A 3. legrémisztőbb horrorfilm

“William Friedkin 1973-as Az ördögűzője lett a legrémisztőbb horrorfilm a brit HMV filmforgalmazó cég felmérésén. Stanley Kubrick Ragyogását (1980) előzi meg. A 6000 szavazó, akiket Halloween alkalmából kérdeztek meg, a harmadik helyre Ridley Scott A nyolcadik utas: a Halál (1978) című művét szavazta. A top 10-listából hét filmet 1970 és 1984 között mutattak be. Hatodik lett John Carpenter Halloweenje (1978), hetedik a Wes Craven rendezte Rémálom az Elm utcában (1984), kilencedik Robin Hardy Vesszőembere, tizedik Richard Donner Ómenje. Az elmúlt 20 évből mindössze három film került be az első tízbe: A bárányok hallgatnak (Jonathan Demme, 1991) negyedik lett, megelőzve James Wan Fűrészét (2004) míg Nakata Hideo Gyűrűje Köre nyolcadik. A listán a legrégibb film 1922-es: Friedrich W. Murnau Nosferatu című némafilmje.” (index.hu)

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

38 Hozzászólások

 1. idegen93

  Ez az!Éljen az alien!

 2. Xhavios

  de azt a nyolcadik utas nyerte.
  a nyolcadik.
  nem az ávépé egy kettő, meg nem az acéltojás, és társai…

 3. ChetNorberto

  Szerintem a Rémálom az Elm utcában sokkal félelmetesebb volt,mint az Alien1
  AvP meg sokkal jobb,mint az Alien 1-2 !

 4. BishopII

  “…AvP meg sokkal jobb,mint az Alien 1-2 !”

  Ez azért nagyon erős túlzás/tévedés! De tiszteletben tartom a véleményed!

 5. ChetNorberto

  Semmi félelmetes meg izgi nem volt az 1be, a 2be meg a királynő volt a jó enyi!
  A 3. és 4. rész sokkal jobb !
  Az AvP film lassan indul be,de szerintem a 3. rész már sokkal izgibb lesz ( a kritizálók számára is).
  Az AvP filmekbe még sok minden történhet,de az Alienbe igazából az 5. résznek kellene az uccsónak lenni,hisz nem tom hova lehet tovább fokozni.. Az lehetne,hogy csinálnak egy részt,amibe elmagyarázzák,hogy honnan jöttek a lények meg stb ( volt régen szó,hogy lesz egy 0. rész,amibe ez lesz),de lehet az AVP majd választ ad rá !

  Hülyeségnek tartom azt az állítást,amit láttam az oldalon,hogy az AVP miatt nem lesz Alien5,mert a 2 filmnek köze nincs egymáshoz csak a lények azt kész,ha ilyen hülyék az emberek,hogy nem fogják fel ezt akkor legfeljebb nem lesz 5. Alien. Bár szerintem senkit nem zavarna ha folytatátnák,ahol a 4. rész abba maradt és megtudjuk mi lesz Ripleyvel (aki alien tulajdonságokat örökölt) és hogy lesznek alienek a Földön.
  Predator 3ra leszek kiváncsi ugyanis a 2 résznek köze nincs egymáshoz és akkor mi lesz a 3ba?

  Lehet,hogy a 2. rész sokaknak nem tetszett,de szerintem az 1. nagyon is jó volt! Nem hiszem,hogy bárkinek jobb ötlete lenne a 2 lény összehozására

 6. schatz

  Az Aliens filmek közül szerintem a 2. és a 4. rész volt a jobb bár inkább akció/sci-fi és kevésbé horror. A Predator filmeknek lehet hogy nincs közük egymáshoz de ez könyvben sem elvárás, nem fontos hogy két azonos téma egy történetre utaljon. És szerintem a Predator 2. nagyonjó volt! Az AVP re térve remélem a 3. nem a jelenben fog játszódni és izgi lenne ha mondjuk a ragadozók anyaplanétáján bontakozna ki.
  Na a listára vissza térve Freddy az Elm utcával előrébb is végezhetett volna !,! Életemben két olyan film volt amitöl magamalácsináltam : egyik a *Silent Hill* másik meg a *Cannibal holocaust* .

