AVP2 – SHC #2

[Darkoo] …azaz Spoileres HírCsomag! Ismét jelentkezem friss Spoileres információkkal, mint ahogy megígértem nektek. Az alábbi hírcsomagban többek között megismerkedhettek a forgatási helyszínnel, új szereplõkkel valamint újabb hírmorzsákat olvashattok a sztoriról és kulisszatitkokat tudhattok meg. Csakis azoknak ajánljuk elolvasni, akik le akarják lõni a poénokat!
Klikk tovább a második adaghoz!

Szeptember 25-én ugyebár megkezdõdött a közel 3 hónapig tartó forgatás, méghozzá a kanadai British Columbiában a Vancouveri Film Stúdióban. A munkálatok elsõ fázisa a Stúdió B-ben kezdõdtek meg. Külsõ helyszíneken is forgat buzgón a stáb, hisz javarészt nyílt környezetben fog játszódni. Port Moody, illetve Port Coquitlan a kiválasztott forgatási helyszínek. A kanadai filmstúdió az egyik legkorszerûbb és legmodernebb komplexum a világon, ahol többek között számtalan képregény film (X-men filmek , Fantasztikus Négyes, Elektra), és sci-fi sorozatok készülnek. Az AvP2 már igényesebb alkotásnak készül, mint az elsõ rész személyes véleményem szerint.
Forrás: alienexperience.com

Lassan az összes szerep elkel a stáblistán. Nem meglepõen többnyire ismeretlen színészek kapnak lehetõséget sikongva menekülni a két ûrbéli szörnyeteg elõl. Az elsõ szereplõ Shareeka Epps. Szerepe szerint Kendrat, egy fiatal lányt alakít, akinek meg kell védenie szeretett öccsét. John Ortiz (Miami Vice, American Gangsters) egy frissen megválasztott seriffet alakíthat, aki elsõ napjaiban rögtön két idegen fajjal kerül szembe. És természetesen itt lesz Ricky, a szokásos bajkeverõ srác, aki minden helyzetbõl rosszul kerül ki. Õt Johnny Lewis (Smallvile) kelti “életre”.
Forrás: sg.hu

Az operatõri feladatokat a veterán Daniel Pearl látja el, ki a texasi láncfûrészes filmekkel aratott világsikert szakmai körökben. Kiváló kamerakezelési technikájának köszönhetõen a félelemkeltés jó kezekbe került. Dan Zimmerman lesz a film vágója, ki ezidáig az Omen 2006-os remakejében bizonyított,de azt jól oldotta meg. Produceri feladatokat John Davis, Paul Deason (A Karib tenger kalózai producere) valamint Walter Hill látja el.

Egyes pletykák szerint a lehetséges predalien így fog kinézni.
Ha jól megnézzük, a pofára itt is rákerült a ragadozók szájnyúlványa, míg a fej hátsó része a ragadozók durva csontkinövéses, koronás formáját vette át. Viszont a fej elülsõ része az Alien Resurrection (Feltámad a halál) és az Alien vs Predator alienjeinek fejébõl lett kialakítva. És most jön az, ami igazán nagy szám ebben a lényben. A tervezõ a testnél visszatért a klasszikus H. R. Giger formára (ugye eredendõen õ találta ki a lényt, és egészen az Alien 4-ig õ is tervezte meg õket – kivéve a királynõt, azt James Cameron álmodta meg.) Tehát, ahogy az Alien és az Aliens, valamint kis részben az Alien3 lényei, ez is biomechanikus jelleget kapott. Ez leginkább a nyakon, a karokon és a lábakon lévõ csõszerû mintákon tetten érhetõ. A lábfej teljes egészében a klasszikus alienekrõl került át, míg a kézfej hajaz a klasszikusokra, de azok között nem volt négyujjú (illetve a dogalien az volt, de annak nem ilyen a mancsa). A háti nyúlványok viszont teljes mértékben az AR és AVP filmekben látható kreatúrákról lettek átemelve.

