem a könyvektõl elhatárolódnak…

 34. Schweki

  Én inkább nem szólalok meg mert hülyeségeket mondok. :)

  Úgyhogy Dzséjt4: jövök neked még egy sörrel, cimbora! :D

  Ja és Isten ments FPS nézet, sírhatnékom van ha a doom filmes adaptációjára gondolok.

  De egyvalamit tisztázzunk: a hangulat nem APC-tõl, meg impulzuskarabélytól, meg dropshiptõl lesz hangulat. Ami a játékban volt az horrorisztikus volt. Meg véres. Meg sötét. Meg fosatós.
  Na ez az, amit én hangulatnak hívok.

  De Darkoonak is igaza van: próbálnak hajazni rá.

 35. Schweki

  Mármint a játékra meg az aliensre.

 36. Darkoo

  Ez a film kemény horror lesz.De vannak páran,akik rosszabb filmre számítanak ,mint az elsõ rész..:))
  De azt nemhiszem,hogy komolyan is gondolják:)

 37. Dzséjt4

  Schweki: nem is mondtam, hogy ezektõl lesz a hangulat, csak hozzá járul, attól lesz teljes. Horrorisztikus, véres, sötét és fosatós, ez az Alienre, Alien3-ra és az Alien R-re is jellemzõ. De magában az AVP játékokban ezeken kívül más is hozzájárult, hogy Aliens-es környezetben érezzük magunkat (mondjuk azt már ne kérdezzétek, hogy miért az Aliens világát kötöm az alienekhez, mondjuk talán azért, mert négybõl két film + összes játék + könyvek ebben az érában játszódnak). Na, szóval remélem érthetõ, mit hablatyolok :)
  Ez a két sör egész jól hangzik. De kezdek attól félni, hogy berugadsz :D

  Darkoo: ki mert ilyet mondani??????? :P

 38. Darkoo

  Remélem a film hossza is lesz kb 130-150 percnyi…:)

 39. Schweki

  Ez meg a másik: szövevényes a történet… Basszus milyen történetrõl hablatyolok?! Még nincs is… Nah, mind1.
  So wall: a történetnek mindenképpen szövevényesnek kell lennie, hiszen nem akármirõl, mint 3 faj egymásnak eresztésérõl van szó, tágabb értelemben, ahogy már Apoth is fogalmazott, 3 rajongótábor összeeresztésérõl.Meg aztán még sok másról is szólni akar a film, ha így elnézem az eddigi 4 hírcsomagot (Ezúton is köszönjük Darkoonak, hogy végtelen kegyességébõl fakadóan, felemelt minket magához, és megosztotta velünk bölcsességeit…), és ha megpróbálom összegezni a eddigi híreket, nos akkor a filmnek, akarva akaratlan is hosszúnak kell lennie, lévén, hogy nem akármire vállalkoztak a készítõk. Ezt nem lehet csak úgy elsietni.
  Darkko: igen igazad van kell az a 130-150 perc.
  Remélem viszont, hogy nem lesznek benne fölösleges elemek, mert én minden percét élvezni akarom.

 40. Darkoo

  Nos igen…A történetet eddig jól titkolják a rendezõk.De biztos megvan rá az okuk,hisz visszakell csalogatniuk a pesszimista rajongókat majd a moziba.

 41. Darkoo

  Az biztos,hogy alaposan felkell építeni a történetet,hisz kell egy fél óra,míg megismerjük az emberszereplõk magánéletét,valamint az alienek elszaporodása és a predator vadászgatása is felemészt jópár idõtartamatot,a katonák megjelenésérõl nem is beszélve…És akkor ottvan még a végkifejlett,és mikor már azt hiszük,hogy vége a történetnek,egy James Cameron féle csavarral jól arcon csapnak:)

  KEllõen összetett,sok helyszínen játszodó, fantasztikus karaktereket felvonúltató filmet várok.Ti is gondolom:)

 42. Schweki

  Összefoglaltad, Darkoo! :D Mi is…!

 43. Dzséjt4

  Darkoo: inkább Ridley Scott féle csavar, mert az Alien óta van ez a történet végi szörnymegjelenés :)
  De szerintem is szükséges a minimum két óra. Szeretnék végre újra rendes szereplõket látni, nem csak olyanokat, mint az AVP-ben. És nagyon remélem, hogy az alienek nem két perc alatt fognak megszületni.

 44. Darkoo

  Dzséjt:Az Alienek pár másodperc alatt megszületnek:P Amíg kitörik magukat a mellkasból,az pár pillanat mûve:DD

 45. Vipera

  Aliens beli jelmezek… akkor megint ilyen redõs fejük lesz az alieneknek? És csak egy predator… ÁÁÁÁHHH! Félek a 2-t is ugyanúgy elqrják mint az elsõ részt…

 46. Darkoo

  Az elsõ teaser trailer megnézése után remélhetõleg mindenki megnyugszik egy kicsit:)

 47. Vipera

  És azt hol lehet megtekinteni, Darkoo?

 48. Schweki

  Jó az Aliens! Nekem az Aliens, meg az Alien3 a kedvencem.
  Az egy predator is jó ötlet. Így legalább nem lesz könnyû dolga, és akkor igazi vadászatot láthatunk…

 49. Darkoo

  Köszönhetõen a drágalátos tolvajnak,ki ellopta az alien jelmezt, a rendezõk jobban ügyelnek a titkokra és a belsõ információkra, és minden bizonnyal az elsõ trailer csak tavasszal fog megérkezni.
  Egyesek szerint akkor izzítják be a reklámkampányt,mikor a Spiderman 3 premierje elindul..
  Így sok emberhez jut majd el az elsõ elõzetes.

 50. Dzséjt4

  Darkoo, ne kötözködj, érted, hogy értem. A lepetézés és a mellkastörés között ne két perc teljen el, mint az AVP-ben.

 51. Darkoo

  HA visszatérnek a gyökerekhez,márpedig minden jel arra utal, akkor emiatt nem kell aggódnod igazán…Hidd el nekem,100%.hogy normálisan megoldják ezt a helyzetet!

 52. Dzséjt4

  Már megint 100%?

 53. Darkoo

  MInt mindig:)

 54. Nodika

  :D

 55. Ill&

  Csak egy predi

 56. Schweki

  Igen. Csak egy predi. De most gondolj bele: az elõzõben 3 volt. Jobb film lett tõle? Nem. Hiid el öregem, lehet, hogy csak egy predi lesz, de ez az egy olyan lesz, hogy kõ kövön nem marad utána. Ez az egy predi tényleg tombolni fog.

 57. Darkoo

  Tomboló terror lesz:DD

 58. Dzséjt4

  Schweki: egy predi az elõzõben? Na és az elder, és az a sok faszent a háttérben a hajónál? A hullaszállítók? :D

 59. Darkoo

  És a film végén kikelõ kegyetlen predalienrõl nem is beszélve…:)

 60. dallaskapitany

  De akkor az az egy predator ne végezze alienkeltetõként,hanem ha meg kell halnia,akkor harcoshoz méltó módon essen el,a túlerõ ellen vívott reménytelen,deszámára dicsõséges harcban.

 61. Schweki

  Dzséjt4: olvasd el még egyszer hány predi is volt az elõzõben.
  És azért írtam 3-mat, mer lehet, hogy töb százan voltak a hajón például, de igazi szerepet csak ez a 3 kapott.(Ha kapott…)
  :D

 62. Schweki

  Dallaskapitány: ha egy predator lesz akkor muszály a film végéig kitartania, mer a filmcím úgy szól: Aliens versus PREDATOR (!!!) 2.
  És télleg nem kéne alieninkubátorként végeznie, mer az megalázó, egy predator számára legalábbis végképp…. :D

 63. Nodika

  A film címe: Alien versus Predator 2

 64. Dzséjt4

  Schweki: elolvastam, és direkt kötözködöm, mert én ilyen vagyok, mindenbe bele kötök :D

  Azt az egy predit tényleg legyõzhetné az alien túlerõ, aztán szépen elcipelik a fészekbe, és jöhet a predalien :)

 65. Nodika

  Ennek én is nagyon örülnék.

