ACM: Ripley Jelentkezz!

“A Sega megbízásából FPS-t fejlesztő Gearbox Software túlélőjével, Mike Gallo tengerészgyalogossal készült interjú. Kiderült, hogy a Colonial Marines az ALIEN 3 után játszódik, ami röviddel az ALIENS után játszódik.

A készítők célja, hogy plusz infók adásával elvarratlan szálakat varrjanak el és az LV-426 bolygón történt kommandósmészárlás után folytassák a sztorit. A hadjárat során osztagunkból más-más katonák szerepét vesszük át, akik eltérő látásmóddal szemlélik az eseményeket.

Kooperatívban mindenki egy kommandóssal lesz és a hadjáraton henteljük végig magunkat, maximum négyesben. Szakasztaktikai elemekre figyelnek a fejlesztők, bár ezúttal nem kerülünk az idegenek oldalába. Helyszínek közt lesz ismerős, mint a Sulaco és természetesen soha nem látottak is bekerülnek. Gearboxék meglepő ALIENS filmhűséget követelnek meg maguktól egészen a mozieffektekig. Még Syd Mead Nagymestert is felbérelték, hogy vegye elő fiókjából a 20 évvel ezelőtt készített rajzait és fűzzön hozzájuk új elemeket.

Közben az idegenek pofájában feszülő acélnyálka lehető legtökéletesebb számítógépes szupershaderekkel visszaadásához mély bunkert ástak a földbe és ott fehér laboratóriumi szkafanderben tesztelik a Földön előforduló összes nyálkát húzó anyagot. A laboratóriumot három ALIEN klón őrzi, akik vérét biztonsági okokból narancsszörppel helyettesítették.”

Friss hír: Lőttek a téli szünetben gép előtt gubbasztásnak, és éjszakákba nyúló élijenírtásnak…
A Sega bejelentette, hogy csak 2009 első negyedévében kerül a boltok polcaira a sokak álltal várt Aliens: Colonial Marines. Úgyhogy marad a tavaszi szünetben gép előtt gubbasztás, és éjszakákba nyúló élijenírtás… (Addig is huszszor végig lehet játszani az Alien Trilogy-t! :D)

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

28 Hozzászólások

 1. drakomen

  ez igaz? hogy narancs lével helyetesitetékk a vérét?

 2. 1234

  Miaz? Lehet, hogy tényleg komolyan veszik a dolgot? Pedíg a mostani mozifilmek bebizonyították, hogy az ilyesmi már nem trendi dolog… Hát nem hiszek a fülemnek!

  “Gearboxék meglepő ALIENS filmhűséget követelnek meg maguktól egészen a mozieffektekig. Még Syd Mead Nagymestert is felbérelték, hogy vegye elő fiókjából a 20 évvel ezelőtt készített rajzait és fűzzön hozzájuk új elemeket.”

  Ez manapság már nem divat. De nem baj. Elviselem… Ha már drága a játékpiac, legalább minőséget produkáljanak.

  “Helyszínek közt lesz ismerős, (…) és soha nem látottak is bekerülnek. ”

  Remélem az egyik az az aszteroida állomás lesz, a másik meg az “idegen űrhajó”…

 3. MetalThor

  Ha tényleg ilyen lesz a játék mint amilyennek mondják akkor nagyon jó lesz. Már alig várom hogy megjelenjen számítógépre.:)

 4. hydrafactor

  “Kiderült, hogy a Colonial Marines az ALIEN 3 után játszódik, ami röviddel az ALIENS után játszódik.”

  Tessék???

 5. @ Hydrafactor: az Aliens után játszódik az Alien3, és a játék meg azAlien3 után játszódik. Csak fordított sorrendben írták fel, h miért azt nem tudom.
  Ez szerintem azért olyan fontos, mert ha jól tudom, akkor úgy volt, h az Aliens után vagy közben játszódik le a játék.
  Remélem segítettem

 6. idegen93

  Ez egyre jobb kezd lenni. :)

 7. Hát, én egyedül emiatt a “testből testbe” ugrálás miatt aggódom. Szerintem jobb lenne, ha legalábbis szingli pléjerben (gyönyörű ez így leírva, mi? :) ) egy karaktert alakíthatnánk, vagy eldönthetnénk, hogy melyik tengerészt akarjuk megszemélyesíteni.
  Na meg, az AI egy ilyen felállású játéknál nagyon fontos, mert ha a társaink olyan egyszerűek lesznek, mint egy pilleszék, akkor kapa a játékélménynek, filmhűség ide vagy oda. Szóval remélem erre is jól rágyúrnak (a BiA-ban egész okosok voltak a társak, szóval van remény).

 8. Red Queen

  Most akkor lesz PC-n vagy sem?

