AVP2 DVD kritika

  “A nyolcvanas évek két emblematikus monsztere, az Idegen és a Ragadozó napjainkban is prosperál, csupán ezek az alaktalan/jellegtelen figurák nyomokban sem emlékeztetnek előkelő őseikre.”

A kritika elolvasható az xpress.hu-n…

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

49 Hozzászólások

 1. MarciCFH

  Hát igen… Ennek a két fiukának semmi keresnivalója a következő avp film rendezői székében.

 2. néhány doogban igaza van a “kedves” kritizálónak, mint például Andersen AVP-jének a pocséksága, meg a dvd menünél a kiválasztás lehetne feltűnőbb, de a többi része elég nagy hülyeség. Ezzel a kapcsolgatós dologgal nem értek egyet. örüljetek neki, h ilyen sok minden van benne, mert ha nem lenne, akkor biztos mindenki azt mondaná, h hú de monoton, meg ilyenek. Ebben a filmben legalább rögötn a lényegről van szó, első lények a ragadozók, meg a predalien, és nem unalmas emberek. A predalien meg nem fejlődik ki hamar, épp úgy a többi alien sem a filmben. Csak meg kell nézni a hosszabb verziót, és minden világos, éppúgy mint az, h miért csak Wolf ment a földre és miért nem voltak nála shurrikenek. Most biztos ilyen hülyeség jön, h: de miért nem tudták már a moziba megcsinálni a teljes filmet? A válaszom:örüljetek, h ilyen hatásos a változtatás az extended verzióban, az avp-nél sz*rt se változtattak meg, ott megmaradt minden hiba, minden logikátlanság.
  A hosszúságon meg nem kéne veszekedni, mert így pont jó a hosszúság: nem túl hosszú és nem túl rövid. Legalább nincs benne semmi fölösleges jelenet, csak folyamatosan megy a story.
  Ez a következő, amiről írnom kell. Sokan mondják, h nincs storyja meg ilyeneket. Milyen story kéne már? Nem lehet ezeknek a lényeknek túl bonyorult storyt kitalálni. meg van egyébként a storyja: egy pred űrhajó lezuhant egy kisvárosban, szabadonengedve a facehugger-eket és a predalient, aztán egy Cleaner pred elindul, h megtisztítsa a Földet a szennyeződéstől. Az emberek meg olyanok, mint minden más filmben: élik az életüket, aztán meg betojnak. A töbi A/P filmnek sem volt túl nagy storyja, a legkomplexebb az az Aliens-é volt (aki nem tudná, Aliens=2. alien film). A többiben tök egyszerű volt a plot, és a legtöbb eléggé véres is volt. Gondoljunk a predatorra, amikor gerincet és koponyát együtt tép ki a hullából, a lenyúzott embereket meg többet lehet látni, mint az AVPR-ben.
  Mr. Kritizáló szerintem nem is nézte nagyon figyelmesen a filmet, ugyanis Wolf csak egy embert, Rayt, egy rendőrt nyúzott meg, és nem többet. Ez hozzá tartozik a predek életéhez.
  +több alien nem csak ebben a filmben kelt ki egy emberből, hanem egy könyvben is: ez az Eredendő bűn, ha a filmet kritizáljátok ezért, akkor a könyvet is légyszí. köszönöm.

 3. predator

  Voltak dolgok amiben igaza van a kritizálónak,de sokban nincs . A szövegen érezhető volt ,hogy minden jelenetben csak a rosszat látta,meg a hibákat kereste . A film hossza szerintem pont jó,nem pöcsöl sokat egyből a dolgok közepébe vág.Ezzel nem tudom mi baja volt .Jó egy kicsit sötét a film,de hát melyik Alien vagy Predatorban van óriási fényözön ,ebben pont ez a pláne ez teszi félelmetessé a mozit.A Predalien pedig gyorsan fejlődött ki,és ez miért baj? Az AVP1-ben is gyorsan megnőttek az idegenek,vagy A Nyolcadik utas a Halálban is .Jigsawnak pedig teljesen igaza van az Eredendő bűnben is több idegen született egy testből. A Predatorok pedig sportot űznek a gyilkolásból azt a szerencsetlen rendőrt is csak azért ölte meg mert meglátta .Az ő szaporodásuk pedig teljesen más tészta .Hát ennyit a kritikáról !!

 4. predator

  Ja ,a rendezők meg olyanok amilyenek ! Szerintem sem nekik kéne csinálni az AVP3-at.

 5. ja, azt elfelejtettem megírni, h a predalien nem fejlődik ki gyorsan, mert azért, ha valaki elutazik a Szaturnuszig, az el tart egy ideig, szerintem még a prediknek is. Meg majdnem végig fejlődte a fél avp-t. -.-
  thx predator, h ennyiben egyetértesz a kommentemmel.
  a sötétséghez:szerintem nem volt túl sötét, pont jó volt. a cikkbe berakták pont a legsötétebb képet és kész. Az Alienben még ennyit sem lehetett látni az idegenből.
  a dvd menüben még az zavart, g az AVP-böl vannak rajta képek, egyébként ilyennek kellett volna lennie az első avp-nek.
  és ami a rendezőket illeti: eddig minden A/P filmnek más rendezője volt, úgyhogy nem izgat, h ki folytattja, az se zavar ha mgin a Strause tesók jönnek, biztos vannak jó ötleteik az avp3-ra.

 6. Jigsaw!
  Szeretnélek megkérni, hogy írd le, hogy a régi Alien, illetve Predator filmekről mi a véleményed. Tényleg érdekelne! Mondjuk a Nyolcadik utas, meg a Ragadozó 1 technikai hiányosságait ne sorold, mert azok még elég régi filmek. De a karaktereikről, drámai szerkezetükről….. már örülnék, ha nyilatkoznál.
  Mert azt mindenki láthatja, hogy a régiek, és az Új AVP filmek között bizony nagy különbségek vannak. Tehát elképzelhető, hogy akinek a régiek tetszettek, azoknak az újak nem, és fordítva…
  Idézve téged: “Ebben a filmben legalább rögötn a lényegről van szó, első lények a ragadozók, meg a predalien, és nem unalmas emberek.”
  Kérlek írj egy kritikát az elődőkről. Nem fogok vitatkozni, csak érdekelne a véleményed!
  (Bár amint láthatod, én az ellentábort képviselem, de ez most ne befolyásoljon.)

  A többi AvPr rajongó véleménye is érdekel!!!