 7. Red Queen

  Hát… belevéve azt, h – ha hinni lehet a szóbeszédnek – a terhes nők rosszul lettek a moziban meg egyéb nyalánkságok… el tudom képzelni, hogy a “mellkasrobbantás” utáni részeket szerintem már a szék támlájánál fogva nézték végig…

 8. Red Queen

  De nekem a Bolygó neve csak azért is jobban bejön. :)

 9. Hűha, elég erős túlzás, hogy az AVP1-2 jobb mint az Alien filmek! Tudni illik nem csak sok fan szerint jobbak az Alien filmek, de filmművészetileg is sokkal-sokkal jobbak. Az Alien ugyanis az Oscar mellet besöpört pár más díjat is, mint az Aranyglóbusz, és Szaturnusz díj, Grammy díj. Az Aliens úgyszintén megkapta az Oscart és sokminden mást. És a másik két Alien film is egy rakás jelölést és díjat kapott.
  És az AVP filmek mit tudnak felmutatni? Semmit! Jah, de, az AVP1 majdnem megnyerte az év legrosszabb filmjének kijáró Arany Málna díjat! Szánalmas!
  Szóval az, hogy valaki jobban szereti az AVP filmeket, nem jelenti azt, hogy tényleg jobbak is azok a filmek az elődöknél. Erről ennyit.

 10. ChetNorberto

  Akkoriba lehet tényleg nagy szám volt meg félelmetes az Alien 1 de mai szemmel nézve nem nagy durr…

  Mi az ami félelmetes ,az a 1 jelenet amikor kijön a muksóbol? Többi jelenetbe azt látod h mutatják az alient meg az embert és a lényeget nem csak azt hogy valaki hallja hogy sikítanak..
  Az Alien2 azért gáz mert egy bolygón,ami tele van alienekkel egy kis csaj hetekig bujkálva simán túlél,a fegyveres emberek meg meghalnak na persze hiszi a piszi..

  Én is szeretem az Alien meg Predator filmeket,de ne szánalmas hogy nem látjátok,hogy tényleg ilyen az 1-2 !

  Az aranymálna az semmit se ér bárki tudna ilyet csinálni..Bármelyik filmnek adhatnának ennyi erővel!
  Nem is egy hivatalos dolog csak van egy xaros honlap meg egy aranymálna díj meg sok barom,aki csak úgy azt mondja,hogy na ez nem tetszett nekünk égessük le..

 11. Ember te nem érted! Én nem arról írtam, hogy melyik mennyire félelmetes! Hanem, hogy filmként mennyit ér. És az Alien, Aliens, Alien3, és a Ressurrection, filmként sokkal összerakottabbak, és élvezhetőbbek, mint a B kategóriás hatást képző AVP, vagy az alig jobb folytatása a Requiem!
  Amúgy meg az szánalmas, hogy nem veszed észre a filmekben az általad felvázolt dolgokra a magyarázatot. :D Newt (a kiscsaj) is csak azért tudott bujkálni, mert gyerek volt, és befért olyan helyekre ahová más nem. Ennyi. És ez a filmből is kiderül.
  De amúgy ha már ott tartunk, hogy mi mennyire félelmetes: Az Alien pszichotróp hatása, amit nem (csak) a vérrel és öléssel ér el, hanem a feszültséggel és a történetvezetéssel is, sokkal nagyobb mint az AVP filmeké. Gyakorlatilag a feszültség teljesen hiányzik az AVP-ből, a Requiem pedig feloldja azt a sok vérrel. Unalomba fullad a sok mészárlásban.
  És ezek tények, nem pedig rajongói gondolatok. Rajongóként lehet, hogy neked a legjobb az AVP, de hogy filmügyileg nem így van, az fix.

