Aliens: Katlan – A Mikulás hozza!

Az Aliens: Katlan megjelenésével egy újabb korszak zárul le, hiszen az “új” Aliens könyvsorozatból ez az utolsó ami itthon megjelenik, több nincs.

A kötet december 2-án jelenik meg, és a legújabb trend szerint (ami csak a kiadónak jó, nekünk olvasóknak nem annyira! :() csakis a Szukits Kiadótól közvetlenül vásárolható majd meg:

Az Umiak űrcirkáló gátlástalan kapitánya titkos találkozóra készül egy névtelen csempészhajóval, ám a cirkálón szolgáló kadétok zendülése keresztülhúzza a számítását. És mint ha ez még nem volna elég, az Umiak rakterében rejtegetett csempészáru – egy fészekaljnyi hibernált idegen – kiszabadul…

A zendülés egyre fogyatkozó résztvevőinek így már nem csupán a kapitánnyal és a hajóra érkező csempészekkel kell szembeszállniuk, hanem az idegenekkel is fel kell venniük a harcot, ha életben akarnak maradni.

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

19 Hozzászólások

 1. Facehugger

  A könyvet várom, tuti vevős és nagyon kíváncsi vok lesz-e újabb sorozat, de mi a ….-ért jó ez nekik!? Sokkal kevesebb lesz az eladott példányszám! Foghatnák arra, hogy kevesen veszik, nem éri meg kiszállítgatni a boltokba országszerte, hát most még annyi se fog elkelni! Mennyivel könnyebb lenne (nekünk) ha csak a könyvesboltba kellene elmászni, AHOGY EDDIG IS!!! és nem pedig neten rendelgetni, várni a kiszállítást, ahol ráadásul úgy bánnak a könyvvel, hogy nem is hasonlít az eredetire mikor kihozzák! (Pl.: így jártam a Hús és Vérrel!) Ez nem jó húzás, és nagyon remélem, hogy nem megy el ebbe az irányba az egész… (Bár ez mind szubjektív!)

 2. ragathol

  Azért jó ez nekik, mert így sokkal többet keresnek rajta, mintha még a könyvesboltok is lehúznák róla a saját nyereségüket. A kiszállítás miatt viszont ne aggódj, nagyon jól becsomagolják a könyveiket. Vákuum fóliával még egy keményebb kartonpapírhoz is hozzáerősítik, hogy meg se mozdulhasson a dobozában.
  Azért én is szívesebben rendelném meg a Bookline-ról kedvezményesen, de ha a kiadónak bejön ez az üzletpolitika, akkor nincs mit tenni.

 3. cosmic

  egyetértek ragathol -al.
  én több könyvet rendeltem már online. (Szukitstól, egyéb helyekről és még vatera-ról is)

  számomra mindig tökéletesen megfeleló volt a csomagolásuk.
  elsőosztályú.
  sőt úgy be van csomagolva és annyira védve van a kis aranyos könyv ,hogy percekig kell kicsomagolni, mert olyan tutira be van csomizva. : )

  amugy sokkal kényelmesebb neten vásárolni.
  pár katt az egész és 1, max 2 napon belül itt a könyv.
  nem tudom, Facehugger, neked ebben mi a kellemetlen és bonyolult??
  és biztos hogy a Szukitsnak is igy jobb, aki meg ismeri és meg akarja venni ezeket a könyveket
  úgyis meg fogja és meg is veszi igy is.
  pl. én.
  nekem nagyon sok Alien , Predator és közös könyv megvan, huszonvalamennyi…
  vettem őket online, boltból, és a régi kiadásokat a Keleti-aluljáró könyvárustól!
  nem vicc! rengeteg régi borítós könyve volt a bácsinak. : )
  mondtam is neki hogy “vannak még ilyen könyvek? ”
  legközelebbre hozta is és meg is vettem! :)

 4. Serius Ben

  ez a Diane Carey… ez is egy olyan író, akitől nem nézek sokat… abszolult… mint a hús és Vér írójától is… ezeket akkor fogom megvenni, ha nagyon rászánom magam…

 5. cosmic

  hát seriuos ben.
  nem értelek.

  előítéleteid vannak?
  honnan tudod hogy szar lehet ha el sem olvasod.
  szerintem a hús és vér nagyon jü könyv volt.

