AOL 2007 – 10 éve a neten!

10 évvel ezelőtt egy kis, egyetemi, alig 1mb-os tárhelyen indult a net meghódítására az első magyar nyelvű Aliens Honlap, mely pár éve változtatta nevét Online-ra…

10 év. Sok idő, magam sem gondoltam volna, hogy eljutunk idáig! Ezalatt jópár változáson ment át a lap, mint most is. Előnye a könnyebb kezelhetőség, a könnyebb átalakíthatóság, variálhatóság. Hátránya, hogy a cikkeket és leírásokat szinte mind át kell nézni/írni, így azok jelenleg nem elérhetőek, de folyamatosan vissza fognak kerülni, kommentek nélkül. Sajnos a cikkekhez készült kommenteket nem sikerült átmenteni az új honlapba! :(
A képregények letöltése ideiglenesen szünetelni kénytelen, amint a technika ördögét sikerül elkergetni, újra elérhetőek lesznek. (Halkan jegyzem meg, hogy állítólag hamarosan megjelenik egy Predator képregény… Aki bővebb információval szolgál, azonnal szóljon! ;) )

Fontos: a nulla hozzászólással rendelkező felhasználókat a hibamentes konvertálás miatt törölni voltam kénytelen. Tehát aki nem tud bejelentkezni, és új jelszót kérni sem, az kérem regisztráljon újra!
Még fontosabb: szörnyű látni, hogy mennyire szánalmas módon írnak egyesek hozzászálásokat az AOL híreihez. Nem elég, hogy helyesírási hibák tömkelegétől hemzsegnek sokak kommentjei, de értelmetlenek és feleslegesek is sokszor. Éppen ezért mától igencsak szigorúan veszem a kommentelést! A részletek minden hozzászólási lehetőségnél le vannak írva, tessék elolvasni és betartani őket!

Végül, de nem utolsó sorban: ünnepeljünk! Év végéig lesz egy halom nyereményjáték, melyen képregényt, könyvet, figurát és még ki tudja mi mindent szerezhetnek be a szerencsések!

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

30 Hozzászólások

 1. Gratulálok! Mindenhez! Csak így tovább!

 2. tomboy

  Én is gratulálok!!!

 3. Én is gratulálok! Nekem jobban tetszik mint az előző külső. Sejtettem én, hogy új desingje lesz az oldalnak és nem egyszerű karbantartásról van szó. :)

 4. leopoldB

  “minden tövábbi kommented”
  “Mellőzd az párszavas”
  “…a KN-en!” Mármint min? :D
  “Ne flood-olj, azaz nem írj önmagad után több hozzászólást”
  “Ne tégy közzé illegális anyagot ”
  (idézetek a Szabályzatból)

  vs

  “Nem elég, hogy helyesírási hibák tömkelegétől hemzsegnek sokak kommentjei,”
  (idézet a posztból)

  Szóval bagoly mondja verébnek… :D

 5. Részben jogos! ;) De a bagoly megeszi a verebet reggelire! :o

 6. Predator2

  Nekem is tetszik:) Gratula!

 7. Én csak gratulálni tudok. Igen régi oldal, s mégis a hazai Alien rajongók alap pillére.
  God save the Alien Queen! ;)

 8. Ahaaaa… szóval ez volt az a “karbantartás” :)
  Hát akkor, boldog születésnapot AOL! És még legalább 100-at!

 9. Nemtom. Most valahogy inkább egy Blog oldalra hasonlít az AOL mint egy igazi website -ra…

 10. Tetszik, bár még egy kicsit szokatlan, ez az új külső, remélem még 10 évig fennmarad az oldal, sok sikert;)

 11. csutkakoma

  Nagyon gyönyörű az új Design! Gratulálok mano! Boldog szülinapot Aliensonline!!:)

 12. Nagyon király az új design, ráfért már az oldalra egy kis arcfelvarrás!
  Nekem személy szerint kicsit szúrta a szemem a sok piros, de így mindjárt más.
  Letisztult. ;-)

 13. Pár észrevétel illetve kérdés:
  1.) Hibabejelentő már nem lesz? Vagy csak most nincs?
  2.) A linkeknél az AVP Galaxy linkje elvan rontva…valamint meglehetne oldani, hogy külön oldalként jelenjenek meg a linkek?
  3.) A fejlécben lévő kép megint időközönként (úgy értem 1-2 hónaponta talán egy új) fog változni? Nem, mintha bajom lenne Henrik faltörő alienjével, csak érdekel mennyire fog változni. :)

 14. 1. Nem lesz, ott a kapcsolat, ha valami hibára lel valaki, ott jelezheti.
  2a. Link javítva.
  2b. Jobbklik – nyitás új ablakban :D Egyébként ez is javítva!
  3. Igen, továbbra is alkalomhoz (hírhez) illően változni fog…

 15. T a jel

  Szevasztok!