 12. schatz

  Ne szapuljátok már az AVP-t ! Igenis színvonalas film volt! Attol hogy nem tökéletesen a 20 évvel régebbi film gonoszának pontos mását használta fel, kifejezetten élvezhető filmet kaptunk. Halálsikoly is vot benne elég! Elösszőr hoztát össze a két idegent filmen ezért még lehet rajta tökéletesíteni![( a reqiem-et ne emlegesük)]
  Nekem a témán bellüli sorrend:
  Alien2.
  AVP
  Alien 4.==Alien1.
  Alien3.
  Na mindegy Hajrá Alien, Hajrá Predator, Hajrá Freddy Cruger

 13. Xhavios

  ja és mégvalami.
  igenis szapuljátok az avp-t. hiába ez az első két film amiben összerakják őket. de szánalmas. és inkább meg se csinálták volna.

 14. schatz

  Kedves Xhavios! A te hibád az hogy a saját véleményedet tartod az egyetlen elfogadhatónak, mindenki másé helytelen . Fogad el hogy nem csak olyan emberek vannak mint te! Ahány ember annyi nézőpont!
  És az AVP 1. nek igen is van története… jobb is mint a predator 1.-nek. Sokkal több dolgot tudhatunk meg az AVPből mint a pred1ből. A dzsungelben láthatatlanul őlni vagy egy ősi egyfolytában változó labirintus ban vadászni ahol az embernél is veszélyesebb lény is van. melyik a jobb? Most nem a Ragadozó 1. -et akarom leszólni(ez eszembe se jutna!), ha nem az AVP-t dicsérni. Bár schwartzi külön harca a ragadozóval fantasztikus!,! Mind 2 film 5-ös érdemelne!

 15. predator

  Örülök a harmadik helynek . Vitázni szerintem meg fölösleges mert úgy is mindenkinek más tetszik!!!

 16. drakomen

  de azért ezt nagyon gondold már meg az avp filmek a világ legsz@rab filmjei. az aliens (bolygó neve: halál) és az alien (nyolcadik utas…) alapok. az aliensnél szenzáciosabb film az alienbe nincs. nekem az aliens nagyon jó hisz nem véletlenül jelölték oscar díjra az első ketöt vagy kapták azt meg. az avp azegy rakás … izé! úgy megkapta az aranymálnát az első AVP mint az állat. szóval szerintem ezt jó lene átgondolni. csak enyi. ja és az AVP téleg jobb egy picivel mint az AVP-R és tökre tetszenek bene harcok és a predek és ez azért is van mert az első alien film amit teljesen látam. de megkel mondanom rövid és elvan rontva.

 17. michael bishop

  Az való igaz, hogy mindenki máshogy látja; de ez már egy kicsit szembetűnő, hogy néhányan annyira görcsösen védik az AvP filmeket, hogy elmennek egészen az Alien filmek kritizálásáig. Azt azért nektek is illene látni, hogy a kedves Avp epizódok futószalagtermékek, az elődök pedig abból a korból származnak, amikor még csináltak jó sci-fi/horror/akció… filmeket. Nekem az Alien filmek azért kultuszfilmek, mert adnak egy egész világot, amibe beleélhetem magam. Más bolygók, űrhajók, furcsa emberek, és az a rengeteg fém és rozsda; és az ebbe tökéletesen illő lény. Nyomasztó hangulat a technikai megoldások és a történet miatt is. Az AvP-nek is létezne egy világa, de valahogy a filmekből nemhogy semmi nem jött vissza, de az embernek szinte ellentétes érzelmei támadnak ha rájuk gondol. Persze a hentelés az megy, de szerintem hangulat nélkül önmagában az elég agyatlan dolog.

 18. ChetNorberto

  Én azért is kritizálom az Alien meg predator filmeket,mert gusztustalan módón leoltja mindenki az AVP filmeket még az ingyesen xar ujságokba is !
  Félreértékeset elkerülve én nagyon szeretem az összes alien és predator filmet csak próbálom egyes emberek szemét felnyitni,hogy jobbak az egyes alien filmek,mint az AVP.
  Jó,hogy díjakat kapott mert akkoriba ez nagy dolog volt egy ilyen film…(Alien1)

  AVP1re basszus azt mondani.hogy aranymálnát kapott hát hülye aki adta neki!
  Semmi rosz nem volt a filmbe csak a sok hülye az alien filmeket meg a predator filmeket keresi az AVPbe amikor az AVP teljesen más történet! ez olyan,mint a freddy vs jason csak itt 2 idegen lény van aki szembekerül. Szóval teljesen más történet!