 66. Nostromo

  Egy vadász?????????????
  Hááát………Szerintem nem a leg jobb.Már csak azért sem mert az eddigi filmek többségében(egyet kivéve)egy vadász hisztizett.
  Falkát még csak nem is láttunk.Csak könyvekben.
  Bár ahogy olvastam a hozzászólásokat igencsak megoszlanak a vélemények.én speciel sok predator párti vagyok.

 67. Yutani

  Egy biztos. A Predi a film végére meghal.- szokás szerint. 2: A végén, mikor már mindenki azt hiszi, hogy vége megjelenik egy Alien és villogtatni fogja a fogait+minden. 3: az emberek gyõznek – szokás szerint, mer ez egy amcsi filmecske. Kell nekik a happy end. Remélem igen ütõs vége lesz és egy picit megtöri a happy endet. Aztat má egy kicsit unom. De tutira nem úgy lesz….Sajna.

  Ja az a AvP-s kikelnek az Alienek egyik percrõl a másikra elég gagyi volt. Ha má kel, akkor úgy, mint az Alienbe. Hosszú ideig és ne tudjanak róla. Lenne egy kis meglepetés.

  Szermusztok.

 68. Darkoo

  Egy kis érdekesség!
  A rendezõk oldschool stílusban forgattak, a kameramozgás,az atmoszféra, a beállítások, a megvilágítások valamint az idõjárási tényezõk mind emlékeztetni fognak minket az Aliens képi világára.
  Ez jó elõjel.

  Valamint az is,hogy pl egy katona szemszögébõl elég bensõségesen láthatunk viszont egykét csatajelenetet állítólag.
  Értsétek ez alatt,hogy pl. a fejére erõsített kamerán látjuk a dolgokat.
  De ez még nem megerõsített információ.
  Az elõbbi igen.

 69. mano

  ez a szemszög mód nagyon hasonlít az aliens-belire. és ez jó.
  én is remélem, hogy FPS nézet nem lesz. játéknál nagyszerû, de filmben…

 70. Apoth

  Hehe! Azt hiszem, akkor lesz igazán jó AVP film, ha a rajongók írják a sztorit :)

  Ha visszaolvastok a Spoiler hozzászólásokban, kiderül, hogy lefektettük az alapjait egy jó kis AVP filmnek. Az alapsztori kész, a fajok feláállását is átbeszéltük, ezen a vonalon tovább haladva már egy kis házi video forgatókönyvét is megírhatjuk :)

 71. Nodika

  Pénzed van a kellékekre?

 72. Apoth

  Mit nekem pénz? A költségeket lefaragjuk úgy, hogy az egész filmet holdfény figurákkal vesszük föl! A vér helyett használhatunk piros-sárga-zöld festékeket. a kamera egy telefon lesz. megvágjuk az egészet movie.makerrel, Kabamanal megrajzoltatjuk a speciális effekteket. Stb-stb-stb.

 73. Darkoo

  Biztos nem alkalmaznak first person nézetet:)
  De viszont nagyon feelinges lenne,ha tényleg egykét jelenetnél egy kézikamera segítségével látnánk az eseményeket,amik aközkatonák cipelnek.

  Szerintem várjuk meg az AvP2 sztoriját éshát magát a filmet,mert szerintem jó filmnek nézünk elébe. Ne fanyalogjatok elõre..Már aki fanyalog:)

 74. Nodika

  Apoth: Én már próbálkoztam/próbálkozok jelenleg is figurás filmekkel de az is elég költséges elhiheted.;)

  First Person nézet: Embernél csak a kamerát tudom elképzelni.
  Elég érdekes lenne a kamera elõtt a fegyver….:D

 75. Apoth

  "Figyelem, kis költségvetésû AvP filmehez statisztákat keresünk!

  Szereplõválogatés az AVP2 bemutatóján! Mivel jelmezek, és speciális effektusok készítésére nem tellik a költségvetésbõl, megkérünk mindenkit, hogy a válogatásra szíveskedjenek belsõ állkapcsot, karmokat, rasztás hajat, csáprágókat, légzõcsöveket növeszteni!

  A forgatásra mindenki hozza el kamerás mobiltelefonját, esetleg AvP figuráit elhozni. Továbbá a véres jelenetek létrehozását segítõ kechupot, mustárt, és kiwiszörpöt már most el lehet kezdeni gyûjteni! A leendõ Alien statiszták szíveskedjenek tömény kénsavval feltölteni szervezetüket! Az alien fõszerepet a leg kissebb PH értékû vér tulajdonosa nyeri el! A predátor szereplõk a forgatásra gyakorolják be a hõlátást, a magasugrást, valamint szerlekezzenek be a szükséges eszközökkel! Disc helyett pengékkel körberagasztott frizbit is elfogadunk! Továbbá Predatoroknál elõny embervadászati engedély!

  A jelentkezõk kötelesek kitölteni egy formanyomtatványt, miszerint a forgatás közben bekövetkezett balesetek, halálesetek kizárólag az idegen létformákat terheli!

  aláírás:
  AvP In Hungary stábja"

  Félretéve a hülyeséget, csatlakozom Darkoo-hoz! Már nagyon várom a flmet!

 76. Schweki

  Apoth: Te nagyon fájsz…. XD

 77. Predator-lady

  Apoth…. most fulladozom… ez tényleg, tényleg nagyon fájt… xD
  Jelentkezek áldozatnak! Pont most bogoztam ki a rasztáimat, a vérembõl meg már kimosódott a sav… Tehát, Pred kilõve, Alien úgyszint, marad a "puha hús" szerep ^^'

 78. Darkoo

  Apoth: Egy kisköltségvetésû Avp Film:
  http://www.youtube.com/watch?v=3Dk07UQO7qc

 79. Apoth

  Na, tessék!
  Miért van az, hogy mikor kitalálok valamit, mindíg kiderül, hogy valaki már megcsinálta? Mint a South Park egyik epizódjában :D

 80. Schweki

  Hoppá!!! Láttátok a végén a logo-t? Milyen kis ötletes…!

  Apoth: jahh, Simpsonék. Szegény Báttörsz… :D

 81. Apoth

  Jaja, de már off-ba csúszik a téma! Kanyarodjunk vissza a filmhez!

  Az elõbbiekben beszélgettünk a három "csapat" felállásáról…
  Szerintetek ki gyõz?

 82. Nodika

  Bármelyikük gyõz…mi veszítünk

 83. Darkoo

  A predatorok remélem gyõznek

 84. Darkoo

  Egyébként olyan Alien és Predator film még nem volt,ahol ne lett volna egykét emberi túlélõ is…
  Emberi túlélõk: Kelly és Dallas talán és Molly valamint egykét katona vagy a Seriff
  Az egy magányos predator szerintem hõsi halált hal a film végén…
  Alienek mind elpusztulnak.

  Ez így lesz reális.

