A:CM – Biomechanikus Fenyegetés

Az egyetlen védőfal közöttünk és az éhségükben nyáladzó, kilőhető fogsorú idegenek között a kolóniákat megmentő tengerészgyalogos szakasz! A 2002-es projekt befagyasztás után a Gearbox Software kapta a megbízást, hogy feltámassza a kultuszmozi sorozat maximálisan ígéretes, obszcén Giger-horrorisztikus világát. Négyjátékos kooperatívban nyomulhatunk az extrém szűk, klausztrofóbiát kiváltó folyosókon a haverokkal. Eléggé előrehaladott állapotban lehet az ACM, mert idén ősszel akarja kiadni az EA. A Gearbox csapatát a Brothers in Arms sorozatról ismerhettük meg.

Az ACM sztoriját veterán írók szolgáltatják: Bradley Thompson és David Weddle. Mr. Thompson írta a Homályzóna, Star Trek és a Battlestar Galactica sorozatok történeteit. Mr. Weddle pedig ugyanezen szérián volt producer. Tengerészgyalogosok szakaszát irányítjuk a játékban, pakolgathatjuk a nálunk lévő cuccokat és képességeket állíthatunk. A mozifilmekben látott harci felszerelés mellett újak is benéznek. Helyszínek között lesznek természetesen az elhagyott Sulaco űrhajó szűk folyosói.

A GDC alkalmával kapta el Randy Pitchfordot, a Gearbox elnökét egy interjúra a GameTap. Randy elmondta, hogy még nagyon a fejlesztés elején járnak. Természetesen kapunk pittyegő radart, amelynek jeleiről nem nagyon tudjuk eldönteni, mekkora szörny jön vagy mindössze kóbor macskáról van-e szó. Bajtársainknak utasításokat osztogathatunk, mint például ahogy Hudson kinyitotta az ajtót az ALIENS 2-ben. Ettől függetlenül társaink önállóan is kiválóan akcióznak. A fejlesztők célja a hipergyorsan pörgő, vérpara akció. Ridley Scottot megkérték, magyarázza el, miféle ALIEN ugrott ki az idegen hajó pilótájának melléből. Scott előkapta a régi storyboard könyvet, leporolta és szépen kifejtette az általa rajzolt skiccek ábrázolta teljes előtörténetet. Ennek egy részét felhasználják az ACM-ben is. Várható emiatt, hogy kapunk nemsokára egy bolygófelszínre leszálló hajós trélert.

Forrás: hardwired.hu

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

11 Hozzászólások

 1. idegen93

  Mozgás érzékelő,okos csapat társak,macskák,jó kis fegyverek horrorisztikus helyszinek amik az alienes filmekbe repítenek minket vissza hát kell ennél több egy játékba egy alien fannak. :)

 2. Igazad van. Remélem, az öreg Scott-ot még előveszik néhányszor, mert sztem az aliens (bolygó neve) naggyon ott van. Nekem a kedvenc epizódom.

 3. Lestat

  “Ridley Scottot megkérték, magyarázza el, miféle ALIEN ugrott ki az idegen hajó pilótájának melléből. ”
  Új fajta idegenek?:P Azt nagyon bírnám, engem mindig is az izgatott legjobban hogynéznének ki ha nem emberből kelnek ki. (Alien 3) Mien képességei lennének egy halból vagy polipból született kis idegennek? nyam-nyam

 4. idegen93

  Hé paci nekem is az a kedven epizódom.Amúgy az Alien 3-ban nem nagyon értem azt hogy hogyan került fel a hajóra két tojás mert hát az a hajó mindvégig ott voltak az űrben és a királynőse vitt magával tojást akkor hogy kerül oda az a két tojás amelyikben van egy királynő és egy sima armászó na akkor hogy is van az? :P

 5. e.norby

  Ezt én sem nagyon érem, mert a hangyáknál a tojások egyformák.Találomra választanak ki a dolgozók egy tojást ami királynőtojás lesz.
  Ezt akkor teszik ha a boly már nagy vagy elpusztult a királynő.De az hosszabb idő.Addig ameddig az új királynő nem fejlődik ki addig egy másik egyed alakul át királynővé.De a hangyáknál nincs arctámadó, igy a kikelt lárvát etetik valamivel amitől megnő.
  Az idegeneknél a pretorian is sima egyedként kel ki.lásd játék utolsó előtti pálya.Ott van leírás róla.
  Visszatérve szerintem Bisop volt a ludas a két tojásban.A társaság mendenáron akart idegent.Bisopnak volt ideje kimenni és behozni egy két tojást.

 6. idegen93

  Kösz e.norby ez okos gondolat lehet hogy így is van köszi. :)

 7. Lace

  Azt hallottam hogy lesz benne Giger-féle idegen, mint sötétben lapuló, lopakodó, intelligens fajta, és Cameron-féle warrior alien, akik tömegével rohamoznak majd. Nyami.

 8. e.norby

  De a geiger féle idegent runner nek hivják, a Primal hunt leirásában az van róla, hogy ez az ősibb faj.Ilyenk kelnek ki állatokból a film szerint, a játék szerint a katonákból drone, a tudósokból, civilekből runner kelt ki.Ez édekes, mert azonos genotipushoz több különböző fenotipus tartozik.Asszem a hangyáknál temeszeknél nem igy van, dehát az idegen ezért idegen, ezért SCI-FI.

 9. ki az a geiger?

 10. Lace

  e.norby: Szerintem nézd meg még egyszer az Alien-t, ha az tényleg egy runner (=dogalien), akkor remetének megyek. Ami a Primal Huntot illeti, ha jól emlékszem a feljegyzések azt írják, hogy a drone-ok kétlábú, míg a runner-ek négy (vagy több) lábú lényekből bújtak elő. De lehet, hogy én emlékszem rosszul.

 11. idegen93

  Nos az alienben tuti hogy nem runner van ha az lenne miért fekete és miért vannak rajta csápok mert a runner (dogalien) barnás és nincsenek rajta csápoksem plusz gyorsabb a dronénál.

Vélemény, hozzászólás?