  Tehát, kritika a régiekről, az újak fényében:

 7. pokee

  Zalaba Ferenc László a cikk irójának üzeném, hogy nem kivilágított szobában kéne nézni a filmet, mert igy hogy nem látt semmit belőle (én se láttam mikor ugy néztem). Strause testvérek meg jó munkát végeztek, és csak ismételni tudom hogy 40millából csinálták a filmet (az imdb.com szerint).

 8. weriger

  én is ezt üzenem, na még azt hogy Zalaba Ferenc László -urral ellentétben én nem remélem, hogy most látjuk utoljára rendezői székben a Strause testvéreket, és akkor lenne “igazság a Földön”, ha reményei nem teljesülnének!(szerintem :-))

 9. Rendezzenek, csak közük ne legyen többet az Alien univerzumhoz :D (sajna úgy néz ki lesz)

 10. fakanal

  Szerintem már ott kezdődik a probléma, hogy egy rakás predi, közöttük jópár idősebb tapasztalt vadásszal senki sem veszi észre vagy csak gondol rá, hogy szegény halott predatorban akit felvisznek a hajóra esetleg egy embrió van. Nem hiszem el, hogy ennyi vadászat után még nem történt hasonló baleset és még sosem találkoztak predaliennel.
  Arra pedig, már nem emlékszek pontosan, de ha tényleg úgy van ahogy Jigsaw mondja, hogy a Szaturnusznál járt a hajó, akkor kérdem én onnan, hogy a búbánatba tud pont a Földre lezuhanni a hajó? Ismeritek a fizikát???
  Ez a predalien szaporodás dolog pedig közröhej. Mégis honnan jött ez az új tulajdonság, amikor se az alien se a predatornak semmi köze ehhez a szaporodáshoz. Biztos a postástól van mi? =)
  Szerintem pedig, hogy ha választani lehetett volna én inkább egy Alien 5. részt kértem volna mint lassan 3 db sz@r AvP-t. De hát ezt persze ők sem tudhatták előre. Ezek a filmek jó példák a mennyiség / minőség arány bemutatására.
  A filmkritikusnak meg az a dolga, hogy kritizálja a filmet. Különben én is csak abban reménykedek, hogy nem kell látnom mégegy tinisztoris alien-predator filmet.

 11. pokee

  weriger én is remélem hogy nem vették el a kedvüket a rendezéstöl. Strause testvérek kritizálói meg, nézzék meg milyen filmekben dolgoztak ez előtt és kikkel (pl.: “Band of Brothers”, Terminator 3: Rise of the Machines, Mission: Impossible III, 300)

 12. pokee:
  S milyen jól rendezték meg ezeket ! hoppá…csak effektesek voltak…hoppá :D azért mert még szépen szavalok, nem leszek jó színházigazgató. Lehet, hogy a következő filmjük jó lesz, nem vitatom, de az legyen más, kellően a témától idegen dolog.

 13. weriger

  Őszintén megmondva(megírva:-)) nekem tökmindeggy, hogy ki rendezi a következő AVP-filmet. Az a lényeg hogy jó legyen, mint az AVPR.( na jó, nem bánnám ha egy kicsit jobb lenne, de az van ami van):-D

 14. weriger

  Még valami XD. Fakanalnak azt üzenem, hogy nem kell úgyfelkapni a vizet a filmhibákért, hisz semmi sem lehet tökéletes. Vegyük példának okáért az AVP első részét: A mumifikálódott holtesteken minden ott van az arcmászó(egy ilyen mumifikált holtestet adtak az avp 1. szériás battla alien figurához is),hisz mind tudjuk, hogy az emberek felkelnek a támadás után és egy cseppet sem zavarta őket hogy egy szörny van az arcukon?? A másik az, hogy az arcmászó meghal és leesik az emberek arcáról, miután elvégezte a dolgát. :-D

  A másik., hogy a földre érkező Predatorok hogy jutottak le az emberekhez? Leugrottak az általuk lézersugárral vájt “üregen”? Mert szerintem nem élték volna túl a zuhanást még ők sem. Vagy talán az emberek álltal leeresztett kötélen? Az szerintem nem bírta volna el őket, különben is a Predatorok “méltányosabb” lények annál, hogy kötélen csúszva mentek volna le.
  Egyszóval minden filmben talákunk hibákat és sajna ez így is lesz. :-I

 15. fakanal

  1234 kommentjét sajnos csak most olvastam el és csak osztani tudom a véleményét.
  Ma már gépekkel egy ügyesebb srác is tud jó effektekkel teli filmet csinálni, ami azért pl a 79-es Alienbe nem éppen volt még aktuális. Mégis nagy mozit csináltak.
  Szóval én is kíváncsi vagyok azokra a véleményekre amikre 1234 vár.

 16. fakanal

  Yay elnézést.
  Az előző 10-es számú hozzászólásomat átjavítanám, mivel rosszul írtam.
  Fordítva kell írni: Minőség / Mennyiség
  Mivel ennek a két tényezőnek a hányadosa által lesznek az eddigi AvP filmek egy nagy 0…