  sőt!
  nem elfogultság (pedig azért vagyok az is)
  de eddig nekem az ÖSSZES Alien, Pred és AVP könyv tetszett!!
  mindegyik szórakoztató volt.. kellően izgalmas érdekes hogy elolvassam.
  mert érdekel az AVP univerzum és falom, iszom minden betút és karaktert amit itt kiadnak nekünk könyv formájában magyarosrszágon.
  még megtisztelve érezhetjük magunkkat hogy egyáltalán ebbe fos sza..r gagyi országba a Szukits hoz ilyen könyveket.

  nem kényeskedni meg nagyképüsködni meg fintorogni kéen “hogy háát ez sz..ar könyv lehet ,, el sem olvasom..blabla”
  én ilyen luxust nem engedek magamnak meg.
  összetehetnéd a két kezed hogy egyáltalán VAN mit olvasnod, amik ezekről a lényekről szólnak, nem itt fanyalogni.
  nem tűnsz valami komoly AVP fannak.

  van biztos másik forum, ahol a Tiffany romantikus szerelmes regényekről irnak.
  próbáld azt! :) hátha tetszik! :)

 6. praetorian

  Én az aliens,predator, meg AVP könyvekből csak is pozitív élményeket kaptam mert amiket eddig el olvastam az mind 1-1 ig hozzá adott egy keveset a személyiségemhez és ez szerintem nem hátrány

 7. Zsotya

  Szerintem is jó könyvek ezek, bár ezektől az online rendelgetésektől én sem vagyok elragadtatva, de ez lesz a jövő, úgyhogy egyre gyakoribbá fog válni. Ami a probléma szerintem az az ár, egyre drágábbak lesznek, lassan már elérjük, hogy 3000 Ft-ból sem fog megállni egy történet.
  Ami durván sz*rul esett volna, hála isten a könyvesboltban nem vették észre (egy kis kaland) az új kiadású Betondzsungellel történt. Megvettem a könyvet 2590 Ft-ért, és hiányzott belőle kb 50 oldal a végéből, kb 1 hónappal később újranyomják, de mikor visszamegyek a blokkal látom, hogy az új kb 200 Ft-al drágább. Hála istennek nem foglalkoztak nagyon vele (má nem a 200 Ft-ért), de rohadtul nagy szemétségnek tartottam volna, hogy már megvettem egyszer a könyvet és akkor még fizessek is rá mikor ki akarom cseréltetni a tetves hibájuk miatt. Pofátlanság, hogy megemelték az árát és amúgy kiadnak egyet, aztán alapból 2-300 Ft-al drágább, mint az előző, ami kedvezményt adnak rá (10%) azért meg nem is éri meg megrendelni sem (de ha nincs már ez van). Szerintem a Dél-Kínai tenger meg fogja már haladni a 3000-ret.

 8. kainde amedha

  Ezekről az összegekről ne beszélgessünk mert vki elolvassa és rájön h ennyiért is megvennénk és akkor tényleg lesz 3000Ft az új regény. :S

 9. Olcsóbb biztosan nem lesz tekintve, hogy drágul minden, valószínűleg a kiadónak is az alapanyag… Amúgy meg ez a kategória a könyvek világában szerintem egy viszonylag szűk rétegnek szól, és az a szűk réteg meg fogja venni (így jártunk).

  Amúgy meg Zsotya igazad van, de a könyvek visszahívása, a hiba kijavítása sejtésem szerint bőséges többletköltséget okozott, amire mi mondhatjuk, hogy ez már minket nem érint, de a kiadót igen és a kiadó az eladott könyvekből él, amire kell haszon is.

 10. gyurcyka

  olcsobb lenne ebook ban adni mert a papir ára az egekben!!

 11. Facehugger

  Tuti olcsóbb lenne, viszont ha az összes Aliens, Predator, AvP regényt elolvasnám monitoron, drága lenne egy szemüveg utána… Meg én jobban szeretem ha a polcon “porosodik” a gyűjtemény, bár ez szubjektív.

 12. predator2011

  Hello!
  Ha ez az utolsó Ailens könyv ami megjelenik Magyarországon, akkor a Aliens: Nincs kiút c. könyvnek nem lesz folytatása? Mert szerintem a vége folytatásra utal.

 13. ragathol

  Nem tudok róla, hogy jelenleg készülődne új Aliens-regény, de ez még nem jelenti azt, hogy nem is lesz. Addig is várhatunk türelemmel.

 14. nincs hír újabb megjelenésről, ezzel beérjük a hivatalos második folyam végét, és vége. a dark horse nem nagyon tervez egyikből sem következő részt… :(

 15. Valaki olvasta már? Vélemény? :)

 16. Én épp most olvasom, lassan a végére érek, és mivel elég szokatlan könyv ebben a kategóriában, gondoltam írok róla pár szót. Nyilván aki akarta, már úgyis megvette, de hátha.

