30

Ma 30 éve, hogy amerikában bemutatták minden idők egyik legjobb horror/sci-fi filmjét, az ALIEN-t. A Ridley Scott által rendezett első “idegen” film azóta is töretlen sikernek örvend, rendszeresen élvonalbeli tagja a filmes szavazásoknak.

A Nyolcadik utas a Halál magyar címmel csak 1981. január 15.én került a hazai mozik műsorára, sokan és sokáig azt hitték, hogy e “szörnyű” kifacsart cím a “mi” találmányunk, pedig nem. Dánia, Franciaország, Svédország, Spanyolország, Brazília, Norvégia, és még sok más ország után használtuk csak fel a “8. utas” jelzőt, és csak az Idegen Halállá változtatása volt hazai találmány.

A 30 éves évforduló alkalmából idén sem elhagyagolható a mozgolódás a téma körül:

 • Az a hír járta, hogy a jelenlegi legjobb filmformátumon, Blu-Ray lemezeken is megjelenik az Alien Quadrilogy, de ezt a hírt azóta nem erősítették meg.
 • Amerikában, nem csak az Alien 30. évfordulója van most, hanem az Aliens képregények 20. évfordulója is mostanára tehető, ezért a Dark Horse Comics újraindítotja képregénysorozatát. Ebből mi egyelőre nem sokat fogunk látni, ellenben a Cartaphilus kiadó úgy gondolta, mi se maradjunk le, ezért ALIENS: ÜVEGFOLYOSÓ ÉS EGYÉB TÖRTÉNETEK címmel hamarosan 4 történetet magába foglaló képregénykötetet vehetünk a kezünkbe…
 • …sőt. Ha képmentesen jobban szeret valaki olvasni, akkor sem lehet ok a panaszra, hiszen a Szukits Kiadó még februárban bejelentette, hogy idén egy Aliens kötettel gyarapodhat a könyvtárunk.

Akinek ez sem lenne elég, tessék bújni az árverező oldalakat, mindig hozzá lehet jutni valami érdekesséhez… :)

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

12 Hozzászólások

 1. Hudson

  Erre mi mi mást lehetne írni:
  Boldog szülcsinapcsit az alieneknek, Ripleynek, space jockey-nak!

 2. idegen93

  Boldog születésnapot 8.utas!

 3. Oidipus

  happy birthday banánfej!

 4. predator

  Boldog Születésnapot alienek!

 5. Facehugger

  Éljen soká!

 6. Gabe Logan

  Happy B-day az örökzöld klasszikusnak! Megpróbállak majd 25 év múlva a fiamnak megmutatni.

 7. Serius Ben

  ALIEN-t. A Ridley Scott által rendezett első “idegen” film azóta is töretlen sikernek örvend, rendszeresen élvonalbeli tagja a filmes szavazásoknak.

  Ez már csak természetes…

 8. drakomen

  jájh de rég írtam a honlapra:D bocsesz csak naon elvok foglalva a TF2-vel. nah szal boldog szüli napot én kis kedvenc parazitámnak^^:D tök jó hogy lesz ez az üvegfolyosós dolog első leszek aki megveszi:D biztos jó lesz a malac is az érdekel a legjobban:D am látom sok új tagal bövültünk és nagyon sok ment el:( az utobbit szomorúan látom) a másik meg tök jó:D

 9. Gabe Logan

  érdekes ez a pószter, sose értettem hogy illik a képbe ez a “normális” tojás, mit szimbolizál, az idegen tojást?

 10. idegen93

  Gabe Logan szerintem igen azt szimbolizálja.Bár szerintem elég bugyután néz ki a film belihez képest.De mégis milyen szépen néz ki ezen a poszteren.Üdv ismét itt drakomen :) .

 11. Gabe Logan: Eredetileg a tojás úgymond szétrobbant volna, ez a “próbálkozás” néhány előzetesben megfigylehető, mint a plakáton is.
  Legalább is én így tudom. :)

 12. Én úgy emlékszem, hogy a tojás a cecelégy petéjét szimbolizálja, mivel a cecelégy életciklusát (is) használták alapul az idegen fejlődési szakaszaihoz.

Vélemény, hozzászólás?