AVP2 – Kritikagyűjtő

Ha magyar nyelvű AVP2 kritikát találtok bárhol a neten (gagyi bloggerek kíméljenek) küldjétek el a linkjét, felírjuk ide a többi közé…

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

164 Hozzászólások

 1. LángVágó

  Azért az jegyezzük meg hogy erősen spoileresek a kritikák szal aki majd moziban akarja látni ne olvassa el őket :)

 2. Kevin

  OMG… Isten nem ver bottal, de EZ a pár kritika igen. Gratulálok is az iróiknak. Imádom az olyan kritikákat, ahol “semmi közöm az egészhez, de akarok irni valami okosa erről is” tipusuak … Jó hogy nem Nietsche-t keres már valaki valamelyik részben. Aki szerethető (ember és nem idegen) karaktereket akar az nézzen szappanoperát …. Hogy lehet ilyeket irni most őszintén…?

 3. NORBERTO

  Szerintem azok irják előre a kritikát akik a camos verziót nézték hisz abból nem láttak semmit !!! =)

 4. Tudod te mi az a “sajtóvetítés”?

 5. thereaper

  “Aki szerethető (ember és nem idegen) karaktereket akar az nézzen szappanoperát” …vagy esetleg egy korábbi Alien vagy Predator filmet :P

  NORBERTO nyugodj meg szépen. Ha a Fűrész filmek lemehettek a mozikban (tudtommal) vágatlanul, akkor a Requiem is le fog. Amúgy meg miért kell ezeken a kritikákon ennyire kiborulni? Majd megnézed szépen te is a filmet, aztán levonod a megfelelő következtetéseket. Pár kritikusnak nem tetszett, na és? Szívük joga. Attól még neked nyugodtan bejöhet, majd kiderül. De megmondom őszintén kezd unalmas lenni hogy az összes hozzászólásodban vagy a Requiemet élteted, vagy a Harry Pottert és az AvP:R kritikusait anyázod. Esetleg a kettőt egyszerre. Mi ez a nagy Potter utálat egyébként?

 6. Kevin

  A Fürész 4 tutira nem lesz moziban :) X- (eXtrém erőszakos) besorolást kapott ami 25%-os kulturadót jelent,és igy marad a téka. :). Szóval én is remélem nem azért 16-os mert szanaszét vágták…

  Mano! Te nem voltál véletlenül hivatalos a sajtóvetítésre és/vagy nem tudsz valamit arról, hogy megvágták-e a hungarische verziót?

 7. LángVágó

  http://www.imdb.com/title/tt0758730/

  Runtime:
  Argentina:93 min / USA:86 min, az az Argentina nem tudom mi lehet de alapból 86 perces szal nincs megvágva

 8. magyar vadász

  Nálunk meg az újságba meg máshol 92 percesre van írva! Na most akkro mi van :D?

  MA VÉGRE MEGNÉZEM xD

 9. nessboth

  Aeon Fluxos kritika nagyon ott van!! Teljesen jogos minden mondata! A “látványos”‘ utalások annyira erőltetettek és szánalmasak, hogy nekem égett a pofámról a bőr!…. Egyébként lesz Fűrész a magyar mozikban ugyanis volt többször a trailere…Egyébként nem tudom egyesek hovajárnak moziba (valszeg délutáni matinéra), mert vágás nélkül szokták vetíteni a véresebb horrorokat is…

 10. Nos emberek!
  Ott voltam a 00:05-ös vetítésen a Lurdyban. Mondanom sem kell, sírva jöttem ki a filmről, de nem a gyönyörtől… Mindenféle spoil nélkül, tele volt olyan dolgokkal, amit az én gyomrom nem vett be. Nem mondom hogy kitűnő szakértője vagyok a AVP univerzumnak. De a magyarországon megjelent A, P és AvP regényeket olvastam. + az A és P filmek is megvannak (az AVP-re nem akartam költeni). Ugyhogy azért laikus sem vagyok. Egyszerüen nem értem hogy miért nincs egy Alien trásaság vagy valami hasonló aki felügyelné az Alien-nel kapcsolatos projekteket, hogy azok hűek legyenek az univerzumhoz. Mert azért szó mi szó vannak a filmben olyan ötletek ami szerintem nem csak nekem szúrta a szemem. De azt mondom mindenki menjen el és nézze meg maga a filmet és alkosson véleményt. Lehet hogy csak nekem nem tetszik…

 11. Kevin

  Kedves nessboth.
  Ajánom figyelmedbe az sg.hu-n lévő cikket a saw4- hazai bemutatásáról. A AE.-kritikája érthető mert nincs háttérinformációja a sztoryról, de éppen ezért jogtalan is. de nem tudom te is mit vártál a filmtől. Esetleg te is csak az előző filmeket láttad? mert én éppen azt vártam amit kaptam a könyvek / képregények stb alapján :)

 12. Én egyet értek a kritikusokkal, kivétel a, hát nehéz leírni… filmbuzi. Miért van az, hogy egyesek szidják e filmet, míg mások magasztalják? És természetesen jól meg is sértik egymást.

  Akik magasztalják: Szeretik az akciót, imádják a horrolt, tetszenek nekik a filmbéli szörnyek, és szeretnek nézni a mozikban mindíg valami pörgőset.
  Akik utálják: Általában válasz reakciót adnak a pozítívan gondolkodókra. Félik, ha nem adnak szót gondolataiknak, az esetleges többség rossz irányba viszi el a mozi színvonalát.

  A kettő kibékíthetősége: Az előző tábornak jóformán mindegy, hogy olyan filmet néznek, mi a kritikusabbak tetszését is elnyeri, avagy valami mást. Viszont akik a régi, és most kanyarodjunk vissza a témához, alien és predator filmek, és univerzum szinvonalára ráéreznek, annak ezek az eredeti szellemiségtől igen csak eltérő új filmek bizony rosszúl esnek. De mint mondtam, egy “nívós” film, az előző tábornak is maximálisan tetszene. És akkor még csak nem is arrol van szó, hogy egy film nem tetszhet mindenkinek! Mert ez igaz is. De lássuk be, e két AVP film igen csak megosztja az embereket, és bizony nem egyszer a negatív elbírálás kerekedik felül. Az AvP világot kedvelők részéről mondhatjuk, hogy jogosan. Mert már volt rá jó példa, hogy az idegeneket össze hozták a radagozókkal, méghozzá színvonalasan. Erre volt példa, az AVP2 játék. Jó történet, az előzmény filmekhez illő hangulatos helyszínek, színvonalas aláfestő zene, és kiválló karakterek. A játék bizony alapja lehetett volna, egy jó AVP mozifilmnek. Vagyis az előző filmek történeti síkjára azért kellett volna vigyázni, mivel a játék bizony egy kicsit belezavart, az ALIE RESURRECTION-ba.

  Utó szó: MIndenkinek ajánlom, hogy nézze meg az ALIEN ADATBÁZIS oldalán, a hogy készűlt az ALIEN, és az ALIENS filmek. Vagy nézze meg az ALIEN4 verkfilmjét. Ebből amúgy is csak profitálni lehet. Akkor megláthatja, micsoda alkotó folyamat egy igazi mozifilm elkészítése. Láthatja, hogy egy igyazi alkotógárda milyen előképzett… (Hát igen, azok még nem laikus 18 éves, tapasztalatlan fan-ok voltak.) Az elöbbi mondat enyhe túlzás persze, csupán a kontrasztot akartam megerősíteni vele.

  De tényleg nem akarok megsérteni senkit. Csupán arra buzdítanám a jónépet, hogy nézze meg az Alien, illetve Predator filmeket egy kicsit figyelmesebben. Látni fogják majd a különbségeket.

  A nem goromba kiegészitéseket, véleményeket szívesen fogadom…

 13. ummagumma

  Kevin! szerintem érdemes lenne kicsit utánaolvasnod az Alien témának. Az önálló filmeknek (főleg az első háromnak) sokrétű és vaskos üzenete van. Szerintem pont ezért emelkedett ki ez a sorozat a tucat horror és a bugyuta sci-fi özönből. Többek között ezért vagyunk sokan csalódottak a a két crossover filmmel kapcsolatban.

 14. RxMorpheusz

  Nah én is túlvagyok egy mozis megtekintésen. A Szegedpláza, meg a saját kis moziműsorlapkáján is azt hírdeti hogy feliratos a film, meg is örültem aztán csak megszólalt az elején az a fránya hang hogy a halála a …. Nah midnegy.
  Én nem nagyon kedveltem az első részt, viszont ezzel nem volt problémám, leszámítva hogy kevés volt bele a pénz, így néhány akciósabb résznél direkt rossz kameraállásból látszik minden, kár hogy nem szánt a stúdió többet a szép kis cgi alienekre. De mindezek ellenére én jól szórakoztam, a “dizájn”, zene, kellő mennyiségű akció rendben. Örültem hogy sok dolgot visszavettek a régiekből (predi szemvillanás, megint nyúz :D, sisakban a látás színei… ilyesmi). A Predalientől is nagyon féltem még, de véleményem szeritne az is megtalálja a helyét az univerzumban. Kíváncsi lennék hogy Inostran kolléga szerint az itt látottak mért nem illeszthetőek az eddig látottakhoz. Csakhát az elég spoileres téma, lehet nem itt kellene :)
  Meg még ummagummatól kérdezném, hogy valahol esetleg utánna tudok menni annak az Alien filmek sokrétű üzenetének, mert szeritnem nekem se jött le anno.

 15. Ogdru Jahad

  Most olvasom az avpgalaxy-n, hogy kb. 30 percnyit vágtak ki a filmből és ebből 6-8 percnyit lehet majd látni a DVD-n, a többin nincsenek effektek a szűk költségvetés miatt. Persze kishazánkba lehet, hogy még ennyi plusz sem jut el DVD-n.

 16. magyar vadász

  Nos emberek megnéztem…….Először is elnézést kérek azoktól, akiket leszólta mazért, mert rávilágítottak a film gyengéire. Ez volt a legrosszabb film, amit láttam.Na jó, inkább a 3. legrosszabb. Ezt nagyon elbaszták, sajnálom érte. Tényleg porigrombolták az egész filmet.
  -Kapkodó kamerakezelés, élvezhetetlen képek.
  -Siralmas szinészi teljesítmény, élvezhetetlen harcjelenetek.
  -Összecsapott, amatőr történet, követhetetlen sztori.
  -Eredeti filmekből lopott zenék(rengeteg ugyanaz) és ötletek, melyek laposak, egyéniség, eredetiség nulla.
  Ezt a “filmet” nem fogom megszerezni, még letölteni sem!
  Egyszerűen olyanok voltak az egyes jelenetek, hogy hiányzott az előtte való történés, teljesen amatőr filmes teljesítmény, az alienek pedig kifejezetten lomhák voltak, és semmi félelmetes nem volt benne. Az egész egy nagy rakás szemét! Keservesen írom ezeket.
  Ehhez viszonyítva bizony az első avp-volt a legjobb, és harmadik részt nehogy csináljanak!

 17. ummagumma

  RxMorpheusz! van itt a felső menüben egy Mellékletek menüpont
  az alatt van egy Alien Mitosz (letölthető pdf file) ha jól emlékszem Kocsis Tibor munkája

  szóval ha a történet mélyebb üzenete(i) és érdekelnek, akkor kezdésnek jó kis olvasmány
  szerintem

 18. ateszka

  Nemmondom, egyesek nagyon értenek a film fikázásához! Kökeményen, eleve úgy ül be a moziba: ez egy szar film lesz…így mégis h várja el h egy kis költségvetésű film óriási nagyon üssön és odaszögeljen a moziszékbe? Amelett, hogy a film tény h lerágott csont és már nenm tudnak sok újat mutatni, de megpróbálták! És szerintem sikerült nekik, az első résznél tuti és holt biztos h többet kap a néző, garantál sok perc lesz amiben újabb és újabb és látványosabb jeleneteket látunk! Ha újat mutatnak az sz*rják ha nem újat mutatnak azt sz*rják! hihetlenek!
  És látjuk is, nemtom a kolega melyik filmet nézte, de ez az élvezhetetlen kép nekem kicsit dúrva:) Akkor miért nézik meg több ezren és töltik azóta mint a sáskák? azért mert szar a film? és nem látni semmit a szar kameramozgás miatt?:) sztem nem azért..hanem azért mert mindenki lényegében (az adott korosztály és kíváncsiak alienen és predátor filmeken nőttek fel) és nem csináltak most se egy gagyi szar filmet amit megse kellett volna csinálni! És mindenki az a pár ezer ember beül és még moziba is megnézi, és nem úgy: hogy gyenge film, na én is rámutatok a gyenge részekre és végig az nézem ebbena filmben h melyik részek a legszarabbak és utána kimonja: “szemét” .
  Teljesen tartózkodó véleménnyel mondom, aki eddig szerette aki kicsit is csípte ezeket a lényket ezután a film után továbbra is oda lesz értük! a negatívumok megvannak, tény és való! de nem olyan súlyos és állított méretben mint ahogy azt egyesek leírják! (milyen érdekes hogy egy pozitív dolgot nem írtak nem?) És mindenkinek lehet véleménye, de az, hogy ennyire lehordja és még köztudatra is adja semmi értelme, mert szerintem ez az oldal is arra szolgál h a rajongók és a fanok megosszák véleményüket! senki se kíváncsi arra: h egyesek szerint ezt megse érdemes szerezni és lese érems tölteni és végig oltani az egészet!
  Persze nehéz azt mondani h húúú ez álati nagy film lett és soha nem látott izgalom volt! Én sem ezt állítom, de kellő mértékben lekötött a film! Van elég sok újítás és sok a régi részekből megmaradt dolog, ez kinek tetszi kinek nem! de sztem jó ötlet volt, hiszen hoz egy kis régi érzést is…és tudjuk mikhez kötni! szépen oldották meg! A szereplő válogatás tény h nem fényes: de kérem szépen egy avp kértünk nem???????? ami azt jelenti: két lény harca egy pár emberrel, itt az emberek eszközök! ELSŐ szempont a lények. MÁSOIK szempont: az emberek! nemtom miért kell ezen kiakadni, engme cseszettül nem az érdekel hogy kinek hány gyereke van és kinek ki a csaja meg hogy szerep! és látni és izgulni akarok azon h ezek h vágják és cserkészik be egymást, a lényege a scifinek, nem egy emberi történetet akarunk látni jó ég! ez kellőképpen visszais adja a film! nem lassított felvételekre kell gondolni, ez van sajnos, de így is bőven látható a lényeg!
  A sztori egyszerű, nem sok, nem lényeges, de minek belebonyolódni???? A lényeg apszolút érthető, semmti se vittek túlzásba felesleges is lett volna! Aláírom: hogy többet vártam én is egy kisvárosi csatánál pár lakóval, de pár pillanatra amikor predátor bolygót láttam megált bennem a vér és belegondoltam mekkorra lenne ott egy kis kalamajka (de persze ehez több pénz kellett volna, ami nemvolt) !
  Félelmetes és lomha! érdekes jelzők, amikor lényegében a film nagy százaléka püfölésről, ugrálásról, kaszabolásról szól! nem áll őssze: Kapkodó kamera és élvezhetetlen kép, az vhogy nekem nem egyenlő a lomhával:P Rendesen mászkálnak ezek mint pók a falon! és mindehol ott vannak és hozzák a régi bújócska dolgokat is! sztem ez kellőképen jótett a filmnek! Félni nem féltem, sztem nem is az kellett ide most, félni max a alien 1ben kellett! ott még nem tudta az ebmer mit is fog látni!
  nos röviden ennyi, frissen miután én is megnéztem a filmet! és ezentúl is azt fogom várni h ki mit és hogyan szól a dolgokhoz! és mi lesz vajon a közeljövőbe! (utólag is sorry az összevisszaságért, fáradt vagyok)
  üdv minenkinek! jó mozizást!

 19. Johner

  Én is megnéztem, és sajnos az utolsó mondat második felének kivételével egyetértek magyar vadásszal.
  Szerintem se csináljanak 3. részt. A film alkotói meg “akkora” fanok, hogy kb. annyi jött le nekik az Alien és Predator filmekből, hogy: szörny és megöli az embereket, dejó! még kinyújtható a fogsora is, meg de állat ez meg láthatatlanná tud válni!!! Ennyire üres, összecsapott és kidolgozatlan történetű, hangulatmentes filmet ritkán látok… Mondjuk ha esetleg rájöttek volna a tesók, hogy az Aliens mitől 2, 5 órás és nem alig másfél, akkor jobb lett volna a múvi. (Vagy csak vegyük az Alient, az rövidebb, de dramaturgiailag baromi jól felépített történettel rendelkezik.) Persze ettől még néézétek, és moziban, mert én ott láttam és szerintem jól láthatóak a jelenetek, ezért nem értem a sötét jelenetekre panaszkodókat, hacsaknem vmi. ótvar divx-et néztek, mert ott valszeg. tényleg nem sokat lehet látni a film jeleneteinek nagy részéből.

 20. csutkakoma

  MEgnéztem a filmet végre valahára a moziba. Nem is tudom, hogy hol kezdjem, mert hatalmas csalódás volt ismételten az AvPR. (Bocsánat, ha néha kicsit túlzottan anyázni fogok, de kijön belőlem, persze megpróbálom mérsékelni a dolgot.)Egy írdatlanul gyenge és borzasztóan szar film. GYönyörű példája annak, hogyan lehet egy sagat mégjobban a sárba tiporni. Az egész film egy káosz és kínszenvedés volt végignézni. Én is azt tudnám mondani, hogy a film olyan, hogy a romantika csatorna, a sci-fi csatorna és a dráma csatorna között váltogatnánk a dolgot. Nagyon pörög minden, a harcok átláthatatlanok, nagyon rosszul megkoreografáltak és az alienek valamint a CGI írdatlanul ramatyuk néznek ki. Fel sem foghatom, hogy 2008-ban, hogy a büdös életbe lehet ilyen szemcsés és sötét képe egy filmnek? Mintha a 70-es évek vége beli, pl. a 13. rendőrörs ostroma kamerafelvételét nézném. Igazából az a baj, hogy annyi minden van most benne, meg annyi mindent akarnék leírni, hogy úgysem siekrülne és sokmindent biztos, hogy elfelejtek majd megemlíteni. A Kritikusoknak és a fanyalgóknak 100%-ban igazuk van és tökéletesen jogosan húzták le ezt a szennyet. Wolf jó és kb ennyi, de egyáltalán nem kelti veterán predator érzetét a barátunk. REngetegszer, kismilliószor belesétál olyan amatőr helyzetekbe, hogy az fájdalmas. De nem is ez a lényeg. Egyszerűen nemtudok mit írni. Az AvP1-nél jobb-e? Hát sajnos ebbe nem vagyok biztos. Ott legalább van átlátható és hosszabb ideig artó csata, csaták és a CGI, plusz a kamerázás a képminőség szép. Ez pedig? Valami borzasztóan ocsmány a kép. Még mindig nem hiszem el. A számítógépes effektek tragikusan rondák és gagyik. Na de ez egy dolog. A Csaták rövidek és alig látszik, hogy mi történik közben. A Végső csata tragédia és nagyon gyorsan véget ér. A végső szemben állunk egymással jelenet tragikusan rossz, a film vége meg semmilyen. Nincsen csattanó. Minden égből kapott és sorolhatnám. EGy ritka igénytelen film. Még majd, ha beindul valami beszlgetés írok, de most túl sok minden van bennem, hogy kifejtsem. Egy biztos. Colinék soha a büdös életbe ne menjenek többet-e film közelébe. Ja igen, sztem ezzel a filmel végleg eltemette magá az egész AvP koncepció filmen. Azt sem hittem amúgy, hogy visszasírom még Andersont.