  Nekem is nagyon tetszik az oldal és nagyon örülük hogy ezt én is közölhettem :)
  De mostmár rátérek a dolgora ami már nagyon böki a csőröm… a Hazai Galéria azért ugye még frissülni fog? Mert én már vagy egy csomó “művet” készítettem és persze el is küldtem őket mééég anno de még mindig nem látom fent… ?karbantartás? vagy egy rossz alkalommal rosszat szóltam és a rossz emberek listájára kerültem? :):D

 16. A fotóid megvannak, páncélszekrényben őrzöm cd-re írva.
  Egy alkalmas pillanatban /mondjuk a jövő héten/ ki is fognak kerülni! ;)

 17. Lestat

  Happy Birthday! kis szerelmem ez az oldal mert kúltúrált és a látogatóinak a nagyrésze is az… mondjuk múltkor berágtam azon amit a trailer körül művelt pár ember. Akinek másvolt a véleménye egyszerűen elküldték melegebb éghajlatra. A szigorítások szerintem jótfognak tenni és mano-t se úgyismerem mint aki oknélkül törölne valakit:P Az oldal gyönyörű és csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla:P nagyon ottvana “dizájn”. Örülök, hogy vagytok remélem a 20.évfordulón is kommentelhetek majd^^

 18. hydrafactor

  Nagyon jó az új kűlső! Csatlakozom a gratulálók táborához.
  Csak így tovább!

 19. Meche

  Sajnos olyan régóta nem csodálhattam eme oldal felcseperedését:), de az ez előtti és az az előtti változások mind elnyerték a tetszésemet:) Azonban mintha ez jobban áttekinthető lenne, mint az előző. Nekem nagyon tetszik:) A szabályzatott olvasva látom megnőtt a szigorlat:) sebaj, legalább ki lehet szűrni a nem idevaló egyéneket ill. beszólásaikat. Grat és csak így tovább!

 20. csutkakoma

  Mano az Alienses, Predes, AvP-s képregényekkel mi a helyzet? Leszedtétek az oldalról őket? Csak most szerettem volna letölteni a regényeket, de lehet elkéstem:(.

 21. csutka: Olvasd el a fenti hírt még egyszer! ;)
  A többieknek pedig köszi! :D

 22. csutkakoma

  Köszi szépen mano! Máskor el olvasom a hírt rendesen. Csak a 10. szülinapig jutottam el!;)

 23. Az Alien Adatbázis ki lesz valamikor javítva? Mert kicsit megszaporodtak benne a kérdőjelek :s

 24. És az Alien Adatbázis kilesz bővítve? Pontosabban az Így készült része. Esetleg bele lehet segíteni valahogy?

 25. kertislagg

  Hallod Mano! Nem szorítja a WordPress motor kicsit szűk keretek közé az oldalt? Mármint tényleg szembetűnő volt mikor először megláttam, hogy hát ez tényleg igen jól néz ki – de ugyanakkor kicsit “bénább” is lett, a tartalomnak a megjelenítése. Most arra gondolok, hogy minden tartalom olyan, mintha egy blogbejegyzés lenne… és hogy ez már elvesz valamit a régi oldal ‘feelingjéből’.

  No igazából csak az érdekelne, hogy miért váltottál előre elkészített oldalra, a sajátod helyett? =(

 26. Sajnos Stefán pár évvel ezelőtt családi okok miatt kénytelen volt szüneteltetni (?) az Adatbázist. Megpróbálom vele felvenni a kapcsolatot, hátha tudja ő is folytatni…

  Az Aliens “Honlap” mióta “Online”, azóta nem saját, hanem blogmotoron fut. Az előd az e107 volt, csak egyes menüi kézzel/házilag voltak szerkesztve. Ezt most teljes egészében leváltotta egy más motor, a wp. Tény, hogy egyes részei így másképp hatnak, viszont nagyságrendekkel könnyebb a karbantartása és főleg a frissítése, mert 99%-ig automatikusan változik minden tartalom egy módosításra.
  Számomra megérte (megéri) ez a kompromisszum, hiszen a lapot nem akaródzik bezárni, elvégre 10 éve csinálom, és ha könnyebb, akkor gyorsabb, és így egyszerűbb! ;)

 27. Yutani

  Nekem mindenesetre tetszik…Gratula és csak így tovább gyerekek.

 28. idegen93

  Én is gratulálok nagyon jó lett csak így elsöre bonyolultabb de nem baj majd megszokjuk és egy kicsit berezeltem ettöl a hirtelen ilyesztő Manotól de hát néha kemény kézzel kel irányítani a dolgokat csak így tovább!

 29. Ijedni nem kell, eddig is volt moderálás, csak meguntam a sok süketelést és félrebeszélést, ezért kicsit szigorítottam a dolgon! ;)

 30. idegen93

  Ja oké így már értem a dolgott boldog szülinapott Liens online gratula mégedszer Mano! :)

Vélemény, hozzászólás?