Jeff Habberstad mint az AVP2 rendezõasszisztense, jó hírekkel szolgált mindazoknak akik minõségi akciójelenetekre vágynak a filmben.
Összegezve a rendezõi tapasztalatát, Jeff 1984 óta dolgozik kaszkadõrökkel (mint Kaszkadõr Koordinátor) filmeknél és televíziós produkcióknál. Ilyen pl. a The Lost Boys (Az Elveszett fiúk – 1987), Missing in Action III (Ütközetben Eltûnt 2 – 1985), Shocker (1989), Tremors (1990), Delta Force 2 (1990), Point Break (Holtpont – 1991), Terminal Velocity (Végsebesség – 1994), Broken Arrow (Rés a Pajzson – 1996), The Relic (A Bestia – 1997), Face/Off (Ál/Arc – 1997), Men in Black (Sötét Zsaruk – 1997), Mission Impossible: II (2000), Vanilla Sky (Vanília Égbolt – 2001), Minority Report (Különvélemény – 2002), Spiderman (Pókember – 2002), Walking Tall (Emelt Fõvel – 2004), Jarhead (Bõrfejûek – 2005), és legutóbb a 'Shooter” -ben dolgozott együtt Mark Wahlberg -el és Danny Glover -el. Olyan televíziós sorozatokon dolgozott mint pl. a Magnum P.I. (Magnum – 1980) , és az eredeti kaszkadõr show, Fall Guy! (Kényszerû kaszkadõr – 1982).
Jeff, ismertebb nevén a 'repülõs kaszkadõr specialista', 1985 -ben megnyerte a Lejobb Repülõs Kaszkadõr díjat. Elismerték még 4 Emmy díjátadón is mint pl. Kiváló Kaszkadõr Koordinátor az Alias (2001) nevû méltán népszerû sorozatban, ezt a díjat még egyszer elnyerte 2003 -ban szintén az Alias nevû sorozatért.
Mondanom sem kell, hogy ezek után nem kell aggódnunk, hogy minõségi akciókat látunk -e az AVP2 -ben. A stáblistába még bekerült Linda Yip (mint Helyi Menedzser Asszisztens) és Tom Watson (mint Mechanikus). Forrás: alienexperience.com

A végén egy kis kulisszatitok. Az imdb fórumán egy szemtanú ismételten megosztott a nagyérdemûnek pár forgatási apróságot. Az õ szavait idézem: “Épp egy jelenetet vesznek fel egy utcával fentebb mikor ezeket a sorokat írom (Langely, BC, Canada).
Odasétáltam és a stáb egyik tagját kérdeztem a filmrõl aki azt mondta, hogy “R” besorolást kapott.
Kérdeztem, hogy olyan rossz lesz -e mint az elsõ rész, de azt mondta, hogy ne aggódjak mert forgattak erdõben, csatornákban és lesz néhány jelenet zöldebb övezetben is.
Épp egy jelenetet vettet/vesznek fel egy étteremben ahol néhány csávó (nem tudom kik) beszélgettek valakirõl (úgy gondolom, hogy az az õ fia) aki eltûnt/hiányzik.”

A végére egy örömhír! Egyes források ( többek között az Alienexperience ) állítja , hogy pár napon belül látható lesz az elsõ teaser trailer a filmrõl!

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

48 Hozzászólások

 1. Rammstein

  mano azért ugye majd felrakod(hadd ne kelljen megvennem;))?

 2. azért ugye nem.
  milyen rajongó az, aki nem veszi meg mert letöltheti… brrr. nem is rajongó. no comment.

 3. Rammstein

  attól még h rajongó vagyok nem biztos hogy van kb. 1700 forintom egy képregényre.

 4. Tichinde

  "milyen rajongó az, aki nem veszi meg mert letöltheti… brrr. nem is rajongó. no comment."
  uhh, mano, már bocs, de ez baromság, amit mondtál. nem mindenkinek telik rá.
  máskülömben: lefogadom, hogy neked sincs meg minden egyes képregény eredetiben, ugye? akkor ezek szerint te sem vagy igazi rajongó?
  másrészt: sztem nem is fog magyarban megjelenni.
  nem attól igazi rajongó valaki, mert minden baromságot megvesz, ami a&p-s. vagy éppenséggel mert nem telik rá, vagy mert nem is akarja megvenni.

 5. félig igazad van, félig nincs.
  1 majdnem minden létezõ aliens képregényem megvan többféle kiadásban is.
  2 a mostani beszélgetés, abból bontakozott ki, hogy õ letölti, nem megveszi. nem volt róla szó hogy csóró és nincs pénze, hanem õ letölti. ennyi. válaszom erre vonatkozott, nem arra hogy nincs 1700 forintja megvenni.
  3 igen sajnálatos hogy nem jelennek meg magyarul se aliens, se másmilyen képregények. ha bármekkora esély is lenne rá, kizárt, hogy honosíttanánk õket.
  4 úgyhogy nem kell félni, egyszer biztosan elkészül majd ez is magyarul, de az még messze van, így is akad szépszámmal a, p és avp képregény, mely fordításra vár! ;)

 6. Dzséjt4

  Hehe, a predalienrõl mintha már olvastam volna ezt a leírást :)

 7. Darkoo

  Köszönet Dzséjtnek a szakszerû predalien leírásért:)

 8. Kemény Husi

  És Kemény Husinak, aki elsõként postázta e képet a magyar fórumon.