  UI.: A zene semmilyen nem volt film közben, a régiek majmolása és az eredetiség TELJES hiánya nagyon meglátszott a filmen. Az AR milliószor jobb, mint ez a szutyok. :szar: Egy ilyen predatort elpocsékolni egy ilyen filmbe.

  4/10

  UI2.: A Tinis részekk!!! Hogy lehet ilyeneket belerakni? Borzalom. :(

 21. Kevin

  ummagumma! ööö izé “az ugysem értesz hozzé és én jobb vagyok ” tipusu bejegyzesedet köszönöm., elolvastam. Röviden reagálnék: tévedsz, és nem is tudod mennyire :)

 22. nessboth

  Irdatlan mennyiségű düh halmozódott fel bennem, miután megnéztem ezt a retkes trágyát. Előre elnézést kérek az esetleges anyázásért, de annyira “elvakít a harag” hogy nem tudom kontrollálni mondanivalómat. Kezdjük azzal, hogy szégyellje magát az akinek a film bejött,és egész jónak tartja és nem csonkítja az alien és predator sagat.Akkor az legyen a predator 3 (DNA) -jával boldog. Ez a tákolmány az alien és ragadozó teljes leépülése! Aki beéri annyival, hogy “üssék egymást oszt kész” az ezekután ne merje magát AVP “szakértőnek”, az “univerzum” ismerőjének tartania magát; az vegyen a kezébe két bábut és ütögesse egymásnak őket hülyegyerek módjára és mondogassa közben, hogy “ávépé, puff-puff meghaasz”. Az, hogy az legyen a mentség, hogy alacsony költségvetés miatt ilyen legalább annyira szánalmas kifogás mint az, hogy a számítógépes játékok agresszívvá teszik az emberekez és ezért szűnjenek meg. A legnagyobb kultfilmek fillérekből születtek…Komolyan mondom, Rodriguez a terrorbolygóját direkt gagyira és banálisra csinálta, de még így is magasabb színvonalon van. Slither című B horror vígjáték is csak azért rossz, mert vontatott, fele annyi költségből csinálták (15,5) és sokkal látványosabb.Valszeg a FOX elolvasta a forgatókönyvet és már tudta, hogy ez hasalni fog de nagyot, úgyhogy pitiáner összeget tolt a tesók kezébe…Nem akarok szomszéd katónéni lenni, hogy “előre megmondtam” De mikor tavaly nyár elején kiderült, hogy milyen helyszínen fog játszódni a film, már előre leírtam a filmet, és az esetek 90%-ban (sajnos) bejött az állításom. Márcsak tényleg a gördeszkás hülyegyerekek hiányoztak, de szerencsére megkaptam a 2 laza hippit, akiknek fogalmuk sincs semmiről….Dialógusok banálisak, történetvezetés nulla, debil, nincs tetőpont, nincs semmi, esetlen trágya. A Strausse tesóknak fogalmuk nincs a körülöttük lévő világról, ugyanis a karakterek olyanszinten jellemtelenek, és “embertelenek” hogy általános iskolás voltam, mikor ilyen figurákat találtam ki (pedig már közelebb vagyok a harminchoz). Brutális?! Pha! Öcsém, délutáni matinénak esetleg. A méltatlanul sokat gyalázott alien ressurection (ami mert újítani) lezúzza keresztbe a sok váladékos belsőséggel és a “beteg” jeleneteivel….Hülyeség, hogy nem lehett volna paráztató. Alien és predator olyan téma, ami kimeríthetetlen és végtelen bőrt le lehet húzni. Olyan félelmetessé lehetett volna tenni ezt a filmet, hogy még egy HARDCORE fan sem merte volna este lehunyi a szemét…Térjünk vissza a dialógusokra. Olyan szinten debil és kiizzadt, hogy látszik a srácok, csak a ragasztgatáshoz értenek. Kedvenc mondatom: “Emberek halnak meg. Fegyverek kellenek” (Egyszerre röhögött fel a mozi). Kifelé menet mást sem hallottam, hogy “ez de sz*r volt”, “Ezt jól elb***ta UWE BOLL”(!!!), “Ilyen unalmas f*st még életemben nem láttam”. Egy szó, mint száz suszter maradjon a kaptafánál, Az Anderson féle AVP-nél nem gondoltam, hogy látok rosszabbat. Gratulálok brothers, legyen tiétek a dicsőséges aranymálna.Megérdemlitek.

 23. hlkcica

  Nem lett rossz a film. Jó se. Pont az lett amit vártam: alienek és predator zúzzák egymást, az emberek meg a darálóban. Azért ne felejstük el: ez rétegfilm.
  A kép tényleg rossz volt: de sajna a mozi képe csak nagy (de szar), a hangok rosszul pozicionáltak (de jó hangosak!) úgyhogy majd megnézem itthon normális körülmények között és majd azután nyilatkozok.
  Gondolom erősen benne van a dologban úgyis egy rendezői változat.
  Ami nem tetszett:
  A szereplők nem voltak körüljárva (azért többet érdemelt volna a dolog mint egy tinihorror) az egyetlen szerethető és karakteres alak a sheriffé volt, a többi súlytalan figura eltűnt a semmiben.
  Túl gyorsan indult: eléggé in medias res kezdés volt, sokkal baljósabb lett volna a hangulat ha elhúzzák kicsit.
  A predatorok bolygója: hát én inkább vártam valamiféle virággyerekes-ökotudatos-szeretjük a fákat típusú valamit: kicsit túl sok volt a vas ott…
  A hőlátás: hiba, legalábbis ebben a formában. Fejlett technikai civilizáció + ugye a ragadozás! és erre olyan szinten érzékelik a környezet mint a vakok és enyhén látók klubja. Ez a látásrészletesség kiváló egy papucsállatkának vagy valami szarnak ami üldögél a tenger alján és várja hogy a kaja beússzon a szájába, de egy olyan fajnak aminek el kell kapnia valamit és mondjuk meg kell különböztetni 8 gombot egymás mellett… ehhh…
  Zene: volt zene?
  A G-man figura (Half-life játékosok előnyben) egy az egyben lett átvéve számítógépjátékból (kikacsintás?), nekem kicsit hirtelen volt a döntés egy atomcsapáshoz. (Ki lett vágva 2-3 perc előzmény?)
  Ami tetszett:
  …és ami megfogott: sajnáltam a szerencsétlen embereket, jól volt érzékeltetve mennyire súlytalan az emberi faj a két lény között.
  Tetszett az amerikai ikonok szisztematikus lerombolása (kisgyerek, terhes nő, baba, szép lány).
  A végén a miss Yutani féle kiszólás felrakta az i-re a pontot.
  Szóval be fog kerülni a gyűjteményembe és meg fogom nézni ezt is évente kétszer, de egyenlőre nekem hiányzik a filmből még egy óra.

 24. nessboth

  Ja és itt is egy kritika a gondoláról:
  http://www.gondola.hu/cikkek/57692

 25. Spoil os komment:
  RxMorpheusz: Leg-spoil-mentesebben ugy tudom kifejezni hogy nem tetszik az uj alien reprodukcios képesség. Mint az Alien filmekből kiderül ennek több fázisa van és nem pontosan ugy történik ahogy a filmben láttuk. És szerintem a Predatorok sem ugy szaporodna igy az ő génállományukból sem örökölhette a PredAlien…

 26. Akkor egy kritikát én is. Tegnap este néztem a moziban a filmet, hát volt egy fajta hangulata, de már az elején éreztem, hogy ez egy olyan semmilyen de Alienes, Predatoros film. Volt benne egy pár jelenet amit igen cikinek éreztem Spoiler: szőke nő halála utáni eszetlen örjöngés a hülyegyerek által SPOILER Vége. Lényegében a film egy kicsit a Predator szemszögéből is játszódik, de ahhoz túl keveset szerepel, az emberek szemszöge pedig kidolgozatlan. Az akciójelenetek 90%-át lelötték az előzetesben, és mi volt az, hogy 16 harcjelenet van a filmben? Ugye Strauss-ék valami ilyesmit nyilatkoztak egy fórumon, de szerintem ha a harcjeleneteket összadnánk, abból kijönne, mondjuk két normális. Pozitív volt, hogy nem számítógépes effektekkel oldották meg a harcokat, mert én azt nem szeretem, de azért volt pár gagyi trükk amire felfigyeltem. Tetszett, hogy a főharcos Predator nem ilyen hú de vagány és mindenkit legyak kapásból, mivel volt egy kis izgalom felé, ez viszont abból is adódik, hogy kicsit bénább volt, mint egy kemény gyerektől elvártam volna. Örülök a maszkoknak, bár jobban is mutogathatták volna őket, viszont fájt, hogy ilyen szerencsétlenek az Alienek, kicsit több feszültséget is bevihettek volna az esetükbe. Az pedig szerintem nem a legjobb választás, SPOILER: jönnek a katonák és két-három snit következtében az összes katonát legyakták, majd a végén 4-5 paraszgyerek, szóval elég jól boldogultak már velük a végén, még egy sebesült gyerekkel is SPOILER Vége.
  Karakterek: szerintem Dallas kifejezetten szerethető karakter lehetett volna, mondjuk számomra az is volt, csak kicsit bővíteni kellett volna a szókincsét és több lehetőséget adni neki a bemutatkozásra. Morales Sherif-ről lerítt, hogy annyira szerencsétlen, hogy… szóval nem túl sok jövőt jósoltam neki. Egyébként tényleg annyira hülyék benne egyesek, hogy az nekem fájt. Azért egy bő 10 perccel lehetett volna hosszabb. Az akciójelenetek pedig hülyén vannak összerakva, a párhuzamos vágásokat rosszabb helyen nem is alkalmazhatnák, mint ahogy néha tették. A sötét jeleneteknél, hangsúlyozom még egyszer, hogy moziban, nem voltak túl látványosak az akciójelenetek, illetve kevés látszott. Ami meg látszott, annak is ugye nagy részét lelőtték az előzetesekben és a képekben.
  Predatorok bolygója: azért, ha már ilyen hírt kap, akkor szerintem nem ártott volna kicsit többet mutatni belőle, de szerintem ez említésre méltatlan, nemhogy a rendezők kijelentsék, hogy nem akarják az előzetesben ellőni ezt a poént. Na azért a 30 mp-ért szerintem mindegy.
  A zene: mint a Terminator 3-ban, lényegében semmilyen, néhol fájdalmasan kerüli a Predator főtémát, de szerintem nem lett volna baj, ha ugyanazt felhasználja normálisan. Na meg az Alien Resurrection zenéjéből szedtek sokat.
  A Predator látását túlhangsúlyozták szerintem, kevesebb is elég lett volna. Összességében rossz lett az új AvP film. Én viszont élveztem az előadást. A kritikákból kiderült, hogy valami szemétre kell számítsak, ahhoz képest kaptam egy szemetet, és szerintem a szemetet is lehet élvezni. Aki meg a kritikákat figyelmenkívül hagyva ült be a filmre vigyorogva, hogy majd egy új Aliens-t lát, az megérdemli. Azért is vannak a kritikák, hogy viszonyítani tudjuk, hogy mit fogunk látni, és fel tudjunk készülni. Reménykedem benne, hogy egyszer csinálnak nekünk egy jó filmet ebből a témából, addig ez van, több a semminél, élvezhető szerintem, csak ki kell kapcsolni az ember agyát.
  10/6

 27. PredAlien

  Na végre valahára megnéztem a filmet. Nem gondoltam volna, hogy ilyen lesz. Ami a legjobban idegesített (rövidsége mellett) azok a hülye tini jelenetek. G. I. Jane anyuciról meg nem tudnám elképzelni hogy most jött volna a frontról. A csatajelenetek jók voltak de túl gyorsan követték egymást.
  Az új szaporodási ciklus nem nagyon jött be, egy emberben hogy fejlődhet ki 4-5 mellkasrobbantó.
  Wolf viszont nagyon jó volt, bár belesétált egy két banális helyzetbe. Na és a végső csata túl rövidre sikerült. Vártam volna néhány ugrást, mászkálást nem hogy egyből átszurják egymást.Miss Yutani meg megszerezte Wolf stukkerját? HA valaha is csinálnak 3. részt akkor azt jobb rendezőnek adják. Az egyetlen amit kaptam a filmtől az, hogy jobban megszerettem a dicső vadászokat.

 28. leopoldB

  A filmbuzin most már a házigazda (Human Insect) is írt egy kritikát:
  http://filmbuzi.hu/archives/2008/02/01/predator-presents-meaningless-alien-hunt-avp2-kritika/
  5/10

 29. Csá allz!
  Innen üzenem az összes amerikai kritikusnak, hogy beny***hatnak!
  Nekem nagyon tetszett a mozi, nagyon örülök, hogy visszatért a Predator I-II-ből a törzsidob (bizonyos jeleneteknél hallható); szinte a hideg rázott, amikor meghallottam! Ugye ez kimaradt az AvP I-ből! Szerintem mindenki nézze meg, hiszen ezzel “hozzájárulunk” a harmadik részhez, ill ne a kamerás szutyokból döntsék el, hogy milyen lett a film.
  Ismétlem nem kell fikázni, ennyi pénzből dögös lett!
  Csumi

 30. RxMorpheusz

  Fura hogy ennyire szétosztják sokan. Én szerettem a régieket is, ezt is csípem. Tény hogy nemárt az agyakat kicsit kikapcsolni, de úgy csütörötk délután, az utolsó UV után én egyáltalán nem sajnáltam érte azt a 790et. :)
  Nemtom ilyet lehet é, de engem érdekelne a honlap főpápájának véleménye is. Szóval mano, ha nem veszed zokon: megosztod honlapod látogatóival a véleményed a filmről? (ha meg már írtál csak én nem vettem észre, akkor elnézést :) ).

 31. magyar vadász

  Nem kezdem kifejteni a véleményemet a filmmel kapcsolatban, mert hosszú lene, leírtátok sokan és baromira nincs kedvem hozzá.
  Viszont nekem az a véleményem, hogy azzal, hogy a jelenbe hozták ezt a történetet ráadásul a Földre, azzal lett halálra ítélve mind a két film. Nem ide való, ez így nem működik.
  Ez talán, TALÁN akkor működne, ha a játék, vagy valamelyik könyv alapján készülne. Szóval, ha ne adj isten lesz egyszer 3 és ugyan miért ne lenne ,az talán hozni fog egy nézhető elégedett színvonalat, de én itt már ebben sem vagyok biztos.
  De a remény hal meg utoljára!

 32. ummagumma

  “Jó hogy nem Nietsche-t keres már valaki valamelyik részben.
  Aki szerethető (ember és nem idegen) karaktereket akar az nézzen szappanoperát”

  szerintem pont ettől a két dologtól működött az Alien
  teli volt komoly gondolatokkal és
  teli volt jól kidolgozott, megismert, megutált/megszeretett szereplővel
  és volt súlya annak ha valaki meghal
  még a negatív szereplők esetén is (pl Burke)

  valamint mindegyik rendező adott kellő időt a drámai hatásnak, a feelingnek
  (pl Brett halála)

 33. Skynet-TX

  Tegnap délután én is megnéztem, és, szerintem, nem volt rosszabb, mint az első rész. Igaz, sokkal jobb se. Wolf elég ügyetlenre sikeredett, ha ez a valóságban történik, vagy öt jelenetben lemészárolják, mire észbekap. Az emberek jellegtelenek, és bár a film nem róluk szólt, azért az, hogy nyolcvan százalékuk max négyszer tűnik fel (első találkozás, PredAlien belepetézik, kis Alien kikel, valaki rátalál a hullára), komoly hiba. A harci jelenetek rövidek voltak, és némelyiknél nem sokat lehetett látni, az utolsó “csatáról” meg jobb nem is beszélni. Az Alienek továbbra is túl gyorsan fejlődnek (minden fázisban). A vészjelzés meg, ami miatt Wolf eljön a Földre, egyszerűen hülyeség. A Ragadozók űrhajójának belsejét a Ragadozó 2-ben már láthattuk, nem ártott volna, ha ez legalább hasonlít rá. Wolf össze-vissza lát: egyszer a hőt érzékeli, máskor mintha éjjellátót használna, harmadszor infraszermüveget, stb. Igaz, a Ragadozó kettőben is volt, hogy változott a látás, de csak azért, mert az emberek szigetelték a testhőt. Az Alienek nem szigeteltek semmit, tehát a hőlátás végig megmaradhatott volna. (Mellesleg, talán jobban is lehetett volna látni az összecsapásokat.) Azt már meg sem említem, hogy ez a rész állítólag nem a folytatása lesz az elsőnek (ezt állították a rendezők anno), tehát mindenképp egy idegen bolygóra, és a távoli jövőbe (vagy múltba) kellett volna helyezni. Önálló filmként nézhető (6.5/10). Az univerzum részeként: sz*r. (2/10). Jobb lett volna, ha például a Dammien Forestal néven kiadott első könyvből csinálják. Vagy a Perry féléből. De leginkább történetre lett volna szükség, mert amit kaptunk, az nem más, mint öncélú mészárlás.

 34. codename86

  Bár annak idején megfogadtam, hogy nem fogok belemerülni a végeláthatatlan vitába, de ezt nem hagyhatom szó nélkül, még akkor sem, ha alapjában véve nagyon nyugodt természetű vagyok.
  Nos e rövid bevezető után biztosan mindenki azt várja, hogy jól nekiállok szidni a filmet. Tévedés. Ezen oldal hatalmas fan táborával nézek most farkasszemet, bár az én szemeim könnyekkel vannak tele. Miattatok.
  Nem tudom megérteni, hogyan nevezheti magát fannak valaki, ha így kezdi a kommentárját: én az első perctől tudtam, hogy ez nagyon gyenge, rossz film lesz. Épp ésszel fel nem foghatom. Miért nem tudtok örülni egy új AvP filmnek?
  Én a barátaimmal néztem meg a filmet, és kivétel nélkül mindenki elégedett volt. Legyen szó rajongóról vagy laikusról. Bár biztos mi vagyunk teljesen hülye, balfasz emo banda.
  Megpróbálok felsorolni néhány dolgot, hogy megértsétek. A nagy rendezők ennyi pénzből nem is fognának bele film készítésébe. Ez a két „hülye” aminek ti tituláljátok őket, a lehető legjobb mozit hozták össze ilyen költségvetés mellett.
  Emlékszem a régi siralmaitokra az első résszel kapcsolatban: nem véres! A ragadozók dagadtak! Az idegenek hangja gyenge, kinézetük borzasztó! A zene nem emlékeztet a régi epizódokra! A ragadozók párzani készülő hímoroszlán hangot adnak.
  Most meg az a bajotok, hogy egy csomó mindent megcsináltak abból, amire vágytatok.
  A mostani kommentárjaitokat nem voltam hajlandó végigolvasni, mert fröcsögés az egész. Megkaptátok a régi filmekre való utalásokat. Mégsem tetszik. Pedig alienes víz alatti jelenet mint anno a 4. részben. Sebek kezelése a ragadózó részéről, mint az első és második részben. Ráadásul nem dagadt és amatőr. A film vége a szakadó esőben tiszta Aliens, amikor hentelik az idegeneket. A Predator istenkirályul néz ki, az idegenek is visszakapták a ti kedvenc epizódotokban látott külsőjüket és hangjukat (szintén az Aliens-re gondolok). A ragadozó már nem ad ki párzani készülő hím oroszlán hangokat. És még sorolhatnám.
  Ezernyi hangulatos aprósággal van tele, amitől én örömömben szinte toporzékoltam. Ahhoz képest, hogy az általam nem túlzottan kedvelt helyszínen játszódik, nagyon tetszett. Persze a tini sztori, de pont ti mondtátok, hogy valakinek meg kell halnia, és ti nem bánjátok, ha fiatal csajok hullajtják vérüket. És bár tényleg van benne spoiler, nem érdekel, bőven elfér benne. Engem nem zavar. Főleg mivel a happyend nem is annyira happy. Jesse véletlen fölszegezése a falra a legjobb példa erre. Már azt hinnéd a kis szerelmeseknek sikerül, de a film bebizonyítja ez nem törvényszerűség az életben.
  Milliónyi dolgot tudnék még írni pozitívumként, de nem férne ide és nincs is kedvem. Nem fogok győzködni senkit sem, annak az ellenkezőjéről amit hisz. De elszomorít, hogy a hatalmas fanok semminek sem bírnak örülni. Pedig a befejezés is kiváló. Lezárják a jelenben és a Földön zajló csetepatékat, de utalnak a jövőre. Ms. Yutani. Senkinek sem tűnt fel? A Weyland-Yutani két mamutcég egyesülésével jött létre. Az első részben megismertük Waylandet, most pedig a másik cég fejét, Ms. Yutanit. Aki már tud az idegen fajokról.
  Ja és a film zenéje nem a régiek majmolása. Hallgassátok végig az albumot. Persze a hangszerelés és a hangszerek jó része visszaköszön. De épp ezt akartátok. Ha nem alienes beütése lenne, akkor az lenne a bajotok.
  Rá kellett ébrednem, hogy nektek teljesen mindegy mit csinálnak a készítők. Eldöntöttétek hogy ez egy rossz film, még az előtt, hogy láttátok volna. Azt meg csak megjátszottátok, hogy mennyire várjátok, meg hogy mennyire bíztok a filmben. Csak arra volt jó, hogy végül eljátszátok a nagyon csalódott rajongót. Legalábbis nekem ez jött le.
  Nem kell anyázni, szidni sem. Nem fogok többé erről írni. Nem idegesítem magam. Nekem tetszett. Minden jogotok meg van a nemtetszésetek kifejtésére, de nem így. Nem ebben a formában.
  És én nagyon szeretném, ha lenne folytatás. Mert egy igazi rajongó tud örülni egy új filmnek. Nem csak azt keresi, mibe köthet bele.
  Ráadásul az eddigi filmeket sem kell készpénznek venni. A 3. és 4. rész is egy fatális hibával indul. Gyakorlatilag az egész történet nem jöhetett volna létre, akkora hibákról van szó. A könyvekben is van ezernyi ellentmondás. És nem csak a nem hivatalos regényekben.
  Ennyi.
  Codename86 vagyok. Az AvP egyre fogyatkozó rajongótáborának egyik utolsó túlélője. Adás vége.