 17. ok, 1234, akkor leírom a véleményem a többi filmről (nekem alapvetően az összes a/P film tetszik, az AVP-t kivéve):
  Predator: Elég későn láttam először, úgyhogy sokáig (még az avpr idején) nem ismertem.Most meg van dvd-n a 2. résszel együtt. Technikai gondok szerintem nincsenek a filmben, minden tök jól néz ki. Tetszik az egyszerű története, itt is a lényeggel kezdődik. Az emberek kemény katonák, ez a pont pl jobb, mint az avp filmekben. Az fő gondom ezzel a filmmel az lenne, h a predinek túl kevés a fegyvere, de tudom, h azért, mert akkor még nem találták ki a többit. Mint ahigy már írtam, ez s elég véres, majdnem mint az avpr, az is passzol, mivel milyen lenne, ha egy ilyen lény jönne a földre? persze,h mészárlós. A karakterek is jók voltak, némelyikük szimpatkus, némelyikük nem. A zene szerintem jobb is ebben a filmben, mint az alien filmekben. A predben az a gond, h csak nagyon későn csinál vmit, sokáig csak figyel.
  Predator 2.: szerintem semmiben sem rosszabb, mitn az első rész, kivéve, h van ez a drogbanda dolog. Az elején ez az akció pont olyan, ami nem kéne az ilyen filmbe. A predator fegyverei nagyon jók, nekem a korong jobban tetszik, mint a shurriken. Kár, h az avp-ben lecserélték. Az eredeti hálóvető is maradhatott volna. A predator feje nem volt jól megcsinálva, elég műnek látszott, még az első részben lévőnek is igazibb volt az arca. Danny Glover szerepe mint Harrigan is szimpatikus. Elég kemény nyomozó a folytatáshoz. A végső harc szerintem jobb volt, mint az első részben. Legalább volt valami utalás az első részre is.Sajnos a továbbiakban nincs semmi utalás erre a 2 filmre. :(
  Az aVP-t kihagynám, mert az nem olyan régi, és az az egyetlen, amiről nem tudnék dok jót írni.
  Alien: sokan nagyon nagyra becsülik, meg tudom, h klasszikus is, de annyira nem tetszik, h túl sokszor megnézzem. Itt is tetszik a filmtörténet egyszerűsége, szóval megint egy plusz pont az avpr-nek. Az idegenben igazából csak az tetszett, h volt egy emberi koponyája, attól még ilyesztőbb. kár, h a későbbiekben teljesen a predalienig nem használták ezt föl. A karakterek is ismét, mint a P1-ben elég szimpatikusak, mindenkinek meg van a személyisége. Ez a film van a 8 közül a legközelebb a Scifihez, és elvileg mind a 8-nak annak kéne lennie.
  Aliens: a kedvencem az alienfilmek közül. Első sorban azért, mert ez van a legközelebb a játékhoz, és tetszik a redős alienfej. Ebben is van sok Sci fi elem, és mint ahogy mondtam, ennek a legkomplexebb a storyja. szerintem egy kicsit túl hosszú, de a végső harc nagyon durva.
  Alien3: Sok emléket hoz vissza az első részből. A runnert nem csinálták meg túl jól a cgi-vel (de kb ilyenek a betegek a Legenda vagyokban), de jó kis próbálkozás volt. Érdekesnek találom a beöltöztetett kutyát is. :) Szintén egyszerű és gyors történetről van szó. A vége jól lezárta volna a trilógiát, de sajnos egy filmmel folytatták. És a 4. részben nem az a bajom, h folytatták a sorozatot, hanem az, h így. Állítólag az is lehetett volna, h Steve Perry Earth war trilógiáját filmesítik meg, na az nagyon ott lett volna. De biztos Fox hülyült megin, mint mindig. -.-
  Alien resurrection: Az alienek nagyon szuperek, mint dínók, és itt tűnnek a legveszélyesebbnek. A királynőt viszont jól lealázták. Nagyából semmit sem csinált, csak szült. Szült, méghozzá a legrondább Alient, amit lehetett, az újszülöttet. Úgy utálom a kinézete miatt. Az egész teste úgy el van rontva, ahogy van. Talán inkább a fehérbőrű, eres, póklábas verziót kellett volna megvalósítani,de sajna megin ott volt a 20. századi róka. A szereplők megin egyesek szimpatikusak, egyesek nem, de ez így jó.

  Nem szoktam nagyon kritikákat írni, ezért lehet, h elég szarul hangzik, amit írtam. Az avpr-t azért kellett már megvédenem, mert elegem volt, h mindenki ugyanazok az okok miatt alázák le. Közben az első részben sokkal több gond volt. Szerintem a sok rész az avpr-ből, ami a régi filmekre emlékeztetnek nem lopás, hanem szuper hommage, az első részben ilyen nem volt. Főleg ha a predeket összehasonlítjuk, az avp-sek egyszerűen szarok voltak Wollfal összehasonlítva. Bébipofájú, dagi, barátságos, gyenge lúzerteenagerpredek voltak az avp-ben, míg az avpr-ben egy kemény, erős,tapasztalt, félelmetes, gonosz, tapasztalt felnőtt predről van szó.
  Kiváncsi lennék, h Ms. Yutani mire is gondolt, amikor mondta az egyetlen mondatát, úgyhogy jó lenne ha a S. tesók folytatják, hátha kibontakoztatják…

 18. Nah nézzük szépen sorba.
  Elősször is az AVP-ben az emberek fején nem mumifikálódott arctámadó volt (ellenben a McFarlane Toys-os Battle Aliennél, mert ott tényleg az) Hanem egy olyan alakú korona, vagy akármi, nézzétek meg ott amikor mászik rá az arctámadó, akkor ott van a fején a nőnek, ha jól emléxem arany színű volt. Szóval az nem az arcgenyó. A McFarlane meg elbénázta. Ennyi.

  fakanal: Igen ismerem a fizikát, de te úgy néz ki, a filmet nem ismered, akkor meg minek kutyázod, ha még nem láttad. Elmesélem neked, hogy megy az űrhajó az űrben, az ami az AVP-ben is volt, ugyan úgy kezdődik amúgy mint a moziban, csak itt az kis űrhajó át lett cserélve az AVPs-re, aztán láthatjuk a következő képsorokban amint kibújik a predalien majd érzékeltetve, hogy egy kis idő eltelt már a Szaturnusz nevű bolyógnál jár az ANYAHAJÓ és ott levállik róla egy kisebb űrhajó (ami az AVPR mozis verziójában volt látható) és a Föld felé kezd el repcsizni. Aztán lessz SSSSSZ meg KRRR és zuhanni kezd.

  Az, hogy a predik noobok voltak, mert nem nézték át a predacsot (egyébként az AVP-nél a végén egyiken se volt maszk, hogy átpásztázza még csak véletlenül is, végül is logikus, az űrhajón minek legyenek maszkban? Gondolom otthon ti sem járkáltok fegyverrel meg páncéllal a szobátokban) Szóval a ragadozók balfékségét az előző filmet kéretik keresni.

  A predalien szaporodás módjáról meg annyit, hogy nem láttuk az ALIENS-ben, sőt egyik Alien filmben sem mi történt a királynővel a fejlődése során. Csak a kezdeti (ALIEN3) és a végső, kifejlett állapotában (Aliens, ALien Resurrection, AVP) láthattuk.
  Tehát amikor elkezd felnőnni, kifejlődni a királynő, ki látja el a bolyt utódokkal? Szaporodniuk kell, ez az elsődleges feladat, tehát egy afféle alternatív szaporodás móddal, ezzel a torkos csókos dologgal tudja helyettesíteni a tojás rakást. Persze jöhet a kérdés, miért nem ezzel csinálja kifejlett szuka korában a torkon át való petézést?, minek a tojások? Hát azért mert:
  1.: A királynő nem valami kicsi, nem tudna minden dögöt (ember, kutya ) lesmárolni olyan könnyen.
  2.: A kifejlett idegenek nem örökéletűek, meghallnak ha nincs élelem stb. Viszont a tojás nagyon sokáig képes átvészelni a dolgokat lásd: ALIEN.