  Nem emléxem, Diane Carey előző alien könyve (DNS-Háború) mennyire tetszett, de ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim. A probléma első sorban az, hogy sokat kell olvasni igen kevés tartalomért. Rettenetesen terjengős, hosszú, érdektelen, és lényegtelen leíró részekkel van tele, a szereplők lelki világáról, ki mit gondol, hol nőtt fel, milyen szeretne lenni, mit gondol arról, hogy xy másik szereplő mit gondol róla, stb. Nem azt mondom, hogy egy jó Alien-regényhez csak agyvelő kell, de lehetne a a leíró részeket is ésszel csinálni, és nem minden szereplőnél, ötletszerűen ahogy épp eszébe jut, most írok egy mondatot xy hajáról, hoppá, és z azt kívánta, bárcsak neki is olyan haja lenne. Kiakasztó, főleg miután elolvasol tizenöt oldalt ebből, és egyszercsak hopp, az illetőt széttépi valami. :P

  Emellett – és bocsánat hogy így lehúzom az írónőt – elég követhető, hogy mi iránt érdeklődött a szerző, pl hogy épp akkoriban mehetett feléjük a Spektrumon egy műsor a Man-szigeti juhászokról és életmódjukról, többek között. Valamint erősen próbálja elképzelni, hogyan gyarmatosítaná az ember az űrt, ami akár még érdekes és jó is lenne, ha emiatt nem a 80. oldal után történne egyáltalán bármi érdemleges.

  Bár a leíró részek, meg a szereplők múltjának, jelenének, jövőjének, kedvenc ételének, nagyszüleinek, kiskutyájának, és más egyéb, idegenekkel való összecsapás szempontjából halálosan lényegtelen ismérvének bemutatása erősen az akció rovására megy, azért amikor történik valami, az nem kimondottan rossz. Minden szerző másra tartja képesnek az idegeneket, itt pl szerintem épp elég kegyetlenek, és van pár dolog, amivel bár máshol nem találkozhattunk, a “kánon” szempontjából nem zavaróak.

  Nem tudok még szó nélkül elmenni a vérontás mellett, nyilván egy alienes könyvben azért elég alap, hogy nem mindig mindenki ússza meg. ;) Vannak elég durva és felkavaró jelenetek, mind fizikailag, mind pszichésen, olyan formában, ami elég szokatlan irány egy alien könyvnek. (Pl ki ne szerette volna belülről átélni, milyen, ha letépik mindkét karját. :P) Horrornak horror, ráadásul jó horror, de nekem pl gyomor kellett hozzá helyenként. Kár, hogy olyan soká tart eljutni egy-egy ilyen jelenethez, néha kedvem lett volna ugrani 10-15 oldalt, ami pedig ponyvánál, de pláne alien-regénynél eddig elképzelhetetlen volt.

  Mivel ez előtt épp Steve Perrytől a Lidérces Utazást sikerült olvasni, nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy mennyire más a két könyv. Azt lehetetlen volt letenni, 300 oldalon át egyetlen egyszer sem ült le a cselekmény, és nekem kb ilyesmi az ideális alien-regény. A Katlan merőben más kategória, de aki nyitott az új dolgokra, vagy egyszerűen csak szeretné, ha teljes lenne a gyűjteménye, annak így is érdemes beszereznie.

 17. Monty

  Igen, elolvastam. Biztos, hogy nem a legvacakabb, de az is biztos, hogy távol áll a jótól. Mint a Bűnös bolygóban, megint a regény kétharmadáig kell várnunk arra, hogy az idegenek valami komolyat csináljanak is. Unalomba fulladó, lapos, pedig az alaptörténetben lett volna potenciál.

  Részletes kritikám:
  http://monty.blog.hu/2012/01/10/konyv_aliens_katlan

 18. RenWargner

  Sziasztok!

  Ugyan nem tudom, mikor fogja kirakni Mano, de tudatom Veletek itt, egy comment erejéig is: Az avp2 játék alapján íródott regényem, az Idegen vs. Ragadozó – Kényszerhajsza hamarosan megjelenik! csupán pár hét kérdése, és az Underground könyvkiadó gondozásában megjelenik a mű! Remélem Mano is hamarosan kiteszi a hírt, ugyanis Ti is benne vagytok a köszönetnyilvánításban :)

 19. lackovirus

  Tisztelt RenWargner,

  Jöhet várjuk!

Vélemény, hozzászólás?