 35. codename86

  Mégis írok. Skynet-TX-nek annyit, hogy az idegenek nem látszanak (ha mégis akkor is csak alig) a hőképen. Ezt tudnád, ha játszottál volna a játékokkal. Vagy megnézted volna az AvP első részét. ;)
  DAMIEN FORRESTAL pedig egy magyar író, aki angol írói álnév mögé rejtőzve publikálja NEM hivatalos munkáit. Ja és mellékesen annyit, hogy az AvP – Kelepce (ha jól emlékszem ez a címe) 80%-a lopott. A Préda koppintása. Magyarul azokból a regényekből max per lehetett volna, nem film, mivel a FOX szerintem nem is tud a létezésükről. Mellesleg nézz utánna itt az AON. Sok infót találsz a szóban forgó író alkotásairól.

  Na tényleg ennyi. Ja és ezt nem rosszindulató leszólásnak szántam, csak kiegészítésnek Skynet kommentjéhez. Elnézést TX!

 36. cosmic

  én is ma néztem meg.

  jónéhány fentebb kritikát író vészmadár “mostaztán jól megmondom a magamét” embernek üzenem:
  persze szabad véleményezés van, de ugye mindenki tisztában van azzal hogy itt senkinek sem szart sem a véleménye. egyéni. ezért nem ér semmit.
  mindenki máshogy gondolja, éli meg. ennyi.
  ugyhogy tök fölösleges leszólni azt, akinek “tetszeni merészel ez a film”.

  összefoglalva:
  negatív dolgok – Nagyon hirtelen kezdés, hirtelen vágások az elején, olyan mintha iszanyú sok jelenet ki lett volna vágva, vagy egyáltalán le sem forgatták? nagyok az ugrások.

  az egyedfejlődés lépései kimaradtak. itt is a kapkodás figyelhető meg.
  Talán direkt csinálták így? hogy okés, “ezeket már ismerjük, haladjunk, haladjunk” ?

  de így meg nem tudott kialakulni az a bizonyos “hangulat”. gyakorlatilag nem volt semmi izgalom.

  többen írták azt a “tini storyt”. ez így van, marhaság volt belerakni, érthetetlen.
  összehasonlítva ezt a “melléktörténetet” egy Harrigan-féle mellékjelenetekkel. komolytalan.

  valóban sötét volt az egész, ráadásul mikor az erőműben is vandálkodtak, akkor aztán végleg elsötétedett az egész város. :(

  megint csak ezek a nagy ugrások a jelenetek között. sok dolognak nincs is előzménye.
  nincsenek miértek. csak úgy vannak a dolgok.
  pánik van. hullanak az emberek. okés, jöjjön az atom! nagyon száraz volt ez így.

  Hiába volt a predator fejlett, idős és tapasztalt, azért párszor meglepték.
  annyi rutin lehetett volna, hogy nem csak előre nézünk hanem FEL és LE is.

  kicsit unalmas már ez a “preadtort átszúrjuk Alien farokkal meghalás”. AvP 1-ben is így halt meg 2 Pred.
  meg itt is.
  ennek is ki kellett volna már alakulni a Predekben: le kell vágni az Alien farkát egyből valahogy, utána könnyebb!
  meg látta már a felvételen, hogy a PredAlien mekkora és milyen erős, de a Net-Gunját persze nem vitte el.

  pozitivumok:
  a végső csata mondjuk télleg rövid, de legalább hősiesen halt meg.
  Tudta hogy 2x akkora és 2x olyan erős, mégis, felkészülve a biztos halálra, kiállt vele szemben, puszta ököllel, fegyver nélkül. Tudta hogy meg fog halni, de nem menekült el, azt cselekedte, amit a Predatorok
  becsülete követelt.

  Az első jelenet, mikor Pred és Alien találkozott a csatornában az nagyon jó lett.
  ravaszak voltak az alienek, ketten mentek rá, de innen is látszik hogy az alap alieneknél mennyivel erősebb. mikor kettőt emelt ki a vízből és tartott el magától távol.

  meg a vége felé és simán face2face ben alázza őket, megüti, ledobja magáról őket.

  mintha lényegében a PredAlienra hajtott volna, az igazi ellenfélre, a legnagyobb kihívásra.

  szerintem is jók voltak a régi ismerős zenék, effektek, hangok. ez nem “lopás”, ezekhez a lényekhez ilyen hangulatú zene illik.

  – –

  abszolút nem kell a nagy storyt keresni ebben a filmben. nem erről szól. Gyakorlatilag egy nyomeltűntetés, eltakarítás, problémamegoldás az egész.
  olyan volt a Pred, mint a Ponyvaregényben Harvey Keitel, a Problémamegoldó. Ő is Wolf volt. vagy Wulf?

  összegzésként.
  biztosan megveszem DVD-n, nekem tetszett, de ami tény az tény: elkapkodott, rohanó film volt.
  kidolgozatlan, összekapott.

  de megérte megnéznem, mert érdekes volt.

 37. cosmic

  én megértelek Codename 86.
  ezek így vannak.

  megfigyelted már mennyire nagyon, de nagyon szeretnek az emberek negatív dolgokat írni vagy mondani?
  mert az annyira jó, mert ilyenkor annyire mg lehet jól mondani a magunkét, hogy fúú, azta, na most ugy lehordom ezt a filmet. és csak mondják, mondják, mondják.

  ne idegesítsd ezen magad, nyugodtan írj még, én is várom a folytatást! legyen AvP3 !

  tényleg csoda hogy ennyi pénzből így megcsinálták.
  ja hogy a Matrix Reload 300 millából lett? arra volt pénz, bár tény ütött az a film rendesen.

 38. Johner

  Nessboth: bárcsak tudnék veled vitatkozni… :(

 39. Diaspar

  Hello mindenkinek. Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni az itt leírtakhoz, hogy csak azért mert ez a film az alienekről és a predátorokról szól nem kell mindenáron védeni. A dolgok nem így működnek. Az hogy valaki egy igazi fan az nem jelenti azt hogy nem lehet rossz véleménnyel a filmről. Egy igazi rajongó valami miatt megszerette ezeket a filmeket, és hogy ha alkalma nyílik rá természetesen megnéz minden vele kapcsolatos új dolgot. De hogy ha a pénzéhes filmstúdiók teljesen figyelmenkívülhagyják azt ami olyan jóvá tette az elődeit, akkor mi értelme védeni. A rajongó arra számít hogy olyan filmet kap mely megfelel az elvárásaiank, de ha ez nem teljesül, akkor miért kellene minden áron mentegetnie. Ha nem jó hát nem jó. Csak azért mert az alaptéma olyan amit szeretünk, még nem biztos hogy jó is lessz a film. Ha ez így működne, hova jutna az avp univerzum. A rossz filmre a kevés pénz nem indok. Csak gondoljatok bele logikusan, ha ti kevés pénzből gazdálkodhatnátok mit tennétek? A véres csatajeleneteket erőltetnétek, vagy megpróbálnátok egy kevesebb pénzből megvalósíthaó frappáns kis történetet keitalálni, ami tele van váratlan eseményekkel? A szinészi játékról pedig annyit, hogy kevés pénzért miért nem találnak jó szinészt? Főleg hogy egy ilyen filmbe nem is fontos hogy egy híres jóképű alakot szerepeltessenek. Szerintem a történet nélküli gyilkolászás még egy ilyen stílusú filmben sem megengedett.

 40. keruman

  Helló mindenki. Lehet spoileres vagyok de sztem már minden kiderült az előző kommentekből. Az első részhez képest szerintem ez egy álom volt. Végre valamit kezdtek kapisgálni arról, hogy miként is viselkedik egy predátor, bár mégjobb vadászó feelinget elérhettek volna valahogy. A harcoknál én sokszor nem tudtam ki kicsoda és éppen mit csinál,ez ha az alacsony költségvetés miatt van akkor csak gratulálni tudok. Az alienek: én személyszerint annak örültem volna ha a film végén bolyba tömörülve ügyködnek a korházba, ahol az az egy helikopáter van és a megszeretett embercsoportunk pár színtén megszeretett katona segítségével próbál feljutni arra a bizonyos tetőre. Eközben megjön színtén szeretett predink és rendet tesz, miközben hullanak kedvenceink (alienek és emberek egyaránt). Másik szálon eközben más emberek várják a felmentő sereget megszeretett serifkénkel, aki küzd az alienekkel mint az állat vagy nem tom és ez az egész egy drámai csúcspontban összetalálkozik. Elérik a helikoptert, predator vs predalien (a predalien nekem nem tetszett sztem túl sok volt a rasta meg túl nagy az agyar, egyenesen továbbfejlesztette a predatort nem csak átvette a tulajdonságát de ez szocproblem), az emberek rájönnek, hogy egy vadászgép annyira inkább nem tudja elvinni őket, vagy valami hasonló. de legalább valami durva veterán állat lehetett volna benne a predatoron kívül. valami ilyesmi lehetett volna sztem. na nem baj majd 2-3 év múlva. Azért örülök is, hogy láttam PREDATORT-t meg ALIEN-t. Meg embereket, akik akár meg is dögölhettek volna felőlem mindannyian. Csak a predit sajnáltam.

 41. Én, mint Predator fan örülök, hogy láthatom a kedvenc karakteremet új filmben, szerintem istenkirályra sikeredett!
  Gondoljátok el, ha ne lenne új film, akkor az a két rongyosra nézett rész maradna nekünk.
  Nem jobban járunk így?
  Aki csak fikázni tud, az csináljon jobbat és vágja ketté egy ‘dobócsillag’ amit kedvenc Wolfunk hajít el……
  Csumesz

 42. Kevin

  Codename86: /respect /cheer :)

 43. Hahahaha.
  Tudtam, hogy élvezet lesz idejönni. :D
  Codename86-al 100%ig egyet értek.
  Persze én sem vagyok elájulva ettől a filmből de közel sem lett olyan rossz mint amilyennek itt néhányan leírják.
  Tulajdonképpen olyan érvekkel dobálóztok amiknek nincs is értéke. Elősször az a gond, hogy nagy macsó predik vannak, új predator látás stb stb.
  Most meg az, hogy a régiek? LOL. Ez tényleg az. Hát mit akartok bakker????
  AKinek nem tesztett ne nézze meg újra és kész. Ennyi. Én sem nézem az AVP-t minden nap.
  Jah és léci ne dobálózzatok már annyit az AVP2 PC játékkal, mert ha az nem lopott az aliensből és a predator2-ből akkor az AVPR film se a régiekből. :)

 44. codename86

  Elolvastam Cosmic kommentárját… Egyetértek vele. Nem azért mert ő is szimpatizál az én véleményemmel, hanem azért, mert amellett, hogy elismeri a film hibáit, nem csak azokra hivatkozik. Nem csak a tévedéseken lovagol, hanem képes észrevenni a film pozitívumait. Magyarul nem elfogultan ült le megnézni. Szerintem.

  Természetesen van a filmben hiba. Nem is egy, egyenesen rengeteg! Ezzel én nem is vitatkozok. Nem azt állítottam a hozzászólásomban, hogy a film tökéletes. De egyszerűen nem zavarnak ezek a hibák, mert ezernyi más dolog kárpótol.

  Az egyik legnagyobb hiba például a Predator hajó mérete. Emlékeztek az első rész végén, hogy mekkora volt? Szinte túlzás nélkül állíthatom, hogy legalább száz ragadozó volt rajta. A folytatásban pedig eléggé aprócska. Ugyanígy az “oltár” (vagy mi a szösz az), amire a halott ragadozót fektetik, sem hasonlít az első részben látotthoz.

  De ilyen hiba az eltévesztett lövés miatti katasztrófa, a zuhanás is. De vajon miért így lett összevágva? Szerintem talán azért, mert minnél hamarabb túl akartak lépni Anderson örökségén, és lezárni azt.

  Pozitívum, pedig maga a Predator. A mozgása, a viselkedése, a hangja. Látszik, hogy a ragadozót eljátszó színésszel megnézették vagy 100x az elődöket. Visszaköszön a régi filmekben látott testtartása, a jellegzetes mozgása. Még az ujjait is úgy hajlítja be mint az első és második részben. xD Nekem úgy ahogy van tetszett.

  Ja és Cosmic! A botlásai és hogy jónéhányszor meglepik az idegenek, az Alien rajongók miatt kellettek. :D Hogy ne az legyen a baj, hogy fél kézzel elbánik a dronokkal. ;) Mellesleg nekem is így tetszett. Azért nem egy Rambo ő.

  És ha már az idegeneknél tartunk… Szerintem nagyon jól néztek ki és minden rendben volt velük. Védelmezték a királynőjüket, és a legjobb falatokat is átadták neki. :D Stb.

  Szerintem ez a film az összes hibájának ellenére is kellemes folytatás. Nekem nagyon tetszett. Bár védelmemre legyen mondva, nekem az eslő AvP is bejött. :P

 45. LángVágó

  Kevin Te WoW os vagy? :)

 46. maryclose

  Üdv. Mindenkinek! spoiler veszély!
  magyar vadász a 17 hsz.-ben nagyjából leírta amit én is gondolok. Amit még hozzáfűznék: Elgyengítik és lealázzák benne az alient. Nagyon el volt ferdítve minden a predator javára, igencsak túlzásba estek, hogy 1 predator jött a Földre rendet rakni és elbánt minden aliennel 1-2 Bud Spenceres pofonnal kb. (ahhoz tudnám hasonlítani, mert igencsak könnyen ment neki…) :D tiszta nevetséges. Esélyük se volt, mert a predátor könnyűszerrel, fél kézzel elbánt velük, helyenként szó szerint.. :S Hagyjuk már… Mikor az előző részben meg simán nyírta a 2 faj egymást egyenlő esélyekkel.
  A PredAlien tetszett, a nagy ereje, hogy tudott szaporodni, ahogy kinézett, stb. A morbidabb részek is tetszettek a szülőszobában, lehet, hogy túl durva lett talán (?), de legalább ennél a résznél volt egy kis horror feelingem és izgultam is. A nagy probléma az, hogy ezt az egész filmben kellett volna érezni (nem csak 2-3 percig az egész film alatt) és magánál az aliennél, de hát neki most nem ilyen szerepet osztottak…
  Amúgy unalmas, rossz story… az eleje rendesen átcsat tinihorrorba, már vártam mikor bukkan fel freddy prince jr. meg ezek… aztán maga a “harc”.. mert éppen annak nem nevezhető, mivel elég egyesélyes volt a dolog.
  Nem is értem ilyen folytatást hogy volt pofájuk picra dobni… :S Csak önmagukat járatják le az alkotók és az egész alien kultuszt rombolják le. Ez nem AVP film volt kérem, hanem P, annak is gyenge.