 85. Schweki

  Darkoo, ott a pont. Mindenki meghal, csak néhány ember marad életben. Az viszont biztos, hogy ez megköveteli a készítõktõl azt, hogy a legnagyobb veszteségek az embereket érjék. Mert hogy néz mán ki, hogy a predi meg az alienek kinyúlnak, az emberek meg élnek mint a nyulak, és nyüzsögnek.
  Az embereket szerintem két csoportra kell osztani: van egy hõsmegmentõsállati-keményhakellmeghalós,decsaknagy küzdelemárán-széria(amolyan limitált példányszámú dáccssefför-ök), és kell egy másik csapat is: az általam "mozgó-büfének" nevezett team(városlakók, béna katonák, meg úgy egyáltalábban az ügyetlenebbik fajtája, akiket egy ragadozó, csak dolgozónak ill herének hív)
  Szóval ha már meghalnak az alienek, meg szegény ragadozó is, akkor szerintem az a minimum, hogy az emberek szenvedjék a el a legnagyobb veszteségeket. A végén gyõzni fognak ugyan, de látván a hulla limitet, a csatamezõt, a mészárlást, igazából nemis gyõzteseknek, csak szerencsés túlélõknek fogják hinni magukat. Igaz, hogy az tény, hogy õk voltak a jobbak, õk voltak az igazi harcosok a ragadozó barátunk szemében. Aki elhullott, az mind mind egy gyenge láncszem volt. De a nagy veszteségek árán, lega nem fogjuk úgy elhagyni a mozit, hogy: "Nahh, basszus megin egy világmegmentõs amcsi film, még jó hogy brúszvilisz nem volt benne!"
  Mindent összevetve: szerintem biztos jól megoldják. Én már nagyon várom…! :D

 86. Darkoo

  Alien filmek nem a happy endrõl híresek többnyire…:)
  AvP2-ben valami olyasmi vég lenne a jó,mint az Alien3ban:)
  A fõszereplõ feláldozza magát,mert rájön,hogy egy kis alien fejlõdik benne:P

 87. Apoth

  Nos, szerintem nem hal meg mindenki. A predi lehet hogy meghal, viszont tuti eljönnek érte az öregek! Az alienek is meghalhatnak, de biztos vagyok benne, hogy nyitva hagyják a történetet akár 1-2 tojás erejéig is! Emlékeztek az Avp1-ben megszületett predalienre. Szerintem azért tették bele a filmbe, hogy így tudják hozzákapcsolni a második részhez. Biztos vagyok benne, hogy az a pred hajó zujan majd le! De ezt már leírtam régebben… Amúgy remélem az, hogy "visszanyúlnaka gyökerekhez" nem jelenti azt, hogy tele lesz a film az alien és predátor filmekbõl ismert jelenetekkel. Nem arról van szó, hogy nem tetszetek, de szeretnék valami újat látni.

 88. Darkoo

  Apoth: láttuk az elsõ rész végén,hogy már jócskán eltávolodott a Földtõl a predhajó,és mire kifejlõdik rendesen a predalien,hogy gyilkoljon ,az is jópár idõt emészt fel.
  Addigra már rég messze jártak volna a Földtõl,miért pont oda zuhantak volna vissza…
  Egyébként egy fecske nem csinál nyarat.Szóval egy predalien nem fogja kiirtani egy pred anyahajó képzett vadászait elder predatorostúl:)
  És még csak annyit,hogy a rendezõk elhatárolódtak az elsõ résztõl, szerintük az nem méltó AvP film.
  Paul Anderson neve nincs a stáblistán,tehát az õ karakterei nem térnek vissza,és az õ álltala kreált világ se.
  De ezt mintha leírtam volna párszor..:))

 89. Apoth

  Darkoo: Nincs az a helyzet, amit a filmesek nem tudnának kimagyarázni! Nem azt mondom, hogy kifejlõdik, hanem hogy tönkreteszi a hajót. Elrágja a részecskegyorsító ionpiontyú hipertérgeneráló koordinátaspecializált megaprocesszor GPS adójának az adatkábelét, így a hajó a térgörbület peremén csúszik vissza a szinguláris atomdurca fekete lyuk közepébe, és a térszüttyentõ polárkoordinátáit összezavarva fordul vissza a föld felé.

  Az hogy az elsõ filmtõl határolódnak el nem jelenti azt, hogy köze sem lehet hozzá. Szerintem beleférne. Különben csak találgatok. Legalább lehet mirõl vitázni :D

 90. Darkoo

  Az elsõ AvP film 2004ben játszodótt, ez meg elvileg napjainkban..Tehát mire kijön a film 2007 vége lesz.Szvsz talán akkor fog játszódni.
  Elsõ predator film 1987ben játszódik.Második L.A-ben 1997ben. Ezt milyen érdekes lesz 2007ben látni.
  Szóval 3 év alatt az a hajó már nagyon messze járhat,hogy visszazuhanjon a Földre.
  Ilyen hülye magyarázatot én nem bírok elképzelni,mert nyílna a kisbicska a moziba a sok alien és predator rajongónak,ha ezt látná viszont kedves Apoth:)

 91. Darkoo

  játszódott a helyes szó:)

 92. Schweki

  Nem kõ happy end. Az alien 3-mas befejezés nekem is tetszik. Gyõztek az emberek ugyan a féreg felett, de ha azt vesszük, mi a gyõzelem? Hogy több tucat emberbõl csak egy marad? Nem igazi gyõzelem.
  Ha ezt a fajta "gyõzelmet" látnám viszont, akkor tuti, hogy mindenki elégedett lesz. Még azt sem bánom, ha Dallas is meghal, hõsies, önfeláldozó küzdelemben. A lényeg, hogy nem szabd egyértelmû gyõztest hagyni a végére.
  Ez a visszazuhanás a Földre pedig télleg eléggé furcsa. De legalább Apoth megpróbálta kitalálni, hogy kerül össze a három faj.
  És mivel Apoth elmélete megbukott (Szép volt Darkoo…), ezért várom az ötleteket. So wall: Hogy jön össze a filmben 1 predator, sok alien, egy predalien, meg az emberek? Várom a válaszokat.
  Nyilvánvaló hogy az alienek, meg a predalien az, ami bonyolítja az eseményszálakat. Mert a predator még csak-csak eljön hajóval, de az alienek hogy kerülnek oda? Hátast dobnék, ha a kisváros alatt egy piramis lenne… És hogy kerül oda a predalien? Lehet, hogy a film elején két predi van, akik kezdetben csak gyilkolásznak a kisvárosban, de aztán jönnek az alienek, és az egyiket letámadja egy arcmászó? A társa biztos nem hagyná, hogy kikeljen egy. Pillanatok alatt felnyitná a mellkasát, és csúnyán elbánna a kis háziállattal.
  De a lényeg, emberek: hogy a jó büdös francba kerülnek oda az alienek?!!! Az ûrhajóval? Mert akár ez is egy megoldás, de ha a predator(ok) emberre fog(nak) vadászni, akkor minek visznek alient?
  Gyerünk emberek, indítsátok be a fantáziátokat!!! XD

 93. Darkoo

  Egy elmélet: egy õsi predator hajóroncsot ásnak ki a föld alól,vagy beomlik a föld pár lelkes túrázó alatt,és felfedeznek egy barlang mélyén egy õsi hajóroncs nyomait,és behatolnak.
  Colorado azon vidéke barlangokban,járatokban elég gazdag.

 94. Schweki

  Gratulálok Darkoo!!! És mondjuk arra jár 2 predator… :)
  Akik csak vadászgatnak. Aztán a régészek kitúrják a roncsot. Aztán alienek, és az egyik predi pórul jár… Váóóóóóóóó!!!!! Teccik! Ügyi vagy Darkoo!
  De nem fog hülyén kinézni, hogy ezt már az elsõ részben elsütötték? Mármint földalatti létesítmény, ahol alientojások vannak? Áhh, mindegy, hülye vagyok, ez nem ugyanaz.
  Szép ötlet! Gratulálok!!!