 9. Darkoo

  Kemény Husi köszönöm neked is. Legközelebb a hír végére írok egy névsort, kiknek megköszönöm:)

 10. Henrik

  És nekem aki megpróbáltam cáfolni…

 11. Darkoo

  Én nem bánnám, ha így nézne ki a filmben a predalien. Szerintem semmi baj nincs vele:)

 12. köszi mindenkinek! :D

 13. Predator2

  A predalien szuper. Kár hogy a Holdfénynél nincs ilyen figura

 14. Vipera

  Az elsõ rész végén a predalien, amelyik kikel a hajón scar predatorból, az zöldes színû. A második részben vajon sötétbarna lesz, mint a többi alien?

 15. Darkoo

  Zöldes biztos nem lesz.Emlékeztetne Zöld Manora a Pókemberbõl:)

 16. Dzséjt4

  Zöldes, mert a prediknek zöld vére van :)

 17. Darkoo

  Sötétbarnára szavazom:)

 18. Nodika

  Predator2: Ha lesz az AVp2-ben predalien akkor a McFarlane lefogja gyártani, vagyis kapható lesz a Holdfényben. Türelem:)

 19. Predator2

  OK Nodika:)

 20. BishopII

  Úristen, én annyira be vok zsongva a filmtõl, hogy még fel sem fogtam, hogy télleg lesz, és beülhetek rá a moziba. :D
  Eszméletlen jó érzés! Már nagyon várom/várjuk az elsõ trailer-t!!!!

 21. Darkoo

  Az elsõ teaser trailertõl még neh ájúljatok el,mert valószínûleg semmitmondó lesz:)

 22. Zombee15

  Alakul a dolog.A végén még nem basszák el

 23. egy TEASER TRAILER általában semmitmondó, és jellemzõen egyetlen képkockát sem tartalmaz a majdani filmbõl…

 24. Darkoo

  Pontosan! Habár mano azért a Spiderman 3 teaser trailerje elég sokatmondóra sikerült.Vagy az nem teaser?

  Egyébként szerintem az is lehet,hogy külön felvesznek egy olyan jelenetet ,ami nem lesz benne a kész filmbe,kb mint a Világok Harca teaser trailerben.

 25. bocsánat bocsánat. rosszul fogalmaztam.
  a TEASER az ami már akkor elkészül és reklámoznak vele, amikor a filmet még nem is forgatják. ilyen volt az AVP-nek az a reklámja, amikor a két szörnyet mutatták felváltva.
  a TEASER TRAILER már mutat filmrészleteket…

 26. T-GER

  A trailert majd meglátjuk hogy milyen lesz!! De a predalien nekem nagyon bejön!!!Tetszik hogy nem a játékból(Primal Hunt) vették a sablont!! szerintem ez a film nagyon ott lesz!!!! De majd kiderül!!!

 27. Yutani

  Én csak annyit mondok, hogy türelmetlenül várok….

 28. Darkoo

  Nekem már a trailer felérne egy kisebb boldogsággal:)

 29. krek88

  Szép és jó ez a sok bizalom gerjesztõ hír. Örülök is neki. Csak ezek után el ne cs*sszék a filmet, mint legutóbb…! Elhúzzák az orrunk elõtt a mézes madzagot, hogy ilyen nagyszerû, meg olyan nagyszerû stáb, de a végére csinálnak nekünk egy színvonalban hasonló filmet mint az AvP 1.
  Én, minden esetre pesszimistán állok hozá a filmhez, így is fogok csalódni, de remélem pozitívan.
  Tiszta szívembõl kívánom, hogy nagyon jó filmet csináljanak! Én lennék akkor a legboldogabb (a többi néhány millió ember mellett! :D )

 30. Anton

  A predalien nagyon jól néz ki. :)

 31. Darkoo

  Hasonló színvonal biztos nem lesz emberek.Tobb okból is:
  -18as besorolást kapott
  -uj predator dizájn ,és alien dizájnok
  -originál pred/alien filmek látványvilágát akarják visszaadni
  -sötét hangulató horrort szeretnének a frissen debutáló rendezõk
  -lesz egy tehetséges zeneszerzõje Brian Tyler személyében
  -operatõre nagyon jól bánik a kamerával
  -kapunk egy ütõsebb és komolyabb sztorit

  Paul Anderson az elsõ Avp elõtt azt nyilatkozta,hogy ez egy külön univerzum lesz,és a fiatalabb korosztályt célozza meg filmjével.

