"A két szörny 25 éves filmtörténelme"

Pár perccel ezelõtt bukkantam eme cikkre az albamag.hu-n:
“A két filmsorozatnak rajongói sokat vitatkoztak már azon, hogy a két teremtmény párharcából ki kerülne ki gyõztesen. Az elsõ idegenekrõl szóló film bemutatója után egy negyed évszázaddal végre eldõlni látszik a kérdés. De egy biztos: bárki is gyõz, mi veszítünk. Mielõtt pattogatott kukoricát majszolva elsiratnánk magunkat, járjunk utána, hogy a világûrbõl származó fenyegetés, miként érkezett el hozzánk, és hogyan folytatódott a 'Halál sorozat' a filmvásznon.”
Érdemes elolvasni: elsõ rész, második rész.

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

6 Hozzászólások

 1. clemens

  The Thing From Another World címû film feldolgozása inkább 1982-ben készült John Carpenter film: The Thing. Inkább Carpenter koppintott elég sokat Ridley Scott filmjébõl. A Universal Studio látván a Nyolcadik Utas: a halál elsöprõ sikerét anno '80 körül felkérte õt, hogy rendezzen valami alien-hez hasonló movie-t. A film nem lett olyan rossz, sõt kíváló!, de az akkoriban tomboló E.T. mánia miatt, a nézõ közönség nem volt hajlandó az ilyesféle filmek befogadására, ezért a film nem lett valami nagy siker.

 2. mano

  thing fro[b]M ANO[/b]ther world! :DDD

 3. A Carpenter-féle film tényleg kiváló, és a cikk is jó.

 4. csutkakoma

  Nagyo érdekes volt! A magyar "filmkritikusok" ahogyan olvasom,már akkor is hozták a formájukat!:)

 5. Rammstein

  érdekes olvasmány.

 6. Thaelapou

  Na ez érdekes vót, nem is tudtam, hogy Van Damme… 8)))

  A cikkben olvasható infokat (pölö egyszeri felvétel, mondások) honnan szerzi be az ember? A DVD exxtrákból, vagy simán csak elkezd érdekességek után nyomozni?

  Mindenesetre a Predatoros vonalat egy kicsit rövidkének érzem.

Vélemény, hozzászólás?