  De ha valakinek van még elmélete, az tolja ezerrel!!!! :D

 95. Schweki

  Basszus Darkoo, ez kurva joooooooo!!!!!!

 96. Schweki

  Colorado ahol barlangok, és járatok… Hogy ez nekem mér nem jutott eszembe? Ott nagyon jó jeleneteket lehet majd forgatni…
  Mondjuk kinn a sivatagban, a sziklák között, ahol sok a kaktusz(tudjátok mint a gyalogkakukkban…) ott lehetne a predi az úr.
  Benn a barlangokban pedig… hát igen. Csak úgy nyüzsögnének. Ott lenne a fészke a sok dögnek. :)

 97. Apoth

  Nnnnos… tehát kikaparnak egy pred hajót, vagy egy alien fészket… nem is tudom… Tényleg nem azért, de ez se hangzik jobban. Szerintem legalábbis. De tudod mit, darkoo? Megatlálják azt a hajót, ami 2004-ben lezuhant. így kiegygezhetünk döntetlenben :D

 98. mano

  jaj, remélem a második rész nem lesz kapcsolatban az elsõvel! ;)

 99. Schweki

  Apoth: jahh, nekem is van egy olyan érzésem, hogy ezt a föld alól kitúrósat mintha már hallottam volna valahol… Nem is tudom hol… :D Csak arra emlékszem, hogy jelentéktelen film volt… Valami AvP, vagy mi a tököm… :D
  A coloradoi barlangrendszerek télleg jól hangzanak, csak a predi ûrhajó nem. Valami mást kell kitalálni… Várom az ötleteket: hogyan kerülnek a földre az alienek, és hogyan jön létre a predalien?

  Apoth, vazzeg, szakadj már le a 2004-es ûrhajóról, basszuskulcs!!!! XD Gondolod, hogy miután az a Brontoszaurusz-méretû ûrhajó lezuhan, nem indulnak el rögtön keresni az emberek, hogy "Asszony, mi zuhant ilyen nagy robajjal a hátsókertre, asztapasztacipõpaszta?!"
  De most télleg, nem akaralak bántani, de gondolkodj: lezuhan ez 6543623654 tonna fém a mi kis bolygónkra, Coloradoba 2004-ben.
  És te szerinted úgy fogják megtalálni, hogy megbotlanak és hasraesnek benne 3 év múlva 2008-ban?
  Ez egy úrhajó, basszus, nem homokszem… XD Ha egy ilyen lezuhan, azt tuti észlelik az emberek.

  De azért mi így is szeretünk, Apoth… :D:D:D

 100. Schweki

  Habár most, hogy belegondolok, a Ragadozók álcázótechnikája lehet, hogy segít, bár ha egy égijármû zuhan, akkor az nagy valószínûséggel elromlott, úgyhogy akkor cseszhetik az álcázótechnikájukat…

 101. Darkoo

  Újjab elmélet:
  A predator hajó halad a Föld felé azon az útvonalon, melyen anno a Nostromo kereskedelmi ûrhajó haladt.Õk is fogják a jeleket ,amit az Lv-426-ról sugároz a titokzatos ûrutas…Majd leszállnak ,és meglesik miujság, és szuvenírként elvisznek pár tojást.
  Haladnak tovább a Föld felé,hisz eredetileg emberekre jöttek vadászni.Csak nem várt bonyodalom kezdõdik,és a hajón kitör a gubanc,melynek eredményeképp lezuhannak a földre egy coloradoi kisváros környékére. Aztán elszabadul a pokol, jön a katonaság, a városlakok meg megpróbálják túlélni a lehetetlent.

 102. Schweki

  Kicsit talán izzadságszagún az erõlködéstõl, de nekem tetszik!!!
  Ha már visszanyúlnak a gyökerekhez, akkor jó lesz talán újra látni a mi kis ûrutas barátunkat, nomeg persze otthonos kis tojáskamrályát… Jó ötlet!!!

 103. infectedmann

  Fasza a konkurencia.
  Már megint nemjelölt meg minket forrásnak.
  Nagyon büszkék lehetnek magukra, hogy más általán fordított híreket közölnek le.
  Gratulálok.
  Tehát a hírek forrása: http://avpuniverzum.extra.hu
  Itt nem hírcsomagok vannak hannem rögtön közlünk egy hírt ahogy napvilágot lát.
  De szerencsére nemlopnak el minden hírt.
  És mielõtt az admin visszavágna már az Alien leírások is sajátok úgyhogy visszavágásként belehetne fejezni a hírek lopkodását vagy jelöljetek meg minket forrásnak.

 104. Kemény Husi

  Erre szokták azt mondani a földlakók, hogy LOL.

 105. dallaskapitany

  Érdekes dolgok vannak,akkor most ki lop kitõl?

 106. Kemény Husi

  Gyanítom, senki, mivel Darkoo, az Univerzum egy másik szerkesztõje küldi az AVP 2 híreket.

 107. infectedmann

  A rendezõs híreket meg a fórumos meg a szemtanús híreket én szoktam általában (tehát nem mindig az én melóm) fordítani, most is van asszem 2 hír ami már lenyúlásnak számít mert én fordítottam õket.
  Az AvP Univerzumon ott is van, hogy ki postázta a híreket szal utána lehet járni. És a postázás nem azt jelenti, hogy ki töltöte fel hanem, hogy ki fordította.
  Darkoo nevét meg nem emlegessük mert a végén árulónak fogja a tartani az aliensonline.

 108. Kemény Husi

  Nem emlegetem, de itt az õ nevével vanna feltüntetve a hírek. Ha tudtodon kívül postázta õket, azért nem az Aliens Online-t kell hibáztatni.

 109. infectedmann

  Multkor még õ mondta, hogy neki is tele van a micsodája, hogy nincs feltûntetve az AvP Univerzum forrásként szóval nemhiszem, hogy direkt kibaszásból kihagyta volna.
  Nah mindegy.

 110. Darkoo

  Nemkéne konkurenciának lenni ,mert elõbb utobb mindkét oldalon feltünnek majd ugyanazon információk.Részben átszerkesztve, részben ugyanúgy, mert az eredeti angol szöveg van lefordítva ugyebár. És a hír forrása onnan ered,ahonnan az angol szöveg írodik.
  De a továbbiakban "Továbbá köszönet az AVP Univerzumnak" a hírek begyûjtésében felfog tünni, bár ez nem rajtam múlik..
  Legyen egyetértés és várjuk együtt közösen eme filmet.

 111. infectedmann

  "De a továbbiakban "Továbbá köszönet az AVP Univerzumnak" a hírek begyûjtésében felfog tünni..'

  remélem így lesz.

 112. infectedmann

  Mégvalami.
  Igen abban igazad van, hogy végülis a forrás az AxP meg egyéb angol források, de ha a frodítás vagy legalábbis nagyrésze máshonnan van azt felkéne tûntetni mert az hosszútávon nemredményez együttmûködést :(

 113. Schweki

  Kedves Hölgyeim, és Uraim, biztos van alkalmasabb hely arra, hogy tisztázzuk az ilyen dolgokat. Szerintem ezennel ezt az ügyet, itt, ezen hozzászólások között tekintsük lezártnak, mert elsõdlegesen itt az AvP2-rõl folyik a szó, ugyebár.
  Ha valakinek még be kell jelentenie valami egetrengetõ igazságot, akkor javaslom: indítsunk fórumot ezen cím alatt, ne pedig itt pazaroljuk a helyet olyan dolgokra, amik fontosak ugyan, de itt semmi keresnivalójuk. Mindenki megértését elõre is köszönöm. Még azét is, aki egyáltalán nem ért meg.

 114. Apoth

  No, akkor új téma.