  Amúgy én sem istenítem a filmet, de megpróbálok kicsit jobban hozzáálni a dolgokhoz. :)

 19. ChetNorberto

  AVPR DVD:

  NEM nagy durranás a menű és nagyon zavaró a sárga szín,mert a léptetéskor nem lehet látni szinte hogy melyik menün van éppen.
  A DvD nagy hiányossága,hogy az extráknál és amikor kommeltálva megy a film nincs magyar felirtat!!
  Amugy tetszenek az extrák csak a photo galéribába több képet tehettek volna na meg csinálhatták volna mint az AVP1nél hogy ráteszik még a filmbemutatókat is.
  A DvDn lévő Unrated verzió sokkal jobb mint a mozis!!! Csak ezért volt érdemes megvennem, na meg jól mutat a 2 AVP egymás mellett :P

  A filmről:

  A film elején az űrhajón lévő részt hosszabbra kellet volna csinálni és többször és jobban kikellet volna emelni a predalient ( DE ez az egész filmre érvényes,hogy Chetet jobban kellet volna mutatni ), hamár végre látjuk a predalient a moziba nem csak a játékba,de majd kitérek Chetre..

  Az arcmászók túl sötét szinűre sikerültek! Az AVP1be sokkal jobban meglettek csinálva!

  A predátorok bolygója egész jó let,de mutathattak volna többet is !

  Az emberi szereplők feleslegesek a filmbe,DE ők a gazdatestek meg az étel,ugyhogy nem rosz dolog bemutatni a várost meg az embereket kicsit ,csak nem szabad eltúlozni a dolgokat.Igazából senki se kiváncsi az emberek magánéletére hanem a 2 kedvenc lényünk harcára!
  A filmből kiderül,hogy Kellynek és Dallasnak köze lesz majd egymáshoz..

  Szerintem a katonák szerepe az lesz a következő részekbe mint az AVP2 játékba,hogy kideritsék,hogy milyen lény is a predator és az alien és ha ezt meg is valósítják a filmbe akkor nagyon szuper kis filmet kapunk majd :) Amugy abból gondolom,ahogy végződött a film,mert ez a csattanó a filmben szerintem.

  Ami nekem nagyon tetszet,hogy szerintem sokan azt hitték hogy Ricky és Jesse is megusszák az egészet aztán jöttek a meglepések,hogy a predator “frizbi” felkeni a falra Jesse-t és neki kaput lett :P és Rickit meg majdnem megöli Chet,de szerencséje volt hogy a vállánál szurtá át a farkát :P

  Wolf egy őr volt a bolygón,aki figyelte és várta az űrhajót vissza.Szerintem azért is sietet,ahogy látta mi történt na meg Predaliennel még nem találkoztak(azért is közelitrá hogy lássa milyen alien) és hát ő akart először szembeszálni. Wolfon látszik hogy nem egy mai predator és biztos tapasztalt is volt (filmbe láthattuk hogy a sima harcos alieneket lazán elintézte). Legalábbis szerintem!

  Nekem a Predalien ( Chet) tetszet a legjobban a filmben,mert nekem a pc-s játékba is ő a kedvencem és jó volt látni,hogy egy hasonlót csináltak a filmben(ami nagyon jól sikerült bár igaz nem sokat láttunk belőle) Szerintem egy szuper ötlet volt Chet,mert egy AVPbe ugy is előjöt volna és lehet .hogy még találkozunk vele na meg egy jó kis ellenfél egy predatornak. Soknak nem tetszet Chet tulajdonságai:
  Hogy ő látta el az arcmászó szerepét,de irták is valahol,hogy ő egy kis királnyő és erről Nodika is tesz emlitést na meg a rendezők is mondták.

  Az AVP filmek ugyérzem több részből fognak állni,hisz a film most kezd csak kibontakozni.
  Az AVP1et is sokan szitták,de szerintem hamár a történet valakinek nem jött be akkor a film látványa biztos elnyerte tetszését mert az nagy szuper de szerintem a film is!

  Rátérek kicsit az Alien és Predator filmekre.

  Mindegyik film a maga idejébe szuper volt,de nézzük meg kicsit jobban a filmeket mai szemmel:

  Alien 1:

  A Nostromo űrhajó jeleket fog de nem értem azt,hogy mi küldöt jeleket?
  A tojások? v mi ? =)

  Ezekre kérem majd szálaszoljon vki.

  A film nem anyira félelmetes esetleg az amikor a csávóból kijön az alien a többi alienes jelenetbe azt látjuk ,hogy mutatják az embert aki meg fog halni meg az alient de lényeget nem ,azt hogy hogy őli meg pedig ugy lenne az igazi :(

  Ami egy Alien filmből se derül ki az az ,hogy hogyan fejlődik ki ?! Eltelik egy kis idő és azt látuk hogy a kis kukacból egy 2 méteres lény lett.

  Alien2

  Nekem anyi bajom vele,hogy a kislány hogy a rákba éli túl amikor az egész telep tele van alienekkel, a válasz a filmbe,hogy bujkált persze mondtam én,egy rakás alien elől elbujkált :D

  Az alienkirálynő az hogyan került oda? Hogyan lett?

  Erre is kérek választ meg majd arra,hogy ha kiderül hogy lett akkor miért nem mutatták a filmbe?

  Alien3

  Már az eleje kérdéses,hogy hogyan került oda egy arcmászó? Mi ölte meg a többi utast?
  A kutyusból miért a kifejlet alien kis mása jöt ki ?
  Az alienen nagyon látszik sok helyen hogy számítógéppel van megcsinálva!

  Amugy nekem nagyon tetszett a film mert szerintem véresebb volt mint a 2,meg ugy az egész

  történet a hibákat elnézve.

  A speciális kiadásba elég gagyi hogy valami tehénből jön ki az alien :P de van benne pár jó jelenet ami a mozisba nincs

  Alien 4

  ragathol irta:
  A Fiorinán az orvosi vizsgálatok során vettek részt Ripley-től és mivel akkor már benne volt az embrió, annak dns-e valamilyen szinten keveredett Ripley-ével, így mikor a vérminta alapján klónozták, vele együtt sikerült létrehozniuk a kis királynőt is, ami lerakta a tojásokat. A könyvben leírják.
  Ez igy válasz arra hogyan folytatták!

  Anyi lenne csak a kérdésem,hogy honan hozták a kifejlet alieneket?
  Hogy fér ki a mutáns alien a kis lyukon? Még ha akkora is a szívó erő de a koponyája,hogy fér ki meg a csontok ugy hogy besetört az üveg.