 47. csutkakoma

  Az Aliens vs PRedator Requiem az a film, amit életemben először a keletkezésétől kezdve végigkísértem egészen a befejezéséig. A fórumon figyelemmel kísértem Colin Strause rendező kommentjeit is és azt kell, hogy mondjam, reményt öntött belém. Elhittem, hogy végre kilábal a film a nagy gödörből és az Alien vs PRedator csak egy kis botlás volt, amit még képesek orvosolni. Viszont úgy tűnik, hogy Fox ezt nem így látja és nem érdekli őt a két úgymond saját gyerekének a sorsa. Vettek két rendezőt, Colin és Greg, akiknek ez életük első filmje, leültették a rendezői székbe őket( Bár elméletileg mentek ők maguk), meghagyták Shalernot és Davist, kevesebb pénzt adtak, mint az első részre és mehet a móka. Az Aliens vs PRedator Requiem nem váltotta be finoman szólva sem a hozzá fűzött reményeimet. Mérhetetlenül bugyuta film és nagyon látszik, hogy a rendezők kezdők a szakmában. A szereplőknek jóformán semmilyen normális szerepük nincsen. Nem szerethetőek és nem érdekli az embert, hogy ki hal meg. Hol vannak már a régi nagy és érdekes szerethető karakterek, mint Ripley? Harrigan, Dutch, de akár Peter Keyest is említhetném. Nincs kiért izgulni és éppen ezért elvesztik a dolgok a súllyukat. Nem érzünk át semmit sem. A szereplők félelmét, a pusztítás mértéket. Az anya lánya kapcsolat pedig mértéktelenül lapos és erőltetett, csak úgy, mint Ricky és Dallas közti viszzálykodás, illetve a tini “komédia”, ami még a szappanoperákat is megszégyeníti. Amikor ezeket a jeleneteket néztem, egyből eszembejutottak a lapos tinihorrorok, mert hogy ezek a jelenetek pontosan ugyan olyanok, mint azon megfelelőik. Ráadásul a párbeszédek is laposak, ezen kívül vannak olyanok is amiken nagyokat lehet nevetni. Ilyen például az emberek meghalnak…Fegyverekre lesz szükségünk vagy a Kormány sohasem hazudna nekünk mondat. Szerintem ezek sokakat megmosolyogtattak. A film bővelkedik aztán vérben rendesen, szval a ház tájékát nem érhetné panasz. Ám nagyon erőltetett szinte minden ilyen része. Csak az arcunkbavágják, hogy tessék itt van, véres és mi még megölünk itt gyerekeket és terhes nőket is. Ezek a dolgok teljesen súlytalanok és nemtudja az ember komolyan venni őket. Zeneileg a film semmilyen. Mondanám ezt, ha nem hallgattam volna meg önmagában a számokat. A Probléma a zenével, hogy annyira halk a filmben, hogy észre sem lehet venni egyáltalán 1-2 részt kivéve. Remélhetőleg ezt a DVD-én korrigálják. Ami egy hatalmas gondja a filmnek még véleményem szerint az, hogy a film a legkisebb eredetiségre sem törekszik semmilyen szinten. Egyedül a Predalien új szaporodási módszere kaphatna említést meg 1-2 nagyon kicsi apróság, de sajnos érződik rajta, hogy valami nem stimmel a dolgokkal és az elődök majmolva vannak nagyon is. Ugye a második részre a két szörny mi mást választhatott volna helyszínül megint, mint a Földet és ott is természetesen egy amerikai kisvárost Coloradot. Azt kell, hogy mondjam, hogy a két lény, még a predator sem(volt olyan hely ahova passzolt, csak sok helyen valahogy nem voltak a dolgok eltalálva) illett bele a környezetbe. Az idilli kisvárosban a kocsik között, a főutcán a kis házikó előtt rohangáló predalien, illetve a főzőkonyhában mászkáló alienek, nagyon elütnek egymástól. Pedig a trailerek meggyőztek anno arról, hogy mégsem lesz itt baj a helyszínnel, mert ügyesen operáltak a rendezők. Mégsem így lett. A film nagyon gyorsan pörög egyébként és nem győztem kapkodni a fejemet, hogy mi történik. Az egész film egy káosz, se füle se farka nincsen, a nagyon rövid és átláthatatlan összecsapások mellet, (amelyek számomra nem hozták egyáltalán meg az a feelinget, amit vártam, örültem volna, ha átjön végre valami brutálisan kemény és látványos alien és predator harc végre. Ez nem így lett.) végletekig unalmas és semmitmondó emberi jeleneteket kell kínszenvedve végignézni. A film se az elejével, se a végével se semelyik aspektusával nem fogja meg a nézőt és nem mondja azt, hogy ez igen. Ráadásul a vége pofátlanul gány lett és összecsapott. Nem is tudom, hogy mikor láttam utoljára ilyen szörnyen gagyi befejezést. Nagyon B és nagyon rövid, ráadásul a végén felfelé bámuló Kelly és a hős katonák, illetve a hozzá írt hős zene valahogy megint csak nem illik a képbe. Yutani jelenete nem rossz, de semi pluszt nem ad hozzá semmihez. Bár nem is ez volt a célja gondolom. Egy jópofa tisztelgés lett volna a rajongóknak, ha…! A számítógépes effektek, meglepően rosszak voltak és a kép is valami iszonyatosan sötét és szemcsés volt. Szinte már a nézhetetlen kategoriát súrolta. Megintcsak azt tudom mondani, hogy a DVD-én remélhetőleg korrigálnak, mert ez így manapság sztem elfogadhatatlan. Az első résznek mellesleg sokkalta szebb effektjei voltak és sokkal szebben volt kamerázva, illetve a képe is tűéles volt.A néhány nagyon kevés pozitívum, ami fellelhető a filmben szinte emlitést sem érdemel, mert kevés és ezen felül nem igazán tud az összképhez pozitívan hozzáadódva szépíteni.Ilyen Wolf predator, aki egy remek karakter lett volna, ha a film is olyan, amilyenek lennie kell. Ezen felül Chet jól néz ki, bár megjegyzem, hogy nem tetszett a vásznon Chet új szaporodási módszere. Wolf kék fiolája, a predator bolygó, illetve a ragadozónk 1-2 megmozdulása. Az alienekkel igazából nemtudok mit kezdeni. A dizájn borzalmasan rosszra sikerült, ezen felül az alienek sem alienek, hanem valami mások. Minden hiányzik belőlüük, ami a régiekben megvolt. Sosem hittem volna, hogy sikerül ledegradálni a filmet egy B szintre. A B színvonal, színészek, harcok,( sőtt a lényeknek is olyan feelingjük van, hiába néz ki Chet és Wolf jól,) látvány, pedig tökéletesen átjön a filmből és meg is van benne nagyon erőssen. Tényleg hatalmas nagy csalódás a film és azt kell, hogy mondjam, remélem vagy 10 évig nem veszik elő a témát és pihentetik. Majd keresnek egy jó rendezőt és elkezdik előrről rendes pénz mellett. PErsze ez nem valószínű, hogy megtörténik és nagyon úgy néz ki, hogy még az ilyen filmek is, mint az AvPR profitálnak busásan és sajnos ez azt jelenti, hogy a mítoszromblás folytatódik. Colinék meg meg visszajönnek és még merészebb ötletekkel és amatőr munkával jobban tönkrevágnak mindent. Az AvP1-nél azt mondtam és szinte mindenki, hogy nem lehet ennél rosszabb filmet csinálni. Nos az AvPR rácáfolt erre( Bár ebben még nem vagyok biztos teljesen). Ez a film még árnyéka sincs a 20. század két legismertebb szörny filmjeinek.

 48. magyar vadász

  Az akinek tetszik ez a film, azt nagyon tudom sajnálni. Annak egészségére! Nos igen ez megmutatja a színvonalat. Nagyon dühít ez a film!

  Viszont az is biztos, hogy rengeteg jelenetet kivágtak, de kétlem, hogy azokkal élvezhetőbbé válna. Nekem
  egyetlen jelenet ugrik be ami nem volt a filmben. Mégpedig az, amikor az előzetesben bennevolt, hogy a katonacsaj (az anyuka) osztja az ólomáldást a nehéz géppuskából és ez bizony nem volt a filmben. Csak egy ilyen apró észrevétel, de ez a film már menthetetlen. Amatőr pöcsök bohóckodása (itt a “rendezőkre” gondolok)

 49. rivike

  Ez azért már túlzás amit pár ember itt leművel szerintem …

 50. magyar vadász

  rivike mire gondolsz?

  Diaspar mélyen egyetértek veled!

 51. magyar vadász: miért azt sajnálod akinek tetszett? ha tényleg dühít a dolog az nálam azt jelenti, hogy negatív érzelmeket vált ki belőled. Akinek tetszett a film, abból meg pozitív érzelmeket váltott ki. Erre az irígység a helyes kifejezés szerintem. Nem véletlenül tudjuk már régóta, hogy milyenek a kritikák. A kritikákra nem szarni kell, mint ahogy már régóta csinálja mindenki, a kritikák felkészítik az egyént, hogy milyen filmre számítson. Az imdb-n is már régóta 6 pont alatt van a közönségszavazások szerint is. Attól nem fog a film minősége megváltozni, mert neked pozitív a hozzáállásod. Én tudom, hogy rossz a film, ettől függetlenül képes voltam élvezni, mert a kritikák és a visszhangok felkészítettek rá. Így ültem be a moziba, hogy tudtam, hogy sok blődség lesz benne, tudtam, hogy 80 percnél nem lesz hosszabb. Mégis tudtam élvezni, mert én a szörnyeknek is rajongója vagyok, nem csak a filmeknek és örülök, hogy volt még ilyen. Aki igazán rajongó az képes örülni annak a két percnek is ami pozitív a filmben, és nem csak a hibákat veszi észre. Én is fel tudom sorolni, hogy de jellegtelen volt a zene, meg alig látszott valami, meg de rövid és egyszerű forgatókönyv. Mondjuk ezt mindenki másképp ítéli meg, mindenkinek más a szubjektív véleménye, mindenire más hatást gyakorol egy film, úgy hogy kérlek, ha neked nem tetszett, akkor ne nézd le azokat akik képesek voltak élvezni azt a szűk másfél órát. Nem kell komplett idiótának lenni az élvezetéhez, de nem árt, ha kikapcsoljuk az agyunkat arra a kis időre. A kritikusok már rég megmondták, nem értem mi ez a meglepettség.

 52. cosmic

  magyar vadász nincs jogod ilyen lenézően kritizálni azt, akinek tetszett a film.

  és ilyennel címkézni, hogy “ez mutatja a színvonalat”.

  miért? az a színvonal amit Te ( te ) képviselsz? a nemtetszéseddel? ugyan.

  ismered itt egyáltalán az embereket, vagy csak vagdalózol ezekkel a szavakkal?

  de tök mindegy, amit írtam már. Sem neked sem nekem nem számít a véleményünk abszolút semmit.

  csinálhatod/ hatjuk itt a hisztit, nem fog történni semmi. jól “kinegatívkodod” itt magad, azt megkönnyebülsz. ez is megvolt, mi ?
  lehordtad a filmet, majd az azt megnéző embereket is.

  amugy lécci, bár off, de mondd meg, te melyik mostani filmet tartod jónak?
  (próbálom ezáltal kikövetkeztetni, neked hozzád milyen színvonal “tartozik”. ) na.

 53. zsocso

  Ez csak egy film. Akinek tetszett az megnezi legkozelebb is, akinem nem az meg felejtse el. En jol szorakoztam. Biztosan en vagyok a hulye.

 54. Syler

  Én az alienen és a predet néztem míg mások micimackót ismerem minden részét és az a véleményem a moziról ……
  Hogy aki tudja miről van szó annak tetszett szar a kameraállás úgy is tudod mi tőrténik aki meg nem tudja el sem megy a filmre az 1esnél 100xjobb volt nem egy aliens vagy preadator kalifornia kormányzójával meg
  ripleyjal.Nekem tetszett a film de lehetett volna még benne 1 félora a csattano meg a végén volt Miss Yutani meg a pred pistol(az a stukker rohadt jó volt) és nem is hiszem,hogy a rendezők jobbat akartak csinálni így is megnéztük és szetem a 3. is megfogjuk nézni h hátha ez jobb lesz mert ha a pred és az alien oda álnának egymás mellé és két vödör sz.rt a fejükre öntenének akk is megnéznénk és manapság 1 jó film sincs.DE EZ NEM AZT JELENTI,HOGY A HARMADIKAT BEÉRNÉM ENNYIVEL!!!……..

 55. csutkakoma

  “Aki igazán rajongó az képes örülni annak a két percnek is ami pozitív a filmben, és nem csak a hibákat veszi észre.”

  Azért ne mond már meg légyszives nekem, hogy milyen az igazi rajongó. Én szívből gyűlölöm a filmet, mert számomra a két kultikon meggyalázása mind az első és mind a második rész és imádom a régieket. Velük nőttem fel, gyűjtöm a figurákat, képregényeket, könyveket. Ezek szerint én akkor nem vagyok igazi rajongó.

 56. Syler

  Félreértettél csutakoma.

 57. rivike

  Arra gondoltam, hogy páran úgy veszik itt a dolgokat mintha vérre menne… Nekem tetszett a film… Fura biztos nem vagyok normális, hogy egy ilyen film tetszhetett nekem… Na de konkrétan szólva arra gondoltam az előbb, hogy nem kéne ennyire durván lemondani azt az embert akinek tetszik a film szive joga… Itt nem arról van szó ki rajongó és ki nem… Esküszöm kezdem úgy érezni, hogy nektek mindegy milyen filmet csinálnak ti akkor is utálni fogjátok!! Ne várjatok soha Alien vagy Predator minőségű filmeket úgyse kapjátok meg… Én ebbe már beletőrődtem és tetszett a film… Aki sokat vár valamitől az úgyis csalódni fog… De nem kéne lemondani a másikat miatta (magyar vadász)

  Csá

 58. Nekem bejött a film a hibái ellenére is. DE! Nem volt félelmetes. Bár már egyik Alien és Predator sem az. Ennek pedig a játék az oka Nálam! Nagy AvP játék őrűlt vagyok, egy jópárszor már végig toltam minden részét. És amióta “megtapasztaltam” az életet a lények szemszögéből is, nem tudok úgy rájuk nézni, mint azelőtt. És ez nagyon rontja a filmek élvezeti értékét, mert más hatást vált ki nálam, mint ami az eredeti célja. Nem az embereknek drukkolok. Hangsúlyozom, ez nálam kizárólag a játék miatt van!

 59. ummagumma

  én úgy vélem, hogy ez egy Alien rajongói oldal – és az AVP az Alien minőségéhez sajnos nem ér fel
  ezen lehet vitatkozni, hogy kinek a hibája – csak felesleges
  ha utánanéztek, hogy milyen széllel szemben született az első három film, akkor igazából az a csoda, hogy egyáltalán átjut valami érték a hollywoodi jerikó falain

  talán érdemes végiggolndolni az Alien szaporodási-ciklusának idejét, sőt az egész habitusát
  anno egész nyugton elvolt magában Ripley-vel egy mentőkainban elbújva
  szinte elő sem akart bújni amíg Ripley rá nem küldött egy kis forró gőzt

  vagy érdemes átgondolni szintén az első filmhez képest
  nem tudtuk meg a földiek milyen szinten állnak
  nem tudtuk meg kapcsolatban vannak / ismernek e más idegen fajokat
  nem tudtuk meg hogy honnét ismerte az Alient alaposan a Társaság
  és így tovább

  ehhez képes a lassú files drámához
  illetve sok kérdést felvető misztikumhoz képest az összes folytatás vesztett az értékéből
  de amíg a 2-3-4 rész adott valami plusz misztikát (főleg a börtönbolygó különös vallási fanatikusai)
  addig az AVP összecsapott Daniken utánzata és a AVP-R kisvárosa inkább mitoszkiller
  és itt lesűlyed az átlag slasher mozi szintjére – amiért viszont nehéz rajongani

 60. ummagumma: a “társaság” szerintem NEM ismerte az alieneket. emlékezz csak vissza, amikor a tábornok a videofelvételeket nézte, nem tudta, mi az amit lát. ők a predatorokat ismerik (szerintem ugyanaz a csapat, aki a P2-ben volt), de az alien fajt (még) nem.

  nem olvastam vissza a temérdek hsz-t, de abban az előttem szólóknak igazat adok, hogy azért nem kéne senkit sem lenézni, mert tetszik neki a film. HÁLA ISTENNEK nem vagyunk egyformák, mindenkinek szíve joga eldönteni, neki bejött-e vagy sem…

 61. Csabirs

  Sziasztok

  Most érkeztünk haza a moziból hát azt kell mondjam ez a film egy nagy 0!!!!!!!!!!Látványba hangba ottvan a szeren történet és a szinészek az valami atyaúristen.Az volt az érzésem miontha a sikoly 8at:) vegyitették volna az avpvel ordibáló fiatalok rohangálnak össze vissza sikitozva na ne.Ez nem avp ez nem tudom mi de hogy a hangulatnak és a légkörnek köze nincs hozzá az tuti!Az akció részek jók a látvány profi a kamerakezelés a végén is egy nagy 0 elégtelen.Kamera mannek biztos remegett a keze amikor a végén a predator meg a korcs alient vette.Össze vissza rángatva volt az action sötét is volt meg az esö is esett szóval kb semmit nem lehetett élvezhetöen látni.Ettöl még az elsö rész is jobb volt komolyan semmi hangulata nincs.Csak a vér folyik benne meg az agyvelödarabok kb ennyi nulla rendezöi tehetség fos forgatóköny egyszerüen nem tudom elképzelni hogy lehet ilyen filmet kiadni a kezük közül.Kb ennyi sorry ha valakinek a lelkébe gázoltam de ez a film nem méltó arra hogy avp legyen e neve.!!!!!!!!

 62. hlkcica

  Az itt a baj hogy az AvP univerzumban ennél messze több van. Egy rajongó azt várja hogy kedvelt világa kitáruljon, gazdagodjon, több legyen. Hát ez valahogy kimaradt. Talán kissé rosszul értelmezték a rajongó fogalmát: nos a rajongó nem feltétlenül belekben tocsogó szörnyeket akar látni miközben sivákoló tinik rohangásznak. Van ilyen film is ugye, csak…(fejezzétek be magatok).
  Csutkakoma egyetértek… bár én a fentebbi hozzászólásomtól eltekintve mindezek ellenére viszonylag jól szórakoztam a filmen…
  …csakhogy: a rajongói film az a Gyűrűk Ura. Az az ami letette a mércét. Ihletettségben, kidolgozottságban, a mű iránti mély tiszteletben és szeretetben egyaránt.
  Hát itt nem volt tisztelet, megkockáztatom még ha a rendezők látták is a megelőző filmeket, hát túl sok könyvet nem olvastak hozzá. Legalábbis remélem hogy nem Törött Agyart próbálták megjeleníteni mert akkor a hideg kiráz…
  Egy a baj evvel a filmmel: a kevesebb több lett volna.
  Miért van az hogy az Alient nézve még mindíg kiráz a hideg ahogy azt a zenét hallgatom és Giger mester keze nyomát látom…?
  Valami hiányzott itt: a szikra… és azt sem tocsogó vér és belek, sem egymáson hentergő alien és predátor nem pótolja…
  Egyszer majd eljön talán az idő mikor Shimura Wongot látom a filmvásznon. Egy olyan valaki rendezésében aki borzongott a könyvön…

 63. ummagumma

  szerintem ismerte

  emlékezz vissza amikor Ripley az első filmben bemegy Anyához és rájön mi az ábra
  akkor Ash megpróbálja megölni / meggyőzni

  többek között olyan érvekkel, hogy ez a lény tökéletesen tiszta
  nincs benne lelkiismeret / morál / erkölcs stb
  tehát nem gátolja a lényt olyasmi “gyengeség” ami az embereket

  viszont amikor erről volt szó
  még “csak” egy ember volt halott (illetve kettőnek nem tudtak a sorsáról)
  tehát Ash azért mondott ilyesmit mert volt elő-ismerete az Alienről
  gondolom a Társaságnak is – mert másként nincs értelme a parancsnak

  (amúgy Ash fenti gondolatai közelítenek bibliai mélységekhez
  a jóról és rosszról, az értékrendről és humán erkölcsről
  pl ilyesmiket hiányolok az AVP-R filmből)

 64. ummagumma

  hlkcica!

  most biztos én leszek a genyó kritizáló
  de nekem a Gyűrűk Ura film már ott kivágta a biztosítékot, hogy kimaradt Bombadil Tom

  szvsz Bombadil Tom nélkül nem értelmes a történet
  megkockáztatom, hogy a film készítői nem értették meg a történetet

 65. cosmic

  egyszer. egyszer. majd, mi lesz ha, milyen lenne ha, ez meg az készítse a filmet, ez milyena jó volt, az milyen jó volt, ez szar ,a régi jobb volt,

  ti melyik bolygón éltek?

  néhány embernek itt semmi sem jó?
  ha valami kék, akkor miért nem piros? ha piros miért nem kék?

  tök fölösleges ide írkálni ennyi eszement hülyeséget.
  nem mérvadó egyikünk véleménye sem.
  egy rajongó ezt, meg azt vár el ?
  ezt meg ki határozza meg?
  ki van olyan helyzetben és pozícióban, hogy Ő tudja, egy rajongó mit vár el?
  senki.

  régi Alien meg Pred filmek összehasonlítása AvP1 és 2 vel ?
  hát soha nem haggyátok abba? nem unalmas még?

  ha ennyire szar volt ez is meg az is, minek erőlködtök? nem nézzétek meg, nem kell írni, kutyát sem érdekel miket írkáltok ide. vagy pl. amit én.

  játszanak még más filmet is a mozikban. nézzétek meg azokat is.
  kitalálom: szar lesz ! gyerünk gyerünk, haladjunk csak szépn, nyomás lehúzni a filmet!
  ez megy ! hihetetlen.

  szerintetek foglalkoznak haliwúdban a könyvekkel, meg “pred-kultúrával” meg avp univerzummal?
  szart!

  ha igen, már rég kihozták volna már az AvP 2 játék film változatát. Mert annak aztán tényleg nagyon jó története van!
  profi módon van felépítve, szorosan összefügg a három faj története.

  de ez is csak egy saját vélemény. ami nem jelent semmit.