  Jelmezek, maszkok, CGI-k… szerintetek mennyire nyúlnak vissza a gyökerekhez? Az alien és a predi filmekbõl kinek melyik változat tetszett a leg jobban? Mondjuk lehet viszonyítani az AVP-hez.

 115. Yutani

  Hát szerintem a legtutibb az Aliens film volt – karakterileg igencsak jól kidolgozva, de a Resurrectionbeli lények tetszettek a legjobban.
  u.i.: A Királynõ a legjobb….. Isten áldja a Királynõt…..

 116. Darkoo

  Inkább azon filózzatok ,hogy milyen hihetõ és reális véget képzeltek el a film végén?
  MI történik a kisvárossal?
  Az emberekkel a katonákkal?
  Hogy gátolják meg, hogy ne kószáljanak szerteszét az alienek?
  És egyáltalán hogy tudjak majd titokba tartani az egészet, hogy ne tudja az emberiség , hogy mi folyik ott?
  Várom az ötleteket emberek!:)

 117. Apoth

  Hmm feladod a leckét :D
  Ha én írnám a forgatókönyvet, nyitvahagynám a végét azzal, hogy maradnak holttestek az alien és predi oldalról is. Így egy lehetséges 3. részben adva lenne a sztori alapja, pl génsebészettel életre hívott alienekkel, predikel… Bár ez igencsak a resurrection felé vinné a dolgot. Mi lesz a vége? Ami tényleg tetszett az AVP ben, az az, hogy a predátor és a nõi fõszereplõ szövetséget kötött az alien túlerõ ellen. Bár elég hülyén nézne ki, ha egy vagy több pred a katonák mellett írtaná a xenomorfokat. Inkább azt képzelném el, hogy mindketten a saját módszerükkel, külön-külön indulna, és mikor néha "összefutnak" kicsit egymást is írtogassák.
  Különben szerintem furcsa dolog, hogy napjainkban játszódik a film. Bár megvannak azok a dolgok, amik az alapértelmezett AVP sajátjai. Gondolok ugye a tengerészgyalogosokra, a kisváros, mint kolónia, az erõmû, mint atmoiszféraprocesszor, és talán Colorado barlangjai, mint az idegen tojásokkal telerakott hajó. Ha már elvonatkoztattak az elsõ résztõl, miért nem tették a saját idejébe a filmet? Talán nem akartak egy olyan filmet csinálni, ami ugyan olyan, mint a Bolygó neve: Halál predátorokkal spékelve, de hát kérem, errõl szól az AVP. Pontosabban errõl is, de ez most nem lényeges. Különben ez most tényleg kemény dió. Nehéz dolguk lesz a készítõknek, de ha ügyesen csinálják, a végeredmény csak jó lehet. Mint már szó volt róla nem egyszer, megtanulták a leckét az elsõ AVP film visszajelzéseibõl, szerintem most ki akarják köszörülni ezt a csorbát.
  Hogy mi lesz a végén? Szerintem egy predi bomba megtisztítja a környéket minden szemtanútól, és bizonyítéktól :D

 118. egy vérbeli rajongó csakis a következõképpen válaszolhat a kérdéseidre Darkoo:
  [i]- MI történik a kisvárossal?[/i]
  – elözönlik az Alienek, fészket építenek, és onnan indulnak Földhódító útjukra!
  [i]- Az emberekkel a katonákkal?[/i]
  – keltetõként végzik, hogy másként? ;)
  [i]- Hogy gátolják meg, hogy ne kószáljanak szerteszét az alienek?[/i]
  – …sehogy! :D
  [i]- És egyáltalán hogy tudjak majd titokba tartani az egészet, hogy ne tudja az emberiség , hogy mi folyik ott?[/i]
  – mostmár sehogy, itt a vég! :)

 119. Apoth

  :)

 120. Schweki

  Csak a kislány maradjon életben. Elõmeszik a romok közül, egy predbomba robbanása után, és körbenéz a csatamezõn…

 121. Schweki

  Aztán ledobja a válláról a sörétest… XD

 122. Darkoo

  Igen mano! Jó lenne látni ,hogy az alienek elözönlik a Földet!
  Csak páran morcosak ,hogy ezzel sérül az Alien idõsík.
  Ezt a jövõben jó lett volna látni , de õk bonyolították a helyzetet azzal, hogy a jelenbe helyezték a sztorit

 123. Darkoo

  A város szerintem úgy végzi, mint az Aliensben Hadleys Hope.
  Szegény Gunisson-iak…Milyen lesz látni majd nekik a filmvásznon, hogy szeretett békés kisvárosokukban elszabadul a pokol , majd a film végén levegõbe repül az egész, a lakosság meg megsemmisül.
  NEm lesz keserû a szájízük?:DD

 124. Nodika

  Én legszivesebben azt látnám, ahogy egy !!!mellkasrobbantó!!! kinyír egy egész ûrhajónyi Predatort. :D
  Persze ez valószínû is, csak a predatorosok nem örülnének ennek! :)
  De nyugodjatok meg, ha rendezek egy filmet errõl fog szólni. :D

 125. a vicc az egészben nodika, hogy nem is elképzelhetetlen!!! a Kidnapped c képregényben egy mellkasrobbantó olyan írtást végez, mintha egy kifejlett példány lenne! ;)

 126. Schweki

  Ja. Leharapja a kisujjam… :D
  Bár télleg nem szabad alábecsülni õket :X

 127. Darkoo

  Ilyen csak nemlesz az AvP2ben.
  Deha felhasználják a Texas script piszkozatát, akkor az lesz,hogy lezuhan egy predhajó,senki sem éli túl, pár erdész felfedezi, majd tojások álltal megfertezõdik , majd hívnak segítséget.Ezután több kíváncsi helybeli is pórul jár.
  Ugyanakkor a predator jeladója a FÖldön vadászó magányos predator harcost riasztja, aki a helyszínre igyekszik.
  Szvsz itt jön képbe a magányos predator harcos majd.
  A helyszínre utazik meglesni ,hogy a mi a nagy büdös helyzet:)

 128. Darkoo

  AKarom mondani a lezuhant predatorhajó jeladója figyelmezteti a magányos predator harcost, aki a Föld egyik meleg pontján épp vadászik:)

 129. Nodika

  Az AVP2 nem tudom mirõl fog szólni de az ALien 5 errõl:
  A az alien 4 elõtt játszódik pár ével majd a történet, és az õrült tudósok klónozni akarnak egy kígyót de egy alien mellkasrobbantót sikerül összehozniuk aki megöl mindenkit a földön…
  Jönnek Ripleyjék és a rémálom folytatódik. :)

 130. Nodika

  RipleyJék. :) Na mind1…
  Darkoo: Én még mindig nem hiszem el azt a Földes Sztorit. :D
  Elõbb erõsítsék meg a rendezõk és utána meghajlok a történet elõtt!

 131. Darkoo

  Akkor mit hiszel?:)

 132. dallaskapitany

  "és a rémálom folytatódik"-ez jó. Freddy és Jason közösen kinyírják az összes alient, meg predatort,utána meg kicsit foglalkoznak az emberekkel is,nehogymár elszomorodjanak.

 133. Nodika

  Ejnye már. Az alien fog kinyírni mindenki! ;)

 134. dallaskapitany

  Egen mindenkit,kivéve a két antihõst,hiszen õk már halottak:)

 135. Yutani

  Ja. Aztán hirtelen feltûnik Riddick és kicsit lerendezi a dögöket a maga laza módján – lásd Pitch Black.

 136. Apoth

  Á-á-á! Óvatosan ezekkel a kijelentésekkel, Dallas! Az egy dolog, hogy az utolsó filmjeikben kipurcantak, de sosem lehet tudni mikor ír beléjük életet egy történetíró!