  Amugy szerintem nagyon jó rész nekem ez tetszett a legjobban! Az alien filmek ugy vannak nálam,hogy 4 3 2 1 tetszési sorrendbe

  Az Alien4 speciális kiadásában választ kapunk:
  Miért tud lőni a csávó a víz alatt
  Milyen a Föld abba az időben és,hogy miért mondta a csávó,hogy egy xarfészek =)

  Az Alien5 onan folytatódik majd lógikusan ahol 4 véget ért vagyis , nagy hülyeség az,hogy az AVP betett az Alien5nek ugyanis az Alien a köteljövőbe játszódik az AVP meg napjainkba!!!!!!!!!!

  A Predator filmek

  Az első részbe anyi a baj,hogy nem kapunk választ hogy honan jöt a predator és honan van csúcstechnológiás fegyverzete,de a 2ből se derül ki csak az AVPRből anyi,hogy mutatják a bolygót!

  Az első rész elött le a kalappal nagyon jó =)

  A második részbe rögtön jön a kérdés honan a rákból jöt megint predátor ?
  A film végén ott az űrhajó és tele van predikkel de azok miért nem mentek a városba? Miért maradtak a hajón? Ami igazán lényeges hogy mit keres alien koponya az űrhajón a trófeák közt ?
  Hiszen semmi köze a 2 filmnek egymáshoz na erre fognak választ adni az AVP filmek csak amit mondtam türelemmel kell lenni,hogy kibontakozzon a történet

  Az Alien és Predator filmekkel semmi bajom sőt ezek az első számú kedvenceim az AVP részekkel együtt csak azért irtam le mindezt az ezek se egy tökéletes alkótások

 20. ChetNorberto

  Amugy még eszembe jutot,hogy az alien milyen nyugis a film végén,míg Ripley felnem kellti :P
  Szerintem simán kinyirhatta volna már akkor amikor Ripley észrevette,hogy ot van. Bár lehet mivel megette a legénységet Ripleyt kivéve igy kicsit lehiggat =)
  ( Alien1)

 21. ChetNorberto:

  A régebbi filmekre tett kérdéseid felvetik az én kérdéseim: láttad is azokat vagy csak nézted? :D

  Alien: az adást az űrutas hajója sugározta, méghozzá az egyik kis “nyúlványa”. (Ez főleg az Aliens-ből derül ki). Sztem nem attól lesz félelmetes vmi, hogy direktbe mutatják a gyilkolást, hanem a megteremtett feszültségtől. (ezért se félelmetes a Motel, a Saw2-4, csak gyomorforgató, de nem félelmetes) Azért elég sok idő telik el míg kifejlődik, meg amúgy láthattad hogy, mivel megtalálják az egyik levedlett bőrét. Táplálkozni, meg valószínűleg az űrhajón lévő kártevőkből táplálkozott.

  Aliens: volt rengeteg összegyűjtött kajája, s nem csak egyedül bújkált, hanem az öccsével, csak őt időközben elkapták. Amúgy egy idő után sztem Newt-ot is elkapták volna, csak közben megjöttek Ripley-ék. Hogyhogy hogy került oda? Sztem láttad a laboratóriumot, meg hogy az elején mutatják Newt szüleit ahogy megtalálják a derelictet, meg hallottad az orvosi jelentéseket, hogy sok “páciens” volt. Idő kérdése volt hogy vmi félresikerüljön, s jöjjön a bing meg a bang. Hogy hogy került oda a királynő? Megszületett. :D S hogy miért ott volt a királynő ahol? Nyugis hely kellett neki.

  Alien3: Na igen a tojás kérdéses, hogy hogy került oda, de ez mind a stúdió miatt van, aki össze vissza kevert mindent… Hogy mi ölte meg a többi utast? Könyörgöm ezzel kezdődik a film :D Igen látszódik, mivel a fox nem hagyott időt nekik hogy befejezzék! Közel csak 60%-os készültséget látsz, s ahhoz képest nem rossz. Hogy miért tehénből kelt ki? Ismét a stúdió, mivel több forgatókönyv is forgott kézen, s össze vissza forgatták le, hogy majd a végén hátha összehoznak belőle vmit, de aztán beintették a stopot Finchernek…. Amúgy nekem ez a kedvenc részem még így is, mert vmi fantasztikus hangulata és zenéje van.

  Alien4: Hogyhogy hogy kerültek oda a kifejlett idegenek? Könyörgöm azért vitték az embereket oda! Még mutatták is a megtermékenyítést! De az is lehet, hogy csak egy jótündér művei voltak :D Hogy fér ki? scifi :)

  Nálam a sorrend: 3->2+1->4

 22. MarciCFH

  (kveszcsönz from ChetNorberto)
  A Nostromo űrhajó jeleket fog de nem értem azt,hogy mi küldöt jeleket?
  Az űrutas lezuhant űrhajó.
  Már az eleje kérdéses,hogy hogyan került oda egy arcmászó? Mi ölte meg a többi utast?
  AZ arcmászók tojásokból kelnek ki a film legelső másodperceiben. Még a Bolygó neve halál végén elrejtőzött királynő tojta őket. A többi utas meghalt a bolygó neve halálban, és a film első kockáiban, mikor lezuhan a mentőkabinjuk. Meg kell nézni az alien filmeket….
  Amúgy meg az trú sorrend az alien filmeknél 2,3,1,4.
  Szerintem a 4.ik részre már nem lett volna szükség, inkább lett volna helyette predator 3.

 23. Az AVPR-ben azért barnábbak az arctámadók, (kapaszkodjatok meg a székbe, mert ezt a rendezők mondták) mert bordázott fejű alienek embrióit hordozzák. Mikor ezt meghallottam lefordultam a székről. Azt, hiszem, hogy a drága rendező urak, még sohasem látták az Aliens SE változatát… :(

  ChetNorberto:

  ALIEN: A Nostromo által fogott jelet feltehetőleg az Űr-Utas(ok?) küldte, ebből arra lehet következtetni, hogy értelmes, intelligens fajról van szó (még szép, ha űrhajókkal repked. :) )

  Hogy fejlődik ki egy alien? Gyorsan.

  Aliens: Olvasd el a Newt’s Tale képregényt ott kiderül, hogy tudott életben maradni Newt. :)
  A királynő “odakerülésének” ezernyi oka lehet, elvégre az LV-426-on ezernyi tojás volt. :D

  Alien3: Szerintem nézd meg a filmet újra, elősször is nem egy arctámadó volt. Másodjára, a film eleje eléggé össze lett csapva.
  Talán azért fejlődött ki Spikeben így az idegen, mert több helye volt a kifejlődésre,….

  Alien Resurrection: Nézd meg a filmet. De szerintem 2x egymás után, hátha kapsz választ a kérdéseidre.