  Colin és Greg Strause ,az AvP2 rendezõi viszont, összeakarják kötni a két filmsorozatot, alien és predator filmek világába akarják helyezni,valamit a 18 éven felüli korosztályt célozzák meg.

  Ezek alapján adja magát egy jobb folytatás.De most nem?

 32. krek88

  Igen, így nagyon jól hangzik. (És én reménykedem is!)
  De akkor is ott van a lehetõség, hogy elrontják.
  Még egyszer mondom, én lennék a legboldogabb ember, ha nem!
  Minden esetre örülök, hogy elõvették a régi "kosztümöket".

 33. Yutani

  Remélem Darkoo úgy lesz, ahogy irtad, mer különben jujjjjjj…… Megverem az amerikai filmeseket.

 34. Darkoo

  De agresszív vagy:) Felsoroltak közül csak teljesítik valamelyiket..

 35. Gorman

  A Teaser haloweenkor jön?Ha jól emlékszem az avp1nek is ilyenkor jött ki.

  Szerintem ennél a videonál nem lesz hosszabb,és örülhetünk ha látszik valami is a filmbõl:

  http://www.youtube.com/watch?v=gLI0X-jdv1o

 36. Darkoo

  Lehetséges Gorman…A trailer szerintem is kb ennyibõl fog állni.Illetve szerintem egy kicsit idõzik a kamera majd a helyszínen és a városlakókon,ahogy boldogan tengetik életüket,majd egyik pillanatról a másikra pokollá változik az életterük.

 37. Vipera

  Nem örülök h visszatérnek a régi predator kosztümhöz. Attól fõleg félek, hogy olyan gagyin fog kinézni, mint a 2-ben. Úgy nézett ki mint egy kacsa…

 38. Darkoo

  Colin Strause-nek az egyik rendezõnek ez a predator fej tetszik,szóval valószínû így fog kinézni:
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/0/03/Predator_1.jpg/300px-Predator_1.jpg

 39. Nodika

  És mit lehet a rendezõkrõl tudni?
  Inkább Alienesek vagy predatorosak? Vagy az egyik az alien-t szereti jobban a másik meg a predit? :)

 40. Darkoo

  Szerintem mindkét földönkívüli fajért rajonganak:) Bár szerintem Colin-hoz a predek állnak egy kicsivel közelebb:)

 41. Darkoo ( Oct 28 : 09:21 ) letiltott hozzászólása, mert szétnyomta az oldalt a hibás kóddal:

  Colin Strause-nek az egyik rendezõnek ez a predator fej tetszik,szóval [link=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/0/03/Predator_1.jpg/300px-Predator_1.jpg]valószínû így fog kinézni.[/link]

 42. Yutani

  Fujjj…..

 43. Durván fog kinézni az bisztos.

 44. A feje egyáltalán nem hasonlít predatatoréra.

 45. Darkoo

  Predator 1-ére nagyon is:)

 46. Jolly Joker

  Én sokszor beleolvasok neten de csak hogy felketse érdeklösédem sose olvasom végig neten nem az igazi ha megvesi az ember és a kezében érezheti azt a tömör gyönyört mint pl:-e elkatosát és lapozhatja oldalait akkor megadja a varázsát…Tudom mindez hüeség de nem tudtam mit irni…cska az érzelmeitmet irtam le:D szeretlek benneteket /KÉPREGÉNYEK/

 47. Nodika

  Én sosem voltam nagy képregényes. Nincs is itthon egy se az AOL-ról is csak néhányat töltöttem le, de azoknak is a fele szerintem nem érne annyit, hogy pénzt adjak ki rá.
  Mindenesetre a Labirintus címû képregényre kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet, hisz a belõle készült regény fantasztikus volt.

 48. Somi866

  Nekem nem az képregények ára a legnagyobb bajom , hanem elég nehéz némejiket megszerezni! Például mostanában alig látok képregényeket (mifelénk)
  De az tény hogy az az igazi mikor a kezedbe foghatod!!

Vélemény, hozzászólás?