 137. Vipera

  Aztán feltûnik Chuck Norris és megvív Riddickel. Chuck gyõz, de õt meg elkapja egy arctámadó és a belõle kikelõ chuckalien lesz a legerõsebb élõlény a földön.

  Fejezzük már be a hülye kombinációkat és próbáljunk a földön maradni.

 138. Darkoo

  Szerintetek mennyi katona szerepel a filmbe? És vajon lesznek benne olyan érdekes karakterek ,mint az Aliensben?
  A forgatási képeken látunk jónéhány APC-t meg katonai hummert.
  Szóval fõszerephez jutnak a katonák ,vagy csak a takarító brigád lesz a film végefelé…

 139. Apoth

  Ez is egy olyan dolog, ami majd kiderül…. :D

 140. Darkoo

  A trailerbõl már sokminden kiderülhet, csak gyõzzük kivárni a megjelenését…

 141. Schweki

  Én egyszerûen még mindig parfümöt pisilek az örömtõl, ha arra gondolok, hogy Colorado, elhagyatott városka, sivatag, kaktuszok, sziklák, barlangok, földalatti természetes járatok, cowboykalapos-tetkós motorosok, seriff meg… meg úgy egyáltalán az egész olyan vad, hogy… VHÁÁÁÁÁÁÁÁÁHH!!!!
  (AC/DC-Thunderstruck — "Went to the Texas, Yeah Texas, And we have so fun!" XD)

 142. Darkoo

  Látjátok valakinek legalább tetszik a helyszín Colorado, a Föld bolygó , és hogy a jelenbe rakják a filmet…:)

 143. Vipera

  Pedig nem jó szerintem. Fõleg hogy az Alien idõvonal a jövõben kezdõdik. Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan fogják eltussolni vagy eltüntetni a nyomokat hogy az emberek ne jöjjenek rá.

  Még mindig azt mondom, hogy a jövõben, egy Hadley's Hope féle bázison vagy egy Auriga féle hajón lenne a legjobb az AVP.

 144. Darkoo

  Hadley's Hope féle bázis egy dzsungeles bolygón lenne a legideálisabb, hisz a predatorok érdekeit is szem elõtt kell tartanunk:)

 145. Yutani

  Én inkább arra lennék kiváncsi, hogy hogyan fogják összekötni a jövõbeli eseményeket a jelenben történtekkel. Csak az a probléma, hogy az Alien úgy mutatta be a lényeket, hogy elõször találkoztak velük, tehát még maga a Weyland-Yutani sem ismerte õket. Talán éppen ezért lenne sokkal jobb egy jövõben játszódó film.

 146. mr weyland látta õket. naés? nem tudta senkinek sem elmondani! :D

 147. Apoth

  Emlékezz csak vissza a filmre! A cég elõre kódolta a parancsot, hogy menjenek oda, keressenek idegen létformákat, és vigyék a földre! A legénység feláldozható! nos, ebbõl mi mást bogarásztál ki ebbõl, mint hogy valami fogalmuk van róla, mi is az.

 148. Schweki

  Ezért kell a Földön történnie. Nyilván így van. Megtudták milyen erõvel bírnak ezek a szörnyek, és azonnal meg akarták szerezni õket! De nem maradt egyetlen példány sem Coloradoban! Ezért szûrték végig az univerzumot, hogy rájukakadjanak! Lásd LV-426!

 149. Yutani

  Hát, ha ismerték õket, akkor miért érdeklõdött Ash annyira? Vagy miért nem tudták, hugy a lények vére savas? Annyit tudtak, hogy valami van ott és jeleket sugároz.

 150. Darkoo

  Alien 200 évvel késõbb játszódik, szóval az addigi emberek már rég elfejtették mi a nagy helyzet, plusz Ash csak egy szolga android volt, akinek nem mondtak el minden részletet, csak annyit, amennyi szükséges.
  Szerintem az AvP2 végén csak 2-3 ember fogja tudni a végsõ igazságot, a többi mind meghal,..
  Az a 2-3 ember meg megõrzi a nagy titkot, vagy az egyik tag Yutani lesz, aki megalapítja a Társaságot.
  Sok lehetõség van, kíváncsi leszek a film végére nagyon!
  Ti is gondolom:P

 151. Apoth

  Így van, Darkoo! Mikor elõször láttam a filmet, már akkor fura volt, mintha tudták volna, mivel állnak szemben (a cég részérõl, nem a legénységre gondolok.) Szerintem csak véletlenül történt így a dolog, biztos nem szándékosan sugallja ezt a film, viszont így alapot tudtak keríteni egy korábbi idõben játszódó Alien filmhez.

  Különben van egy ötletem:Kihallgatjáka csajszit, aki megmaradt az AVP végén. Biztos így kellene lennie, hiszen pár tucat emberbõl õ az egyedüli túlélõ. Van, aki hisz neki, van aki nem, talán diliházba zárják, de Wayland örököse közelebbrõl is megvizsgálja a tényeket. talál bizonyítékokat a helyszínen, amik alátámasztják a nõ állítását, és kutatócsapatot szervez az esetleges további Pred templomok felkutatására. Hiszen több templomról volt szó az alaptörténetben, lennie kell maradványoknak valahol a világon. Végül évek múltán Coloradoban talál egy lehetséges lelõhelyet. Egy helyi lakos jelenti be a hatóságoknak, hogy egy barlang mélyén fura Leleteket talált. Rejtélyes hieroglifekrõl számol be, amelyek különös sárkányokat és furcsa arcú ember szerû teremtményeket ábrázol. A farmer arról is beszámol, hogy mikor a területre lépett hangokat hallott, mintha egy gépezet indult volna be.
  Néhány nappal az eset után megérkezik a kutató csapat, és rlytélyes állapotokat talál a helyszínen. Az emberek relytélyes eltûnésekrõl beszélnek, egy kislány, akinek édesanyja az eltûntek között van arról mesél, hogy "A mumus vitte el az anyukáját". Az expedíció megkeresi a lelõhelyet, ahol egy rejtett kamrában néhány nyitott, tojás formájú képzõdményt talál. Az egyik sarokban néhány fiatal srác holttestét találják. A halottak mellkasán hatalmas lyuk tátong. miközben vizsgálódnak, Wayland különös dologra lesz figyelmes. a homályban egy ember körvonalait véli felfedezni. csupán egy pillanatig látja, mintha a barlang falai fodrozódtak volna. Viszatérnek a faluba, ogy jelentsék a faluban a haláleseteket. Mintha egy teljesen más helyre kerültek volna. A településen pánik uralkodik. Emberek rohangálnak magukból kifordulva véres arccal, ordítva. Az egyik ktató látja, amint egy emberi testet valami hatalmas erõvel beránt egy csatorna nyílásába. A sheriff egy sörétessel áll a falu terének közepén, összezavarodva keres célt, mígnem egy ház tetején meglát valamit. A vállára emeli a puskát, céloz. Hirtelen három vörös fénypont jelenik meg a homlokán. Az ujja már-már ráfeszül a ravaszra, mikor…

  :D

 152. Darkoo

  Még jó ,hogy nem te írtad az AvP2 forgatókönyvét:DD
  De ne vedd sértésnek ez se rossz sztori, de kitaláltak már ennél jobbat is hihi:)

 153. Darkoo

  Egyébként próbáljatok már elvonatkoztatni az elsõ résztõl, mert semmi köze nem lesz hozzá…:))

 154. Schweki

  Apoth sztorijával is az a baj, hoy megin templom, meg hieroglifák, meg úgy hasonlít az elsõ részhez.
  Az a legjobb eddig, amit darkoo mondott: lezuhan a predhajó tojásokkal a fedélzetén, a Földön vadászó Pred meg a helyszínre siet, és akkor elszabadul a pokol. Talán az egész film kezdõdhetne azzal, hogy az öreg pred elejt egy zsákmányt, és csak utánna jön a hajó. Nemtom. De mindenképpen ez az egyik lejobb megközelítés, és az egyik legjobb sztori, amit itt a hozzászólások közt olvastam.