  Minek csinálnak filmet,ha bizonyos jeleneteket nem mutatnak.. Elhiszem hogy az is parás hogy jaj mi fog történni. Szerintem nem csak a para a lényeg,hanem a látványosság is,hogy mitől kell parázni és mi történt amitől kell.

  A Predator 2nél imeg úgy kezdődik,hogy a látás móddal látja a várost.. Az első részbe vették legalább azta fáradságot,hogy mutatják,ahogy jön az űrhajó a földre. Belehaltak volna a készítők,ha megcsinálták volna,hogy valahol leszáll az űrhajó és a predi meg elindul a város felé vagy valami..
  A film végén,meg ott az űrhajó erről irtam,hogy mutathatták volna,hogy hogy került oda.
  Na meg nagy poén,hogy a többi predi miért nem szállt ki ? Addig mit csináltak ott basszus erre biztos jön a válasz javították az űrhajót :D
  Más baj nincs a filmmel csak miért különálló rész, anyi van benne,hogy megemlítik,hogy egy ilyen lény irtott ki majdnem egy egész dzsungelt vagy valami ilyesmi..

  Amikor kisebb voltam én is paráztam az alien filmektől,de azért mostani szemmel tényleg nem nagy durr az Alien 1. Nem xar film,de az AVP1 sokkal jobb volt !

  Alien2be az válasz,hogy a csaj befért mindenhova, ne röhögtessetek már,hogy egy tucat alien nem találta meg a kislányt.. Ez egy malör a filmbe ennyi !

  Az Alien 3-4 része a legjobb,mert nem csak a úgy nevezett feszültség van a filmbe hanem látványos is!
  Jó a 3ba egyes részeknél látszik,hogy számítógéppel van megcsinálva az alien de ezt ellehet nézni !
  Pl: az Alien4 speciális változatában választ kapunk,hogy mitől tud lőni a vizbe a csávó és mutatják a Földet,amikor leszálltak.

  Aranymálnát meg felejtsétek már el az semmit se érő xar! Semmi értelme egy olyan dolognak,amin nem jelennek meg a díjazottak és csak a xar honlapra kirakják.. Olyan gyerekes ez az aranymálna..
  Én is tudnék csinálni egy weblapot és lefikázhatnám azokat a filmeket,amikért mások odavannak és megtudnák milyen xar érzés ha az ember a kedvenc filmjéről fikázásokat lát egy ujságba vagy egy fórumon.

  drakomen te hülye vagy… Ha annyira xar lenne az AVP akkor nem nézték volna meg annyian,nem vették volna meg a dvdket,és ez azért van mert nem dőltek be a sok fogyatékos kritizálónak !

  Tőlem fel is akaszthatja az magát,aki utálja,mert lesz AVP3 is és lehet több is =)
  Mindig a többség dönt,hisz csak pénzből lehet filmet csinálni !

 19. ragathol

  Egész jó ez a lista, csak azt nem értem, hogy mit keres az a celluloid-hulladék Fűrész a 10 legfélelmetesebb film között. Éppen csak egyszer nézhető.
  Amúgy az Alien filmek közül szerintem is a második a legjobb, az AVP-nek meg az a legnagyobb baja, hogy egy tipikus mostani látványfilm, amiben vannak ugyan jó jelenetek, de esélye sincs a régiek nyomába érni