  Predator2: Az űrből jöttek a ragadozók (te jó isten:O) és az alien koponyát viccből tették be (legalább is úgy tudom) bele a rendezők. :) Ugyebár az előtte lévő évben megjelent az első AVP képregény, szóval talán annak hatására.

 24. Yutani

  ChetNorberto mennyire ismered az Alien, Predator, AvP univerzumot, mert vannak olyan kérdéseid, amelyekre a filmekből – illetve a forgatókönyv alapján megírt könyvben választ lehet kapni. Csak többet kéne olvasni ugye?
  A másik, ami igencsak felkeltette a figyelmemet az nem más, mint, hogy egy másik részlegében a fórumnak még dícsérted az AVPR-t, most meg mintha nem is tetszene…na akkor hogy is állunk?

 25. ChetNorberto

  Yutani igazad van nem olvasok könyveket de filmeket mind láttam nem egyszer csak nem voltam tisztába azokkal a dolgokkal. Köszönöm a válaszokat mindenkitől!

  Az AvPRnek leirtam a hibáit de nem azt jelenti,hogy a film ellen vagyok. Leirtam,hogy mi lehetet volna benne meg mi nem.

  Brom azt vágom,hogy az alien 4-be a muksókból jöttek ki,de van az a rész amikor beszélgetnek és mondja a csávó,hogy a pénzt nehéz volt összeszedni erre a másik az árut se volt könnyű..
  Ezt mire érti az emberekre akiket hoztak,hogy alient ültessenek beléjük? Meg van az a rész,amikor a tárolóba vannak az alienek azok már azokból az emberekből jötek ki ?

  Nodika az arctámadókkal kapcsolatba(AVPRben) választ attál,hogy miért volt más. Anyit mondanék neked,hogy az Alieneknek nem kell ugy kinézniűk ahogy az Alien részekbe voltak.
  Mondok egy példát a jurassic parkból,hogy mire gondolok: A JP1be meg a JP3ba máshogy nézznek ki a velociraptorok.
  Tudom semmi köze az alienhez csak anyit akartam mondani,hogy miért lenne anyira zavaró ha változtatnaka lények külsején,hisz az emberek se egyformák na meg a predatorok is különböznek.

  A Predator2-nél én is kitaláltam basszus,hogy az űrből csak mondjuk nem dobta volna meg a film hoszzát meg se káros nem let volna abba,hogy mutatják hogy érkeznek a Földre és leszállnak (lezuhannak ) oda,ahol a film végén látjuk.

  Amugy nem ugy volt hogy az Alien2be felrobbant az a telep vagy a bolygó? Azért kérdezetem amugy meg,hogy hogy került oda arcmászó a 3.részbe

  Nem vagyok akkora fan,hogy minden képregényt meg könyvet elolvastam,de a filmeket mind láttam,csak felmerültek olyan dolgok amiket nem értettem,de szerintem azért vagyunk ezen az oldalon,hogy kitárgyaljuk a filmeket.

  Amugy sok képregény létezéséről nem is tudtam. Igaz megvan a “Lidérces utazás” az “Idegenek a Földön” ebből csak 1 vagy 2 meg egy két predator és avp képregény

 26. fakanal

  Igen. Az Alien Res. -ben az áru alatt azokat az embereket értették akikből később megszületnek az idegenek. Nagy logika kell hozzá. =)

  A predator 2-ben meg gondolom én azért nem mutatják, hogy az űrből jöttek, mert az első részből ez egyértelműen kiderül. Gondolom ennyit rá mertek hagyni a nézők memóriájára. De különben meg nagyon nehéz kitalálni honnan jöhettek volna…

 27. proteam

  Én jobbat mondok ChetNorberto.
  Nem kell elolvasni az összes forgatókönyvet.
  A kérdések túlnyomó részére akkor is lehet tudni a választ ha már láttad a filmeket – esetleg többször. Na meg a józan ész és logika sem utolsó szempont. Csodákra képes.
  (és most nem a fantáziálsára gondolok, hanem a következtetésre)

  Nem is értem az egészet…ilyeneket írni ide?!
  De ahogy elnézem itt a fiatalabb generáció másképp gondolkodásáról van szó sok esetben. Illetve nem itt, hanem gyakorlatilag már az összes filmet így készítik.
  Hogy 12 és 99 év között “szórakoztasson” mindenkit.
  Az embereket már ahogy látjuk nem a félelem és sejtelmes (esetleg elgondolkodtató jelenetek) részek hozzák lázba, hanem mennyi vér legyen és hogy íííírtsuuunk… ésa meg hogy püfölik egymást a kedvenceink. NO COMMENT.
  Nem értek egyet azzal, hogy az emberek “mellékszereplők”, aki ezt írja nem ezen a fórumon a helye – illetve nem értt semmit.

 28. olvasva a dvd-kritikánál a hozzászólásokat ,úgy vettem észre h a nem rajongók nem értik h hogyan szaporodik a predalien,mondjuk ez várható volt…

 29. fakanal

  El vagy tévedve. Általában úgy vettem észre, hogy azoknak nem tetszenek az új AvP filmek akik már elég régóta Alien vagy Predator fanatikok és ebből kifolyólag többre becsülik a régi “eredeti filmeket”.
  Amiket sztem az AvP fanok is bevalhatják, hogy sokkal jobban sikerültek.
  Szóval ebből kifolyólag sztem a régi fanok (pl én is) értik a legjobban, hogy hogy szaporodik a predalien, csak akkora hülyeség és balfácánság volt ezt kitalálni, a filmbe belerakni meg méginkább fajankóság volt. Ez még egy viccnek is rossz. Szerintem ráadásul ez még egy kisebb kifigurázása is az Alien predator történetnek. Ennek már semmi köze egyik fajhoz sem.
  Proteam-nek meg sztem teljesen igaza van azokban amiket írt. Én úgy vettem észre, hogy az AvP filmek inkább csak a fiatalabb kb 16 vagy alatti közönségnek tetszik. És tényleg már csak az a léyneg, hogy minél több vér folyjon. Ez eredeti közönséget (akiknek elvileg készültek volna ezek a filmek) pedig gyakorlatilag letojták.

 30. fakanal

  De különben ha azt mondod, hogy el vagyunk tévedve akkor kérlek írd le, hogy szted pontosan hogy szaporodik egy predalien a film alapján.

 31. ChetNorberto

  A Predalien egy kis királynő és ugy szaparodik hogy az emberekbe ülteti az embriókat. Amugy a predalien kinézetén is lehet látni,hogy királynőnek néz ki PL: a fejének a nyulványa. Na meg a warior alieneket őt védték.