 155. Apoth

  Megírjam? :D

 156. Schweki

  Lécci, lécci, lécci, lécciiiiiiii!!!!! XD

  Az elõzõ is tökjó lett volna, ha nem kerültek volna fel az olyan elemek, mint a templom, áldozati kamra stb.
  De mindenképp írd meg, az elõzõ is teccett…. :D

 157. Apoth

  :)
  MAjd gyûjtök ihletet :D

 158. Apoth

  Valami volt ott a sziklák között. A farmer tisztán látta. Mintha fém lett volna, mégis úgy hatott. mintha egy hatalmas állat egy része fúródott volna a hegy oldalába. A férfi még soha sem látott ilyet. Lassan közeledett az ismeretlen tárgy felé. Egy hang sem hallatszott, még meg sem mozdult semmi, mégis furcsa érzés kerítette hatalmába. Veszélyérzet. Mikor odaért a 'dologhoz' már látta miért tûnt olyan furcsán élõnek az anyaghalmaz. Túl egybefüggõ volt. Látszott rajta, hogy egy gép, mégis életszerûnek tûnt. Talán túl egybefüggõen követte végig a testet az a furcsa íves minta, ami végigfutott az oldalán. Közelebbrõl is szemügyre vette. Furcsa matt felülete volt. Nagyon hasonlított az acélra, mégis puhának és könnyûnek tûnt. Hirtelen beléhasított a felismerés: 'Ez egy repülõgép!' Bár szárnyaknak, rotoroknak semmi nyoma nem volt, túl sok sci-fit látott, hogy ne tudná, mivel van dolga. A félelem lassan elpárolgott, helyére furakodott a kíváncsiság. Tudta jól, hogy nem emberi kéz alkotta ezt a szerkezetet, de biztos volt benne, hogy egy ekkora becapódást senki nem élhet túl. Senki és semmi. a Sziklák felõli oldalon egy törést látott. Ahol a gép becsapódott össze volt gyûrõdve az anyaga, és egy hasadék tátongott az oldalán. Néhány másodpercig némán bámulta a lyukat, majd odaballagott hozzá. Óvatosan betekintett a nyílásba. Semmi nem mozdult. Tudta, szólnia kellene valakinek, talán értesíteni a sheriffet, de már túlságosan hatalmába kerítette a kíváncsiság. Bemászott a haadékon, szemeit meresztve nézett körül a félhomályban. Egy folyosón állt. csak körvonalakat látott, repedezedt, széthasadt falakat. A padló enyhén balra dõlt a lábai alatt. Elõkaparta mobiltelefonját, és annak kijelzõjével törte meg a homályt. Így sem látott sokkal többet, a gyenge zõldes fényt elnyelte a sötétség. Elindult a folyosón. Az egész olyan volt, mint egy alagút. a falak körkörös gyûrûkbõl álltak, így alkották meg azt a furcsán barlangszerû járatot, amin haladt. A padló sem volt teljesen egyenes. Mintha egy teknõben haladt volna végig az ismeretlen felé. Hirtelen a járat félbeszakadt, egy homályos nyílás tátongott a végén. Óvatosan közelítette meg. Hûvösség áramlott végig a gerincén. Talán õ az elsõ, aki ilyesmit lát. Belépett a terembe. Egy kb 10 méter átmérõjû Kör alakú szobában állt. A falakon ugyanaz a mintázat ismétlõdöttvégig U alakú minta futott végig körben a teremben. Hátranézve látta, hogy õ is egy ilyenen kereszül lépett be. Talán ajtók. Ha így van. akkor egy keresztezõdés szerû helyen van. Biztos itt futnak össze a hajó folyosói. a szoba teljesen üres volt. Hirtelen mintha rácseppent volna valami a vállára. Odavilágított a telefonnal. Zöld színû cseppek tarkították a vállát. Mikor hozzáért furcsa ragadós masszának érezte õket, és mintha halványan foszforeszkált volna a sötétben. De honan került ez ide? Talán valami Hidraulika folyadék lehet, vagy üzemanyg? Biztos megsérülhetett egy csõ… Felnézett. a feje fölött egy sötét alakot látott. Arra fordtotta telefonját… és meghûlt benne a vér. Annyira magilyedt, hogy talán még azt is elfelejtette egy pillanatra, hogy ki õ. Futni akart, és ordítani, de meg sem bírt mozdulni az ilyedtségtõl. a feje fölött fejjel lefelé lógott egy ilyesztõ alak. Nem enber volt, Ezt már az elsõ pillanatban tudta, de valanmi hasonló. Sárga szemekrõl tükrözõdött vissza a fény. Az idegen szája helyén csak egy hatalmas torok volt látható körbe apró tûhegyes fogakkal, két oldalt 2-2 csáp lógott ki az arcból, amelyek között vékony hártya feszült. A viasszínû bõr tele volt zöldessárga foltokkal, haja mintha rasztás lett volna. Késõbb vette cak észre, hogy minden fürt egy darabból áll, nyoma sincs hajszálakról. a holttest egy székbe volt szíjazva, ami fejjel lefelé lógott a plafonról. Ekkor értette csak meg, hogy a hajó fejjel lefelé zuhant a földre. A holttest mellkasán hatalmas lyuk tátongott, onnan csöpögött lassan a zöld folyadék, amit õ üzemanyagnak hitt. Hátralépett egyet. Még mindig alig kapott levegõt a sokktól ,de lasan megnyugodott, E za ickó nem bánthatja õt. Legfeljebb rosz álmokat okozhat az elkövetkezendõ évek során. Lassan túljutott az ilyedtségen, mikor ismét rácsöppent valami a ruhájára. Mély levegõt vett, tudatosította magában, hogy nincs mitõl félnie, egy másik pilóta már nem hozza rá a frászt! mosolyogva emelte föl a telefont, a fény megvillant valamin. Azt mondják, Az ember megérzi, ha nézik. Talán a megfigyelõ szeme árulja el. Talán valami kisugárzás, valami, mit nem ismerünk. De mi van akkor, ha a megfigyelõnek nincs szeme? Ha a megfigyelõ annyira idegen, hogy a jelenlétét sem tudjuk megmagyarázni? A famer sem tudta megmagyarázni. Sem amit érzet, sem amit látott. Fogakat látott. Fogakat, és mást semmit. Talán egy barna foltot a fogak körül, és még valamit. megint cak fogakat. Egy apró fogsort a fogakon belül is. Maga elé akarta kapni a kezét. Védekezni, visszatartani azt a rémísztõ fogsort amivel szembekerült. de nem maradt rá ideje. egy szúrást érzett a gerince mellett. Csupán egy apró szúrást, és hogy az egész testén végig fut egy érzés. Olyan érzés, amit soha nem érzett ez elõtt, de tudta ez után sem fog soha. Sötét lett. Tudta, azért, mert becsukt a szemét, de nem tudta kinyitni. Talán nem is akarta. Talán félt attól amit látna. Zuhant hátra a sötétségben. már nem érzett semmit, nem aakrt semmit, már menekülni sem volt kedve. Csak hagyta magát belezuhanni a nagy semmibe…