 66. Csabirs

  Az elöttem szólonak irom már miért ne irnám le a véleményem én nem szoktam forumokra irkálni de ez a film kihozta belöel mert ekkora fost rég nem láttam!!!!!Imádom az össza a é p filmeket még az avp1 is elment olvastam összes nálunk és külföldön megjelent könyvet imádom az egésznek a légkörét a borzongást stb stb de ez a fos volt és had irjam már le a véleményem ennyi orditozo tinik predatorral és alienekkel ugráló kamera full sötét kép bárgyú történet szar helyszin uristen mi volt még ja más nem Szar volt és ennyi !!

 67. Vipera

  Ma néztem meg, el próbálom mondani a véleményemet róla, lehetőleg spoiler nélkül.

  Megmondom az igazat, némileg csalódást keltett. Jó volt, de többet is ki lehetett volna hozni belőle. Sokkal többet. Több akciójelenet kellett volna bele. És jobb. Túl sötét volt a kép, meg eléggé szemcsés is. A vágás valami tragédia volt. Pont az akciójelenetek közé bevágni… A zene sem jött be. Illetve a stáblista alatti tetszett.

  A karakterek borzalmasak. Semmi szöveg, semmi jellem. Mindegyik részben volt egy-két színész (a főhősön kívül) aki megmaradt a nézőkben, de még az AVP1-ből Alexa Woods is úgy-ahogy emlékezetes marad. De ebben… mind Morales seriff, mind O’Brien katonatiszt, mind a testvérek felejthetőek.

  Az alienek nem voltak olyan fürge, precíz gyilkológépek mint az előző részekben. Wolf sem keltette a túlságosan rutinos, tapasztalt vadász benyomását, hacsak nem abban, hogy könnyen kinyírt jópár alient. Sok dolgot vettek át Wolf esetében a Predator 1-ből, gondolok itt a huppanásokra, amikor valahonnan leugrik, vagy amikor a sugárfegyver célzóháromszögének vonala mozog.

  A sztori elnagyolt, a csatajelenetek szintén. A vége is elég rövid, hirtelen volt. Nem vártam el, hogy olyan jól kidolgozott, beszaratós-paráztatós legyen mint az Alien, de ez lényegében egy gagyi tinihorror, csak két ismert szörnnyel. Legalább fél órával hosszabbnak kellett volna lennie, nemcsak a csatajelenetek, hanem a karakterek kibontakozása miatt. A predatorok bolygója is csak egy villanásra tűnt fel.

  Betudthatnám annak, hogy a FOX stúdió kevés pénzt adott a rendezőknek, de így is van némi hiányérzetem. Ez a film nem lesz az alien-predator univerzum filmjeinek része, inkább csak egyfajta tisztelgés előttük.
  Nem mondom hogy rosszabb film, mint a sokat szidott AVP1, de jobb sem. Ettől függetlenül remélem hogy lesz harmadik rész, de bízom benne, hogy azt már hozzáértőbb embereknek adják, mint pl. Dan O’Bannon, Ronald Sushett, vagy Ridley Scott.

 68. keruman

  Én annak örülök a legjobban, hogy szarrá lett fikázva a film, mert mire végre megnéztem a moziban már úgy voltam vele, hogy életem legszarabb filmje lesz. Erre egész kellemesen csalódtam mert az 1. részt ezerszer odabaszta. Nem kur.. jó film de legalább láttam alieneket meg predatorokat nekem ez is valami. Nagyon sok hibája van, nem írom le mégegyszer amiket már előttem leírtak, de ezt kell szeretni és ugyis mindenki megfogja nézni mégegyszer, mert egyszerűen nem bírjuk ki nélkülük. Ennyi. Szerintem inkább azon izguljatok, hogy ilyen szar kritikák után félredobják az AVP–t, és elkezdik az Alien5 projektet. Már látom a címeket: az 1. és 2. rész hangulatát probáljuk visszahozni, össze sem hasonlíthatjuk majd az AVP-kel, megtaláltuk a legjobb szereplőt( ha nem lesz drága jó ripley-nk a főszereplő), mindenidők legfélelmetesebb mozija, fényderül végre az igatzságokra. Ez nem alien és nem predator volt ddig, ezért nem barmolhatta szét azt amit eddig szerettünk, ez volt ebben a jó.Kaptunk valamit a kedvenceinkről. De mi lesz akkor, ha hozzá nyulnak a régiekhez és folytatják azokat? Na reménykedjünk, hogy valami jobb. DE AKKOR IS LEGALÁBB LÁTHATTAM ALIENT ÉS PREDATORT.

 69. keruman

  Jah ha lesz Alien5, akkor gyorsan csinálják,mert Ripley sem halhatatlan:)!!!

 70. Syler

  Szerintem akkor lehetne megmenteni az AVP-ét ha a 3. egy teljesen új szálon kezdene el futni és nem a 2. folytatása lenne(ha egyáltalán ezt lehet valahogy folytatni)az AVP2 játék jó alapú lenne de szerintem azt nem fogják megcsinálni……..
  Szivesen látnék a moziben monjuk kb.2009 vége frlé rgy olyat,hogy Aliens vs. Predator 3(azt a halála ragadozó ellent kivehetnék már)Directed by James Cameron,Ridley Scott,Khon McTiernan-t.

 71. mbalazs

  Megnéztem. Mondjuk már régebben. Nagyon nem tetszett! Nagyon nem szeretem h egy patinás scifi-horrort közelítenek a B-horror/tini hentelős filmekhez.
  Dehát a filmnek muszáj haladnia a korral, mondanivaló már szinte semmi (vő Alien1 mondanivalója/hangulata), design az egekben + néhány beteg jelenet és dől a pénz!

  Meg azért a könyveket is el kellene olvasni, gondolkodni egy kicsit.
  Logikai bukták:
  1. A mellkasrepesztő kifejlődéséhez egy minimum méret (kb kutya) szükséges, tehát emberi csecsemőt nem fognak megtermékenyíteni max megenni.
  2. Uez a beteges terhes nő jelenetnél is a gond bár néhány kamasznak biztos nagyon tetszhetett, de egyszerűen értelmetlen, mert túl sok tápanyagot szív fel a kihordás.
  3. A predator-ok szeretik “kézben tartani a dolgokat”. Nem hiszem h egy predator “szólózhat” saját kontóra… Valahogy úgy kell ezt elképzelni h tisztában vannak vele ha az alien-ek elszaporodnának a földön akkor egy nagyon jó kis bolygót veszítenének el vadászatra. Tehát Wolf-nak muszáj lett volna társakat hozni amagával akik mégha passzvan is figyelnek és közbelépnek vész esetén nehézfegyverekkel. Még az egyébként meg is volt h a predator eltüntetgette a nyomokat, de gondolnia kellett volna arra az opcióra h elbukhatja a vadászatot…
  4. Ugyanehhez hozzátenném h az alien populáció nem fog leragadni egy falunál hanem az élővilágban gazdag erdőben 4 égtáj felé fog elkezdeni szaporodni és nem biztos h egy atombomba megfogja őket.
  5. A predatorok elhajított diszkjei eddig mintha mindig a kezükbe tértek volna vissza nem? (pred2, avp1) Bár el kell ismernem h megint nagyon király szőke cicababákat a falra szegezni.
  6. Ahhoz képest h az egész várost lerohanták az idegenek a kórházban elég jó nyugalom van…

  Ami pozitív: Na jó a látvány szép, a harcok jól megvannak oldva; wolf és a predalien elég szépen végigpofozkodják a filmet, a szimpla alienek is elég jól összehangoltan támadnak wolfra. De nem is tudom a filmeknél a könyvek és az avp2 játék sztorija még mindig jobb. Ennél meg pláne.

  Ja igen és akkor most elmondom h az avp1 készítői legalább átfutották a könyveket. Nem csináltak egy nagyon kreatív dolgot, de azért nézhető volt. Ezt meg hagyjuk…

 72. codename86

  Már tényleg nem akartam írni, de mbalazs…
  Ha valaki úgy nézi a filmet mint te, egyet is ért veled. Mert próbálsz úgy fogalmazni, hogy úgy jöjjön le, te aztán nagyon vágod a témát. :D

  Na akkor néhány ponthoz hozzászólnék:

  1. Te hol láttad, hogy csecsemőbe petéznek??? Vagy most mi van? Meg attól, hogy az Alien3-ban kutyából kelt ki, nem feltétlenül jelenti azt, hogy kissebb élőlényekből már nem fejlődhetnek ki. Mivel a gazdatest tulajdonságainak egy részét átveszik, születhetne egy kis méretű idegen is, ami nem nő meg olyan nagyra. Vagy akármi. Mellesleg a kutyából kikelt példány is mire teljesen kifejlődött, nagyobb volt az embernél, ha felegyenesedett.

  2. Terhes nő, meg túl sok tápanyag elszívás. XD Hehe. Mit gondolsz miért pont a várandós nőkbe rakott több petét? Az a kis csecsemő anyuci pocakjában + 3 kiló tápanyag. :) Ja és most jön az, hogy Carrie (a pincérnő) nem volt terhes. Akkor nézd meg jobban.

  4. Konkrétan nem tudjuk mennyi idő telt el, szóval míg van sok-sok fincsi ember, nem biztos hogy kifelé terjeszkednek. Főleg mivel van bőven gazdatest és táplálék is.

  5. Az AvP 1. részében már nem disc van. Shuriken a neve, és ha jól emlékszem, mikor Sebastian után hajította, nem nagyon repült vissza a kis kezébe, mert egy fal zárta el tőle, ráadásul az beleállt a falba. Mint itt. Az csak a véletlen műve, hogy Jesse beleszaladt, mert okos kislány volt.

  6. A fészek viszonylag nyugis helynek látszik, mivel odabenn az alienek a falra tapadva rejtőzködnek, szinte észre sem lehet venni őket. Bár nem tudom te hol láttál nyugisságot, mikor a Predator is megküzd vagy 6 idegennel, plusz Dallasék is lelőnek legalább egyet. Aztán mikor elindulnak a tetőre felbukkan újabb 3. Ami a tetőn zajlik már ne is említsük. Szóval tényleg nagyon nyugis hely volt az a kórház. Én is oda feküdnék be, ha valami bajom lenne. :D

  AvP játék. Igen, nagyon jó volt. Ennyi. Nem lett belőle film, nem kell rajta lovagolni.
  Amúgy meg ez az érdekes. Más filmeknél, pl.: Star Wars, ami megjelenik a filmen az a szent és sérthetetlen. Nem az amit regényként publikálnak. Főleg mivel viszonylag neves írók irnak egy saját storyt. Beviszik a fox-hoz és azok vagy rábólintanak vagy nem, és megjelenik könyvként. Ennyi. Nem ők gyártyák a hivatalosnak szánt történeteket.

  Azt meg már meg kellene értreni, hogy nem mi döntjük el mi lesz a filmekben. Ehhez is úgy kellene hozzáállni, mint más történetek esetében. Ami a filmben van azt kell elfogadni.

 73. codename86

  A 3. ponthoz direkt nem szóltam hozzá. Az eléggé helytálló. xD

 74. keryya

  Lássuk a logikai buktákat/rendellenességeket:
  – Megnéztem az AVP1 végét. Az űrhajó amivel a Predátorok elhagyják a Földet jóval nagyobb volt mint ami az AVP2-ben lezuhant. Sőt lehet látni, hogy pár tucat Predator száll fel a hajóra, így nem értem miért csak 2-3 maradt a második részre!? Hol van a nagyfőnök aki az ajándékot adta az első végén? Hol a többi predátor? Lehet, hogy valamit nem jól láttam?
  – Miért csak egy Predator jön rendet rakni. Nekem úgy tűnt nem vadászgatni jön, hanem takarítani. Eddig ha valami nagy gond volt, mindig sokan jelentek meg….
  – A predalien kifejlődése túl gyors volt, gyakorlatilag pár perc alatt teljesen kifejlődött.
  – A predalien új szaporodási módját nem is értem. Hogy is volt ez ? Mi vitte rá a predalient , hogy terhes nőket keresgessen? Honnan szerezte az alien petéket?
  – Hol volt a Média? Elképzelhetetlen számomra, hogy hullák, sebesültek ,lángoló erőmű, nemzeti gárda jelenléte ellenére semmi médiacécó nem volt. Legalább is semmi utalás nem történt. Országos, ha nem világméretű hír lenne az ilyesmiből. Atomot nem dobnak csak úgy egy kisvárosra. Az biztos, hogy nem egy ezredes dönt ilyesmiről. Ez a rész is nagyon kidolgozatlan volt.
  – Ha már bent ücsörögtek páncélkocsiban, miért nem léptek olajra? Minek helikopterrel bajlódni?

  Megvalósítás:
  Sajnos nem tudok napirendre térni a túl sötét helyszíneken. Ezt vegyítve egy kapkodó kamerával teljesen élvezhetetlenné tették a harci jeleneteket. Meglestem az AVP1-et és bizony ott sokkal jobbak a jelenetek. Bizony kell néha egy-egy lassított rész ami feldolgozhatóvá teszi az eseményeket. Itt abszolút hiányoztak ezek a megoldások. Így sajnos az esetek többségében nem volt kivehető mi is történik valójában. Számomra lényeges, hogy lássam ezeket a lényeket. Itt már nem lehet azzal feszűltséget kelteni, hogy nem látjuk rendesen a történéseket…

  A film ugyebár rövid, és sajnos ezt a rövid időt is lényegtelen részekkel karcsúsították: Pl.: MIért kell kifejteni, hogy a Pizzásfiúnak tetszik a lány, verekedésbe keveredik, kulcsot keres, aztán megint verekedik. Felesleges időpocséklás.

  A Predator bolgyó állat lenne. De 30 másodperc nagyon karcsú. A Trailerbe kb ennyi volt.

  A buktákkal/rendellenességekkel kapcsolatban várom véleményeteket…

 75. Syler

  Egyet értek veled keryya a film tele van ellentmondásokkal.A predalien meg szerintem a királynő vovlt ott és mivel nem emberből hanem preből született és fejlődött ki(3 perc alatt…..)nem növesztett tojót és nem rakott tojásokat hanem ő volt az arcmászó is egyben csak azt nem értem hogy honnan szedte azt a rengeteg petét.Meg,hogy egyszerre három kisalien is született a várandós mamából azt is furcsálottam.A kameramen lehet,hogy epilepsziás…………az eső sem kellett volna bele meg az a rohadt sötét.De az még elmegy,hogy sötét van……..A tesók nem figyeltek oda a részletekre amik nagyon fontosak és szerintem ez volt a legnagyobb baj.

 76. Ogdru Jahad

  Mondjuk az már menetközben feltűnt, hogy ha már egyszer olyan buzgón savazza takarítónk a holtakat, akkor miért kell otthagyni egy meghámozott embert a fán?

  Amúgy nem volt ez rossz film. Szerintem.

 77. cosmic

  ezek jogosak!
  nekem anno még az Avp 1 ben tűnt fel, szerintem egy tök láma “baki”.

  ugye mikor verekedtek, és az Alien a földbe vágta a farkát, a Pred “visszafordította” a pengéit és levágta a farkat… De a pengét lemarta a sav….

  majd a páncéljára fröccsent a sav.. azt is megmarta….

  de a shurikent meg a lándzsát valami módón nem marta szét a sav….

  meg az AvP 2 ben sem…

  meg pl. mikor cloak módban van a Pred, ami ugye számítógéppel kreált effekt, tök más a mozgása.
  ez pl. a Pred. 1 ben is, mikor a dzsungelben szó szerint fut mint az állat, meg akkorát ugrik mint egy … valami.. hatalmasat.

  ellenben mikor látható ( már az igazi, belebújt ember mozog ) látni hogy “lomhább, nehezebb” a mozgás.

  ugy tudom, a Pred1 és 2. ben ugyanaz a muksó bújt a ruhába, míg az AvP 1. ben meg ilyen böszme kosaras figurák. talán ezért tűnnek nagydarabnak, testesebbnek, lomhábbnak, mint pl. itt Wolf.

  Wolf-on látszott hogy vékonyabb testalkatú.

  az is elég nagy baki , amit írt fentebb Keryva:

  télleg sok Pred szállt fel az első részében, és volt köztük egy igazi, veterán, ős, Főnök Predator.

  na ha ez a haló lezuhan és ő is meghal ( meg a többi ), azt biztos nem hagynák ennyiben….

  vagy amelyik lezuhant, az csak egy “dropship” volt, vagy egy… mittomén… “kishajó”… ??

  de ezek is az elkapkodottságot jelzik… :(

 78. Lestat

  Ma láttam a filmet… és nemtecett,jók voltak az akciók so-so de az én zombi és horrorfilmeken nevelkedett agyamnak ez rohadt kevés vérvolt… a SOKAT HYPE-OLT kismamás jelenet.. semmi nagyon gyenge.
  Igaz hogy egyik alien film sem egy gore film volt, de ojan ziccereket hagytak ki rémületkeltés és horror jelenetek terén hogy nekem fájt. amikor a katonák megjönnek azis elég gyengus.. meg úgy összességében. A szereplők emociói nekem egy ojan pornófilmet juttattak eszembe aminek története van csak itt az aktus helyett gyilkolás volt a fő cél. De kb anyira volt lényeges a történetben.
  1x nézhető egy évben max egy partyn jó sok alkohol után. mostjön a megkövezés: ennél még az AVP1 is jobban tetszett.
  Elnézést hogy ehez a telljes mértékben kitárgyalt témához szóltam hozzá, de eddig még nemláttam a filmet mert direkt nemtöltöttem le, gondoltam tartozom anyival az aliens és predator mítosznak hogy moziban nézem… ha lessz 3 akor azzal nemkövetem el ezt a hibát.

  Ja utóiratként a film védelmében: sokan szidták hogy a Predalien túl hamar kifejlődik, ezért erre direkt figyeltem, ott kérem szépen a kikelés és az első pred megölése közt volt egy jó hosszú snitt azaz képvágás ;) ergo nem ugyananyi idő telt el mint a filmen.

 79. Syler

  De ha meg több idő telt el akkor mit keresett a hajó a föld közelében 1 általán.Wolf meg filmi idő szerint fél nap alatt ott volt akkor elderék a predaliennel mért toporogtak a föld közelében annyit?

 80. lackovirus

  AvPr kritikám:
  Ha az ember lát egy erősre sikerült bemutatót felmerül a kérdés mi maradt a filmben?
  Hát itt semmi.
  Minden jó jelenet már az előzetesben el lett lőve.
  Maradt viszont egy közhelyes kis szerda délútáni kis “marhaság”.
  Míg az Aliens főszerlőjét Oscarra jelölték alakításáért, hát itt az arany málnának teremhet jópár babér.
  Suta jelmezes gumiszörnyek, idétlen dialógusok, ostoba rendezés.Nyilván nem az Oscara hajtotak a készítők, na de olyanról,hogy színészvezetés meg forgatókönyv talán már csak hallottak.
  Ebben a filmben úgyanis ilyen nincs.
  Nem lehet kifogásként felhozzni a költségvetést sem, hiszen megnézhetjük Pitch black-et és a ott münködtek a dolgok.
  Kár a filmért, mert nem csak a rajongókat sérti meg, hanem minden nézőjét.
  Nagyjából ezzel kell szembenéznie a mozilátogatóknak vagy letöltöknek.
  Persze ne csak a sz@rt dobáljuk a filmre van néhány pozitívum is.
  A csecsemőosztályos jelenetért piros pont jár. Ezen kivül senki olyan nem marad életben akik az ilyen filmek rendszeres túlélői /kivéve az átszúrt tesó/
  Ja és a film 121 millió dolláros bevételével nem lett bukás, tehát reménykedhetünk abban, hogy egy normális rendező fogja kézbe venni az ügyet.
  Én Neil Marshallra szavaznék /Dog soldier,The descent/

 81. keryya

  Syler, ha királynő a predalien akkor szerintem a mérete és a formája is más lett volna. Persze ezek relatíve függenek a gazdatestől….de akkor is. Attól, hogy egy predator volt a gazdatest a szaporodási folyamat még nem változik. Tojást kell rakni amiből arcmászó lesz és aztán jöhetnek a gazdatestek. Eddig tojást rakott, most meg közvetlenül embriót öklendez? Az Alien4-ben más volt a helyzet. Ott génmanipulálás eredménye volt az elevenszülés.
  Persze mondhatjuk azt, hogy a predator tulajdonságát örökölve tudott így szaporodni…de nehezen hihető. Mellesleg fogalmam nincs, hogy szaporodik egy Predator. Talán valamelyik regényben van infó az egyedfejlődésről….

