A nyolcadik utas sebhelyei

A nyolcadik utas sebhelyei A mozitermek többnyire kiürülnek a vége stáblista alatt: a vágók, világosítók és egyéb filmes munkatársak neve már csak az üres terem előtt fut a vásznon. Pedig a stáblista sokat elmond egy-egy filmről; különösen a nem szokványos szakemberek felbukkanása árulkodó. A rajongók már nagyon várják A Halál a Ragadozó ellen 2. (Aliens vs. Predator: Requiem, hazai bemutató: január 31.) bemutatóját.
Az első képek ugyan már ott keringenek az interneten, a legnagyobb izgalmat mégis a filmkészítő csapat alakulása okozza. A kétféle szörnyfaj földi összecsapása történetének új megfilmesítését ugyanis különleges szakemberek irányították. A film elkészülésében a szokásos maszkmestereken és digitális maszkeffektus-szakértőkön kívül külön sebhely-szakértő, sebesülés-szakértő meg hegesedés-készítő működött közre: a rendezők rendkívüli gondot fordítottak arra, hogy amikor a Ragdozók (vagyis Predátorok) leveszik a sisakjukat, az arcuk (?) sok régi összecsapás nyomát viselje – és ezeken pontosan elkülöníthetők legyenek a sav, a szablya vagy a fullánk okozta hegek. Ezek után már szinte természetes, hogy a rémisztő idegenek ürhajója földbecsapódását törésszakemberek és biztosítótársaságoknál dolgozó baleseti helyszínelők bevonásával rögzítették.
Forrás: intercom.hu

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

6 Hozzászólások

 1. Predator2

  Nem semmi! Jó sok munka kellet ahhoz, hogy ezt megcsinálják

 2. LángVágó

  hmmm….

 3. Schweki

  Hoppá, mi?! :D Azért ez már nem kis munka gyerekek. Jó, nem azt mondom, hogy más filmeknél nem szoktak ilyet, de azért jó tudni, hogy ennyire a tökéletességre törekednek. :)

 4. Ha jól olvasom, akkor a hazai bemutató jan. 31. és nem 17. :(

 5. Brand Tibor

  így kellene minden filmet elkészíteni és nem egyes rendezők képzeletvilágát a vászonra vinni

 6. leopoldB

  Remek marketing duma.

Vélemény, hozzászólás?