  Fájt a feje. Lüktetett, mintha csak dobolt volna rajta valaki. Nem tudott mozdulni. Nem azért mert nem lett volna rá képes, csupán oda volt kötözve valahová. Kinyitota a szemeit, halvány derengést látott csak, mintha a falak világítottak volna körülötte. A terem padlóját ahol volt valami köd szerûség borította, ellepte õt is egészen a mellkasáig. Ahogy körbenézett látta, hogy nem is kikötve vannak a kezei, hanem valami kemény anyaggal volt körbe ragasztva. Mozdulatlanul ült a sarokban. Megmozdult valami. Egy hosszúkás forma bontakozott ki a ködbõl, mint egy kígyó megvonaglott, aztán eltûnt. Valami sziszegett. Közvetlenül elõtte egy kerek, áttetszõ barnás tárgy bukkant fel. Vékony hosszú ujjak fonták körül. és lassan közeledett felé. Kicsit oszlott a köd, mintha huzat vagy valamiféle légörvény fújta volna arrébb. az ujjak kezekben, a kezek karokban folytatódtak. Mint egy gép karjai, fémesen csilogtak, és durva éles, de kerekded minták futottak végig rajta. a gömbölyû tárgy mögül valami vaskos hosszúkás tûnt elõ Egy kupola, alatta pedig csápok. Furcsa mód emlékeztette arra a holttestre, amit nem rég látott. A gömb tetején valami megmozdult. Mint egy virág szirmai, úgy nyílott ki, és lassan lüktetett. Ujjak emelkedtek ki a szirmok közül. lassan tapogatóztak, kaparásztak az ismeretlen felé, majd belekapaszkodtak a szirmokba, és felhúzták magukat. Mintha két kézfej tapadt volna össze az oldalánál fogva, úgy hatott ez a különös teremtmény. Mögötte a kis kupola alat hirtelen kettényíltak a csápok, és a férfi ismét azokat a fogakat látta. Fogak körben, fogak belül is. Sziszegés, Morgás, acsargás. Valmi pattant. Ujjak fonták körbe a fejét valami t érzett a nyakán. Ordított volna, de betömték a száját. És zuhant. Ismét csak zuhant a nagy semmibe, csak az ismétlõdött benne végig zuhanáa közben, hogy soha nem akar többé felébredni. Soha, soha és soha!

 159. Apoth

  Nos, hát ennyire tellett :D

 160. Schweki

  Aztakurva… :O

 161. Darkoo

  NEm semmi:)Szép volt gratula:)

 162. Darkoo

  Ez meg a Dzséjt féle forgatókönyv verzio, Olvassátok el!:)
  Az alapszituáció,hogy a predek most találkoznak elõszõr az alienekkel ,valamint ugyanazon az útvonalon haladnak ,mint a késõbbi Nostromo, és fogják a jeleket, amit az Lv-426on a sérült ûrhajó sugároz!
  És mivel eddig õk sem láttak ilyet, hát felkapják és uccu, pár tojást felvisznek a hajóra (na meg az egyikük arcára rácuppan egy kedves kis emlék). Aztán mennek tovább a Földre, hogy vadásszanak, csak közben kiderül, miféle az idegen. És mivel nem állnak rá készen, szépen szembesülnek olyan tényekkel az ûrben, hogy a dögök vére savas, így csakhamar legyûrik a kikelt idegent (preatorian, zsupsz kinyírása az elején), és kényszer szállnak a Földön. A hajó eléggé szétzúzódik, de néhány "kinder tojás" megússza. Odamászkál pár kíváncsi fáncsi állat vagy ember és máris burjánzhat a fészek. Közben megjön a US military, és felderítenek, csakhogy nem találnak élõt. De nyomokat találnak arra, hogy egy utas túlélte a landolást, mert aze rdõ felé foszforeszkáló nyomok vezetnek. Hajtóvadászat indul, a predacsot a városba ûzik, de közben õ is elkap pár katonát, ám közben az alienkék is kikeltek és a hajó körül strázsáló katonák felszívódnak. Közben egy másik predi hajó is érkezik, akik az elsõ segélyhívására jöttek. Meglepve tapasztalják (miközben elkapnak pár embert), hogy idegen szörnyek vadásznak az õ trófeáikra, szóval már puszta féltékenységbõl is joguk lesz szembe szállni velük, de rájönnek, hogy az alien **ább vad, mint gondolták. Na meg veszélyesebb is, és õk nemes faj, nem hagyhatják, hogy az õ hibájukból kipusztuljanak az emberek, így felveszik a harcot az alienekkel. A front pedig egy városon és a körülötte lévõ erdõn át húzódik, de csak néhányan tudják meg az igazat, milyen háborúba is csöppentek. A lakosságot evakuálják, de a ragadozók ezeket a teherautókat is megtámadják, mert hol fertõzött embereket visznek, hol csak felpattan egy alien is a platóra. Az emberek meg ellenségnek veszi mindkét fajt, így válogatás nélkül lõnek mindenre, aminek rondább arca van, mint az õrmesterüknek kora reggel. De hát sajnos ezt a háborút elvesztik, az alienek mindkét fajt legyúrják. Az embereket azért, mert big bumm nélkül aligha tudnák õket legyõzni, a predatorokat meg azért, mert életükben elõször találkoznak velük és jelentõsen alábecsülik az ellent. Végül az utolsó predi felrobbantja a hajóját, mely több mérföldes területen belül mindent elpusztít.

  Na, ez szép és jó, de ezzel egy huszárvágással el is kapálhatnánk az Alien kronológiáját. Tehát mindezt helyezzük a jövõbe, néhány héttel/hónappal/évvel az Aliens cselekménye után. A predatorok egyre nemesebb vadnak tartják az embereket, akik immár több bolygón is ott vannak. Fegyvereik egyre erõsebbek, egyre okosabban harcolnak. Érdeklõdve figyelik a Gyarmatügyi Tengerészgyalogság ténykedését, az új kolóniákat. Egy Föld felé tartó predator hajó felfigyel a Sulaco nevû emberi hajóra, amint az egy eddig lakatlannak hitt bolygó körül kering. A bolygóról pedig hihetetlen módon erõs radioaktív sugárzást vesznek. A hajóból meg kipottyan valami, ami annak ellenére, hogy a nyílt ûrben van, kapálózik. A Sulaco elmegy, a rasgadozók pedig leszálnak és fejlett kütyüikkel érzékelik az ûrutas hajóját. Odaruccannak és rálelnek a tojásokra. Egy kinyílik, majdnem rátapad az egyik rasztafanra, de az sikeresen kinyírja az arctámadót. Nosza, érdekesnek vélik ezt a predik és felvisznek egy-két tojást a hajóra, hogy tanulmányozzák. Közben folytatják útjukat a Földre, hiszen ott az igazi préda, és eme kis kitérõ ellenére nem maradhat el a vadászidény. A tanulmányozott tojások egyikébõl azonban megpattan az arcmászó. Késõbb rálelnek, döglötten. Egyik társuk meg egyszer csak kiagonizál a mellkasán keresztül egy kis alient. Nosza, hajtóvadászat indul utánna, el is csípik a már megnõtt predalient, de mikor plazma ágyúval szétrobbantják, az olyan károkat okoz, hogy a hajó a Földre zuhan. És innét már minden úgy zajlik, mint ahogy azt fentebb leírtam.

 163. Vipera

  Gratulálok Apoth! Ez nagyon jó volt! Írjál még ilyet!

 164. Apoth

  Én meg gratulálok a figurádhoz!

 165. Apoth

  Nagyon jó sztiri, Dzséjt! Én inkább csak egy lehetséges AVP film 'epilógusát' próbáltam úgy leírni, hogy átélhetõ legyen.
  Ha van kedvetek kicsit elemezzétek ki a dolgot, érdekelnek a kritikák!

Vélemény, hozzászólás?