 82. peeeet

  Nagyon felkavart ez a film.Szerettem volna egy korrekt kritikát írni,de sajnos a düh,a tehetetlenség(már megint végig kellett néznem egy kultuszgyalázó szemetet),sajnos eljuttatott oda,hogy erről a filmről nincs mit írnom.Azok az emberek,akik az Alien vagy Predator filmeket tisztelik,nem emlegetik együtt a Hello Kitty vs Godzillával,nos azok az emberek már leírták helyettem a véleményeket.
  néhány gondolat röviden:
  – ez nem egy B kategóriás film.C sem. ZS sem.
  – megint megtörtént,bebizonyosodott hogy a néző,urambocsá’ rajongó – …egy senki. Ha bárki!! létezne ebben az iparban,aki azt mondaná egy gyors áttekintés után,hogy: “gyerekek ez a szemét nem mehet ki,mert sérti a rajongókat akik FILMET,esetleg JÓFILMET szeretnének! “(szponzor,FOX,bárki) – akkor most nem kéne keserű szájízzel,csalódottan folytatást (ezektől????) nem várva írni e sorokat.
  – forgatókönyv író sztrájk???? -könyörgöm,tüzelésre,wc papírnak nem való ez a szemét.
  – az usafilm bebizonyította,hogy BÁRMIBŐL lehet értéktelen ,szenny,semmit kihozni, ugyanis a néző(igen uraim,hölgyeim, mi akik eltartjuk az ipart!!!!) ,lassan azt is lenyeli ha a befizetett jegyért 90 percig fehér vászont néz, sőt sajnos olyanok is lesznek akik azt mondják a másfél óra semmire,hogy:”höhö tök jó vót,megnézem a folytatást is!” – nos részben a mi hibánk is, igazából nekünk kellene sztrájkolni,hogy amíg SZEMÉT,SEMMITMONDÓ,ÉRTÉKTELEN filmeket kapunk,addig nem megyünk moziba!De ki merne szembeszállni a nagy usa rezsimmel? -kezdem nagyon megérteni a letöltögetőket – bár ez a film még ennyit sem ér.
  nos ebből az aspektusból megalázó ez a film,szeméy szerint is így érzem ,a vevőnek itt nincs igaza, ezt kapta,ezt szeresse,örüljön,hogy van …. hát én nem örülök!!!
  – 80-90 percben jó sci-fit csak vérprofi tud összehozni,nem két majom,akik kultuszt gyaláznak azért,hogy legyen miből drogot venniük! KÖZÜK NINCS EHHEZ A SZAKMÁHOZ!!!!! – itt kellett volna a FOX-nak a jó … … …. …. …. -ba küldeni ezt a két senkit! -sajnos mozifilm lett,no rajta,örvenezzünk!
  – kb egy 3 éves gyerek összerakja a trailerekből a sztorit. – no külön komment
  – hogy a filmben mi történt vagy inkább mi nem történt azt nem fejtegetném,kár foglalni a biteket,bájtokat felesleges betűkkel.
  – CGI – ahol 90 percből 80-ban este van, ahol még ráadásul esik is – hát az sajnos fedés,rejtés,takarás -néző szívatás.
  Szerettem volna egy értékes filmet kapni,a közkedvelt lényeimmel,én elfogadtam a keresztezést -bár inkább a külön ALIEN külön Predator felfogású táborhoz tartozom – de egyvalamit kaptam csak : szomorú,megalázó érzés ez ,de mivel az én mozijegyem ára nem akkora veszteség,hogy ne legyen még ebből a mocsokból akár barátok közt szerű tv sorozat,ahol alien és predator már jóbarát , …. -nos a gépezet forog tovább …

 83. zsocso

  Ami a Predator urhajot illeti en ugy tudom, hogy eredetileg atszalltak volna paran egy kisebb urhajoba a Predator hullaval es az armaszokkal, de ezt a reszt a Fox kivagatta. Amikor viszik a tartalyban levo arcmaszokat az meg abban a jelenetben van, amikor atszallnak a dropshipre. Allitolag a DVD-n rajta lesz. Az hogy annyira kapkodo az eleje az a Fox baromsaga szerintem.

 84. A rendezők a következő képpen magyarázták az új szaporodási módot:
  Mikor az idegenek olyan helyzetbe kerülnek, hogy nincs eleve királynő, csak rengeteg vagy pár dolgozó, akkor a domináns egyed, jelen esetben a Predalien (valamint a colorádói falkának ő volt az legelső egyede) elkezd királynővé alakulni. Az átalakuláshoz bizonyos időre van szüksége az aliennek, és ebben az időben testőrséget kell szervezzen valamint fészket kell létrehoznia, de közben szaporodniuk is kell ezért egy ilyen mellékvágányon viszi véghez a lepetézést. Tehát a gazdatest száján át tolja le az embriókat.
  Amint a kiskirálynő szépen felcseperedett, tojócsövet növeszt és tojásokat tojik.
  Most jön a kérdés, hogy miért nem nyomja inkább így le az idegen petéket az áldozatok szájába?
  Nos a válasz egyszerű: Az idegen harcosok bizonyos időn belül elpuszulnak, nem örökéletűek, viszont ha tojásokat tojik azok sokkal hosszabb idejig életképesek, lásd Alien [ A nyolcadik utas: A halál ], ott is az Űr-Utas [Space Jockey] “megkövesedett” testéből lehetett következtetni, hogy azok a tojások nem akkor kerültek oda. Tehát így a fajfenntartás végett praktikusabb és előre látóbb a tojás bussines.

  Arra, hogy miért lett más űrhajó az AVP:R-ben mint az AVP-ben a válasz egyszerű:
  Sokkal hihetőbb a történet, ha egy predalien csak pár, rá nem számító ragadozóval végezz mintha egy egész seregnyivel, mert ugyebár az AVP-s űrhajón rengetegen voltak. Ezért a rendezők azt a hatalmas űrhajó egy kisebbre, sokkal szebbre, predatorosabbra cserélék és csak 3 ragadozót nyomtak bele (+ a halottat)
  Eredetileg úgy gondolták a rendezők, hogy ezt a filmet úgy is meglehet nézni, hogyha még nem láttad az első részt.
  Amúgy a DVD változaton ha minden igaz egy teljesen új kezdést láthatunk, amin egy anyahajóról (valószínűleg az AVP-sről) fog levállni ez a kisebb űrhajó, valamin ez a levállás a Szaturnusz bolygónál fog történni így a Predalien felnövekedésének több ideje lesz.
  Arra a válasz, hogy miért 2 másodperc alatt nőtt itt fel nekünk a Predalien pedig az, hogy a rendezők csak így tudták megoldani, hogy az űrhajó vissza is zuhanjon a földre. Ezeket amúgy maguk a rendezők mondták nem én szoptam ki a kisujjamból.

  A Wolf Predator (A Wolf jelzőt egyébként a Ponyvaregény filmben alakító “Winston ‘The Wolf’ Wolfe” eltakarító után kapta, aki eltakarította a nyomokat) nem azért jön le a földre, hogy vadásszon, hanem, hogy rendet tegyen. De legalább is próbált. Szerintem a Predator gőg jól kivehető volt, ismét túl sokat képzelt magáról, hogy ő egyedül képes elintézni az idegeneket. :)

  Na most hirtelen ennyi, nincs kedvem az összes értelmetlen üzenetet elolvasni mert a felében olyan érveket hoztok fel, aminek nincs jelentőségük.

 85. Syler

  Van egy olyan érzésem,hogy ez direkt van elb…va.Mint a MÁV menetrendje az i solyan xar,hogy már csak direkt leeht elcseszni.

 86. Syler

  Lehet,hogy a FOX megszivatta arajongókat6a nézőket,hogy leszaroztuk az első részt…….(az is volt)és akkor bedühödött a Fox és iderakta ezt a rakás sz.rt,hogy akkor tessék nem tudtok mit tenni ellene………és mégis jót kaszáltak vele.Talán olvassák a rajongói oldalakat meg a kritikákat és röhögnek a markukba.Csak azt nem értem,hogy Rildey Scott mért nem szól már bele……

 87. Ez a MÁV-os ez tetszik. :D És még igaz is sajnos. :S

 88. LángVágó

  Nodika kösz a post-ot végre egy értelmes hozzászólás. Olvasgattam itt a kritikákat, mintha ugyanaz az ember irogatta volna őket csak más neveken. Egyébként nem nagyon értem meg miért nem tudnak az emberek fogalmazni mostanában. De komolyan szedjétek már össze magatokat emberek. Egyesek úgy irogatnak ide mintha kb 10 évesek lennének. Bocs kicsit “off” lett a hozzászólásom, de csak egy észrevétel volt… aki akarja vegye magára.

  Na tsöts (a héten mostmár én is meg akarom nézni a filmet)

 89. Syler

  Lehet,hogy te is ilyeneket fogsz irogatni miután megnézted

 90. Kevin

  Engedelmetekkel megkreáltam a “rajongók” általi kommentekből a tökéletes AVP mozifilm sikerének a titkait:

  – Az ideális film nappal játszódik, lehetőleg fényes helyen.
  – élvezhető harci jelenetek (világosban, sivatagban vagy egyéb tereptárgyaktól mentes helyen egy csapat katona nagy nehezen megöl egy darab facehuggert…)
  – ezen felül a kamera egy helybem legyen, csak úgy komódosan mozogjanak vele, sőt a lények is legyenek lassabban, nehogy epilepsziát kaphassunk a film végére…
  – ne legyenek látványos utalások, vagy ha vannak górcső alá velük
  – “Színészeket” ide, a film költségvetésének legalább 70%-át a neves színészek tegyék ki. Férfi oldalon a Californiai kormányzó, a női vonalat pedig a legnagyobb amazon (SW) erősítse.
  – profi történet, követhető sztori. A főhőst kisgyerek korától mutassák be, tudjuk mit miért tesz, legyen kiszámítható, mint a Barátok közt.
  – teljesen új zenei világot, mert a régi zenék már elnyűttek, és különben is fel volt már használva a régi filmekben. soha többé törzsi dob, és ütőzenekar.
  – A predátorok legyenek az újjak, az alienek meg a régiek. De úgy, hanem fordítva – értitek…
  – Film egyszerre ne legyen: AvP1 – “mi az hogy a dögök ilyen könnyen kinyírnak ennyi ragadozót” de ne legyen AVP2 sem: “mi az hogy ilyen könnyen kicsinál egy ragadozó ennyi alient”
  – A film ne a földön történjen, ÉS lehetőleg emberek sem legyenek benne látásmód (kivéve a millió dolláros főszereplőket) – bye-bye megszokott bordásfejű légzőcsápos alienek…
  – ne legyen számítógépes, de ne is legyen gagyi bábos múvi. a film költségvetése a CGI effektekre legyen fordítva. (minimum a maradék 30% 99%-a !!!)

  Amit megtudtam még közben az egyes fórumozókról azt még bátorkodom leírni: a legtöbb negatív kritikát bejegyzők értenek a filmezéshez. De legalábbis az AVP-2 -t BIZTOSAN nem így vágták/rendezték/forgatták volna. Mások totál-élettan-biológusok, akik orvostani szempontból próbálják megközelíteni a témát – ja a terhes mama kontra hasonlat. A Xenobiológus – aki mindennél jobban vágja az idegenek nem látott szaporodási ciklusát. Aztán vannak a fizikus típusúak: „Olyan nincs hogy fél óra alatt odaér a földhöz”…

  DE van másféle rétegeződés is: az alien szakértők (átlag alien feljődési időszaka határozottan 3 percel rövidebb volt mint az előző részben), és a predatorszakértők (disk=suriken – WTF és LOL).

  Belefáradtam ebbe a harcba… Úgy érzem magam mint a predátor a film végén…. Lesz ami lesz, ezt már mindenki – sajnos – rosznak könyveltet el. Egy filmet nem úgy kell megnézni, hogy márpedig ez szar lesz… Várom a 3. részt, ugyanúgy ahogyan az esetleges különálló alien és predátor filmeket. Mert a reményhal meg utoljára.

 91. Syler

  LOL.Ez tetszik nekem!

 92. rivike

  Kevinnel 100%-ra egyetértek mindenben …

 93. Syler

  Én is.
  Lhet ha világos lett volna akkor meg azt írnánk,hogy minden látszik semmi félelmetes nincs benne én amit igazán hiányoltam belőle az 30perc.

 94. Syler

  Én is szidtam a filmet de jobban belegondolva nem olyan rossz film az.A régiekben is voltak ellentmondások
  nem ekkorák de azért voltak.

 95. Diaspar

  Válasz Kevin üzenetére.
  A hozzászólásodnak már nem is a film megvédése volt a célja, hanem kritika ellenem és még jónéhány fórumozó ellen.
  Te miért gondolod azt hogy jobb vagy azoknál, akik leszólják a filmet? Lehet hogy rosszakat mondunk róla, de tepedig egyenesen minket kritizálsz.
  Itt vannak a válaszaim az érveléseidre:
  -nem napfényes helyeket akarok látni, csak olyan jeleneteket, ahol kilehet venni hogy éppen mitörténik
  -nem sivatagot, hanem egy helyet ami kevésbé üt el az eddigiektől
  -nem kell a kamerának lassan mozognia, csak legyenek követhetőek az események
  -nem kellenek sztárok a filmbe, hanem olyan emberek ekik rendesen el tudják játszani a karakterüket
  -a történet pedig legyen sokkal összetetteb és kidolgozottabb, nem kell a gyerekkorát ismerni a főszereplőnek, de az se kell a filmbe hogy kit szeret és miért nem kaphatja meg őt, ez elvileg horror nem pedig romantikus film
  -a zenével kapcsolatban pedi új filmhez új zene jár
  -szerintem több számítógépes efekt igazán nem rontaná el a filmet
  Továbbá nem értem miért gúnyolsz ki minket:
  -miért nehéz azt felfogni, hogy egy egyszerű hétköznapi ember is rájön a rendezői hibákra, a nagy rendezők szerinted nem olyan egyszerű halandó emberekből lettek mint mi
  -miért kellene ahhoz biológusnak lennünk, hogy rájöjjünk hogy az új egyedfejlődések nem passzolnak a régiekhez
  -miért kellene ahhoz bárkinek is fizikusnak lennei, hogy rájöjjön az irracionális dolgokra
  -és miért kellene alien és predator szakértőknek lennünk, ahhoz hogy használjuk a fegyverek elnevezéseit, hamár valaki elnevezte őket így, mi miért nem hivatkozhatnánk rá
  Nem azzal van bajom hogy neked tetszett a film, nekem pedig nem, hanem azzal hogy így leszólod azokat akik elmondták a filmre nézve kellemetlen kritikáikat. Hozzáteszem én azokkal se értek egyet akik azokat szólják le akiknek tettszett a film. Csak szerintem nem egy mást kellene kigúnyolni.

 96. LángVágó

  Dispar Kevin nem lefikázott csak pojénból tartott egy tükröt elétek ennyi. Aki magára veszi az meg is érdemli :)

 97. Priest_Saki

  “-a zenével kapcsolatban pedi új filmhez új zene jár”

  Mi volt a baj a zenével? Szerintem nagyon jól sikerültek. Az egyetlen olyan része a filmnek amire nem lehet azt mondani hogy rossz. Lassan már azt is kritizálják a filmben hogy olyan erőszakos….
  Tiltsák beee!!!

 98. RxMorpheusz

  Gyönyörű mennyire megosztotta a brigádot ez a film. Pedig ebbe a fórumba nemnagyon irkál olyan aki nem szerette volna az alap sorozatok valamelyikét mindenképp. Azért jó olvasgatni :D
  Érdekes dolgokról mesél Nodika kár ohgy kimaradtak ilyen dolgok a végleges filmből, kíváncsi lennék kinek érte meg megcsinálni, mjad kivágni őket a filmből ezzel is tovább rontva szegényt. Meg fentebb valahol olvasta még valakinek a fejtegetését, egy kissé epikusabb végkifejletről, ami hasonlított a moziban látottra, csak éppen pont olyan dolgokkal volt több amik hangulatkoz adhattak volna ott még. (Sajnos nemtudom ki volt az, de ha véletlen megtalálom majd megírom :D . Egy pöpecebb kórházfészekes gondolat volt a lényege, és nem mondom hogy most is nem valam ihasonlót akartak mutatni a készítők, de azért nem igazán jött az össze, mint amit a kolléga ott fentebb pár mondatban felvázolt.
  Továbbra is tartom magam ahaoz hogy nem volt ez olyan borzasztó mint sokan írták, és elolvasva Nodikát már nagyon várok valami Unrated dvd-t. Hátha lesz még job bis ez….

 99. LángVágó

  Böngészgettem egy kis kritikát. Úgy érzem megtaláltam az első korrektül eljárt embert. Felsorolja szépen a rossz és a jó dolgokat. http://dzsejt.sfblogs.net/2008/01/05/avpr-aliens-vs-predator-requiem/

 100. Kevin

  Diaspar!
  Nem akartam senkit megsérteni, de ha elejétől itt vagy, és olvasod a fórumozók hozzászólásait (illetve a hasonló AvP-R forumokat), olyan ellentmondások vannak, hogy puff… Görbe tükörnek szántam volt és akinek nem inge ugye…
  Ja olvastam pár régi kritikát, illetve akkor mit akartak. az is tanulságos. Én TELJES MÉRTÉKBEN ezt vártam a filmtől 9/10 nálam.Ha akkor bennem volt a hiba sry… lehet köpködni/megkövezni.

 101. codename86

  Kevin komment: /salute, /kneel

  Ja és a Terhes nős dolog meg a disc. Én annak az illetőnek (fogalmam nincs már, hogy mi a neve:), csak úgy írtam egy akármilyen “magyarázatot” mert az arcom leszakadt mikor már ezekbe a dolgokba is belekötött. Mellesleg olvasd egyben az egészet. Ennyi. Meg fogod érteni. Bár szerintem nem nekem szántad a xenomorph szakértő és biológus jelzőt, ugye Kevin? :D

  Én ezzel befejeztem, semmilyen hozzászólást nem fogok írni ebben a témában. Főleg, mivel az ide írkálók nagy része a korábbiakat el sem olvassa, és leír olyan dolgokat is, amit előtte már 5x valaki más is megtett.