 20. Ekkora butaságot mondani hogy az avp jobb let mint az Alien…………
  Persze izlélsek és pofonok mint tudjuk változóak…de mikor valaki ezt állitja gondolkodjon el azon mit is mondott….miért szereti az alient és folytatásait…….
  Nekem az első rész megtekintése még gyerekoromban történt és felejthetetlen élmény volta szinészi játék a diszletek a történet felvonultatása ojan magasszinten történt ami a mai napig ámultban ejt(pedig az akori szinészgárda rendező még kezdő amatőrökböl ált!)Tény hogy alapkövet tettek le a sci-fi ben eze la stilusal amit a mai napig nemsikerült se utánozni se felülmúlni sem hiába van it a számitógép a cgi meg a 3d mozi…………és elárulom hogy miért nem……………mert kiszámithatatlan a film stilusa……..az hogy kevés vér folyik bene meg sok a sikoly és enyi megint cáfolnivaló!Hiszen nem visik úlzásba a vért de ne mis ockodak tőle.a néző nemtudja mikor mutatják mikor kell elkapnia fejét!(van mikor a hangokkal fényekel sokal jobb hatást érnek el mintha egy az egyben megmutatnák)
  Nem térek ki az öszehasonlitására a 2 filmnek(alien és Avp)mert nem lehet őket öszehasonlitani!
  De tény hogy alap film…….lehet szeretni nem szeretni…..de nem ismerni nem lehet!

 21. Egyébként a cikk írója tévedett mert a moziba kerülés dátuma 1979!

 22. schatz

  Nem akartam kritizálni az alien filmeket Ez eszembe sem jutott volna!,! De a 3. az ekem nem tetszett. A többi az nagyon jó !nekem a Bolygó neve tetszett a legjobban !,! Az életem FILMJE !.! Már csak a rendező miatt is.:P

 23. Serius Ben

  Maradjunk annyiban, h a régi alien filmek, főleg, – sőt leginkább – az alien1 alien2 kultuszfilmnek számított.
  Az avp, nem rossz a történet szempontjából, nem is egy rossz film, de az eredetieket sohasem fogja tudni lehagyni.

 24. schatz

  Nem akartam kritizálni az alien filmeket Ez eszembe sem jutott volna!,! De a 3. az ekem nem tetszett. A többi az nagyon jó !Nekem a Bolygó neve tetszett a legjobban !,! Az életem F.I.L.M.J.E. !.! Már csak a rendező miatt is.:P

 25. schatz

  A rémálom az Elm utcában a másik kedvencem az alien és pred mellet

 26. Xhavios

  bishopnak igaza van.

 27. necrolord666

  Rykovnak teljes mértékben igazat adok az Aliens eddig készült filmjei 10 pontos örök alkotások aki nem így gondolja az ne merje magát Alien rajongónak mondani és húzzon az oldalról sürgősen!

  AVP-eddigi filmes próbálkozásai siralmas nagyon középszerű balfaszkodások, hagyni kéne a fenébe nem is merek gondolni a 3.-ra ez csak meggyalázása a 2 legendás filmszörnyeteg nevének.

 28. drakomen

  igazad van mert én is ijen vagyok hogy találok egy filmet é sbele élem magam a villágába. de azért azt mondani hogy az AVP és az AVP-R jobb mint az alien és az aliens. szóval olyat hogy az AVP-ben a predator ballkezes ez azért nem nagy dolog de ciki. vagy csak direkt. hadjuk. de az hogy képtelenek 9 milliárd forintból megcsinálni egy jó filmet az már nagyon gáz. ez az AVP-R. az AVP még elmegy meg minden egy picit jó. de nem kel enyire védeni az AVP filmeket.

 29. schatz

  Életem legrosszabb filmját néztem meg a minap a címe AVH – Az Alien és a Vadász harca:-( Na ez a hulladés …A kert végébe 10 méterrel a földalá való! Ha valaki látta akorr tudja mire gondolok

 30. ChetNorberto én azt nem értem, hogy miért nem tudsz utánanézni dolgoknak, mielőtt hülyeségeket írnál, vagy hogy miért nem tudsz egy filmet normálisan, figyelmesen végignézni. A kérdéseid, felvetéseid és a filmek hibáinak feltüntetett kijelentéseid mind azt sugallják, hogy te nem nézted meg a filmeket kellő alapossággal, vagy odafigyeléssel. Ha ez nem így történt, akkor egyszerűen nem veszed észre a filmes eszközöket.
  De lehetséges, hogy csak a látványra kiéhezett, tipikus modern kori popcorn mozista vagy. Fene tudja, én nem értelek téged. :D