  Proteam én azt mondom,hogy az AVP filmekbe nem azon aggódunk hogy mi lesz az emberekkel mert az mellékes. Yutani és az a csávó aki vele van a film végén( AVPR ) ők a fontos emberi szereplők,mert ők fognak utána járni szerintem,hogy milyen lény is a predator meg az alien.
  Az AVP filmekbe a 2 lény harcára kiváncsiak a nézők.
  Proteam ahogy te fogalmazól “a félelem és sejtelmes (esetleg elgondolkodtató jelenetek) részek” ezeknek is van helye a filmbe sőt kell de ne azt lássuk csak,mint az alien1be,hogy mutatják az alient meg az embert és másik jelenet jön hanem igen is mutassák hogyan nyirta ki jó tudom valaki irta hogy nem ettől lesz félelmetes(bár ha valaki 18éven felül van akkor már semmise félelmetes csak látványos),de ettől jobb lenne a film hogy, látjuk mi történik nem csak elképzeljük,hogy mit csinált vele…

  Amugy az alien kifejlődését is meglehetne valósítani a mai technikával szerintem.

 32. csillagharcos

  Engem egy pöttyet idegesített ez a kritika, igaz nagyrészt igaza van de azért mégsem volt ennyire rossz a film. Ha jobban megnézzük azért jó úton haladtak a rendezők. Ha hagyták volna őket rendesen kibontakozni akkor talán nem is tudnánk most miről beszélni. Azért rengeteg hiperkütyü lett a filmben márami a predet ileti és így inkább látszik egy máik inteligens fajnak mint valami szörnyetegnek.
  A jó hír viszont az, hogy mostmár végre Magyarországon is van olyan ember a aki vérlázító módon tud kritikát írni (mint a nagyok).

 33. hlkcica

  Nem szoktam személyeskedni és a fórumtársaktúl elnézést kérek, de:

  Jigsaw: “Aliens: a kedvencem az alienfilmek közül. Első sorban azért, mert ez van a legközelebb a játékhoz, és tetszik a redős alienfej. Ebben is van sok Sci fi elem, és mint ahogy mondtam, ennek a legkomplexebb a storyja. szerintem egy kicsit túl hosszú, de a végső harc nagyon durva.”

  Nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek, de aztán hosszú töprengés után inkább sírtam. Aztán eszembe jutottak a legutóbbi PISA jelentések és az ajkamon halvány, tudó mosoly derengett fel…

 34. Régebben írtam Colinék AVPR tervéről, megtaláltam a cikket: http://www.avpgalaxy.net/gallery/albums/movies/avp2/magazines/newspaper02.jpg

 35. MarciCFH

  Senkit se szeretnék megsérteni, de ezt a két rendezőt nem szabad hagyni, hogy kibontakozzon. Mert ha ezek rendezik a 3. részt, akkor kamerára nem lesz szükség. Max a hangokat fogjuk hallani. Ja a másik dolog, ez nem csak a két rendező úrnak szól, hogy mikor óhajtanak már leszokni a szélesvásznú filmekről?

 36. fakanal

  Már bocs ChetNorberto
  Nem nagyon olvastam extra információkat a filmről, mert sztem ez nem ér meg annyit, hogy pazaroljam rá az időm. De sztem a predaliennek semmi köze egy királynőhöz.
  Először is a nyúlványról amiről beszéltél a fején azt a királynő esetében koronának hívják és én nem láttam semmi ilyesmit a fején, max a predatoroktól örökölt “rasztanyúlványokat” vagy ki hogy nevezi. Azért egy királynőnek sztem egy cseppet nagyobbnak kéne lennie, akármennyi ideje is volt kifejlődni.
  Ya és ha kihagytam volna, a királynőnek nem csak 1 pár melső végtagja van anamtómiailag helyesen megfogalmazva. =)

 37. pokee

  MarciCFH mi az hogy szokjanak le a szélesvásznú filmekröl, te normális vagy?

  Amugy én tudom hogy nem a Predalien nem a királynő csak amig nem “születik” addig igy szapordnak. Hogyan szaporodik a Predalien?

 38. cosmic

  sehogyan nem szaporodik. ne keverjük a PredAlient, a királynőt, és a Praetoriant.

  mert ugye arctámadó ráugrik Pred.re, ebből lesz a PredAlien, mint tudjuk eléggé brutális, mivel mindkét lény tulajdonságait hordozza magán, és talán az Avp2 filmeben látszódik is, hogy “mintha” ismeré a Predatort. tehát csak szép finoman kóstolgatja, szemez vele, talán a közös gének miatt.
  tehát az egy dolog, hogy talán a Pred-nek új ez a lény, de a PredAlien mintha tudná, hogy valahogy az a lény sokkal veszélyesebb, valahol talán érzi, hogy óvatosan kell bánni vele.

  A Praetorian pedig ugy tom csak a játékokban jöttek elő, ezek sokkal erősebbek, kitartóbbak, szívosabbak, és a sima golyó alig fogja őket.
  a játékban a minigun , az Assault Rifle illetve a pisztoly és a shotgun másodlagos tölténye fogta őket.
  ők olyanok asszem, mint valami királynő-védők. Őrök. sokkal fejlettebbek egy sima Drone-aliennél.

  a királynőt meg nem kell magyarázni.

 39. ChetNorberto

  Fakanal nézz meg egy normális képet a Predalienről és látod a “koronát”,ami még nem teljes,de hasonlít rá!

  A végtagok szerintem késöbb fejlődtek volna ki,amugy a rendezők azt akarták,hogy a predalien átalakul majd királynővé csak ez végül nem valósult meg (ezt itt az oldalon valamelyik témánál olvastam).
  A Predalien szájon át petéző módszere a gyors szaporodás miat kellet.

  Pokee egyszer már leirtam hogy szaporodik!

 40. ChetNorberto

  Praetorian a játékba tényleg szivós csak nem tud falra mászni meg nem tudja azt az ugró támadást,mint a predalien meg drone meg a runner. Én nem szeretem.

  Szerintetek milyen lenne,ha az egyik filmbe (AVP,Alien5) szerepelne a Praetorian ? =)
  Elfogadnák e a nézők? (bár amint látom Chet-et se kedvelik mert más mint a többi alien)

 41. MarciCFH

  Igen normális vagyok kedves pokee. A szélesvásznú filmek egy dekával nem jobbak a normál nézetes változattól.

 42. pokee

  MarciCFH alapból minden filmet szélesvásznúként csinálnak meg. A 4:3 képnél meg a a fél film hiányzik.