  Azért Kevin válaszát még várom. :)

 102. Kevin

  codename86: Nem, természetesen nem neked szántam :) Szerintem én is követem a példádat és megpróbálom a háttérből figyelni ezután a dolgok alakulását. És várok új témát esetleg :)

 103. 1234

  Olvastam LángVágó kritika linkjét.
  Engem az ALIEN RESSURECTION-nal kapcsolatos dolgok fogtak meg. Még annó, tényleg ennyire lehurrogták a filmet? Mert amikor én láttam, nekem nagyon tetszett. S habár kérdéses volt: hogyan lehet emlékeket örökölni a génekben, illetve hogy, mit keresett Ripley vérében az idegen DNS?… Igaz, ha az ember megmozgatja fantáziáját, lehet rá sci-fi-s választ adni.
  De amúgy nem volt elütő a film, az Alien univerzumtól. Én nagyon hangulatosnak, és izgalmasnak találtam. Szerintetek melyik a jobb, ha egyáltalán össze lehet hasonlítani őket: Az Alien R, vagy az AvP R.
  Még LángVágó linkjében a Predator2-ről is azt írták, hogy gyenge kritikákat, és negatív fogadtatást kapott annak idején. És elég sok embernek a környezetemben, nem is igazán tetszett. Bár szerintem igen jól sikeredett film.
  Ti hogy vagytok vele? Nektek tetszett?

 104. LángVágó

  Viccelsz? A Preadtor 2 egy kultfilm ! Utánozhatatlan egyedi és cseppet sem bőrlenyúzás :) Mondhatni tökéletes folytatás :) Nekem 3 dolog nem tetszett benne. A predator vinnyogó hangja, a nagy macska szemei túl emberiek voltak és a hőlátás új köntösbe bújtatása. Bár kétségtelen igy jobb szebb részeltesebb lett a hőlátás :) szóval ne is vegyük hiábnak. Egyébként ha már logikai bukfenceknél tartunk a pred2ben is volt több is de még az 1ben is. Viszont a hangualata nem is lehetne jobb :)

  Uff

 105. Jah amúgy azt elfelejtettem írni nektek, hogy erdetileg a nagyfejesek olyat akartak, hogy megnyúzott predatorok legyenek a filmben (Predalien által) és a Chet használjon predator fegyvereket. Aztán a rendezők (Tudjtátok Colin & Greg Strause akit ti annyira szerettek inzultálgatni) elérték azt, hogy nem hogy a filmben, de még a DVD-n se legyen rajta ilyen jelenet. A megnyúzott predatorokról itt egy kép: http://www.avpgalaxy.net/gallery/albums/movies/avp2/adibook/normal_adibook48.jpg
  És, hogy a kommentemet igazloljam a filmben látható egy jelenet ahol a predalien a szakács gerincét kitépi akár egy predator, de hála a remek rendezésnek ez alig észrevehető és szinte kivehetetlen, szóval nem is tudom.
  Szerintem is szídjuk ezeket a rendezőket, kitudja ha más rendezte volna akkor ezek is mind benne lettek volna aztán meg nézhettük volna magunkatt a kis predalienünkkel.

 106. Black66

  Üdvözlök minden fan-t,alien szakértőt,predator szakértőt,fizikust,kémikust és rendezőt:).
  Nem sokat írok a moziról,nekem tetszett nem volt rossz, kár a vágásokért de a DVD-n remélem benne lesz.Én várom a DVD-t és a 3. részt is.A régi mozikat nemkaphatjuk meg mert már megkaptuk.

  Jó az új oldal!

 107. Diaspar

  Megnéztem a nyúzott pred-es képeket, és szerintem igazán nagy kár hogy kivágták őket. Kicsit furák a lógó neonzöld testek, de azért nem rossz látni hogy milyen amikor a predatorok a saját kivégzési módszerüket szenvedik el. A másik ötlet se lenne szerintem rossz, fél Alien harcol a predek ellen predator fegyverrel.

 108. Már bocsi Diaspar, de ugye ezt poénból írtad?
  Az Alienben sem szaladgált lángszóróval az idegen, az Alien 3-ban sem jászott a farkával az idegen, sőt még a “Takardoj innen”-re se hallgatott. :D
  Szerintem akkor temethettük volna az egész univerzumot, ha ezek benne lettek volna.

 109. Most olvastam el a kritikákat. Hát, van, amivel egyet értek, van amivel nem, és van ami:
  Aeonflux.freeblog.hu – no comment. Fél másodpercig sem fogok komolyan venni egy olyan kritikát, amelynek írója még a mondatkezdő nagybetű rejtelmeivel sincs tisztában.
  Epresso.hu – korrekt.
  Filmbuzi.hu 10/10 – 10/10? Nekem is tetszett a film, de ez túlzás. Amúgy szintén lövése sincs erről a franchise-ról, mert ő meg a P2-nek tulajdonítja az AVP ötletét… vagy Alan Dean Foster írt AVP sztorit… az Alien3 óta közelébe sem ment az Alien szériának. Taps az írónak…
  Filmbuzi.hu 5/10 – korrekt.
  Index.hu 2/10 – ez szerintem nem is látta a filmet, vagy csak nézte, mert a tárgyi tévedései hihetetlenek. Ricky és Jesse, mint főhős? Morales, Dallas és Kelly, ők a főhősök (bár Kelly-t én sem érzem nagyon annak, de hát így volt tervezve…). Egy tucat predator? Volt vagy három.
  Index.hu 4/10 – ez korrekt.
  Moziplusz.hu – mindamellett, hogy vitathatatlanul van igazság az író szavaiban, lövése sincs az alien és predator univerzumról. Ezt mi sem igazolja jobban, hogy az AVP PC játékoknak tulajdonítja az ötletet, holott AVP először képregényben volt.
  Mozinet.hu – ez olyan tömör, hogy számomra kissé komolytalan. Lehetett volna kicsit terjedelmesebb, mert ez ilyen „megmondom a frankót, mert keménygyerek vagyok” stílusú.
  Sg.hu – korrekt.

 110. alienking

  nem egészen idevág a téma de http://www.youtube.com/watch?v=yeWZV_GSkcc én csináltam

 111. Csabirs

  Peeeet el maximálisan egyetértek én se irhattam volna jobban le.Ez ugy néz ki mint mostanában divat hogy a neve miatt ugyis beülnek rá azt a többi nem fontos pénz profit megvan az ennyi.Ez szomorú szánalmas és no comment kategória amit itt a filmmel müveletek eme nagytudású profi szakemberek :(((
  Illetve Aranyosak azok a a kommentek de tényleg akik a hibákat próbálják elmagyarázni illetve megmagyarázni hogy mi miért volt de hiába probálják magukat illetve minket nyugtatni hogy ez igy nem is olyan rossz a moziból kijöet a hányinger kerülgetett ekkora SZART rég nem láttam !!!!pl ugye hogy a kis hajó egy nagyról vált le ezzel magyarázható az hogy csak 3 predi volt a hajón és azokat könnyen elintézte stb stb de az égszerelmére a filmben erröl információ semmi nem volt.egy 80 perces tv matiné szintjén volt az egész produkció és ezen nem segit ha 20x megnézzük és probáljuk elhitetni magunkkal hogy nem rossz ez.És igen a végén a kapkodó kamera nézet is bántó bosszantó és zavaró volt és nem kell kifigurázni azt hogy kapkodják a kamerát azzal hogy a kamerának a rajongok által 1 helyben kéne állnia jo messziröl véve az actiont stb stb kamera kapkodás a végén sötétben zuhogo esöben semmi másre nem szolgált csak az amatör munka hibáinak takarására és a nézök bosszantaásra.A filmben ami normális rész volt ott tök sötét volt és a szemem majd kiguvadt hogy probáljam követni az eseményeket hihetelen volt még most sem tudok felocsodni és nagyon szomorú vagyok ahova a filmipra és a világ tart régen nem ez volt és ez nem lesz igy jó.Habár ha itt is feltünö kommentekböl indulnak ki a rendezök meg a fox és nem akarok senkit megbánatni akkor jo lesz ez majd 3x is.Ennyi mérhetettlen szomorúság és düh tölt el ha erre a SZARRA gondolok !!!!

 112. Diaspar

  Nodika én ezt egyáltalán nem poénnak szántam. Ha az új filmbe belefér az hogy egy gonosz vérszomjas alien szaladgáljon egy kisvárosi család hátsó udvarában, vagy hogy egy nőből egyszerre 1-nél több alien keljen ki, akkor nem értem hogy miért ne lehetne benne pár nyúzott pred. Az lehet hogy az alien 3-ban nem örökölte a kutya viselkedését az alien, de ez nem jelenti azt hogy egy predalien nem örökölheti egy predator inteligenciájának egy részét. Márpedig akkor miért ne használhatna predator fegyvert. Ha esetleg lenne AVP 3 jó lenne ha végre láthatnánk egy nagy alien predator csatát, ahol nem csak pár predator lenne, hanem több tucatnyi, akik egy egész sereggel veszik fel a küzdelmet.

 113. Black66

  Jól elcsámcsogunk a mozin.Pedig már nem változtathatunk rajta a 3-at meg tudjuk befolyásolni?Nem.Csakmérgelődni tudunk a dolgon de már kifizettük a mozijegyet különben honnan tudnánk,hogy xar a film:D?A rohangáló predalient pred fegyókkal megnem akarom látni.A pred azért pred mert fegyverekkel harcol meg KIRÁLYUL LÁTHATATLAN TUD LENNNNI AZTAAA.Az alien meg azért alien mert rohadt szemét,ravasz és túlél mindent……..Nem kéne neki fegyver ő maga a fegyver én ezért szeretem őket.De ez csak az én véleményem.

 114. Szerintem az sokkal szánalmasabb, hogy egy filmet agyba-főbe szidunk, konkrét érvet nem tudunk felhozni és olyan hibákat sorolunk fel ami a régi filmekben is benne van! Csak itt ezeket szépen felnagyítjuk.
  Nem tudom milyen kamera rángatásra gondoltok, én nem véltem felfedezni egy kamera rángatást se. No de mind1.

  Akit érdekel egy jó kis interjú Colinnal az olvassa el: http://www.alienexperience.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1032&Itemid=700
  Sok dologról beszél.

 115. Gorman

  Itt beszél ebben az interjúban Colin,hogy a dvd-re néhány harci jelenetet világosabbra vesznek a filmben!Sokan problémáztak ezen.

 116. magyar vadász

  ” 1 2 3 4 ” ! Véleményem szerint az Alien R erősen felülmúlja az AVPR-t Látványba talán az utóbbi nevezhető jobbnak, de egyértelműen a Ressurection egy ügyes jó film. Igaz nekem az alien filmek közül ez volt az első amit láttam és az összes CSAK alien film közül nálam ő az utolsó.

  Nodika szerintem nem véletlenül szídják sokan a filmet és tényleg ne az vezessen bárkit, hogy mások mit írnak, mit véleményeznek. Én a látottak alapján ítélkeztem. De becsületemre mondom, leszedtem a dvd minőségű verziót, normálisan kiaprózom mik azok amik nem tetszenek, persze 1-2 dolog van ami tetszik, de az elenyésző és írok egy normális kritikát! Hozzáteszem baromi lusta vagyok, úgyhogy ez elfog tartani egy darabig, sorry :D

 117. zsocso

  Erdemes elolvasni az interjut, amit Nodika belinkelt. Nekem tetszett az AVPR de ha a Fox nem szolt volna bele annyiszor a filmbe, akkor talan jobb is lehetett volna.

 118. Black66

  De mért szólt bele a Fox?Ezt nem értem.

 119. zsocso

  Allitolag azert lett ilyen rovid a film, hogy beleferjen a napi otszori vetitesbe a nagyobb bevetel miatt. A Fox kivagatott rengeteg jelenetet es a vegso harc is 15-20 perces volt. Kivagattak a Predator anyahajot es a Predalien fejlodese is hosszabb lett volna. Hosszabb lett volna sokkal a katonak elleni kuzdelem is. Kiakartak vagatni a korhazas jelenetet is de az mar nemengedtek a rendezok.Meg sok mast emlitenek az interjuban ami erdekes lett volna filmen. A Strause testverek valtozata kb. 2 oras lett volna, tobb szineszi jatekkal es akcioval.

 120. magyar vadász

  Na ez a vágásos dolog tényleg nagyon igaz. Mikor láttam az első 5 perces jelenetet még a film előtt azon egyértelműen éreztem, hogy nagyon vágva van. De amikor a moziban ugyanaz a jelenet ksözönt vissza megdöbbentem. Őszintén szólva nem tudom elhinni ezek után, hogy a teljes hosszú film élvezhetőbb lenne, de hát kiderül, úgyis megfogom valahogy szerezni. Aztán kiderül.
  De azt a hibát akkor sem tudják kijavítani, hogy rögtön a film elején felvonultatják mind a két szörnyet, láthatjuk hogy néznek ki stb. Konkrétan itt a predator pofájára gondolok az anyabolygón, meg az alien harcosokra.

  És nem adok igazat azoknak akik azt mondják, hogy már nem kaphatunk olyan színvonalú filmeket, mint az elődjeik. Hiszen képesek voltak olyan filmeket csinálni amik megütötték a mércét sőt akkora hatást gyakoroltak, hogy van mihez viszonyítani, hát bizony akkor nem kellene ennél alább hagyni. A minimális különbségek nem fontosak, de lehetne csinálni hasonló minőségben!

 121. Black66

  Remélem rajta lesz a DVD-én minden amit kivágtak vagy legalább az izgalmas részek a Fox meg elmehet a b.dös pi..ába arra a messzibe.

 122. Black66

  Bár kétlem,hogy ezért vágta volna ki.Ha hosszabb lett volna akkor is ugyanannyit kaszálnak csak nem 1 hét hanem 2 hét alatt vagy max a mozik 2 terembe vetítik.Szóvel szerintem nem ez volt az oka…..

 123. 1234

  A film vagdosással kapcsolatos dolgok nekem is feltüntek, már a történet elején. Bár én azt hittem, hogy a fivérek ennyire nem tudnak filmezni. Minden teljesen olyan, mint mikor papírcetlikre írják a jeleneteket, majd berakják az egészet egy cilinderbe, s végül sorsot húznak… De nekem még az új FOX stúdiós infó sem szépítette meg a dolgokat.
  Bár az egész olyan, mint egy epizód a South Park-ból. “A gonosz stúdiók lelketlensége!”
  Erről jut az eszembe:
  Írjunk petíciót! Összefog az összes magyarországi alienes oldal, majd bratyizás kezdődne a német fanokkal, s így tovább, végig a kontinenseken. S végül egy acsargó, több milliós, álkapcsaikat villogtató alien fan csorda nézne farkasszemet, a gonosz , pénéhes gyártókkal. Nyomást gyakorolnánk, oszt beleszólási – felügyeleti – vétó jogot követelnénk az AVP3 forgatásához. Létrehosznánk egy nemzetközi szavazó oldalt, holy az elismert alien és predator rajongó oldalak, már regisztrált tagjai adhatnának le, minden nyomós kérdés után egy-egy voksot.
  Jó, egy kicsit infantilis amit írtam, de miért ne? A dolog terjedne, mint a vírus…
  MuFF

 124. Black66

  Beugrott,az a gyanúm,hogy így kaszálják a legtöbbet moziban direkt a “vágottat”mutatják be aztán elmondják,hogy 30 percet kivágtak belőle,hogy vegyük meg DVD-én is ezt a kisákmányolást:D !Lol!

 125. Black66

  1234.Szaporodna a dolog mint az alienek XD…….
  Ezen már énis gondolkztam.
  Hiszen nekünk csinálják a mozit,szinte csak a fanoknézik meg.

 126. NyolcadikUtas

  nem tudom miért fikázzák sokan, nekem mindkét AvP rész nagyon bejön!

 127. Hege

  Uraim! Az aliensonline fennállása óta olvasgatom a Híreket és kommenteket néha nagyokat nevetek néha meg le vagyok döbbenve de nem bírtam tovább és beregisztráltam. Nos a következő dolog miatt írok : Alien és Predator Fan vagyok (Összes Film -Director’s Cut , összes könyv, összes Bábu MC Farlane 6 inch).De nem is azért írtam ,hogy itt magamat sztároljam mert az eléggé ellenszenves érzéseket váltana ki sok emberből, dehogyis eszembe sincs… csak azért írtam nehogy valakit megtévesszen nem vagyok laikus a témában. Kezdjünk hozzá: Itélkezés? De min? a Filmen? sztem kár itéletet mondanunk ugy ,hogy mi nem rendeztünk filmet,hozzáteszem nekem sem nyerte el tetszésemet de miért is ? Elmondom:- mert FAn vagyok és itt mindennyiunk az nemihába írogatunk be ide szomorúan és csalódottan.. De akkor ,hogy lehet az ,hogy két ízig-vérig fan nem hozta össze ezt a filmet? Egy oka van : Ök is azok; és nem rendezők! Az ötlet tökéletes volt amikor a Predator 2 Végén megadták az esélyt egy AVP hez. A Fox viszont 2 szer követett el hatalmas hibát: AVP1: Kiadták a filmet egy rendezőnek FAN-ok beleszólása nélkűl (se a vágó se a producer se senki nem volt ott olyan aki értene a témához- persze-persze ismerték látták is a filmeket viszont egyetlen egy komoly könyvet sem olvastak amit mi igen és van irodalmi tudásunk a témához(pl:Predator páncélt nem olvaszt meg sohasem Alien Sav és egy Predatort soha nem fut le egy néger Nő még ha az rövidtávfutó akkor sem, és egy predator ha sérült és tudja magáról ,hogy Alien embriót hordoz a hasában még csak meg sem kockáztatja annak esélyét ,hogy a hajóra feljuttassa kapásból robbant és végezetűl de nem utolsó sorban a Predator Maskja kb. annyit bírt mint édesanyám alufoliába csomagolt szendvicse….stb. ).Tehát az AVP egy jól kidolgozott film volt (gondolok itt a küzdelmekre Vizuális effektekre hangokra) de ez mind hiába mert laikusok voltak a témában és ezért logikai hibákkal ésszerűtlenségekkel és anomáliákkal telerakták a filmet . Most Jön a kedvencünk AVP-R! Itt a kritikákból tanulva a FOX most Fan-os emberekre bízta a mutatványt de mi volt ebben a hiba? Most meg a Rendezőt hagyták otthon…. A film hibáival természetesen egyetértek: Túl sötét ,szinészi játék, rövid ,hirtelen minden történik egyszere (eröltették a Helikoptert mint egyetlen menekülési alternativa ,Predaror 1 miatt sztem.) De nézzünk magunkba mit is akart ez a két srác ? Feldühödve az előző részen vittek bele Vért ,Savat pusztítást csak az a baj ,hogy túlzásba vitték nem is kicsit és mindezt probálták 80 percbe belezsufolni :( . De mit tettünk volna mi az Ő helyükben; sajnos azt kell ,hogy mondjam ugyanezt. Nem öket kell hibáztatni mindezért nem akratak ök semmi rosszat itt egyetlen egy “Bűnös” van márpedig az a FOX mert a két srác véleméynére támaszkodva egy komoly rendezőre kellet volna Bízni a filmet és min 40 mil.$ adni a produkciónak. Sztem ne kritizáljuk öket mindent elkövettek amit csak lehetett ,hogy kedvezenek nekünk ök sem erre a végeredményre számítottak. Az AVP univerzumát eleve nem a jelenben kellet volna bemutatni. Én a FOX helyében a Damien Forrestal álltal megírt Kelepce és Túlélők című könyvet rendeztem volna meg aki tudja és olvasta annak nem kell bemutatnom sztem a legsikeresebb és a legjobban összerakott két kötetes szerzemény. Mindenkinek melegen ajánlom ;) AVP -kelepce ,AVP-R -tűlélők és a siker sztem nagy lett volna. A témát én lezártnak tekintem részemről így alakult nem tehetünk mást mint megvenni és kirakni a többi mellé ;-) …..

 128. magyar vadász

  Ugyanerre gondoltam én is. Együttesen felépni, petíció, stb. Nem mintha lennen nagy hatása, de azért leugatni a studiót, hogy azért mégsem kéne azt csinálnia, amit eddig. Szerintem meglehet csinálni! És nem Schwardzeneggert, meg Sigournyt akarom látni, hanem egy jó alapkoncepciót, merítsenek azokból a dolgokból amik voltak stb. Nem egy lehetetlen dolog!