 9. Red Queen

  Mind1, nekem már szinte meg is van az AVP2 Medallion, csak még azt nem tudom, hogy benne lesz-e a Primal Hunt…

 10. Aliensking

  Miaz, már megint döglött az oldal?
  1ébként mano! te választod a hét képét vagy szavazzák azt?

 11. Red Queen

  Valszeg szerintem mindenki csak olvas, de nem ír. :P :P

 12. NYEST

  CS! Eddig nem is tudtam erről a gémről! Épphogy meguntam az AVP2-t!

 13. Yutani

  Sajna ez van…addigis marad az AvP2 + a Primal Hunt, meg az Alien Trilogy…

 14. predator

  Sajna, várni kell ,de azért vannak még Alienes játékok úgyhogy hajrá!

 15. ChetNorberto

  Addig lehet fejleszteni a gépeket h menjen normálisan a game ha pcre is lesz :)
  jó kis grafikája van bár az alien nekem vmiért nem igazán tetszik olyan mintha fémből lenne

 16. Red Queen

  Hát az idegenek felépítése már-már fémes… :)

 17. idegen93

  Ja sajna megint csak várhatunk…Bár igen tényleg kicsit fémesre hasonlít a testburkolata de azért szépen megcsinálták nem is kicsit.

 18. Yutani

  csilivili terminatoralien…hehehehe

 19. Facehugger

  :D Én azért nem bámon mert pont most vágtam haza a gépemet így most az új olyan lesz hogy csak Alien és Predator lesz rajta minden mennyiségben! Amúgy ha kijön pc-re is akkor kb mennyi lesz szerintetek?

 20. BishopII

  Hát, úgy kb.: 11e és 12e forint szintjén fog mozogni (szerintem). Természetesen a gépigénye sem lesz alacsony. Biztosra veszem, hogy ide is kell már a PhysX fizikai motort támogató kártya.

 21. Nem is baj, hogy késik. Eleve 2009-re szánták, csak a kiadó hozta előre karácsonyra, hogy az ünnepekre kijöhessen. És azért negyed évvel megrövidíteni egy játék fejlesztését, az sok. Örülök, hogy meggondolták magukat, és újra visszakerült 2009-re. Inkább várok többet, minthogy egy játéknak nevezett bughalmaz miatt idegeskedjek.

 22. Yutani

  Hát az biztos, hogy egy kisebb atomerőmü kell majd neki.

 23. ChetNorberto

  Bugok mindig is lesznek a játékokba szerintem,de ez nem rontja el a játék élményét szeintem csak ha tényleg elég zavaróak azok. Bár egy ilyen grafikáju játéknál nem azt nézi senki hogy hol a hiba hanem milyen király a játék.

  Nagyon jó játék lesz :) Bár mostani grafikával elkészíthetnék az AVP3mat , az milyen szuper lenne.Biztos lehetne egy történetet irni hogy folytassák a 2-t. Meg azért is jo lenne mert az AVP2be mind 3 fajjal lehetet lenni

 24. Yutani

  Az egyesbe is…

 25. ChetNorberto

  Igazad van :) Én a 2sel játszok még mindig,nekem jobban tetszik mint az első.
  Amúgy 2sel sok magyar játszik neten(köztük én is ) .
  Na meg az AVP2höz mindig jön ki valami újítás. Például van olyan 2007 mod,amibe javítottak kicsit a hangokon meg a grafikán, meg van olyan ami az AVP1 alapján játszódk.

  Itt van egy rakás jó dolog: http://aliensvspredator2.filefront.com/

 26. Én sokat ábrándoztam arról is, hogy milyen szép volna, ha az Avp1 ill. Avp2+PH játékokat grafikailag, és fizikailag feljavítanák a mai szinvonalhoz. Így a játékmene is összetettebbé válhatna. (Nem az volna a lényeg már, hogy minnél több Alient, aki veled szembejön lepuffants, hanem, hogy a néhány inteligens támadásait túléld. Viszont néhol már monumentális csatajeleneteket is láthatnánk: Több szakasznyi katona harcol egy boly ellen. Pazar látvány…) Persze ez csak ábránd marad, mert a nagy játékfejlesztők ilyennel nem foglalkoznak. Pedíg ugyanannyi pénz volna belőle, mint állandóan új játékokat csinálni. Dehát, erre a cégek még nem jöttek rá…

 27. Morse

  Ez mind szép és jó. Csak azt nem értem mért muszáj az avpr-es éliennek nevezett förmedvényeket belepakolni egy olyan játékba ahol minden más az aliens-ből van :(

 28. Nekem egyáltalán nem tűnik AvPR-esnek az idegen, sokkal inkább Aliens-esnek! :o

Vélemény, hozzászólás?