AVP2 – A háború otthonunkba költözik

A Fangoria Magazin az ALIENS vs PREDATOR: REQUIEM forgatásán járt: Keservesen hideg éjszaka van, amikor a Fangoria ellátogatott az AvP-R munkálataira. A hőmérséklet fagypont alá hajlik, miközben munkások felállítják az esőtornyokat, melyek darukról lógnak fenn a magasban. Nemsokára a berendezés nagy mennyiségű vizet fog zúdítani magából az elhagyatott utcára egy szimulált felhőszakadás keretein belül, ami egy rejtelmes és baljós hatást ad a sugárútnak.

Egy sátor alatt a film rendezői épp el vannak foglalva, hiszen döntést kell hozniuk annak érdekében, hogy vászonra kerülhessen ennek az annyira imádott franchise-nak a legfrissebb fejezete. Egy közeli színészcsoport, amiben megtalálható Reiko Aylesworth, Steve Pasquale, Johnny Lewis, Kristen Hagar és Ariel Gade összekuporodik egy ipari fűtőtest körül és várják az özönvizet, amit hamarosan a fejükre zúdítanak.

A film a Strause fivérek rendezői bemutatkozása, de a vizuális effektekért felelős cégük, a Hydrulx már olyan filmeken segédkezett, mint a Titanic, Galaxy Quest vagy éppen a Holnapután.

G.S.: „Valójában mi kezdtük el az eredeti AvPt. Ez lett volna valami debütálás-féle részünkről, amikor még a főiskolára jártunk, de senki nem csinálta meg a filmet. Azt mondtuk, hogy lehet, hogy senki nem csinálta még meg ezt a filmet? Így megkörnyékeztük a producereket és a stúdiót azzal, hogy ezt a mozit meg kell csinálni. A srácok imádni fogják. Eltekintve attól, hogy az ötletünk egy kicsit túl nagy volt.”

C.S.: „Igen, egy kicsit nagy. Egyébként elmentünk a Fox stúdióhoz tavaly egy ötlettel, ami igazán hangulatos, szeszélyes és horrorra alapozott volt. Azt hiszem ez a sorozat az Alien3 óta már nem félelmetes.”

G.S.: „Nagy James Cameron és John McTiernan rajongók vagyunk.”

A 20th Century Fox végül egy másik rendező mellett döntött, de a Strause fivérek neve rajta maradt a listán, amiről visszahívhatóak, ha szükség van rájuk. Az első AvP sikere után döntés született a folytatás mellett. És ekkor léptek a képbe a Strause fivérek!

A történet ezúttal egy balesettel kezdődik, aminek következtében az Alienek egy gyanútlan kisvárosra szabadulnak itt, a Földön. Mivel a halottak száma egyre csak nő, egy magányos, ám harcedzett Predator érkezik a Földre, hogy eltűntesse a nyomokat és minimalizálja a szétszóródást. A halálos Alien horda és az őket kiírtani szándékozó ellenséges teremtmény között a maroknyi túlélő embernek is be kell kapcsolódnia a harcba, ha nem akarják, hogy eltöröljék őket a Föld színéről.

Cselekmény gyanánt nem hangzik rosszul.

És most vissza a forgatásra: minden apró részlet a helyén, az eső megindul, és a vízáradat lezúdul, eláztatva embert és gépet egyaránt. A színészek kilépnek, és rögtön bőrig áznak. A feladatot mindeni ismeri, az útmutatás adott és felhangzik, hogy az „ACTION” (felvétel).

A színészek egy elhagyatott katonai járműhöz rohannak és összeszednek némi szükséges plusz tűzerőt. A jelenet befejeződik és a csoport gyorsan visszarohan a megváltó meleghez. A dermesztő hideg ellen küzdve összebújnak a melegért, egymásra mosolyognak, hangjuk megremeg, foguk vacog. Reiko szélesen mosolyog, és azt mondja: „Csináltam már akciójeleneteket, de ennyire keményet még soha.” A többiek csak bólogatnak, miközben vízcseppek hullanak a hajukról. Éppen csak kezdenek felmelegedni, máris újra hívják őket, készen az újabb jelenetekre.

A monitoroknál a két rendező az utolsó pillantásokat veti a beállításokra. Egy megjegyzés azt hangsúlyozza, hogy mennyire fázhatnak a színészek. Egy enyhe mosoly és kacsintás keretében Colin azt mondja: „Megmondtuk nekik, hogy ti akartatok filmcsillagok lenni!”

Távozás előtt a Fagoria megkérdezte, hogy mennyire örül a stáb ennek a kegyetlen környezetnek.
Greg: „Egy hétig forgatunk az esős utcán, aztán van még egy hét a tetőjelenetre, utána sok minden kerül beltéri helyszínekre, de nekünk még van pár hetünk, hogy befagyjon a seggünk. Nagyon jó lesz!”

Forrás: fangoria.com