 129. 1234

  Ha bárki is egyet ért, egy nemzetközi petíció megszervezésével,
  az írjon ezen üzenet után igenlő választ. Azok, akiknek tetszett a film, azok is megtehetik. Rosszúl úgy semm járhatnak.
  Ezek után én indítványozok a manónál, vagy ezen oldal más gazdájánál egy szavazó lap megnyitását. S aztán legalább annyi hosszászólás kéne oda majd, mint e fenti témánál megesett. (128…db)
  Utána a magyar oldalak együttes összefogásával, már nemzetközivé is vállhatna a dolog!
  ÉN pl. tudok németül… :-)

 130. magyar vadász

  IGEN!

  Vágjunk bele, gyerekek fogjunk össze, tök mind egy, hogy oltjuk egymást vagy nem, egy közösség vagyunk, viselkedjünk ahhoz méltón! Bocs, ha valakinek az önérzetébe tapostam -.-‘ !

  Fabok vs. Fox ! Harcra fel!
  A stúdiók végtelen sötétjében elvész a sikoly …

 131. magyar vadász

  bocsánat elírtam

  FANOK vs. Fox

 132. Black66

  Fan vs. Fox
  Igen!

 133. rivike

  Legyen hát :)

 134. Kevin

  /picit offtopic, de elsők közötti commentemet javitandó a hozzászólásomat a Fürész4-t beengedték a hungarische mozikba. Bár it maradt a 18 és nem fokozták le 16-ra mint az AvP-R-t.

 135. Hege: az eszmefuttatásodban van egy nagyon durva hiba. A FOX soha a büdös életbe nem fogja megfilmesíteni azt a marha jó Kelepce és Túlélő párost, mert addig jó ennek a bizonyos Damien Forrestalnak (alias Szemerey Tamás -> Kelepce; és Galántai János Árpád -> Túlélők), amíg a FOX nem tud a létezéséről. Onnantól kezdve lehet kis jogi huzavona következne, már ha a Foximaxi nem tojna az ilyen kis országok kis embereire :) Ugyanis ez a két mű magyar nem hivatalos mű, amúgy a Túlélők a Préda remek feldolgozásai, vagy inkább másolata. A Kelepcében van legalább valami egyediség…

 136. ragathol

  Ha már ennyien éltek a lehetőséggel, azt hiszem ideje, hogy én is leírjam a véleményemet a filmről.
  Azt hiszem, az mindenki számára kitűnt a filmből, hogy a rendezők elsősorban a Predator filmekért rajonganak, hiszen a zenéket a pred filmekből vették át, a film tempója is inkább Predatoros és Wolf központba állítása is ezt mutatja. Az új vadász figurája, legalábbis a stílusa szerintem telitalálat.
  A Predator vonulatban logikai hibára igazándiból egy nézés után még nem bukkantam, bár engem személy szerint kicsit zavart, hogy 1, azt ígérték, hogy a vadász visszakapja a régi látásmódokat, amikkel még véletlenül sem futottam össze (mondjuk ezek is megvagyok és némelyiket mintha az AVP játékokból vették volna át), valamint 2, a végén az összecsapás kivitelezése a predaliennel (A maszkeldobós-ökölharcos dolog jó móka volt a gyakorlatilag legyőzött Schwarzi ellen, de egy nagyon is eleven idegen ellen enyhén szólva is túlzás volt – szerintem.). És az kicsit poén, hogy bár Wolf folyamatosan rohan a xenók után, még a fejüket sem gyűjti be, egy embert – aki még csak nem is harcos – van ideje megnyűzni és kiteregetni. Érdekes.
  Az Aliens vonulat viszont komoly problémákkal küszködik. Először is az idegeneknek alig jutott fontosabb szerep, mint az embereknek – kiirtandó szerves anyagok, semmi több. Ami viszont igazán felcseszett az az, hogy a bogarak kb 10 perc után előbújtak a gazdatestekből és 1 perc múlva már ki is fejlődtek. A királynő behelyettesítése érdekes ötlet lett, bár nem tudom mit is szóljak hozzá. Korábbi részekben még hasonlót sem láthattunk.
  Összességében kicsit elkapkodottnak érzem, de ettől fügetlenül nem tartom rossz filmnek, csak kicsit több odafigyelést igényelt volna. Ezek persze csak az első benyomásaim.
  Amúgy tud valaki valami infót a hazai dvd-kiadásról?

 137. keihun

  Fura, hogy sokatoknak tetszik Damien Forrestal. Persze, nem akarom azt mondani, hogy rossz, mert nem azért írok, hogy belerúgjak a magyar könyvekbe, csak szerintem az eredeti verzió hihetetlenül hangulatos, olvasmányos történet. Nem látom sok értelmét, hogy újraírták.

  Az AVP2-höz csak annyit, hogy a túlzott fanboykodásnak ( kifejezetten pejoratív jelzőként ) nincs értelme. Sokan, hozzám hasonlóan, azért elégedetlenek, mert láttunk már ennél jobbat is, sokkal jobbat. Az Alien 12 évesen is jó volt, és bő 10 évvel később is az. És igen, tele volt drámával. a filmek nagyrészében a szereplőket ismertük meg. Persze, ez nem zavart minket, hisz érdekesek voltak. Valahogy a hangulatot hiányoltam leginkább. Az egyik legjobb példa erre az Alien, Aliens és AVP játék esetében az, hogy egyre sűrűbben pittyeg az érzékelő és szerencsétlen karakternek már a plafonon a vérnyomása.

  Az AVP filmek akcióra építenek, ennek nagy hátránya, hogy ha a technológia elavul és ez a varázs is elrozsdásodik, akkor a néző is észreveszi, hogy ez bizony az évente 2 példányban legyártott kisvárosi inváziós B-film. Kár érte.

 138. ummagumma

  ha arra megy ki a Fox játéka, hogy az extra 10-20-30 percért vegyem meg a DVD-t és akkor kapok egy értelmes(ebb) filmet, tőlem oké a móka
  (eddig is megvettem, ezután is meg fogom venni –
  sőt ha jó lesz a HD-DVD ill BD kiadás, akkor még egyszer meg fogom venni)

  bár szerintem Foxék be vannak merevedve a 80-as évekbe
  ma már a nép nem jár moziba
  ma már bárki tud másolni VHS-t, DVD-t
  illetve erre sincs szükség – a prolinak jó a gagyira tömörített letöltött szemét is

  viszont az ilyen dolgaik miatt (Aliens, Alien3, AVP-R megvágása, AVP agyatlan kivitelezése)
  egyre kevésbé sajnálom, hogy bedől a multi film és zenekiadás
  lehet mindekinek jobb ha ezek éhenhalnak, vagy átnyergelnek a kóser hamburgergyártásra
  és messziről békén hagyják a művészetet

 139. Meche

  Én mélységesen csalódtam ebben a filmben… teljes mértékben egyetértek azzal a kritikával, hogy lerombolta az Alien mítoszt… a fejlődési idő nagyon rövid idő alatt zajlot le..a Predalien (ami elvileg királynő) új szapaorodása meg szánalmas volt..az volt ami leginkább felidegesített..meg ha már királynő talán nagyobbnak kellett volna lennie főleg h predatortól örökölte a génjeit de mind1… annak örültem, hogy raknak bele új fajt bár hagyomány kedvelő vagyok:) de van amin NEM lehet változtatni…mi a q..va életért kellett a szaporodást így átalakítani mintha egy teljesen új film lett volna…semmi Alienes SEMMI érzete nem volt….SZÁNALMAS..aki igazán rajongó az megéti miért bosszant ez engem ennyire… számomra ez a fajta brutális születés egy életre megmaradt bennem főleg h elég fiatal voltam amikor először láttam és egy örök pecsétet nyomott az életemre és a lelkivilágomra:D épp ezért soha Soha nem tudom ezt a változást megemészteni és senki SEnki nem fogja bemagyarázni nekem h de jó ha van változatosság, újítás! mert aki így gondolja arra vagy nem volt oylan hatással az alapművk mint rám, vagy nem igazi rajongója…a predi tetszett h már nm egy debella állat mint az 1 ben..de az utosó összecsaps nevetségesen és gyorsan ért végett….a szereplők nimandok:D az mondjuik tetszett h lebombázták őket hülye amerikaiak hulljanak csak:D a szőke p…a idegesítő volt alig vártam h meghaljon..meg a többi tipikus tinifilmek “sztárjai” kaliberűek voltak…az új fegyverek tettszettek neg volt benne egy két pojén in kább az alien és predator kiparodizálásának nevezném mint 2. résznek… ha valakit megsértettem vagy a lelkébe gázoltam..nos nem fogok elnézést kérni:D ez a véleményem és kiállok az Alienek és Predatorok jogaiért és az elvett méltóságukért:D

 140. Meche

  a helyesírásomért viszont elnézést kérek kissé idegesen írtam:)

 141. Hege

  Dzséjt4: Pedig megvan otthon mindkét kötet ugylátszik elkerülte a figyelmemet a szerző igazi mivolta; :) talán nagyon a sztorira koncentráltam.. Jogos a hozzászólásod. Mindegy attól függetlenűl nagyo jó kötetek és logikailag jól összekapcsoltak. A Peticióban én benne vagyok ennyit megér a dolog (még többet is) :D

 142. PredAlien

  Nem gondoltam, hogy ez a film is így megosztja a fanokat. Még egy párszor megnéztem a filmet, és talán egy kicsit jobban élveztem. Ha a DVD verzióra rápakolnak néhány új jelenetet attól lehet nem lesz jobb, de talán élvezhetőbb.

 143. Csatlakozva a petició ötletéhez létrehoztam “FANSvsBadAvP” falvát. Aki úgy érzi hogy ez az ő ügye is az kattintson az alábbi linkre: http://fansvsbadavp.myminicity.com/
  Ez lehetne a központ és még számolná is hogy hányan csatlakoznak hozzánk, és hirdethetnénk is mindenfelé…
  :)

 144. Nem akarok senkit sem megbántani, de nehogy azt higyjétek, hogy holmi petíció miatt a FOX 50millával többet fog adni a filmekre! Ez szerintem felejtő! Dehát próba szerencse!
  Ez olyan, mintha holnap bemennétek a fönökötökhöz fizetésemelést kérni! Szerintetek mit mondana??
  Amúgy a film hasít!!!!
  Csumi

 145. e.norby

  NEkem akkor is csalódás a film, sajna, 2007 ben többet vár az ember.Én szivesen látnék valami igazi aliens filmet, aminek van monadnivalója, honnan vannak az idegenek?vagy pl mi történt a hadley’s kolóniában miután Newt családja bevitte az arctámadót.Ez lehetne az aliens 5.Visszatérve az Avp2 hez, nekem még az első rész is jobban tetszett, ez pocsék.Én a kollégáimmal néztem meg kb 15 voltunk, a fele játszik játszott a játékokkal, ismeri az összes filmet, de nem tetszett egyhangúan, kizárólag rajongóknak.

 146. paci

  UFF! Előre is bocs, nem olvastam végig az elöttem szólókat. Szval megvolt… nagyon nem húzom le, mert fanatikus vagyok. 1050 Ft-ot megért, többet nem. Nem állok neki szidni, biztos megtettétek már helyettem. Röviden, ami az elsőben rossz volt, azt hatványozták, ami jó, azt elfelejtették. Mint film meg lehetett nézni, mint ALIEN- film …élőhullagyalázás… Remélem elérhető lesz vmi director’s cut, mert 1-2 apróság magyarázatra szorul.
  A pred 2 óta lóg a levegőben ez az avp dolog, és még az évszám miatt se moroghatnék (a p2 miatt), de akkor is… Visszatehetnék már az egészet a jövőbe. Oda való. Kicsit starwarzos fílingem volt, hogy a sokadik rész az előzmény. Oké, originál bishop-ot, és a céget megismerhettük. De. Mars vissza oda, ahol a játékok is játszódnak. Az a helyük.

  U.i.: Ha valaki aktívan játszik a játékokkal, pls jelentkezzen! thx

  Őszinte hívetek: Paci

 147. Black66

  Csá paci én naponta nyomom a multit és már 6x kitoltam fajonként a single playert.

 148. paci

  Hali Black! Elakadtam az emberrel. Lécci keress meg emailben, vagy msn-en: pacikamail@freemail.hu
  Thx.

 149. cosmic

  ma ujranéztem az AvP 1-et.

  hát akármennyire is tetszett nekem az AvP 2 R, ez az 1 azért jobb. Jobb és kész. más is.

  Igenis van története, és a Predek életéről, kultúrájukból is meg lehet tudni ezt-azt.
  tehár pl. egy laikus. de aki olvasta a könyveket, az ugyis tudja miről van szó.

  maga a film is sokkal világosabb, és mivel vannak benne az akciók alatt is lassított jelenetek, ezáltak sokkal tartalmasabb , látványosabb.

  mert az AvP 2 -ben olyan sötét minden és gyors hogy én a moziban szó szerint csak néztem néha de nem láttam ki -mit- csinál, hova üt, csap. Csak suhintásokat lehetett látni, ordítást, valami leszakadt. ilyenek.

  meg ami lényeges különbség maga a Predek.
  az 1-ben ( mert ugye fiatal yautjákról lévén szó), full felszerelésben vannak. Mellvért, vállvédők, hosszú ágyékvédők, lábszár és combvédő pajzsok. és mintha csak a fiatalok kapnának ekkora kézipengéket?
  vagy egyszerűen valami látványos, gyilkolófegyvert akartak? mondjuk jól néz ki, de kissé túlzás ez az 1 méter hosszú penge.

  és Alexa Woods nem csak egy Predet sprintel le, hanem egy Királynőt is. jó gyors a csaj. !

  és mikor beleköltözött a predbe a kis lárva, a végén átszúrja a királynő, de valahogy ugy sikerül ugye, hogy a kisbabát nem éri a farok. jól kiszámolta a szúrást, mi ?

  és hogy ebben a részben tényleg mekkora nagy disznó Predatorok vannak. Jól megtermett fiatal titánok.

  míg a Pred 2. ben meg az AvP 2 ben is egy Predator-Light van :)

 150. Johner

  Meche: respect! Sajnos egyetértek…

  ummagumma: Hát vhogy én is egyre kevésbé komálom a Foxot, meg a többi nagy stúdiót…

 151. PredAlien

  Nekem Wolf lett a kedvenc Predatorom. Amúgy az ostorát tényleg alien farokból készítette?

 152. Vipera

  PredAlien: ki van zárva!

  Az ostora nyilván valami speckó predator fémből van (könnyű és nagyon kemény). Valamint hasonlóan a koronghoz, valamiféle intelligencia vagy mechanika lehet benne, mert feltekercseli magát az övre, valamint rátekeredik az áldozatára. Mindenesetre a shuriken meg a lándzsa után most már ez is belopta magát a szívembe :)

  Amúgy számomra továbbra is a Conta Mana-i predator az etalon vadász.

 153. Black66

  Ha már predekről van szó az én (mi)kicsikéinket az alieneket se haggyuk ki.Nektek melyik részbeli ember alien jött be?

 154. wolfi24

  Nos én is megnéztem. Nekem tetszett. Szerintem nem volt annyira gyors. Ütemesen indult és a történet fonala is egy kicsit szűkebbre szabott. Ennél a Hitman című film százor gyorsabb (és rohadt jó is) abban csak úgy pörögnek az események. Millió filmet láttam már köztük jó pár gagyit is. De ez nem az. Igaz nincs köze a AvP univerzumhoz, ez a film inkább “kitérő egy incidensről” történetett mesél el. A tini vonás szerintem nem hiba. Most őszintén van olyan film amiben nincsenek tinik? Ez most a “menő”. Főképp horrorfilmekben. Mivel ez az, a mai koncepció alapján kötelezőek a fiatalok bele. Így belegondoltam, hogy filmrendezés nem a legegyszerűbb meló. Mi is a haverokkal most forgatjuk az évvégi vizsgafilmünket és meg kell, hogy mondjam, rohadt nehéz meló. Mivel ezek a fivérek még nem nagyon rendeztek, mint ahogy mi sem, ahhoz képest szépre kihozták a filmet. Ami viszont engem is zavart, az az hogy rövid a film. Hitman-nél az a 85 perc még elnézhető mivel az egy tömény akció, de az AvP-nél…hát, már az első résznél is siránkoztam a rövidség miatt (az egy is tetszett, csak vérszegény lett) de itt. Amúgy a trailerben voltak olyan részek, amit itt a filmben nem láthatunk. Lehet, hogy tényleg megvágták a filmet, vagy csak a trailerhez forgattak plusz jeleneteket – ilyen is előfordult a King Kongnál ahhol a trailer fele nem volt látható a filmben, rendező be is vallotta, hogy azok a jelenetek csak a trailerben láthatóak – remélem az előbbi lesz, mivel így esély nyílik egy bővített filmre. Más most így nem jutott az eszembe.

 155. wolfi24

  Óóó még egy valami. A film nem volt annyira sötét. A moziben még jóhogy hisz a minőség nem a legjobb. De aztán lekaptam egy DVDrip-es avit (kövezetek meg érte de kiváncsi voltam a minőségre) és lám lőn világosság. Máris mindent látunk aki persze figyel. A kapkodó kamerákról csak annyit, hogy feszültségre hajazva csinálhatták, hogy az amber jobban belélje magát abba a pánikba ami ott van. Hát ez nem sült el a legjobban szerintem. Ez a fajta megoldást a háborús filmekben használják ahol viszont nagyon jól fest. Lásd Ryan közlegény megmentését.

 156. PredALien: A rendezők régebben azt mondták, hogy az ostor alien farokból készült. ;)

 157. cosmic

  hát én meg félek hogy milye lesz a DVD-n a hosszabb verzió.
  lásd AvP 1 – Play Extended Version. : kemény másfél perces “intro” van az elején. a többi ugyanaz.
  nagy okosság.

  ellenben a kivágott jeleneteknél vannak olyanok, hogy tökre nem értem miért kellett kivágni?
  na mindegy.

 158. PredAlien

  Köszönöm a tájékoztatást az ostorral kapcsolatban. Remélem a kivágott jelenetek nagy része a lények szereplését bővíti.

 159. Kedves Inostran!
  Mi a fene az az oldal? Tudom, hogy én vagyok a hülye, de akkor is!
  Én azt vettem ki, hogy ez egy városépítő játék. Akkor meg hogy lehet rá regisztrálni? És ezután, mit lehet ott kezdeni? Mit hogyan?
  Várom válaszod, addig is
  Hully Gully!

 160. matambo

  Én egy javaslattal élnék a szerkesztők felé:
  Sok okos mondta itt és máshol, hogy ők sokkal jobb történetet tudnának összehozni akár percek alatt is.
  Kéne hírdetni egy versenyt, vagy ha nem versenyt akkor csak úgy -for fun-, hogy lehet írni egy sztorit. Aki megírja, beküldi, nyitni a témának egy külön posztot vagy mit és ott el lehetne ezeket a szerzeményeket olvasni.

 161. idegen93

  Jó kis ötlett matambo és mongyuk a több ezerből a legjobbat megis csinálhatnák. :)

 162. idegen93

  Black66 nekem az ilyen filmekből a kedvencem Ripley,Hudson,Hicks nos ezek.

 163. idegen93

  Black66 én az Avp2-őt eddig már legalább húszor végig vittem mindegyikből.A filmről:A film elég jó lett szerintem jó hosszúnak tűnik amikor nézed de nem az unalomtol a csaták és az idegenek kinézete csoda szép ebben már van vér és erőszak nem úgy mint az Avp1-nél itt már sok a hallott is főleg a korházi jelenet lett szerintem a legdurvább.

Vélemény, hozzászólás?