AVP2 – A Filmzene

[mano] A filmzene.net-en ha még nem jár volna valaki, tegye meg, mert minden alien film zenéjérõl olvasható jópár érdekesség. De a lényeg, hogy levelet kaptam tõlük, aktuális információval:

  “Kedves Mano! Látom, hogy az AvP2 forgatásának kezdetérõl cikkeztél már oldaladon. Én az ügyben írok, hogy minap közzé tették, ki lesz a film zeneszerzõje. Az elsõ rész komponistáját, Harald Klosert egy másik ifjú tehetség váltja fel, akit Brian Tylernek hívnak (Children of Dune, Godsend, Timeline, Fast and the Furious: Tokyo Drift). Nagyon kíváncsi leszek, milyen zenét fog írni, illetve hogy felhasználja e az eredeti szériák ismertebb motívumait. üdv:
  Kulics László / filmzene.net”

Köszönjük az információt Laci!

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

10 Hozzászólások

 1. Darkoo

  Brian Tylernek sokkal jobb,mint Harald Kloser! Children of Dune-ban fantasztikus zenét kreált.De a Constantine démon vadászban is jó zenét alkotott.Szerintem jó választás:)

 2. Stone

  Ez mind szép és jó. Csak picit késõi a hír…..tudni illik, hogy augusztus
  elején már kitudódott, de persze jobb késõbb, mint soha…

  Ami pedig azt illeti…valóban jó választás Brian Tyler!
  Naggyon is jó! Már csak a filmnek kell jónak lennie….

  Ui.: nem kéne törölni a hozzászólásokat, hanem elviselni a kritikát.

  " Mindenki az emberiséget akarja megváltoztatni, senki sem önmagát "

  That was my opinion! Thank you.

 3. Nodika

  Nah igen.
  Nekem van idõm, szóval a végtelenségig tudom nyomatni….
  Már elég régi hír ez. És kár, hogy nem olvasod a külföldi oldalakon a híreket.:((((

 4. Darkoo

  Régi nem régi,lényeg hogy most már azok is tudják az infót,akik eddig nem jártak utána.

 5. Kulics László

  Kedves Rajongók!

  Manonak írt levelem célja a tájékoztatás volt, melynek alapjául Brian Tyler hivtalos honlapján olvasható, a szerzõ jövõ évi projektjeit összefoglaló cikke szolgált, ami szeptember 25-én került fel. Ezt egy eléggé leghivatalos forrásnak tartom (lévén hogy az elsõ rész zeneszerzõjével kapcsolatosan is jelentek meg találgatások, téves információk). Én nem tudtam, hogy ez már "régi hír" (ami valahol sajnálatos, ha azt nézzük, hogy Alien és Predator rajongónak tartom magam), és emiatt, valamint a fentiek alapján írtam azt, hogy "minap közzé tették".
  Senkinek sem szerettem volna kellemetlenséget okozni levelemmel, ám úgy látom, sajnos némileg sikerült.

  üdvözlettel:
  Kulics László
  filmzene.net

 6. Nodika

  Dehogy okoztál.
  Sõt, örülök neki, hogy felfigyeltél erre és továbbítottad a levelet manonak.
  Csak tudod a külföldi alienes oldalakon naponta jelennek meg hírek, melyeknek lehet, hogy a fele nem igaz, de szerintem eléggé fellehetne még az ilyen "találgatós" hírekkel is csigázni a magyar rajongókat.
  Így nem értem miért nem lehet ezeket közzé tenni.
  Manonak biztos megvan az oka rá.

 7. Kulics László

  A találgatós hírek eléggé félrevezetõek lehetnek. Az AvP esetében pl egy ideig az jelent meg, hogy Alan Silvestri "Predator" fõtémája fel lesz használva, aztán végül semmi sem lett belõle. Jómagam emiatt eléggé mérges voltam, lévén, hogy sztem az ideális AvP muzsikának az eredeti filmzenék alap témáit illene tartalmaznia.
  Annak ellenére, hogy az AvP2-vel kapcsolatos hír hivatalosan jelent meg a komponista site-ján, még mindig nem biztos,hogy megvalósuló kollaborációról van szó: nézeteltérések, különféle vezetõségi döntések még boríthatják a dolgot. Sok idõ van még a premierig…

 8. Darkoo

  Nagyon jó lenne,ha a Predator1-2.bõl , a fõ motívumokat átvennék,sõt valami hasonló zenét várok el a mostani filmtõl.És persze ne felejdük el az ALien1-2-3 zenéjét se,amit nagyon eltaláltak.Én bízom ebben az emberben,hogy összehoz valami nagyon hasonlót.

 9. T-GER

  Szerintem egy film hangulatát a zene is nagyben befolyásoljsa. Lehet hogy uj ötletek alapján is fognak zenét hozzá irni!! De lehet hogy maras a bevált régiböl is belöle!!! Remélem nem fogunk csalódni!! Én jobban örülnék ha felkavró lenne az egész és mozi közben érezni az Adrenalint!!

 10. Yutani

  A zene nagyon fontos szerintem. Lássuk csak az Interjú a vámpirral folytatását a Kárhozottak királynõjét. Kicsit silány film, de a zene kihozta a dolgot. A zenével remek lett. És azt, hogy Tyler bácsi komponál szerintem okés lesz. Az igazság az, hogy Herald Klosernek nem valami nagyon jött össze a dolog. Ha meritenének az Alien és Predator zenékbõl, akkor tutira rendben lesz, ha új ötletbõl, akkor majd meglátjuk…

Vélemény, hozzászólás?