 43. MarciCFH

  Csinálják meg úgy, hogy ne hiányozzon. Amúgy egy időben képesek voltak úgy filmet csinálni, hogy nem direktbe volt szélesvásznú.

 44. Gyula0812

  Nem olvastam végig az összes kommentet, ahhoz túl lusta voltam:)Bocsi! De Egyébként a rendezéssel, nincs semmi baj. Szerintem senkit nem érdekel, hogy mennyire, nem életszerű, hogy egy anyuka infrás távcsövet ajándékoz a kislányának és katona ruhában tér haza. Mindenki a Predalienre és a véres csatákra kíváncsi. Amiből (szinte) semmit nem látni. Vagy éjszaka “aktívak” a lények, vagy a csatornában verekednek. Mielőtt kijött a film, valahol olvastam az oldalon, hogy a maszkírozók, minden apró részletet kidolgoztak a Predalien-en. Hát elmondhatjuk, hogy fölöslegesen törték magukat, semmit nem látni belőle…

 45. Maga a kritika nagyon tetszett, bár az is tutkó, hogy aki írta nem egy rajongó és az is biztos ,hogy nem közülünk való. A szerencsétlen minden kis apró részletet ahogyan lehet kifikáz és még a pozitív dolgokat(hanghatások, “világos” képi jelenetek) le se sz@..ja. Mindenképpen más kritika született volna egy tapasztalt Alien v. Predator filmnéző könyolvasó esetében! Am maga a film nekem nagyon tetszett még annak ellenére is h rendkívül sötét, remélem ha lesz folytatás már világosban dúló véres trancsírozásokat láthatunk majd!!

 46. ChetNorberto

  A film amugy nem sötét,ha PowerDvdvel nézitek meg számgépen. A video menüben lehet állítani,hogy világosabb legyen és máris sokkal jobb a film!!. Ajánlom mindenkinek a PowerDvd8at !

 47. Tv-n is lehet a fényerősséget állítani, de azért érzed, hogy ez így azért mégse annyira klafa :)

 48. Ha már fényerősség, megjegyezném, hogy az én kb 9-11 éves Samsung tévémen minden féle fényerősség állítása nélkül is éppen élvezhető volt, azaz éppen láttam mindent elég jól.
  Más: a kritika írója azt írja, hogy “”Bővített harci változat” ezt a csorbát megpróbálja kiküszöbölni egy jelenettel…” – mi az, hogy egy jelenettel, én alapból legalább 10 változtatást figyeltem meg a bővített változatban.
  1. az említett jelenet, hogy a Szaturnusznál lecsatlakozik az anyahajóról egy kisebb, majd eldübörög a hangrendszeren igen jól hallhatóan, ezt követően pedig láthatjuk, ahogy a predalien egy halott predatort csonkol
  2. úgy emlékszem, hogy Wolf a bolygóján a teljes eseményeket megfigyeli, hogy mit látott a társa, azonban a moziváltozatban csak azt látja, hogy lezuhant az űrhajó
  3. mikor megérkezik Wolf a lezuhant űrhajóhoz, leveszi maszkját és halott kollégájának maszkját veszi fel, azon játsza le az eseményeket és figyeli meg a történéseket
  4. a mellkasrobbantó mikor kikel a kisfiúból, látunk még egy plusz snittet hátulnézetből is, ami a moziváltozatból hiányzott
  5. az erőmű harc előtt egy alien megöl egy munkást, majd feljön egy másik, szétnéz, értetlenkedik és elmenekül

  meg még van egy pár

 49. Morse

  Kit érdekel a történet? Csak legyen belezés meg darabolás.. Kit érdekelnek az életszerű bábok? Senkit. A nedves betonra letoccsanó, szanaszét hajlongó gumitorzó nem ciki.. Csak legyen minéltöbb belezés meg darabolás. És a színészi teljesítmény kit izgat? A szörnyekre vagyunk kíváncsiak nem? A belezést meg a darabolást akarjuk látni. Minek vannak egyáltalán színészek? Minek van egyáltalán történet? Mértnem csak belezés meg darabolás van? Mert ugye egy film attól lesz félelmetes..És arra kinek van szüksége hogy az alienek úgy nézzenek ki mint egy alien? Vagy hogy a predator úgy nézzen ki mint egy predator. Senkit. Az elnagyolt gumibábok éppen megfelelnek a célnak. Meghát ugye spec. effektekhez nagyon értünk..Kicsit besötétítjük az egészet és minden faszappan. A lényeg hogy legyen benne minél több belezés és darabolás. Mert nekünk ez kell. Ezt akarjuk látni. Nem vagyunk kíváncsiak sem a karakterekre sem a környezetre sem a történetre. Ugyan ki nézte hogy Lance henriksen milyen márkájú csukában nyomul az aliens-ben.. Senki mert senkit sem érdekelnek az ilyen dolgok. Mert minket a fröcsögő uv-színű meg savas véráradat meg persze a kidőlő gumibelek és a szállingózó biomechanikus (legalábbis megpróbál annak tűnni) végtagok érdekelnek. Vagy nem? A bezártság, a félelem, az állati düh stb. nem hiányoznak senkinek sem? Szerintem éppen ezek a dolgok tesznek egy filmet élvezhetővé. Ezért nézed meg újra és újra.. Ezt pedig nem a kisgyerekek és édesapjuk mellkasából kimászó szörnyetegek sem a terhes nőkben forgolódó babagyilkosok és kiváltképp nem a spontán falrakent szőke cicamicák fogják megadni nekünk. Sokkal inkább a fennt említettek. Nemtudom ti hogy vagytok vele de én ezért nézek filmet. És ha ezeken a dolgokon felül még egy olyan szörnyünk is van mint pl az alien akkor tessék itt a kultfilm.. De önmagában az a szerencsétlen alien kevés..Ha a színészek meg kb az egész stáb hiteltelen akkor a film semmilyen érzelmi hatást nem fog kiváltani belőled. És akkor feltehetjük a kérdést. MIÉRT? Miért kellett elkészíteni ezt a filmet? Lehet hogy mindenki jobban járt volna ha leül a gép elé és beizzítja egy órácskára a primal hunt-ot vagy mást.. (vagy akár 80 percre ^^) Namindegy..Csak ennyit akartam mondani. Meg még talán még azt hogy itt nincs se szórakozóközpont se légkondícionállás se videorendszer se ellenőrzés..se jégszekrény se egy rohadt fagylalt..se gumi se nők, se fegyverek. Nincs itt más csak a Strausz fivérek. -.-

Vélemény, hozzászólás?