 31. BlackLord

  Az Alien azért vált legendává mert 1979-ig soha senki nem látott ilyesmit és azóta sem nagyon, hiszen szerintem mind a mai napig Giger idegenje az egyik legeredetibb lény ami mozivászonra került minden téren, a kiénezetétől a természetéig. Az ötlet, hogy egy idegen lény parazitaként élősködik az emberben majd kirágja magát belőle sokkolóan hatott mert addig az idegenek ábrázolása teljesen más volt.
  Valószínűleg napjaink nézőit már nem hatná meg túlzottan az Alien mint film mert a filmek és a játékprogramok terjedésével (az interneten található valós képekről nem is beszélve) megszokottá vált a képernyőre fröccsenő belek látványa.
  Aki azt állítja, hogy egy horror film attól jó, hogy azt amitől félni kéne premier plánban mutatják amint áldozata vérében tocsog teljesen félre érti a horror lényegét. Az a jó horror film amitől az emberek félnek. És a felnőttek akik elég racionálisak ahhoz, hogy felmérjék mik a valós veszélyek és mi fikció nem fognak egy parádézó CGI szörnytől és művértől megijedni. Természetünkből adódóan az ismeretlentől félünk az olyan dolgoktól amit nem tudunk megérteni. Ezt Ridley is tudta ezért döntött úgy, hogy a lehető legkevesebbet mutatja a lényt, hogy a nézőt arra biztassa, hogy használja a fantáziáját és ez kelti a feszültséget.
  Az AvP filmekből pont ez hiányzott.

 32. Red Queen

  Pontosabban az AVPR-ből…

 33. schatz

  BlackLord— Ez a legnormálisabb komment ! Elismerem igazad van, Nyertél! Kimondtad a frankót! Ez a kifejtés tökéletes

 34. bassoon

  BlackLord!
  Maximálisan egyetértek veled! Szerintem az Alien filmek közül az 1. rész volt a leginkább rémisztő, az volt a “leghorrorosabb”. Épp azért szeretem a 2. részt legkevésbé, mert az már szinte nem is horror. Ugyanakkor elismerem, hogy nem is ez volt a cél. De épp emiatt nagyon jó, mint folytatás, új “színt” hozott. Az AvP meg szerintem úgy ahogy van felesleges volt. Képregényben és játékban elment (sőt), de filmet csinálni belőle túlzás volt. Mondom ezt úgy, hogy az első rész még szinte tetszett is, a második viszont… Említésre sem érdemes.

 35. Serius Ben

  Arról van szó, hogy az avp filmeket minél látványosabbá tegyék. Ezért mutogattál teljes valójukban a lényeket.

 36. drakomen

  bocs utána néztem nem megkapta. csak jelölték d az is gáz. nekem az AVP egy bejön de az avp-r az kész.

 37. drakomen

  bolygó neve halál egyenlő ALIENS nem véletlenül írtam hogy annál szenzációsabb film nincs a világon számomra.

 38. sulaco76

  Az ALIEN filmtörténelmet írt. Mérföldkő ha úgy tetszik, tisztelni kell. Akiknek nem tetszik azok valószínűleg modernebb filmeken nőttek fel. Ne felejtsük el, hogy az Alien kis költségvetésű film, amit viszonylag hamar leforgattak és mégis itt beszéltek róla, pedig 30 év az tényleg hosszú idő! az Avp sajnos nagyon izzadtság szagú próbálkozás, a Avpr szót sem érdemel, az tényleg szemétre való felejthető mozi. Gondolom sokunk fejében ott volt a csúcs sztori, hogy de jó lesz ha így csinálják meg, de ez nem az lett!
  Mentségükre, a lecke fel volt adva.

Vélemény, hozzászólás?